Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Μεγεια τζο! Κρεμασε της ενα σκορδο!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Το σοβαρό μειονέκτημα είναι άλλο. Αν την έχεις για δεύτερη μηχανή την RX100V με πρώτη π.χ. μια α6000/α6300, μειώνονται ακόμη περισσότερο οι φορές που θα πάει το χέρι σου στην πρώτη!

+1

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

καλά το μυρίστηκα και απουσίασα απο την πρόσκληση για την παρουσίαση της μηχανής την Πέμπτη απο την Sony, θάφευγα με δυό κρεμασμένες στο λαιμό μου :flipout: (πλάκα κάνω θα πήγαινα αλλά μου έτυχε δουλειά τελευταία στιγμή ...)

με γεια και απο εμένα ...

καλοριζικη!!

Ισχυει οτι για να πιασει τα 24fps θελει shutter πανω απο 1/200?
se SAF ποσα fps εχει?

Καλορίζικη και καλοτράβηχτη! Ο Αη-Βασίλης σου 'ρθε νωρίς φέτος... :flipout:

Thanks. Ότι θα ριζώσει είναι το μόνο σίγουρο. Τέτοιο υπερόπλο να έχεις πάντα μαζί σου στην τσέπη είναι μεγάλη υπόθεση.

Ναι, ακόμη πιο τρελό το ακούω στο γάζωμα στο 1/200 σε σύγκριση με το ήδη πολύ γρήγορο στο 1/50.
Μεταξύ SAF και CAF δεν παρατηρώ καμία διαφορά στα fps.

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν η σύγκριση με την IV. Και η σύγκριση ξεκίνησε και τελείωσε με τη διαφορά που επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει στην ταχύτητα, αταθερότητα και αξιοπιστία της εναλλαγής σημείου εστίασης στο CAF.
Δεν μου έλειπε κάτι άλλο από την IV. Όχι πως δεν έκανα τη δουλειά μου και με την IV, αλλά το CAF της V θα το εμπιστεύομαι πιο πολύ και δεν θα στραβομουτσουνιάζω αν δεν έχω εύκαιρη την α6300.

Αφού μπήκε η υβριδική εστίαση PDAF+CDAF στην RX100V, λογικά θα εμφανιστεί και στην RX10 σειρά.
Η επόμενη RX10x θα είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη μηχανή με τέτοια απόδοση στο AF.

Με γειά tzo! Εμένα δε με ενθουσιάζει τόσο η V. Πιο πολύ κλίνω προς α6500, λογικά τον ίδιο επεξεργαστή έχει βάλει σε όλες (RX100V, A99ii,A6500) Την οθόνη αφής την κρατάει για την VI ομως.. με το σταγονόμετρο

Thanks. RX100V και α6500 θα αλληλοσυμπληρώνονται, αποτελώντας γερό δίδυμο.

Αν ήταν να διαλέξω μεταξύ των δύο όμως, δεν θα άφηνα την RX100V, ειδικά τώρα που έχει αξιόπιστο AF.
Και φυσικά το πρώτο και κύριο είναι ότι προσφέρει τόσα πολλά σε τόσο μικρό σώμα, που χωράει ακόμη και σε τσέπη.
Από κει και πέρα είναι μηχανή που δουλεύεται πιο άνετα σε gimbal, μπαίνει σε αδιάβροχη θήκη (πλέον και από την ίδια τη Sony), προσφέρει περιστρεφόμενη προς τα πάνω οθόνη για τα selfies, και μοναδικές επιδόσεις σε super slow motion.

Η έλλειψη οθόνης αφής είναι πιο εμφανής στην IV. Στην V το tracking είναι επιπέδου α6300 και μαθαίνεις να το εμπιστεύεσαι.
Το μόνο αρνητικό που μπορώ να της προσάψω της V είναι η έλλειψη εισόδου μικροφώνου.

Last edited:

Σχετικά με τη σταθεροποίηση που λέγαμε της RX100IV/V στο 4Κ, ούτε το gimbal τελευταίας γενιάς Crane-M τη σώζει όπως βλέπουμε στο ακόλουθο βίντεο (μετά το 2:30).
Για 4Κ καλύτερη σταθεροποίηση δίνει ο συνδυασμός FDR-X3000R + Pilotfly Action1 χάρη στο BOSS της μηχανής. Συν του ότι τραβάς όση ώρα θέλεις 4Κ.

https://youtu.be/tyCGZtn1IB8?t=153

1ον δεν την λες και κακή με το gimbal... o τύπος τρέχει!
2ον αχ αυτή η BMPCC, τόσα χρόνια και ακόμα μπαμ κάνει η εικόνα της, καιρό τη ζαχαρώνω δεν ξέρω γιατί δεν την έχω αγοράσει.. sοrry δεν ήθελα να σας θίξω την RX100 τέλεια μηχανούλα, αλλά η άλλη είναι έρωτας...
3ον ο τύπος έχει φάση με τον κυνισμό που περιγράφει, γενικά κάνει καλά reviews έχει θετική κρίση δίχως να σε κουράζει, ενώ έχει και πλάκα η ιδιαίτερη φωνή του.

