Sony RX100 mkVI και VII superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Re: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Γνωρίζουμε πότε θα πατήσει στα μαγαζιά το πόδι της; Τα ενός έτους μόνο εγγύηση τα προσπερνώ με την επέκταση που δίνει.

Άμεσα διαθέσιμη είναι η μηχανή στα καταστήματα της Γερμανίας!

Όντως, ούτε γω δίνω βαρύτητα στην τυπική εγγύηση, που στις περισσότερες περιπτώσεις θα ρίξει το φταίξιμο για τη βλάβη στον χρήστη, ώστε να βγει εκτός εγγύησης η επισκευή. Οπότε είτε είναι 1 έτους είτε 2, μου είναι σχεδόν αδιάφορο.

Η ολική κάλυψη καθησυχάζει περισσότερο, ειδικά όταν είναι και 5ετούς διάρκειας. Μεταβιβάζεται μάλιστα και στον επόμενο κάτοχο, αν στο μεταξύ πουλήσουμε τη μηχανή.
Την ολική κάλυψη DIBOXCC5 με λίγη έρευνα μέχρι και 100 ευρώ μπορεί να τη βρει κανείς.
Ένας κωδικός είναι στην ουσία, που τον συμπληρώνεις σε online φόρμα.

jLWK2G.jpg

Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Εντάξει τα ισοπέδωσαμε όλα αν λέμε ότι δεν μας νοιάζει αν έχει 1 η 2 χρόνια εγγύηση.

Re: Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Τι να με νοιάζει, αφού η 5ετής κάλυψη με καλύπτει σε όλα για 5 ολόκληρα χρόνια. Και είναι από την ίδια τη Sony, όχι μη μεταβιβάσιμη από ασφαλιστική εταιρία.
100 ευρώ για 5 χρόνια πόσο βγαίνει; Ούτε 2 ευρώ τον μήνα κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Κι αν την πουλήσω πριν τα 5 χρόνια, θα πιάσω πολύ καλύτερη τιμή για τη μηχανή αφού θα συνοδεύεται από πλήρη κάλυψη ατυχήματος.
Οπότε λιγότερο και από 100 ευρώ βγαίνει η κάλυψη, από τη στιγμή που κάποια από τα χρήματα θα τα πάρω από την πώληση της μηχανής ως μεταχειρισμένη με πλήρη κάλυψη ατυχήματος.

Δεν υπάρχει υποψήφιος αγοραστής μεταχειρισμένου που δεν θα εκτιμήσει την πλήρη κάλυψη ατυχήματος από τη μαμά εταιρία που θα μεταβιβαστεί στο όνομά του και θα ισχύει για χρόνια ολόκληρα ακόμη. Πιο καλή αγορά θα κάνει και από καινούρια μηχανή ακόμη αν μείνει στην τυπική εγγύηση κατασκευαστή που δεν καλύπτει παρά ελάχιστες περιπτώσεις βλαβών.

Last edited:

Θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό θα κτυπήσει τα grey market.

Ωραία, οπότε εξωτερικό πιάσαμε 1300+100= 1400 για μηχανή 1"! no comment...

Με απλά μαθηματικά.
Αγορά από εξωτερικό στα 1300 ευρώ + 100 ευρώ εγγύηση 5 έτη = 1400 ευρώ.
Αγορά από Grey market χωρίς εγγύηση στα 1000 ευρώ.
Η διαφορά είναι +40%.
Στα 3 χρόνια αποφασίζεις να την πουλήσεις.
Ήδη θα έχουν βγει τουλάχιστον 2 καινούργια μοντέλα οπότε η τιμή ως μεταχειρισμένης θα είναι το πολύ στα 700 ευρώ αφού θα μιλάμε για μηχανή 3 ετών και ας πούμε ότι αυτή από τα Grey τη δίνεις στα 600 ευρώ.
Οπότε στη μία περίπτωση έχεις σε 3 χρόνια δώσει για τη μηχανή 400 ευρώ και στην άλλη 700 ευρώ.
Τώρα αν είσαι ατζαμής και σου πέσει κάτω ή στην δαγκώσει ο σκύλος είσαι κερδισμένος λόγω της εγγύησης που καλύπτει και ατύχημα ενώ στην περίπτωση του γκρι μαγαζιού τα βάζεις με το τετράποδο.
Ο καθένας επιλέγει ότι θεωρεί πιο συμφέρον.

