Sony rx100 vs Canon g15

...........?

Αμφιβάλλεις;

Αν αμφιβάλλω πάνω σε τι??

Αν η SX40 μου είναι για τα μπάζα??

σε σχέση με την G15, γιατί δήλωσε κανονακιας, και του έδωσα μια εναλλακτική λύση κατά την άποψη μου πιο "δίκαιη"?????

και βέβαια αμφιβάλλω..!

δεν αναφέρομαι στην rx100 έχω διαβάσει ότι βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες και εδώ πιθανόν να υπάρχει διαφορά!

Και τη δεν άκουσα... κουμούτσες, κοινές souperzoom, φωτογραφικό αποτέλεσμα χάλια, έλεος, και αλλα τέτοια χαριτωμένα!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Την στιγμή που από μόνος μου κατά κάποιο τρόπο ζητάω συγγνώμη που ξεφύγαμε από το νήμα...!

δεν απαντάει και ο ενδιαφερόμενος του topic να δούμε τι λέει..

Βεβαια compact ζήτησε ο άνθρωπος bridge του προτείνουμε...

ψιλό χάος!:ADFADF1::ADFADF1:

Ο άνθρωπος θέλει μεγάλο αισθητήρα (και ορθά κατ'εμέ - bigger is better σε αυτόν τον τομέα), γιατί να μπλέκει με άλλα πεδία που δεν ξέρω τελικά αν θα τον βοηθήσουν;

Υπάρχουν επιλογές σε premium compact μοντ. 2012. Με σειρά παρουσίασης, με >1/1.8" αισθητήρες (εξαιρέθηκαν κάποιες ακραίες leica ή fuji που κάνουν/θα κάνουν έναν σκασμό λεφτά)

Sony Cyber-shot DSC-RX100
Samsung EX2F
Panasonic Lumix DMC-LX7
Nikon Coolpix P7700
Sony Cyber-shot DSC-RX1
Canon PowerShot G15
Canon PowerShot S110
Olympus XZ-2
Pentax MX-1
Nikon Coolpix P330

Νομίζω ότι εάν θέλει premium compact κι όχι bridge (με τις οποίες δεν θα ξέρει από πού να μαζέψει παραμορφώσεις, θόρυβο, CAs και μάλιστα μόνο με σκοτεινούς φακούς..) με σεβασμό στην τσέπη του, έχει επιλογές και μάλιστα κάποιες είναι πολύ πολύ καλές. Οι bridge είναι άλλη κατηγορία, για Gadgetάκηδες και τίποτε άλλο, κατ'εμέ. Ενώ εάν το ποσό μεγαλώσει πολύ, τότε οι mirrorless, ή οι κροπ SLR είναι λύσεις που μπορούν να του δώσουν πολλά παραπάνω πράγματα. Γνώμες..

Last edited:
Ελάχιστες μηχανές είναι πλέον "για τα μπάζα", πόσο μάλλον η SX40. Η οποία βεβαίως είναι μια κοινή superzoom, όπου μετά από κάποιο εστιακό μήκος είναι μέτρια, με τα πλεονεκτήματά της και τα μειονεκτήματά της - όπως όλες ανεξαιρέτως οι μηχανές. Όλες είναι αποτελέσματα συμβιβασμών, όγκου - βάρους - κόστους και πολλών άλλων παραμέτρων. Οι δε χαρακτηρισμοί δεν νομίζω ότι έχουν μειωτικό χαρακτήρα... Ουδείς ενοχλείται (πιστεύω) επειδή λέμε για την Nikon D3100 (π.χ.) ότι είναι μια κοινή entry level DSLR, μια και οι κοινές DSLR κάνουν την δουλειά τους μια χαρά (και πολύ παραπάνω αν ξέρει κανείς πως). Το "γκουμούτσα" που χρησιμοποιώ τακτικά δεν μειώνει σε τίποτα την αξία των... γκουμούτσων! Αυτό που λέμε είναι ότι ο άνθρωπος ρώτησε για premium compact, και εδώ το νήμα γύρισε αλλού γι αλλού. Μην τα παίρνετε προσωπικά, ανταλλαγή απόψεων κάνουμε...

Παράκληση το τεράστιο off topic να κλείσει εδώ :a0210:

εγώ πάντως πιστεύω ότι αν είσαι σε θέση να δώσεις 400+ Ευρώ για premium compact, ίσως αξίζει να κοιτάξεις mirrorless με pancake φακό. υπάρχουν πλέον πολύ αξιόλογες προτάσεις στα 300-400 Ευρώ και, από θέμα μεγέθους, δεν έχει μεγάλη διαφορά με μια compact σαν την canon G15 ή την Olympus XZ-2
παράδειγμα Samsung Nx-1000 για την οποία διατίθενται 3 φακοί pancake : 16, 20 & 30mm

Εγώ πάντως από τά δείγματα πού είδα από τήν canon sx50 έπαθα πλάκα, πολύ καλή οξύτητα από πολλές slr.
Γιά τήν σταθεροποίηση υπάρχει μιά πατέντα πού ίσως πολλοί νά μήν τήν ξέρουν.Βιδώνεις μιά βίδα στήν μηχανή στήν θέση τού τρίποδα.Δένεις μιά μπετονιά χοντρή στήν βίδα 1,5 μέτρο περίπου( αναλόγος τό άτομο) καί στήν άλλη άκρη σέ ένα κομάτι από ξύλλο ή πλαστικό μέ μέγεθος περίπου 10εκατ.Αυτό τό κομάτι τό πατάς μέ τό πόδι καί σηκώνεις τήν μηχανή πρός τά πάνω ίσια κάθετα ώστε νά υπάρχει μιά αντίσταση καί επομένως σταθεροποίηση.Είναι κάτι σάν μονόποδο.