Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Σόρι, σ' έβαλα και ψάχνεις άδικα. H RX100V δεν έχει ρύθμιση Priority στο Auto WB. Μόνο η α6500 και η α9 την έχουν.

Την Custom ("C.Temp-Filter") επιλογή εγώ δουλεύω, τη χειροκίνητη δηλαδή ισορροπία λευκού + τις τρεις αποθηκευμένες μνήμες.

Καμία πρόταση για φορτιστή/μπαταρίες?

Έχε υπόψη σου ότι αυτές οι μπαταρίες είναι κάτω από το μισό σε πραγματική χωρητικότητά σε σχέση με τις αυθεντικές.

Έχε υπόψη σου ότι αυτές οι μπαταρίες είναι κάτω από το μισό σε πραγματική χωρητικότητά σε σχέση με τις αυθεντικές.

Μα λέει ότι είναι 1600mHh

Κράτα μικρό καλάθι στις αναγραφόμενες τιμές.

Το σημαντικό είναι να πάρεις τον διπλό φορτιστή, που ενώ είναι πολύ μικρός σε όγκο φορτίζει ταυτόχρονα δύο μπαταρίες. Είναι πολύ εξυπηρετικός.

Κράτα μικρό καλάθι στις αναγραφόμενες τιμές.

Το σημαντικό είναι να πάρεις τον διπλό φορτιστή, που ενώ είναι πολύ μικρός σε όγκο φορτίζει ταυτόχρονα δύο μπαταρίες. Είναι πολύ εξυπηρετικός.

Σωστά, στην τιμή αυτή και μόνος του ο φορτιστής αξίζει. Είναι απίστευτοι τύποι πάντως στην Sony να μην βάζουν εξωτερικό φορτιστή στην συσκευασία τόσο ακριβής μηχανής

RX100 Ιούνιος 2012
RX100II Ιούνιος 2013
RX100III Ιούνιος 2014
RX100IV Ιούνιος 2015
RX100V Οκτώβριος 2016 (με την καθυστέρηση να οφείλεται στον σεισμό)

Το 2017 θα κλείσει χωρίς να δούμε ανανεωμένο μοντέλο;

Πιστεύεις οτι της λείπει κάτι ?

Μόνο αν καταφέρουν να χωρέσουν aps-c εκεί μέσα

Εδώ αγοράσαμε την μκ1 μετά από 5 χρόνια κυκλοφορίας ...
Ποιος αγοράζει μηχανή 5ετιας ?

Είσοδο μικροφώνου, οθόνη αφής (touchpad AF, touch focus), βελτίωση της σταθεροποίησης στο 4Κ, χρήση των εξελιγμένων αλγόριθμων επεξεργασίας εικόνας και AF, για ακόμη πιο ικανό Eye AF, βελτιωμένο μενού, όπως τα βλέπουμε στην αντίστοιχη RX10IV, και βελτίωση των χρόνων πριν την υπερθέρμανση.

Για μένα με την RX100V άρχισε η σειρά να έχει πραγματικό ενδιαφέρον, από τη στιγμή δηλαδή που ενσωματώθηκε phase detection AF.
Η RX100VI θα είναι σίγουρα πιο τελειοποιημένη έκδοση.

Η υπερθέρμανση είναι μεγάλο θέμα , εδώ συμβαίνει σε όλες τις α6χχχ από 1080 έως 4Κ , θα το λύσουν στην λιλιπούτεια rx ?
Μπαταρία ναι , αν κάνουν κανα θαύμα όπως με την α9

Μιας και ακόμα περιμένω τη MkI , το grip της μαμάς σονυ κάνει δουλειά ?
Επίσης προστατευτικό οθόνης βάζω οτι ναναι ?
Θέλω να τη βάζω μας στην μπανάνα , μη τη γρατζουνίσω ...

Επίσης το μαμισιο strap είναι οκ ? , η να ψάξω κανα χιπστεραδικο ?

Να λυθεί όχι, να βελτιωθεί ναι. Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, π.χ. με ικανότερο επεξεργαστή.

Μακάρι , πάντως αν είχαν ικανό επεξεργαστή θα έδιναν και 4Κ 60 (όχι εδώ , αλλα αλλού)

Τις ικανότητες τους όσο αφορά το μέγεθος το έχουν δείξει και με την rx1r

Το μαμίσιο grip είναι μια χαρά, το βρίσκεις κι εδώ ~15 . Το strap είναι θέμα γούστου, εμένα μου έκανε. Προστατευτικό ένα κοινό θα κάνει την δουλειά, εκτός αν μιλάς για χοντρή ταλαιπωρία οπότε καλύτερα ένα "τζάμι"...

Δεν το αποκλείω το 4Κ/60 στην VI, έστω και περιορισμένου χρόνου, αλλά δεν νομίζω πως ήρθε η σειρά του.
Πρώτα θα το δούμε στην α7sIII και στην "α6700" και μετά στην RX100VII.

Bέβαια, όσο καθυστερεί να βγει η VI, τόσο περισσότερες εκπλήξεις μας επιφυλάσσει.

Αγαπημένη μηχανή η Sony Rx100iii, καλός σύντροφος για ένα χρόνο σχεδόν παντού για βίντεο αλλά και για φωτογραφία.
Μετά όμως από τη ζημιά που μου έβγαλε και από τη χείριστη αντιμετώπιση από την αντιπροσωπεία θα ξαναπαίρνα κάποια μηχανή της σειράς μόνο με μια καλή έκπτωση, πάνω από 500 ευρώ δύσκολα θα έδινα.

Ξαφνικά όλες οι φωτογραφίες ξεκίνησαν να βγαίνουν καμένες ενώ το βίντεο δεν έχει θέμα.
Ο Tzo με μια αναζήτηση στο internet βρήκε το πιθανό πρόβλημα που έχουν και άλλου και οφείλεται σε πρόβλημα του φακού
και συγκεκριμένα του κλείστρου για αυτό και το βίντεο δεν έχει πρόβλημα.
Είχε περάσει ο ένας χρόνος εγγύησης και η sony και μου αναγνώρισε το δεύτερο.
Έβαλα και φίλο δικηγόρο αλλά δεν βρήκαμε άκρη και κάπου εκεί δεν το τράβηξα παραπέρα.