Aκριβός είναι ο εξοπλισμός που τον τρώει το ντουλάπι.

Η χρηστική αξία μιας RX100 είναι πάντα υψηλή, αφού την έχω καθημερινά μαζί μου.
1 ευρώ τη μέρα το χαλαλίζω για κάτι που χαίρομαι καθημερινά.

Kαι στην πλήρη της τιμή αν υπολογίσουμε την RX100VI και με την κάλυψή της, ξεκινάμε από μια δαπάνη 1400 ευρώ.
Κρατώντας την δυο χρόνια, 700 μέρες, και μισοτιμής να τη δώσω μετά στα 700 ευρώ,
θα έχω δαπανήσει 700 ευρώ για 700 μέρες, δηλαδή 1 ευρώ τη μέρα.

Και ο επόμενος αγοραστής θα είναι πολύ πιο κερδισμένος, έχοντας μάλιστα 3 χρόνια υπόλοιπο πλήρους κάλυψης!

Last edited:

Θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό θα κτυπήσει τα grey market.

Δεν νομίζω πως επηρεάζονται τα grey. Όποιος θέλει τη χαμηλότερη τιμή αγοράς, πάλι από grey θα αγοράσει, και μάλιστα όχι αμέσως, αλλά κάποιους μήνες από την πρώτη κυκλοφορία της μηχανής για να ομαλοποιηθεί η τιμή.

Την αγορά μεταχειρισμένων κάπως θα επηρεάσει στην πορεία των χρόνων, αφού ο υποψήφιος αγοραστής μεταχειρισμένου θα προτιμά κομμάτια που συνοδεύονται από πλήρη κάλυψη ατυχήματος, ουσιαστικά δηλαδή με υποστήριξη καινούριου προϊόντος, και καλύτερη.

Τα 100 ευρω για 5ετη πλήρη κάλυψη είναι no brainer που λένε και στο χωριό μου...

Θα προτιμούσα να αγοράσω μεταχειρισμένο με αυτό το πακέτο απ'οτι καινούργιο (με την αντίστοιχη καλύτερη τιμή εννοείται)

Κρίμα που δε μπορείς να το βάλεις σε αγορά από grey...

Είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσει την χρηστικότητα μιας καλής compact - είναι γνωστό ότι η compact μου συνήθως είναι η ακριβότερη από τις μηχανές μου - απλά θεωρώ ότι τα 1300 είναι εξωφρενική τιμή όταν υπάρχει η ΤΖ100 στα 500-550 . Ακόμα κι αν πέσει στα 1100 εξακολουθεί να είναι υπερβολική, αποκλείεται να αξίζει τόσα η - όποια - διαφορά IQ, ταχύτητας εστίασης, "σπαστής" οθόνης και όποιο άλλο πλεονέκτημα έχει. Θα μου πείτε "μα είναι νέο μοντέλο κ.λ.π." και θα απαντήσω ότι κατέβασα την τιμή στα 1100 που ίσως προκύψει ως street price μετά από κάποιους μήνες. Και πάλι...

Τα 100 ευρω για 5ετη πλήρη κάλυψη είναι no brainer που λένε και στο χωριό μου...
Θα προτιμούσα να αγοράσω μεταχειρισμένο με αυτό το πακέτο απ'οτι καινούργιο (με την αντίστοιχη καλύτερη τιμή εννοείται)
Κρίμα που δε μπορείς να το βάλεις σε αγορά από grey...

Κι εγώ έτσι πιστεύω. Σε δυο χρόνια θα είναι περιζήτητα τα μεταχειρισμένα κομμάτια RX100VI που θα συνοδεύονται από κάλυψη ατυχήματος.
Και ο πωλητής του μεταχειρισμένου θα πιάσει καλύτερη τιμή, και ο αγοραστής μεταχειρισμένου θα είναι εξασφαλισμένος και ικανοποιημένος από την έξυπνη αγορά που έκανε.
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που επέτρεψε η Sony τη μεταβίβαση της κάλυψης ατυχήματος.

