Sony σειρά NEX

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Η μια λυση ειναι αυτη που μου ειπε ο Τινιακος για βιντεοκαμερα τωρα θα μεινω με την nex και θα περιμενω καποιες καλυτερες τιμες απο Sony γιατι το θεωρω κλοπη να ζηταει 400 ευρω τον 35/1.8 και της Nikon να εχει 180 ευρω.

.
O nikon 35 1.8 , δεν έχει σταθεροποίση γι αυτό είναι φθηνότερος. Βέβαια κανονικά ο Sony 35 1.8 θα έπρεπε να παίζει γύρω στα 280-300 ευρώ (όπως ο εξαιρετικός SEL 50 1.8) , αλλά είπαμε , Sony είναι αυτή.

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Ειναι που δεν εχουν βγαλει αλλες εταιριες φακους για τις NEX αλλιως θα ειχε και καλυτερες τιμες η Sony

Αν σου βγαλει η Sigma εναν 35αρη 1.8 με 180-200 ευρω ποιος θα παρει μετα με 400 της Sony?

Εχει φιλος το σετακι 19 και 30 της Sigma και μου τους δινει σετακι 120 ευρω αλλα δεν θα τους πληρωσω απλα θα τα βρουμε σε δουλεια και λεω να τους παρω.

Μπορουμε να δουμε μια Sony αν εχει εγγυηση βαση serial number? Εχει ενας φιλος μια NEX-3 και δεν του αναβει αλλα του την εχουν κανει δωρο και δεν εχει αποδειξη για να δουμε αν ειναι εντος εγγυησης συν οτι δεν ξερουμε αν τελικα η εγγυηση ειναι για 1 χρονο η 2 χρονια.

Ειναι που δεν εχουν βγαλει αλλες εταιριες φακους για τις NEX αλλιως θα ειχε και καλυτερες τιμες η Sony

Αν σου βγαλει η Sigma εναν 35αρη 1.8 με 180-200 ευρω ποιος θα παρει μετα με 400 της Sony?

Εχει φιλος το σετακι 19 και 30 της Sigma και μου τους δινει σετακι 120 ευρω αλλα δεν θα τους πληρωσω απλα θα τα βρουμε σε δουλεια και λεω να τους παρω.

Λευτέρη αυτό ισχύει για πολλές εταιρείες, όχι όμως και για τη Sony. Λόγω μεγέθους και νοοτροπίας, δεν την απασχολεί ο ανταγωνισμός σε επίπεδο τιμολόγησης σε αυτό το επίπεδο τουλάχιστον. Είναι πολύ πιο πιθανόν να δεις μεγάλα καταστήματα του εξωτερικού να διορθώνουν τιμές προς τα κάτω για να βάλουν και πάλι τη sony στο παιχνίδι, παρά την ίδια τη sony.

Απάντηση: Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Και στην CANON τα ιδια κανουν παρα το γεγονος οτι υπαρχουν πολλες αλλες μαρκες που εχουν βγαλει αντιστοιχα προιοντα(φακους,φλας) σε πολυ χαμηλοτερες τιμες.
Καθε εταιρια εχει την οικονομικη πολιτικη της με σκοπο να μας περνει τα ευρω.

Δημητρης.

Μπορουμε να δουμε μια Sony αν εχει εγγυηση βαση serial number? Εχει ενας φιλος μια NEX-3 και δεν του αναβει αλλα του την εχουν κανει δωρο και δεν εχει αποδειξη για να δουμε αν ειναι εντος εγγυησης συν οτι δεν ξερουμε αν τελικα η εγγυηση ειναι για 1 χρονο η 2 χρονια.

Γιατι δε παιρνει τηλεφωνο στη Sony απευθειας? Λογικα θα εχουν καποια στοιχεια..Εγω παντως ολα τα προιοντα Sony τα εχω δηλωσει στο website της για καλου κακου..

Τελικα δεν εχει γιατι την εχει 16 μηνες και το κουτι γραφει 1 ετος εγγυηση. Φυσικα εγω του ειπα οτι δεν χανει κατι να την παει.

Τωρα αυτο με την δηλωση στο site δεν ξερω κατα ποσο στεκει γιατι εγω μπορει να εχω παρει μια φωτογραφικη εδω και 10 μηνες και να γραψω ημερομηνια αγορας σημερα. Χωρις την αποδειξη αγορας λιγο δυσκολο να σου λαβουν κατι εντος εγγυησης.

Παραδειγμα την καμερα που μου εκαναν δωρο στον γαμο μου την δηλωσα αλλα στην σελιδα τους εκει που λεει εγγυηση ειχε μια παυλα και οχι το ποσο εγγυηση ειχα.

Last edited:
Re: The Sony NEX Thread.

Σωστο και αυτο για το site, σιγουρα η αποδειξη αγορας ειναι το πιο σιγουρο σημειο...

ειναι τοσο καλυτερο το af και ο αισθητηρας της NEX 5R που να δικαιολογει την διαφορα στην τιμη της σε σχεση με την 5N?

Δεν εχουν και καμια σπουδαια διαφορα τιμης και η R εχει εντελως σπαστη οθονη και βγαζει φωτογραφιες με την αφη στην οθονη κατι που η N δεν κανει μετα εχει δυο ροδελες για αμεση προσβαση σε ρυθμισεις. Τωρα εχει ποιο γρηγορο AF για τον αισθητηρα δεν ξερω.

,και η R εχει εντελως σπαστη οθονη και βγαζει φωτογραφιες με την αφη στην οθονη,

ειναι ακριβης η εστιαση σε αυτη την περιπτωση?

Για το πρωτο δεν βγαζω φωτογραφιες με την αφη δεν με βολευει για το δευτερο νομιζω οτι η D5100 ηταν ελαφρως καλυτερη.

Αν παρεις την R να παρεις με τον 16-50 γιατι βολευει στο κουβαλημα ειναι μονο δυο δαχτυλα κλειστος.

Ειχα παει σημερα στο Αλσος Περιστεριου και ειχαν εκδηλωση για την γιορτη του πατερα και τραβηξα μπολικο πραμα.

Δεν θυμαμαι αν το ειχε και η N αλλα η R εχει κατι εφε που βγαζεις ασπρομαυρη φωτογραφια αλλα μπορεις να κρατησεις ενα χρωμα.

sony-nex-5r-picture-effect-partial-colour-green_1359644896.jpg

sony-nex-5r-picture-effect-partial-colour-blue_1359644884.jpg

Αυτες ειναι απο εχθες το απογευμα προς βραδυ με λιγο εφε blue & green ειχα τον 16-50 μαζι μου και δεν ειχα παρει φλας

s5ze.jpg

znpr.jpg

Λογικα στο photoshop καπου θυμαμαι οτι μπορεις να βγαλεις ενα ενα τα βασικα χρωματα και ετσι αν βγαλεις red & blue θα μεινει το green

Βρε παλικαρια τι διαφορα εχουν οι νεοι Sigma 19 30 απο τους προηγουμενους; Μπας και εχουν σταθεροποιητη;

δε νομιζω οτι εχουν καμια ουσιαστικη διαφορα…. σταθεροποιηση δεν εχουν.
Καλυτερη κατασκευη…. ισως και λιγο γρηγοροτερη εστιαση.