Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Δηλαδή να μην παρεμβαίνουμε;!
Ναι μπορεί για εσένα να είναι εντυπώσεις και μόνο τα γραφόμενα μου αλλά για άλλους δεν είναι και δεν σου επιστρέφω την προσβολή γιατί σέβομαι τα γραφόμενα όλων εδώ μέσα.
Αν θες επιχείρημα διάβασε τα τελευταία 100 ποστ που είναι vs tzo. Και αυτός το τραβάει αλλά κανείς δεν υποχωρεί και δεν πάτε παρακάτω όπως λέτε. Εντάξει δε θα γίνουν όλοι εδώ μέσα κολλητά φιλαράκια αλλά μάλλον πάμε πάλι στο άλλο άκρο.
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά από αυτά που διαβάζω αυτά συμπεραίνω.

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Ακόμα δεν μου είπες που "τόλμησα" να αμφισβήτησα τον _tzo_. Και δεν πρόκειται να βρεις.

Όχι, με αβάσιμες μομφές και προβοκατόρικα σχόλια εναντίον μου ή της διαχείρησης ή οποιουδήποτε χρήστη δεν πρέπει να παρεμβαίνεις. Οι όροι χρήσης το λένε όχι εγώ.

Λογοκρισία όμως δεν μπορώ να δεχθώ. Ρώτησα τον reviewer τι κάρτα χρησιμοποίησε. Δεν ζήτησα από τον _tzo_ να αποδείξει τίποτα. Είναι δικαίωμά μου;

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Σταματώ εδώ δεν έχω διάθεση αντιπαράθεσης και να χαλαστούμε χωρίς λόγο.
Κακώς έγραψα.
Μένουμε στο θέμα και μόνο.

Τη παρότρυνση να μην συνεχιστεί 1ος την έκανα, δεν έγινε όμως σεβαστή.

Που αμφισβήτησα όμως δεν μου είπες. Πετάμε σπόντες και μετά δεν συνεχίζω;

_tzo_, δεν χρειάζεται να συνεχίζεις να προσπαθείς να πείσεις κανένα ότι σε αμφισβήτησα, γιατί κάποιοι βλέπεις μπορεί να "παρασυρθούν". Δεν σε αμφισβήτησα.

Με το που ανέβηκε το review, ο ένας μετά τον άλλον kbouk και nicksoti μπήκατε να τονίσετε το μελανό δήθεν σημείο της VI, ότι παγώνει.
Αλλά να που έτυχε να είναι λάθος η πληροφορία, και σε αυτό δεν φταίει κανείς άλλος από τον ίδιο τον reviewer.

Επισήμανα ξεκάθαρα ότι ήταν λάθος αμέσως.

Στη συνέχεια εσύ λες δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια διαφορά με αυτά που λέει το review, και ψάχνεις τι θα σου πει ο reviewer.
Από την άλλη, παρόλο που για δεύτερη φορά τόνισα ότι δεν παγώνει η μηχανή, ο kbouk συνεχίζει και λέει ότι θα πιστέψει τον reviewer ΑΝ παγώνει η μηχανή.
Ακόμη στο ΑΝ δηλαδή είμαστε.
Συνέχισα μετά με τρίτη ξεκάθαρη δήλωση ότι δεν παγώνει η μηχανή και η απάντησή σου είναι ότι θα πιστέψεις όποιον θέλεις.

Όλα αυτά για μια μηχανή που έχω μπροστά μου.

Πω πω, τι ωραία μηχανούλα είναι αυτή! Δεν την είχα ανακαλύψει. Νόμιζα πως έχει τεράστιο zoom φακό και την προσπερνούσα. Αλλά με τον φωτεινό 24-70 μοιάζει τέλεια.

Προσπαθώ να σκεφτώ αν με το να πουλήσω την αγαπημένη μου έως τώρα Ricoh GR (την πρώτη έκδοση) και να την αντικαταστήσω με τη VA (και πληρώνοντας φυσικά τη διαφορά) θα χάσω κάτι. Μάλλον όχι ε;

Μόνο το κράτημα με ανησυχεί επειδή ειναι μικρή (έχω και κάπως μεγάλα χέρια). Σε σένα κάθεται καλά ΤΖΟ;

Την είχα την GR.
Είναι σίγουρο ότι θα χάσεις σε ποιότητα εικόνας αντικαθιστώντας την με την VA.
Αλλά θα έχεις όλα τα υπόλοιπα οφέλη της VA, η λίστα των οποίων είναι μεγάλη.

Το κράτημα των RX100 βελτιώνεται με ένα σωρό λύσεις έξτρα γκριπ που υπάρχουν στην αγορά.
Τα εγκατέλειψα όλα όμως για χάρη της ευκολίας στο βάλε-βγάλε που προσφέρει η κάθετη θήκη της Sony.
Αντίστοιχη θήκη είχα και την εργοστασιακή GR.

