Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Για τις mkI/II οτιδήποτε πάνω από 250/300 είναι πάρα πολλά πλέον. Ο φακός στις γωνίες είναι θολούρα και τα jpeg "παστωμένα" - και το NR δεν χαμηλώνει αρκετά. Τις είχαμε και ξέρουμε... Οι mkIII/IV είναι άλλη ιστορία αλλά και άλλα λεφτά. Γι αυτό προτείνω την μικρούλα Canon ως εναλλακτική πρόταση, είναι λίγο πιο κοντός ο φακός, αλλά τα jpeg είναι πολύ καλύτερα, έχει οθόνη αφής και είναι κάποια (σημαντικά) χιλιοστά πιο λεπτή.

edit: επίσης δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα τώρα, αλλά πριν μερικά χρόνια όταν είχα την S95 και μου έβγαλε πρόβλημα, ήρθαν σπίτι μου, την πήρανε, την φτιάξανε και μου την επιστρέψανε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Εδώ και μερικές μέρες αντιμετωπίζω το συγκεκριμένο πρόβλημα που θα δείτε με την Rx100iii μου.
Όλες οι φωτογραφίες βγαίνουν υπερφωτισμένες άσχετα με τις ρυθμίσεις που έχω κάνει.
Εννοείται ότι έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων , άλλαξα κάρτες , μπαταρίες, πέρασα το πρόσφατο firmware που βγήκε πριν 2 εβδομάδες
και δοκίμασα τα πάντα αλλά λύση δεν βρήκα.
Στο βίντεο δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα αλλά στη φωτογραφία ιδίως σε εξωτερικό χώρο η μηχανή τραβάει ότι θέλει.
Να συμπληρώσω ότι δεν έχει καμία εφαρμογή περασμένη ούτε της Sony ούτε τρίτου, ούτε έχει πέσει ποτέ κάτω.
Χρήση έχω κάνει και σε φώτο και βίντεο αλλά αυτός είναι και ο λόγος που αγοράστηκε όχι για να είναι στην άκρη και να στολίζει το γραφείο μου.
H μηχανή είναι αγορασμένη Δεκέμβριο του 2015 από μαγαζί στη Θεσσαλονίκη και έχει απόδειξη.
Μίλησα με το μαγαζί που με παρέπεμψε στη Sony Hellas η οποία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην εγγύηση πάνω από 1 έτος.
Μάλιστα η απάντηση του ήταν η εξής:

Εννοείται ότι θα κινηθώ νομικά για να διεκδικήσω το δίκιο μου και σίγουρα η Sony με αυτή τη στάση της με έχασε από πελάτη
και συνάμα δε θα ξαναπροτείνω σε κανένα φίλο αγορά μηχανής Sony αφού αποδεικνύεται στην πράξη ότι έχει κάκιστο after sales support.
Πολλά παράπονα διαβάζω και για την υποστήριξη της στις τηλεοράσεις της οι οποίες είναι πολύ καλές αλλά δεν αποτελούν πρώτη επιλογή
για πολλούς για αυτό το λόγο.
Όποιος θέλει να πει κάτι ή να με βοηθήσει είμαι πρόθυμος να τον ακούσω.

Επειδή τα χρήματα βγαίνουν με κόπο έβαλα φίλο Δικηγόρο και έχει αναλάβει την υπόθεση μου.
Πριν λίγο με πήραν τηλέφωνο από το servise και μου έλεγαν κάτι απίστευτα ότι αν έχει ιστορικό
βλάβης η μηχανή του 6 πρώτους μήνες ισχύει η 2ετούς εγγύησης και κάτι άλλα άκυρα.
Ήμουν απόλυτος στο ότι απαιτώ επισκευή εντός της νόμιμης 2ετούς εγγύησης που δικαιούμαι.
Θα διαβιβαστούν οι απειλές μου στο νομικό τμήμα και αναμένω τις εξελίξεις για να σας ενημερώσω.

Πολύ πιθανό να δικαιωθείς αλλά και αυτό να γίνει δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον που δεν έχει φίλο δικηγόρο...

Δυστυχώς εκεί ποντάρουν πολλοί, στο ότι τα έξοδα του δικηγόρου πολλές φορές είναι περισσότερα από αυτά της επισκευής (ή και της μηχανής). Αυτό + το περίμενε, καθώς και η... "στρατοσφαιρική" ταχύτητα με την οποία πάνε σε δικάσιμη οι υποθέσεις αποθαρύνει πολύ κόσμο. Εδώ γνωστές ασφαλιστικές (πολύ γνωστές) πάνε σε δικαστήριο για ξεκάθαρες υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων που είναι απολύτως σίγουρο ότι θα χάσουν, και αφού περιμένεις κανένα χρόνο για την δικάσιμη καλούν τον δικηγόρο σου και του λένε "πάμε σε συμβιβσμό, αλλά τα έξοδά σου δεν τα καλύπτουμε" - δηλαδή πλήρωσε μ@@@κα πελάτη από την τσέπη σου τον δικηγόρο σου, αλλιώς περίμενε να βγει η απόφαση, να καθαρογραφεί κ.λ.π.

