Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Και ποιο συγκεκριμένα, η timelapse εφαρμογή έχει τέτοιες δυνατότητές που ουδέ μια σχέση εχει με οτιδήποτε άλλο υπάρχει σε οποιαδήποτε άλλη μηχανή. Μακάρι να ειχαν και άλλες μηχανές apps και ας πλήρωνες ενα ποσό.

Κανείς δε σώθηκε με 10 ευρώ αλλά 10 ευρώ πιθανόν να μην παίρνουν οι μισοί Έλληνες σαν ημερομίσθιο.
Για την εγκατάσταση σε διαφορετικές συσκευές υποθέτω χρειάζεται κοινός λογαριασμός στο playmemories.
Αν είναι να πάρω μερικές να τις περάσω και στην rx100iii του φίλου μου.
Οι εφαρμογές μένουν για πάντα στη μηχανή?Ακόμη και μετά από factory reset?

Ωραία, ας αρχίσουμε το ίδιο τροπάριο (για πολλοστή φορά για τα apps!), τι καλό μπορούν να κάνουν 10 ευρώ π.χ. στον τρίτο κόσμο.

Αν δεν θέλεις, δεν αγοράζεις. Και ψάξε τις ίδιες λειτουργίες σε μηχανές άλλων κατασκευαστών, και πες μας μετά ποιος τις προσφέρει να πάρουμε κι εμείς.

Ναι, μπορείς να εγκαταστήσεις τα apps σε φίλο και να μοιραστείς το κόστος με χρήση του δικού σου λογαριασμού στο playmemories.
Για να γίνει update, όταν βγει, θα πρέπει να σου δώσει τη μηχανή να το κάνεις εσύ, ή, αφού είναι φίλος, μπορείς να του δώσεις τους κωδικούς του λογαριασμού σου στο playmemories να το κάνει εκείνος.
Το factory reset φυσικά σβήνει τα apps.

Κοίτα ο καθένας έχει άλλη αντίληψη της ζωής που ζούμε.
Εσύ θεωρείς φτηνό ένα gimball των 500 ευρώ και εγώ πανάκριβο.
Κάποιοι θεωρούν λάθος το να πληρώνουν και μετά την αγορά τη μηχανή τους κάποιοι άλλοι το επιζητούν.
Όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια...

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Το χειρότερο είναι ότι η διαδικασία αγοράς τους από Ελλάδα, μόνο απλή δεν είναι.

Κατά τα άλλα, μόνο το time lapse αξίζει το οποίο υπάρχει δωρεάν σε αρκετές μηχανές.

Για τα υπόλοιπα, τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα κάνεις και μόνος σου στον υπολογιστή ή στη μηχανή.

Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Απλούστατη είναι η διαδικασία, σε μισή ώρα έχεις τελειώσει.

Μόνο το timelapse προσφέρουν οι άλλες μηχανές, και εκεί βασίζονται οι haters της ύπαρξης apps σε μηχανές.

Από κει και πέρα υπάρχουν πολύ καλά apps, με πρωτοποριακές λειτουργίες, που είναι πολύ πρακτικές αφού γλυτώνουν κόπο και χρόνο, δίνοντας έτοιμο αρχείο, κάποια και σε raw, όπως το συγκεκριμένο Sky HDR που το βλέπω πολύ δυνατό.

αν ξερεις να κανεις σωστη φωτομετρηση , δεν χρειαζεσε sky hdr και κουραφεξαλα.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Απλούστατη είναι η διαδικασία, σε μισή ώρα έχεις τελειώσει.