Δεν θα μιλήσω για τον kbouk. και δεν έγιναν έτσι όπως τα γράφεις. Πάλι τα ίδια.

Δεν βγήκα με σκοπό να τονίσω καμία ατέλεια. Αυτό είναι προσωπική σου εκτίμιση, δηλαδή η πρόθεσή μου. Δεν θα κρίνεις εσύ τις προθέσεις μου.

Ναι τέτοια μεγάλη διαφορά μου έκανε εντύπωση. Και έψαξα να βρω το γιατί ρωτώντας τον reviewer, μπας και αποκαλυφθεί καμία ασυμβατότητα. Δεν "τσέκαρα" εσένα, εκείνον "τσέκαρα".

Πάλι δημιουργείς θέματα από το τίποτα και όλο το νήμα πάλι να ασχολείται με το πόσο καλός ή κακός reviewer είσαι. Μα δεν έχει σημασία, δεν κρίνεται αυτό, κατάλαβέ το επιτέλους. 2ο νήμα πας να το κάνεις χάλια.

Όλοι έχουν μάτια να διαβάζουν, δεν χρειάζεται να επεξηγείς κρυφες προθέσεις άλλων.

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Μπορείς με συνεχές ριπές να το τερματίζεις το buffer συνέχεια.
5 δευτερόλεπτα αναμονή μεταξύ ροπών αναλογούν σε νέο διαθέσιμο χώρο για 25 νέα extra fine jpeg!

Και όχι, καμία χρήσιμη λειτουργία δεν μπλοκάρει στην VI όσο αδειάζει το buffer.
Διάφραγμα, ταχύτητα, iso, wb, file format, size, quality, μέχρι και picture profile, τα πάντα διαθέσιμα!

Θα πρέπει να ψάξεις πολύ να βρεις κάτι που μπορεί να χρειαστείς και να είναι greyed out στο μενού, π.χ. το drive mode.
Και ναι, δεν κλείνει η μηχανή μέχρι να τελειώσει το άδειασμα του buffer.
Αν πατήσεις το off όσο αδειάζει το buffer, ο φακός τραβιέται μέσα και κλείνει η μηχανή μόνη της αφού αδειάσει το buffer.
Σιγά τα ωά.

Γιαννη αυτά έγραψες και αμέσως μετά στο επόμενο post εγραψα οτι πολύ καλά έκανες και το διευκρινησες ότι δεν ισχύουν ....

το review που πόσταρε ο cacau αφού το διάβασα μετέφερα τα κυριότερα συμπεράσματα στα ελληνικά γιατί κάποιοι δεν ασχολούνται να τα διαβάσουν, δεν ξέρουν καλά αγγλικά και καλό είναι να γράφουμε συνοπτικά δυο λόγια. Τα θετικά είναι γνωστά από μήνες δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναπούμε.

Επανήλθα και σε ξαναρώτησα μετά την απάντηση σου γιατί τον ξαναδιάβασα, όντως αναφέρει κάπου οτι χρησιμοποίησε πολύ γρήγορη κάρτα και γράφει σε πάρα πολλά σημεία οτι το buffer της μηχανής είναι τεράστιο , δεν αναφέρει οτι κολλάει η μηχανή σε άλλα πράγματα δηλ. μενού κλπ πάρα μόνο οτι όσο αργεί σημαντικά να γράψει στην κάρτα στις μεγάλες ριπές και δεν μπορεί να ξανατραβήξει φωτογραφία όπως και ότι μένει ο φακός ανοιχτός όσο γράφει τη ριπή (εκεί μάλιστα λέει οτι δν μπορεί να την βαλει στην τσέπη). Το δεύτερο το επιβεβαιωσες και εσυ, το πρώτο επειδή δεν το έγραψες με σαφήνεια (στα παραπάνω που ξαναδιάβασα) το ξαναρώτησα για διευκρίνιση μαζί με την προεπισκόπηση.

Δεν είναι εύκολο κατανοητά ολα αυτά σε εμένα τουλάχιστον π.χ. στην ΕΜ1 που έχει και αυτή μεγάλο buffer όταν τραβάς μεγάλη ριπή τον ελαχιστο χρόνο που κάνει να γράψει στη μηχανή τη ριπή δεν μπορείς να κανεις προεπισκόπηση αλλά δουλεύει κανονικά η μηχανή σε ολα τα αλλα και μπορείς κανονικά να συνεχίσεις να τραβάς και άλλες ριπές. Γιαυτο και σου ξαναέκανα την ερώτηση και συμπλήρωσα και την προεπισκόπηση, για να το διευκρινήσω όχι τόσο για εμένα αλλά γιαυτους που ενδιαφέρονται για την μηχανή πραγματικά. Και σίγουρα δεν υπάρχει από μέρους μου κανενα θέμα αμφισβήτησης οτι η μηχανή που εχεις στα χέρια σου συμπεριφέρεται έτσι.