Όντως είναι no-brainer η αγορά της κάλυψης.
Θα έφτανα στο σημείο να πω ότι είναι λάθος κίνηση η αγορά από επίσημη πηγή χωρίς την αγορά της κάλυψης.
Με τη λογική ότι ένα μεταχειρισμένο κομμάτι RX100VI αγορασμένο αρχικά από επίσημο κατάστημα μετά τον πρώτο χρόνο έχει την ίδια μηδενική εγγύηση που έχει και το κομμάτι αγορασμένο από grey.
Όταν φτάσει η στιγμή που θα το πουλήσεις μετά τον πρώτο χρόνο, σε όσο μειονεκτική θέση θα είσαι με το επίσημο χωρίς κάλυψη, το ίδιο θα είσαι και με το grey κομμάτι. Οπότε γιατί να μην είχες αγοράσει από grey εξαρχής;

Μεταξύ των τριών επιλογών:
1) αγορά από grey
2) αγορά από επίσημη πηγή
3) αγορά από επίσημη πηγή + κάλυψη ατυχήματος

η λιγότερο έξυπνη επιλογή είναι η (2).
Χρυσοπληρώνεις την αρχική πλήρη τιμή, έχεις μόνο ένα χρόνο μιας τυπικής εγγύησης, ό,τι ατύχημα και αν συμβεί που δεν καλύπτει η εγγύηση την πάτησες, και όταν φτάσει η ώρα να πουλήσεις τη μηχανή, πουλάς μια μηχανή χωρίς εγγύηση ρίχνοντας την τιμή.

Είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσει την χρηστικότητα μιας καλής compact - είναι γνωστό ότι η compact μου συνήθως είναι η ακριβότερη από τις μηχανές μου - απλά θεωρώ ότι τα 1300 είναι εξωφρενική τιμή όταν υπάρχει η ΤΖ100 στα 500-550 . Ακόμα κι αν πέσει στα 1100 εξακολουθεί να είναι υπερβολική, αποκλείεται να αξίζει τόσα η - όποια - διαφορά IQ, ταχύτητας εστίασης, "σπαστής" οθόνης και όποιο άλλο πλεονέκτημα έχει. Θα μου πείτε "μα είναι νέο μοντέλο κ.λ.π." και θα απαντήσω ότι κατέβασα την τιμή στα 1100 που ίσως προκύψει ως street price μετά από κάποιους μήνες. Και πάλι...

Μήπως έχεις πολύ φτηνές μεγάλες μηχανές τότε και σου φαίνεται ακριβή αναλογικά η τιμή της κόμπακτ; :p

Μεταξύ TZ100 και RX100VI, αν κάποιος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη συγκεκριμένων δυνατοτήτων, με ένα τυχαίο παράδειγμα τη σπαστή οθόνη, μπορεί το φτηνό μοντέλο να είναι γι' αυτόν το ακριβό. Τα 500-550 ευρώ μπορεί εν τέλει να είναι τα πολλά για μηχανή που δεν θέλει. Μπορεί να προτιμά να πάρει RX100V ή και RX100IV κάνοντας παραχώρηση στην εστιακή κάλυψη, παρά να πάρει την ΤΖ100.

Να διέφεραν μόνο στην ποιότητα εικόνας και όλα τα χαρακτηριστικά/δυνατότητες να ήταν ίδια, θα τη συμμεριζόμουν περισσότερο την ένστασή σου για το x2 της τιμής.

Οι "μεγάλες" μηχανές μου είναι... μικρές - η μεγαλύτερη είναι η GX80. Δίνω κάποια χρήματα σε φακούς βέβαια, αλλά γενικά πιστεύω ότι ο "εξωτικός" εξοπλισμός προσφέρει ελάχιστα πλεονεκτήματα στο IQ και κυρίως στην ευχαρίστηση που παίρνει κανείς από το χόμπυ του. Επειδή βέβαια το χόμπυ είναι... χόμπυ, τα μέτρα και τα σταθμά του καθενός είναι αυστηρά προσωπικό θέμα - οπότε ΔΕΝ χρειάζεται να δικαιολογηθεί για να κάνει το κέφι του πληρώνοντας όσα θέλει χωρίς ενοχές γι αυτό.

Παραμένει όμως η άποψή μου ότι μια σπαστή οθόνη + μερικά μπλιμπλίκια και ΙΣΩΣ ένα 10-20% καλύτερο IQ (μείον λίγο εύρος φακού και κάποιες ροδέλες/κουμπιά) δεν δικαιολογούν με τίποτα την διαφορά τιμής. Άποψη είναι - δεν σημαίνει ότι είναι για όλους "σωστή", πολλοί θα με βγάλουν λάθος αγοράζοντάς την...