Υ.Σ. Το αφήγημα περιγράφει προσωπική μου εμπειρία για ζημιά περίπου 1.200 - και όταν με πήραν μετά από κάμποσο καιρό από την συγκεκριμένη ασφαλιστική για να μου προτείνουν κάτι, τους έθεσα το ζήτημα και η υπέροχη απάντηση ήταν "είδες? προστατεύουμε τα συμφέροντα των πελατών μας"... :flipout::bigcry:

edit: συγνώμη για το off topic

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Ενημερωτικά πάντως, εφόσον η αποζημίωση που ζητάτε είναι κάτω των 5000 Ευρω, μπορείτε να ασκήσετε την αγωγή μονοι σας χωρίς δικηγόρο ενώπιον του αρμοδιου ειρηνοδικείου (Μικροδιαφορές).

Δεν απαιτούνται νομικές γνώσεις και ο ειρηνοδίκης μπορεί να αποκλίνει από τις δικονομικές διατάξεις, να λάβει υπόψη του και αποδεικτικά μέσα που δεν πληρούν τους όρους του νόμου προκειμένου να οδηγηθεί στη διάγνωση της αλήθειας.

μου έλεγαν κάτι απίστευτα ότι αν έχει ιστορικό
βλάβης η μηχανή του 6 πρώτους μήνες ισχύει η 2ετούς εγγύησης
Πριν 2-3 χρόνια που είχα ασχοληθεί με το θέμα (με αφορμή την Apple), είχα δει οτι κατι τετοιο ισχύει, όντως

στην ουσία λένε ότι μετά τους 6 μήνες το βάρος απόδειξης μετακυλίεται στον καταναλωτή. πρέπει να αποδείξει ότι προυπήρχε το πρόβλημα πριν τη συμπλήρωση των 6 μηνών και ότι δεν προκλήθηκε από υπαιτιότητα του χρήστη. καλά ξεμπερδέματα

στην ουσία λένε ότι μετά τους 6 μήνες το βάρος απόδειξης μετακυλίεται στον καταναλωτή. πρέπει να αποδείξει ότι προυπήρχε το πρόβλημα πριν τη συμπλήρωση των 6 μηνών και ότι δεν προκλήθηκε από υπαιτιότητα του χρήστη. καλά ξεμπερδέματα

Το ίδιο έπαθα με τον φακό Panasonic 25mmf1,4 που έχουν περάσει 6 μήνες εγγύησης άλλα όχι πάνω από ένα χρόνο συνολικά και δεν μου τον αλλάζουν/διορθώνουν και εγώ έβαλα δικηγόρο γνωστό για να με βοηθήσει μήπως και γίνει τίποτα....
να τις βράσω τις εγγυήσεις τoυς, δεν ξαναγοράζω τίποτα από την Ελλάδα, μόνο Amazon Και ξερό ψωμί... sorry για το of topic..

Ερώτηση για την RX100v. Τα color profiles είναι μόνο για λήψη video ή και για jpegs? Επίσης, ποιο προτείνετε για χρήση όταν δεν υπάρχει χρόνος και γνώση για post processing και τι αλλαγές θα έπρεπε, αν έπρεπε, να κανω στις default τιμές τους;

Tα picture profiles επηρεάζουν τόσο τα βίντεο όσο και τα jpeg.
Στο PP1 δεξί κλικ, Gamma Cine1, Color Mode Pro, Saturation -2, Detail -4.

Tα picture profiles επηρεάζουν τόσο τα βίντεο όσο και τα jpeg.
Στο PP1 δεξί κλικ, Gamma Cine1, Color Mode Pro, Saturation -2, Detail -4.

Σ Ευχαριστω. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι για λήψη βίντεο, φωτό, ή και τα 2;

Δοκίμασε ένα δυο ρυθμίσεις ακόμη εκτός profile
aw auto A-B: B4 / G-M : M2
creative style : portrait 0, -1, 0
Στην 6500 υπάρχει ακόμη μια ρύθμιση δε ξέρω αν υπάρχει στην RX100 V - priority set in awb όπου το έχω white

Δοκίμασε ένα δυο ρυθμίσεις ακόμη εκτός profile
creative style : portrait 0, -1, 0
Στην 6500 υπάρχει ακόμη μια ρύθμιση δε ξέρω αν υπάρχει στην RX100 V - priority set in awb όπου το έχω white

Που καταχωρώ αυτές τις ρυθμίσεις:

Υπάρχει και στην RX100V η ρύθμιση priority.

Σας ζάλισα, αλλα που υπάρχει αυτή η ρύθμιση για priority