Last edited:

Mια χαρά ξέρει ξέρει νομίζω να διαβάζει ο _tzo_ αγαπητέ kbouk.

Μεθοδική δημιουργία εντυπώσεων είναι χειρότερο από ευθεία προσβολή, γιατί προτρέπει, παρακινεί και άλλους που δεν έχουν διαβάσει 10 posts πριν κατά συγκεκριμένων χρηστών. Και αν αντιδράσουν, θα το πάμε "α οι κακοί συντονιστές".

Κανένα πρόβλημα δεν έχω να το αποσαφηνίσω και τρεις και δεκατρείς φορές.

Είναι τέτοια η αγαλλίασή μου να μη βλέπω πια το
Writing to memory. Unable to operate.
που και στο μπαλκόνι θα έβγαινα να το φωνάξω. :flipout:

Σχετικά με την κάρτα, για να το ξεδιαλύνω κι άλλο,
δεν έχει καμία μα καμία σχέση η κάρτα με το γεγονός ότι δεν παγώνει η μηχανή.

Για του λόγου το αληθές έψαξα την πιο άθλια παμπάλαια κάρτα που έχω και δεν έχει κανένα πρόβλημα η μηχανή όσο αδειάζει το buffer.
Και νέες ριπές τραβάει όσο αδειάζει το buffer, και τι τράβηξες μπορείς να δεις, τα πάντα κανονικά.
Το άδειασμα του buffer βέβαια γίνεται αργά (1’’ ανά jpeg) λόγω της πολύ αργής κάρτας, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τη λειτουργία της μηχανής!
Ανά πάσα στιγμή ενώ αδειάζει αργά-αργά στην αργή κάρτα μπορεί να τραβήξει νέο ταχύτατο burst! Και ανά πάσα στιγμή αναπαραγωγή και ξανά μετά το ίδιο χωρίς σταματημό, ενώ αδειάζει το buffer.
Όλα αυτά στην πιο άθλια κάρτα που έχω.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο reviewer λόγω κάρτας να έγραψε ό,τι έγραψε.
Τις μηχανές μπέρδεψε εγώ φαντάζομαι. Την IV θα εννοούσε.
Την είχα την IV, και ξέρω.

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Είχες γίνει κατανοητός ήδη αλλά είναι χρησιμο να ξέρει κανεις ότι και με αργή κάρτα δεν υπάρχει θέμα. Σε παρακαλώ την επόμενη φορά να μην προχωράς σε αυθαίρετα συμπεράσματα για τις προθέσεις μου σχετικά με τις ερωτήσεις που σου κάνω ή για ποιο λόγο αναφέρω τα αρνητικά σε ένα review. Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι τα αρνητικά είναι αυτά που είναι σημαντικά να διευκρινιστούν όταν εξετάζουμε ένα εξοπλισμό και ειδικά αυτής της κατηγορίας τιμής, τα θετικά τα βρίσκεις σε ολα τα review ανεξαιρέτως.

ΥΣ
ειναι ξεκάθαρο στο review οτι αναφέρεται στην νέα VI (είναι γραμμένο σε πολλά σημεία), αρα κάποιο πρόβλημα έχει η μηχανή του.

Re: Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Δεκτό. Ας μείνουμε στα της μηχανής.

Ποιας μηχανής βέβαια, αφού βγήκα και off-topic, παρασυρόμενος από το άρθρο. Τις αναλυτικές πληροφορίες για την VI τις έγραψα εδώ, ενώ υπάρχει ξεχωριστό νήμα για την VI.

Ευτυχως που αποσαφήνισες 4 φορές την αγαλίασή σου.

Ασυμβατότητα ξέρουμε όλοι τι μπορεί να σημαίνει. Οκ δεν υπάρχει καμία ασυμβατότητα το εγγυάσαι. Και ο reviewer του imagine κακεντρεχής και πληρωμένος de facto, καμία περίπτωση απλά να έτυχε σε ασυμβατότητα ή να έκανε λάθος. Λες και ενδιαφέρει κανέναν το ποιόν του.

_tzo_, μην τρελαίνεσαι τόσο δεν είναι προσωπικό σου blog το forum ούτε αν κάποιος το ψάχνει λίγο παραπάνω σε αμφισβητεί. Αυτά τα συζητάμε μήνες και με λύπη μου βλέπω ότι τσάμπα σπαταλάμε τόσο χρόνο. Δεν είμαστε ελατήρια μια μομφές και σπόντες μια smiles.