Σε 3 χρόνια φοβάμαι ότι 1" ίντσα θα έχουν τα κινητά και οι rx100 και tz100 θα έχουν μεγαλύτερους αισθητήρες και δυνατότητες, οπότε εύκολα θα προτιμήσει να δώσει λίγα ευρώ παραπάνω και να πάρει μια σύγχρονη Panasonic πάτα μια παλιά Sony με μικρό αισθητήρα.

Last edited:

Συμφωνώ και εγώ με τον Παναγιώτη, 3 χρόνια είναι πολλά, ειδικά η Sony το ''τερμάτισε'' όσον αφορά τις δυνατότητες της rx100/rx10 δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να βάλει σε μελλοντικά μοντέλα, οπότε δεν θα μου κάνει εντύπωση αν και από τα επόμενα μοντέλα Rx100VII και Rx10V δούμε μεγαλύτερο αισθητήρα π.χ. m4/3 και φυσικά μην ξεχνιόμαστε να ανεβάσει και άλλο τις τιμές!!!

Υ.Γ. Επίσης υπάρχει ήδη compact με μεγαλύτερο αισθητήρα η Panasonic lx100 και με 4Κ βίντεο και μεγάλο σκόπευτρο όπως και η Canon G1X III

Καλά η LX100 δεν είναι και compact..

Τουλάχιστον όταν την είχα δει δίπλα με την rx100 mii , ήταν σαν ένα μικρό σώμα m4/3 με pancake lens.

Για την έξτρα εγγύηση που αναφέρετε συμφωνω απόλυτα.
Είχα για ένα χρόνο την α5000 , με επέκταση εγγύησης από public.
( που θεωρώ της μαμάς εταιρίας είναι καλυτερη)
Και όταν αποφάσισα να την πουλήσω έχασα λιγότερα χρήματα απ όσα αν ήταν με την στάνταρ του 1 ετους, που θεωρώ αστεία να έχουμε φτάσει 2018 και να δίνουν τόσο λίγο καιρό εγγύηση.

Re: Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Ξαναείδα στο DPReview comparison chart σύγκριση V και TZ100 στα 800iso και ήταν απογοήτευση η TZ100.

Χαμηλότερης κατηγορίας μηχανή σε όλα της, δυνατότητες/χαρακτηριστικά/ποιότητα εικόνας.
Τη σώζει μόνο η τιμή, που και αυτή δεν είναι τσάμπα, στα 550 .
Και στο τελέ είμαι σίγουρος ότι θα είναι ξεκάθαρη η υπεροχή της VI σε ποιότητα εικόνας.
Οπότε τι έμεινε για να την επιλέξει κανείς; Ένα θολό τελέ με σκοτεινό φακό με 550 ;

Συμφωνώ και εγώ με τον Παναγιώτη, 3 χρόνια είναι πολλά, ειδικά η Sony το ''τερμάτισε'' όσον αφορά τις δυνατότητες της rx100/rx10 δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να βάλει σε μελλοντικά μοντέλα, οπότε δεν θα μου κάνει εντύπωση αν και από τα επόμενα μοντέλα Rx100VII και Rx10V δούμε μεγαλύτερο αισθητήρα π.χ. m4/3 και φυσικά μην ξεχνιόμαστε να ανεβάσει και άλλο τις τιμές!!!

Υ.Γ. Επίσης υπάρχει ήδη compact με μεγαλύτερο αισθητήρα η Panasonic lx100 και με 4Κ βίντεο και μεγάλο σκόπευτρο όπως και η Canon G1X III

Στην RX10V στοιχηματίζω ότι θα μπει η μεγάλη μπαταρία των α7ΙΙΙ/α7rIII/α9.

Στην RX100VII πιστεύω θα βάλουν σύνδεση με εξωτερικό μικρόφωνο μέσω Bluetooth, ακόμη πιο γρήγορο επεξεργαστή, μεγαλύτερο buffer, μπορεί και global shutter.

Ό,τι καταφέρουν να βάλουν στην RX100VII θα το ενσωματώσουν μετά στην RX10VI.

Δεν έχουν λόγο να ανέβουν σε διάσταση αισθητήρα στο μεσοβέζικο m4/3, από τη στιγμή που προσφέρουν καλές λύσεις σε aps-c και ff.

LX100 και G1XIII δεν είναι καλύτερες μηχανές από την RX100VI και σίγουρα δεν είναι ultra compact.