Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Εδώ και μερικές μέρες αντιμετωπίζω το συγκεκριμένο πρόβλημα που θα δείτε με την Rx100iii μου.
Όλες οι φωτογραφίες βγαίνουν υπερφωτισμένες άσχετα με τις ρυθμίσεις που έχω κάνει.
Εννοείται ότι έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων , άλλαξα κάρτες , μπαταρίες, πέρασα το πρόσφατο firmware που βγήκε πριν 2 εβδομάδες
και δοκίμασα τα πάντα αλλά λύση δεν βρήκα.
Στο βίντεο δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα αλλά στη φωτογραφία ιδίως σε εξωτερικό χώρο η μηχανή τραβάει ότι θέλει.
Να συμπληρώσω ότι δεν έχει καμία εφαρμογή περασμένη ούτε της Sony ούτε τρίτου, ούτε έχει πέσει ποτέ κάτω.
Χρήση έχω κάνει και σε φώτο και βίντεο αλλά αυτός είναι και ο λόγος που αγοράστηκε όχι για να είναι στην άκρη και να στολίζει το γραφείο μου.
H μηχανή είναι αγορασμένη Δεκέμβριο του 2015 από μαγαζί στη Θεσσαλονίκη και έχει απόδειξη.
Μίλησα με το μαγαζί που με παρέπεμψε στη Sony Hellas η οποία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην εγγύηση πάνω από 1 έτος.
Μάλιστα η απάντηση του ήταν η εξής:
Αγαπητέ κύριε ...........,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχαμε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι μετά από διερεύνηση σχετικά με το αίτημά σας για κάλυψη της εγγύησης, έχουμε επιβεβαιώσει οτι η εγγύηση, για το μοντέλο σας, ισχύει για ένα χρόνο στη χώρα μας και δυστυχώς δε μπορούμε να καλύψουμε την επισκευή εντός των πλαισίων της, καθώς έχει περάσει ο χρόνος.
Αν ωστόσο επιθυμείτε επισκευή εκτός εγγύησης, σας προτείνουμε να απευθυνθείτε στο εξουσιοδοτημένο τεχνικό μας κέντρο:
ADEL TECH A.E.
Αλεξ. Παπαναστασίου 50, 54639
Τηλ. 2310311222, 2310422321 - Fax: 2310422 996
[email protected]
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή βοήθεια χρειαστείτε, σας παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινώνήσετε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών SONY στα παρακάτω τηλέφωνα:
00800 4412 1496 & 00800 4414 2962

Εννοείται ότι θα κινηθώ νομικά για να διεκδικήσω το δίκιο μου και σίγουρα η Sony με αυτή τη στάση της με έχασε από πελάτη
και συνάμα δε θα ξαναπροτείνω σε κανένα φίλο αγορά μηχανής Sony αφού αποδεικνύεται στην πράξη ότι έχει κάκιστο after sales support.
Πολλά παράπονα διαβάζω και για την υποστήριξη της στις τηλεοράσεις της οι οποίες είναι πολύ καλές αλλά δεν αποτελούν πρώτη επιλογή
για πολλούς για αυτό το λόγο.
Όποιος θέλει να πει κάτι ή να με βοηθήσει είμαι πρόθυμος να τον ακούσω.

Attachments

• DSC05700.jpg
    DSC05700.jpg
    109.9 KB · Views: 115
  • DSC05702.jpg
    DSC05702.jpg
    82.6 KB · Views: 113
  • DSC05703.jpg
    DSC05703.jpg
    155.1 KB · Views: 116
  • DSC05704.jpg
    DSC05704.jpg
    153.3 KB · Views: 114
Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Καλημέρα Παναγιώτη, άσχημα νέα, ελπίζω να βρείς την άκρη. Όσο το είχα ψάξει πριν 1-2 χρόνια υπάρχει κενό για την διετή εγγύηση και πολλές εταιρίες φωτογραφικών δεν παρέχουν πάνω απο 1 έτος. Θα ακούσεις το γνωστό ότι όλα τα προϊόντα εντός Ευρωπαϊκής αγορας έχουν διετη εγγύηση αλλα με είχαν διαβεβαιώσει σοβαρά καταστήματα που δεν είχαν να κερδίσουν ή να χάσουν κάτι ότι δεν ισχύει. Ποτέ δεν το έψαξα νομικά γιατί δεν μου χρειάστηκε. Ενημέρωσέ μας για την πορεία της υπόθεσης όταν θα εχεις καποια περαιτέρω στοιχεία.

Παναγιώτη καλημέρα, πράγματι υπάρχει ένα νομοθετικό κενό (για να το πω ευγενικά... ) στην σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία. Όπως μου είχε εξηγήσει αναλυτικά φίλος εδώ μέσα (μου διαφεύγει το όνομα), ο νόμος λέει ότι η διετής εγγύηση ισχύει για κατασκευαστικό ελάττωμα - ΟΧΙ για βλάβες, δηλαδή θα πρέπει να αποδείξεις ότι το προϊόν δεν κάνει αυτό που λένε οι προδιαγραφές του εξ αρχής και όχι γιατί χάλασε. Με λίγα λόγια τζίφος, και έγκειται στην κάθε εταιρία να ορίσει τον χρόνο εγγύησης 1 χρόνο ή περισσότερο ανά χώρα ή πανευρωπαϊκά. Όσο για την Sony Hellas (και πολλές άλλες "Hellas")...

Eίναι γνωστό πρόβλημα που προκαλείται από βλάβη στον μηχανισμό του κλείστρου στην RX100III.

Aλλαγή του φακού της RX100III γίνεται σε αυτή τη βλάβη.