Κατ' αρχήν δεν υποστηρίζεται η Ελλάδα.
Δεύτερον υπάρχουν τα capital controls.
Για πες μου πως θα βάλω χρήματα στον λογαριασμό μου;

Είναι απλά τα πράγματα: η Sony σε βλέπει εσαει σαν πελάτη που πρέπει να "τα σκάει" .
Κάτι Olympus, Fuji etc , το βλέπουν λιιιιιιγο διαφορετικά.
Τα ζυγίζεις κι αυτά πριν αποφασίσεις να διαλέξεις "στρατόπεδο", (αν δεν θέλεις να έχεις μόνιμα το χέρι στην τσέπη. )

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

χαχαχαχ... Σταθη , δεν εισαι μεσα στα κολπα :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Πρώτον, αφήνεις το Great Britain, δεν αλλάζεις χώρα. Αν σε μπλοκάρει λόγω IP, χρησιμοποιείς proxy.
Δεύτερον, PSN top-up κάρτα αγοράζεις από amazon/ebay, και φορτώνεις το πορτοφόλι στον λογαριασμό σου με τον κωδικό που σου στέλνουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

χαχαχαχ... Σταθη , δεν εισαι μεσα στα κολπα :flipout:
:BDBDG54:

Πρώτον, αφήνεις το Great Britain, δεν αλλάζεις χώρα. Αν σε μπλοκάρει λόγω IP, χρησιμοποιείς proxy.
Δεύτερον, PSN top-up κάρτα αγοράζεις από amazon/ebay, και φορτώνεις το πορτοφόλι στον λογαριασμό σου με τον κωδικό που σου στέλνουν.

Δεν με αφήνει το άμαζον να αγοράσω κάρτα PSN γιατί βλέπει ότι είμαι από Ελλάδα! Ψωριάρης δηλαδή...

Και εγώ σκέφτηκα ότι εκτός το timelapse τα υπόλοιπα μπορούν να γίνουν και στο pc.

Δεν μπορούν να γίνουν όλα στον υπολογιστή, π.χ. το app ''smooth reflection'' είναι αδύνατο να το κάνεις στον υπολογιστή, ουσιαστικά προσημειώνει ένα nd φίλτρο, συνολικά αγαπημένη μου εφαρμογή και έχω βγάλει με την βοήθειά της μερικές από τις ποιο όμορφες φωτογραφίες μου.
Υ.Γ. Και με το DXO μπορείς πολύ εύκολα να έχεις εξαιρετικά jpeg πανεύκολα από τα raw αρχεία, άλλα πολύς κόσμος συνεχίζει να προτιμά τα jpeg της μηχανής και να τραβάει μόνο σε jpeg!!!

Last edited:

και εδω θα ειμαστε of topic..
αλλο κριτικη και αλλο παρουσιαση απο κοπι πειστ απο αλλα ξενα φορουμ
αν ειδες εσυ Δημητρη καμια κριτικη (review) πεστο και σε μενα να την διαβασω

Κωστα φιλτραρουμε αυτα που διαβαζουμε και συ εισαι ικανοτατος σε αυτο. Αν γραψει καποιος εντυπωσεις απο μια μηχανη που εχει στα χερια του, τι αξεσουαρ εχει κτλ, κατι θα κερδισεις απο το να μη διαβασεις καθολου τιποτα.

δεν αμφιβαλλω, και ετσι πρεπει να ειναι...αλλα το εχεις κανει ενα νημα λιωμα χωρις ουσια ,ε ειναι αλλο πραγμα
δες πχ με την μηχανη σου... κανεις δεν την ειχε δωση σημασια, και ομως σιγα σιγα με της φωτο που ανεβασες αρκετοι εστω και μη σοβαρα, αρχισαν να την βλεπουν διαφορετικα
υπαρχει καλυτερο review??

Θελετε τσαμπουκαδες ?
Οχι εδω !
Σεβαστειτε τους υπολοιπους χρηστες.
Οι Διαχειριστες δεν ειναι ντανταδες σας, και δεν ειναι υποχρεωμενοι να ανεχονται τετοιες ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ συμπεριφορες.
Τυχον συνεχιση του καβγα, θα εχει συνεπεια το ban των εμπλεκομενων.
Αυτα !

Σωστά Ηλία, κλείδωσε μας αν θέλεις άλλα σε παρακαλώ μην κλειδώσεις το νήμα.
Ευχαριστώ