καλορίζικη και από μένα σε όσους την έχουν αγοράσει την "V"

Μεγειά.
Φαίνονται ωραία και καλά όλα αυτά που γράφεις αλλά ferrari (1240 ευρώ) με κινητήρα fiat Panda (1 ίντσα) δε θα αγόραζα.
Μια σωστή τιμή θα ήταν στα 700 άντε 800 ευρώ με μια οθόνη αφής που πια έχει και το πιο φτηνό κινέζικο κινητό των 50 ευρώ.
Επίσης η χαμηλή διάρκεια της μπαταρίας είναι θέμα ειδικά αν τραβάς με τρίποδο όπου πρέπει να βγάλεις τη μηχανή για να αλλάξεις μπαταρία
κάτι που με ενοχλεί πολύ στην Rx100iii ενώ η Α6300 αλλάζει και πάνω στο τρίποδο.
Όπως και να έχει μιλάμε για μια πολύ καλή compact μηχανή αλλά σε τιμή για λίγους και με αδικαιολόγητες ελλείψεις.

1ον δεν την λες και κακή με το gimbal... o τύπος τρέχει!

Μην ξεχνάμε ότι τα 3axis gimbals είναι 3axis. Το πάνω-κάτω δεν το εξισορροπούν.

Με FDR-X3000+gimbal ακόμη και με τρέξιμο είναι νεράκι η κίνηση.
Θα το δοκιμάσω κι εγώ την Παρασκευή που παραλαμβάνω το Pilotfly Action-1.
Τελικά προτίμησα να επενδύσω σε gimbal ειδικό για την X3000 παρά για την RX100V.

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Μεγειά η V Γιάννη, καλές φωτό και βίντεο!

Εγώ περιμένω να δω αν η X3000 εμφανιστεί στο amazon (ή αλλού στην Ευρώπη) σκέτη, χωρίς το remote control, που δεν με ενδιαφέρει. Σε χαμηλότερη τιμή, γιατί για action δεν είναι και μικρό το ποσό που ζητάνε...

Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Ευχαριστώ.
Μην υποτιμάς την ασύρματη οθονίτσα. Είναι πρακτικότατη ακόμη και για όταν είσαι πίσω από την κάμερα.
Και με αναποδογυρισμένο gimbal τη στερεώνεις στην τρύπα της χειρολαβής και έχεις άνετη προεπισκόπηση και rec-stop, με συνολικό βάρος και όγκο αστείο.

Η RX100 ούτε τόσο ευρυγώνιο φακό προσφέρει, ούτε ενεργή σταθεροποίηση στο 4Κ, ούτε μακράς διάρκειας 4K. Και με περιορισμένη θέα της οθόνης πάνω στο gimbal.

Μένει να κάνω μια άμεση σύγκριση της 4K εικόνας μεταξύ RX100V και X3000.
Ότι θα είναι καλύτερη της RX100V είναι δεδομένο, αλλά το πόσο καλύτερη είναι το θέμα (σε καλό φως), ώστε να μπορεί να αντισταθμίσει το πλεονέκτημα της σταθεροποίησης και πρακτικότητας χρήσης της X3000.

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Το θέμα είναι ότι δεν μου χρειάζεται, γιατί την κάμερα την θέλω κυρίως για το ποδήλατο, τοποθετημένη σε σταθερή βάση στο τιμόνι. Οπότε ξέρω τι περίπου βλέπει μπροστά της, και είναι και λίγο δύσκολο να χρησιμοποιείς το remote όταν κινείσαι! :afro:

Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Και για αυτους που δυσκολευονται να διαλεξουν μοντελλο, μια βοηθεια εδω..

Μεγειά.
Φαίνονται ωραία και καλά όλα αυτά που γράφεις αλλά ferrari (1240 ευρώ) με κινητήρα fiat Panda (1 ίντσα) δε θα αγόραζα.

Υπό μια άλλη οπτική γωνία, θα την χαρακτήριζα αντιστρόφως, Panta με κινητήρα Ferrari...

Οριστε και μια τιμη scoda . Sony RX100 mkIV 623,45 τελική με μεταφορικά www.amazon.es για 24h.

Last edited: