Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Έτσι όπως τα λέτε και δεδομένου ότι ακόμη δεν πήρα τον 18-55, σκέφτομαι τον sigma 30. Φαίνεται ένας καλός everyday autofocus φακός... χάνοντας βέβαια το zoom, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα τελικά

Αυτός είναι σωστά? Και πολύ οικονομικός !!!!

Έτσι όπως τα λέτε και δεδομένου ότι ακόμη δεν πήρα τον 18-55, σκέφτομαι τον sigma 30. Φαίνεται ένας καλός everyday autofocus φακός... χάνοντας βέβαια το zoom, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα τελικά

Αυτός είναι σωστά? Και πολύ οικονομικός !!!!

Stelios επειδή κατανοώ τη χρησιμότητα ενός βασικού ζουμ φακού, γι αυτό θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τον sony 16-50. Είναι καλύτερος overall φακός από τον 18-55. Στο http://www.ebay.co.uk/itm/Sony-E-PZ...03427915?pt=Camera_Lenses&hash=item3f24fbe64b μπορείς να τον βρεις στα 200-220 usd στο σπίτι σου . Είναι από σπασμένο κιτ από Ταυλάνδη. να ξέρεις ότι ο κίνδυνος να μην πάει κάτι καλά από τη στιγμή που πληρώσεις με paypal είναι πολύ μικρός, άλλωστε οι ανατολίτες τρέμουν τις αρνητικές αξιολογήσεις. Δεν έχει κουτί έτσι θα περάσει και μπάι από το τελωνείο.

Μιλώ σοβαρά, θα τον είχα πάρει κι εγώ αν ήμουν στo σύστημα της sony.

http://mxcamera.com/index.php

Άρχισαν οι πωλήσεις για τον Mitakon Lens Turbo Adapter, των κινέζων. Σε Nikon F, Pentax K, Canon FD προς το παρόν και έρχονται και άλλα.
Μιας και ο Speed Booster είναι εξαντλημένος και δεν προβλέπεται να αλλάξει αυτό σύντομα, την έκανα την παραγγελία μου για τον Pentax K. Ώρα να ξεσκονίσω τους Pentax...

Διάφορους αλλά κυρίως με ενδιαφέρει να βάλω για αρχή τους Pentax SMC M 50mm f/1.8, MIR 20M 20mm (M42), Carl Zeiss Jena 135mm Sonnar, και αν δώ οτι αξίζει μπορεί να πάρω και κανέναν ακόμα... Θα πρέπει να συμβουλευτώ πρώτα τον ειδικό (Τασο)!

εγώ μόνιμα πάνω έχω τον 30mm sigma. 18-55 βάζω για τοπία ή σε κλειστούς πολύ χώρους όπου σε βοηθά το 18. για πορτραίτα όποτε υπάρχει χρόνος τον helios λόγω εύκολης θολούρας.

σκέφτομαι να δωσω τον 18-55 κάποια στιγμή και βαζοντας εξτρα να πάρω τον μεγάλο ζουμ.

Άρχισαν οι πωλήσεις για τον Mitakon Lens Turbo Adapter, των κινέζων. Σε Nikon F, Pentax K, Canon FD προς το παρόν και έρχονται και άλλα.
Μιας και ο Speed Booster είναι εξαντλημένος και δεν προβλέπεται να αλλάξει αυτό σύντομα, την έκανα την παραγγελία μου για τον Pentax K. Ώρα να ξεσκονίσω τους Pentax...[/QU
Καλήμερα . Φυσικα θα ήταν χρήσιμες οι εντυπώσεις σας.

Hot Shoe Adapter έχει κανένας καμιά ιδέα πρόταση , εμπειρία ?

Hot Shoe Adapter έχει κανένας καμιά ιδέα πρόταση , εμπειρία ?
εγώ είχα πάρει αυτό από ebay http://www.ebay.co.uk/itm/Sony-Mino...ories_CameraFlashUnits_JN&hash=item3cc76466fd και δεν είχα πρόβλημα (έβαζα πάνω μικρόφωνο (rodeo videomic pro)
εναλλακτικά μπορείς να πάρεις αυτό (πολύ καλό)
http://www.ebay.co.uk/itm/190817737338?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
που σου δίνει ένα επιπλέον hotshoe στο πλάι της μηχανής κι έτσι μπορείς να έχεις πχ. φλάς πάνω στη μηχανή και μικρόφωνο στο πλάι ή οθόνη (πχ. sony clm-V55) και μικρόφωνο :)

καταρχήν ευχαριστώ ,απο αυτά που βλέπω δεν στέλνει Ελλάδα και κάτι ακόμη (καλά είναι να μην βρεις παπά ......) κανει για ποιο φλας ...... to hotshoe?

AMA του στειλεις μυνημα στελνει συνηθως....
το hot shoe αυτο συνηθως το θελεις για να βαλεις καποιο αξεσουαρ και οχι φλας... οπως μικροφωνο, εξωτερικο εγγραφεα , φως κλπ

Για φλας δεν ξερω....

κανονικά πρέπει να παίρνει και φλας , απλά έλεγα μη και ξέρει κανείς κάτι.

Δουλευει πολυ καλα με εξωτερικο φλας και με wireless trigger Ειναι πολυ φτηνο και αξιοπιστο.[/QUOTE]
να σαι καλά

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Επειδη σκεφτομαι να αποκτησω μια nex-5 με τη σκεψη να εχω μια καλη μηχανη με μικρο ογκο για καθημερινη χρηση τοσο για φωταγραφιες οσο και για video πιστευετε οτι η συγκεκριμενη θα με καλυψει; Ας πουμε αν σε μια σχολικη γιορτη αν εχω μαζι μου τη nex-5 ,θα μπορεσω να τραβηξω αξιοπρεπες video ειτε σε σκοτεινο ειτε σε φωτεινο περιβαλλον και καποιες φωτογραφιες; Επισης μπορει να τραβηξει video απο αθλητικα γεγονοτα ,ας πουμε απο αγωνες στιβου θα μπορεσω να τραβηξω μια κουρσα 100μ για παραδειγμα; Επισης αν αγορασω μονο το σωμα σε τι τιμη μπορω να βρω εναν αξιοπρεπη φακο καταλληλο για all-around χρηση;

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Επειδη σκεφτομαι να αποκτησω μια nex-5 με τη σκεψη να εχω μια καλη μηχανη με μικρο ογκο για καθημερινη χρηση τοσο για φωταγραφιες οσο και για video πιστευετε οτι η συγκεκριμενη θα με καλυψει; Ας πουμε αν σε μια σχολικη γιορτη αν εχω μαζι μου τη nex-5 ,θα μπορεσω να τραβηξω αξιοπρεπες video ειτε σε σκοτεινο ειτε σε φωτεινο περιβαλλον και καποιες φωτογραφιες; Επισης μπορει να τραβηξει video απο αθλητικα γεγονοτα ,ας πουμε απο αγωνες στιβου θα μπορεσω να τραβηξω μια κουρσα 100μ για παραδειγμα; Επισης αν αγορασω μονο το σωμα σε τι τιμη μπορω να βρω εναν αξιοπρεπη φακο καταλληλο για all-around χρηση;

Τί λες τώρα φίλε μου .... απλό γεγονός τα 100μ. ; Από πού από τις κερκίδες; Από τη γραμμή του τερματισμού; Δεν υπάρχει πιο δύσκολο από την κάλυψη των 100 μ. ακόμη κι από τις κερκίδες ψηλά. Και πώς; Στο χέρι;

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Οκ να το εξηγησω καλυτερα ,επειδη ασχολουμαι με τον στιβο προπονωντας αθλητες θα μπορουσα στη διαρκεια της προποπονησης απο καποιο κοντινο σημειο να τραβηξω άλματα στο μηκος ή στο υψος; Απο καποιο μακρινο σημειο πχ κερκιδες είναι ακατορθωτο; Να το ξεχασω δηλαδη να αντικαταστασω βιντεοκαμερα με τη nex-5; Για το υπολοιπο κομματι σχολικες γιορτες κλπ θα μπορεσω να κανω δουλεια; Εχω ηδη μια Nikon D40 για φωτογραφιες και μια παλιοτερη βιντεοκαμερα Sony miniDv κι αρχικα σκεφτομουν να παρω μια καινουρια βιντεοκαμερα hi definition ,απλα μου περασε η σκεψη μηπως μπορεσω να εχω video kai photo μαζι σε compact μεγεθος.