Ωραία βρήκα τη ζημιά αλλά το θέμα είναι αν μπορούμε να την φτιάξουμε.
Για αυτό λοιπόν και στο βίντεο δεν υπάρχει πρόβλημα.
Όσο έψαξα στα φόρουμ πάντως δεν βρήκα κάτι ανάλογο να έχει συμβεί σε άλλους.

Με μια γρήγορη αναζήτηση:

https://www.dpreview.com/forums/thread/3772278

"I sent it to Sony, it took them about a week to fix it (they changed the lens with a new one) and now it seems to work fine."

H λύση στο πρόβλημα είναι αγορά φακού για αντικατάσταση. 60 δολάρια με δωρεάν μεταφορικά κοστίζει.

http://www.ebay.com/itm/222358803803

Last edited:

H διαδικασία αλλαγής του φακού.

150 δολάρια για την επισκευή παίρνει ο τεχνικός που ανέβασε το βίντεο. Ως μέτρο σύγκρισης τιμών το αναφέρω, αφού είναι στην Αμερική και δεν συμφέρει να αποσταλεί εκεί η μηχανή.

Η Sony USA ζήτησε 400 δολάρια για αλλαγή φακού στην RX100III από κάποιον χρήστη πριν δυο χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=efVX-aNLFJg&feature=youtu.be

Last edited:
Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Δυστυχώς φίλε Πανό δεν πιστεύω να καταφέρεις να βγάλεις άκρη με συνήγορο και λοιπούς οργανισμούς και σου μιλάω από δικιά μου εμπειρια. Δε χάνεις βέβαια κάτι να προχωρήσεις σε καταγγελία αφού η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Από κει και πέρα δυστυχώς η sony πάσχει σε αυτόν τομέα δλδ της εγγύησης (όπως και κάποιες άλλες οπως hp κλπ που δίνουν μόνο 1 χρόνο) .
Επίσης όσο καλή κι αν είναι στα φωτογραφικά της, παρόλο που κι εγώ τα τελευταία χρόνια για δικιά μου χρήση sony εχω, έχω ανάμεικτη εμπειρία όσον αφορά την αξιοπιστία των προϊόντων της. Κι συγκεκριμένα
1) μια κόμπακτ που είχα αρκετά ακριβή για την εποχή της w530 μοντέλο αν θυμαμαι καλά μια μερα στα καλά καθούμενα και με λίγη χρήση οριακά 2-3 χρόνια την είχα, σταμάτησε να λειτουργεί το φλας.
2) μια rx100 m1 στον 1,5 χρόνο μια ωραία πρωία έπαψε να δουλεύει ο αισθητήρας "προσανατολισμου" νομίζω γυροσκόπιο λέγεται, όχι ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα αλλά αδικαιολογητο για τέτοιο προϊόν. Η sony όπως στην περίπτωση σου παρόλο που δεν είχαν περάσει 2 χρόνια έκανε τον Κινέζο αλλά δεν το προχώρησα.
3) ο φακος za 35 f2.8 που έχω δεν έπαιρνε το τελευταίο update και είδα κι έπαθα για να εξηγήσω την Sony hellas ότι παρόλο που είναι εκτός εγγύησης ημερολογιακα, η sony είχε αναρτήσει οδηγία όπου όλοι οι συγκεκριμένοι φακοι με συγκεκριμενα serial numbers θα ανακληθούν και επισκευαστουν χωρίς την επιβάρυνση του πελάτη.
Στο τελευταίο η sony hellas μου είχε δώσει την εντύπωση ότι πρόκειται για ψιλικατζιδικο, οι άνθρωποι ήταν παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο αλλά ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά, αφού βέβαια είχα επικοινώνησει και γνωστοποίησει το ζήτημα στην sony Europe.

Από κι και πέρα σου εύχομαι καλή τύχη αν αποφασίσεις να ασχοληθείς και μη χαρίστεις σε καμία περίπτωση, άλλωστε δεν έχεις να χάσεις κάτι.
Και το κόστος δεν θα είναι σε καμία των περιπτώσεων 60 ευρώ για την επισκευή. Υπογράφω ότι θα ξεπεράσει τα 200 κατά πολύ αν αποφασίσεις να στείλεις τη μηχανή στο εξουσιοδοτημενο και η μηχανή θα αποσταλεί 100% στην Τσεχία. 60 θα είναι μόνο τα μεταφορικά τα οποία εννοείται τα επιβαρύνεσαι! Επίσης εννοείται ότι δεν θα σου συστήνα να βάλεις εσύ χέρι στη μηχανη

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλά, όχι ότι και οι άλλες μάρκες είναι καλύτερες. 2 canon powershot μου χάλασαν. Στην μία είχε βγει οδηγία επισκευής εκτός εγγύησης και η αντιπροσωπία έκανε τον κινέζο.

Να συμπληρώσω ότι και σε εμένα εξαφανίστηκε το γυροσκόπιο άρα μήπως εκτός από το φακό η μηχανή έπαθε γενικά κοκομπλόκο.
Άσε που μας τρολάρει σήμερα το amazon με διαβολική τιμή προσφοράς για την rx100iv.:flipout:
https://www.amazon.de/Sony-Digitalk...031_1_1?s=photo&ie=UTF8&qid=1491207533&sr=1-1

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

"σατανικη" ευκαιρία :D

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα παιδιά. Ποια τιμή θεωρείται καλή για μια rx100 ii με περίπου 6000 κλικ;

Πολλά είναι, με 400 παίρνεις canon G9X καινούρια...

Οκ παιδιά ευχαριστώ. Γιατί ενδιαφέρεται γνωστός και δεν είχα ιδέα.