Σε παρακαλώ πολύ μα πάρα πολύ. Μην ξανασχοληθείς με τη διαχείριση και τον συντονισμό ούτε να προσάπτεις προθέσεις ατεκμηρίωτα δεν έχεις αυτόν τον ρόλο. Δυστυχώς τον έχω ανάμεσα σε άλλους κι εγώ.

Λάθος έκανε ο άνθρωπος, μπέρδεψε τις μηχανές μεταξύ τους.

Για σένα έκανα τη δοκιμή με την παμπάλαια κάρτα, αλλά δεν πείθεσαι βλέπω ότι δεν έχει σχέση η κάρτα με το γεγονός ότι δεν παγώνει η μηχανή.

Η κάρτα του μια χαρά ήταν. Σύγχρονη UHS-II η οποία έγραψε τις ριπές στα 60+ δεύτερα (raw+jpeg) όπως πρέπει.
Ξαφνικά δεν μπορεί η μηχανή να ανακάλυπτε ότι είναι ασύμβατη η κάρτα.
Αφού δεν κάνει κιχ η μηχανή σε όποια κάρτα κι αν της βάλω, θεωρείς ακόμη πιθανό ότι έφταιγε η κάρτα του;

Και εν τέλει, ας έφταιγε ό,τι θέλει. Σκοπός η μηχανή να αποσαφηνίσουμε τι κάνει.

Eίπα εγώ ότι δεν πείθομαι; Και αν δεν πείθομαι (στο μυαλό σου) θα το συνεχίσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα;

Το επόμενο είναι να εξακριβώσουμε στην πράξη αν ισχύουν τα ίδια και με την VA, αφού έχουμε μέλος που θα την παραλάβει εντός ημερών.

Λογικά θα ισχύουν, αφού μπήκε ο ίδιος γρήγορος επεξεργαστής της VI στο σώμα της V.

Το επόμενο είναι να σταματήσουμε 1α το post hunting και βλέπουμε τι θα κάνει η rx.

Εφτασε και μενα επιτελους η ωρα...Αγορασα μια Sony RX100VA, η αλλιως την βελτιωμενη V με το συστημα autofocus και τον επεξεργαστη της VI. Η αγορα εγινε σε grey μαρκετ στο ποσο των 689.99 + 13.80 μεταφορικα (insured DHL) - 10.00 (κουπονι NS2016EUR10). Συνολικο ποσο πληρωμης 693.79 . Η παραγγελια εγινε στο eglobal 25-09 και σημερα εφτασε στα χερια μου 17-10, δηλαδη σχεδον 22 μερες (νομιζω "νορμαλ" χρονος αναμονης για το eglobal). Δεν ειχα αλλα κοστη με τελωνεια κλπ αφου η συναλλαγη με το εν λογω καταστημα ειναι μεσω Αγγλιας.

Παμε στα πιο ενδιαφεροντα.... Παρακατω ειναι φωτογραφιες απο το πακετο οπως εφτασε και την μηχανη. Ολες οι φωτο ειναι με μια παλια Canon SX240HS και εγιναν γρηγορα στο ποδι...

Η μηχανη χαρακτηριζεται ως S0NY Cybershot DSC RX100VA Digital Camera (PAL) (JE international version), ειχα ενα φοβο μηπως δεν εχει menu στα αγγλικα, αλλα οπως θα δειτε εχει σε αρκετες γλωσσες, οχι ομως ελληνικα. Στο πακετο μου ηρθε και ενας adaptor για το βυσμα τροφοδοσιας που δεν μου χρειαζεται αφου φορτιζω την μπαταρια μεσα στη μηχανη (προς το παρον μεχρι να ερθει ο εξωτερικος φορτιστης)... Ολα τα λογοτυπα οπως θα δειτε εξωτερικα λενε V και μονο στο κατω μερος της μηχανης αναφερει το RX100M5A, οπως ανετα καποιος την μπερδευει με την κανονικη RX100V... Η μηχανη ειναι αρκετα μικρη στα χερια, ελπιζω να την συνηθισω συντομα... Αγορασα και screen protector απο την JJC (GSP-RX100M3) καθως και αυτο τον εξωτερικο φορτιστη με 5 μπαταριες (δεν εχει ερθει ακομα) καθως επισης και αυτο το wrist strap

Ελπιζω αυριο να εχω λιγο χρονο να παιξω με την καμερα...Το menu πανω κατω ειναι ιδιο με την Α7ΙΙΙ και φυσικα εχει το MyMenu και οχι apps...

Last edited by a moderator: