Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Το κωδικο σημειο ειναι να πουλησω τον 17-85 ....
(το ξεσκισα το νημα)

H nex δεν υστερει σε τιποτα απο την 40D, το αντιθετο... απλα δεν εχει ενα αναλογο φακο του 24-105 (σε auto φυσικα, γιατι εγω τον δοκιμασα με ανταπτορα και σκοτωνε στη nex).

H nex δεν υστερει σε τιποτα απο την 40D, το αντιθετο... απλα δεν εχει ενα αναλογο φακο του 24-105 (σε auto φυσικα, γιατι εγω τον δοκιμασα με ανταπτορα και σκοτωνε στη nex).

Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις 2-3 πραγματακια πανω στο bold ?

Αν θελεις autofocus , δεν εχεις πολλες επιλογες φακων (προς το παρον), μονο τους 3 e mount 16mm-18-55 kai 18-200.
Ο τελευταιος ειναι και ο καλυτερος , πιο sharp αλλα πανακριβος .
Αν βολευεσαι με manual focus , μπορεις με ανταπτορα να προσαρμοσεις οποιο φακο θελεις, ανεξαρτητου μαρκας, και τον 24-105 φυσικα.
Εγω το δοκιμασα με τους δικους μου (24-105 kai 50mm 1.4) και ειχα παρομοια αποτελεσματα με την canon 7D (σε RAW) !!!

Αρα απο ποιοτητα εικονας , η nex ειναι πιο μπροστα απο τη 40D.

Γιατι οχι :a0210:

Ειναι πιθανο, να παρω αργοτερα και τη νεα panasonic gh2... οποτε θα χρειαστω μετρητα.
Τη nex θα τη κρατησω μαλλον με εναν 16mm για τη γυναικα μου και καποιους manual φακους για μενα.
Oποτε τον χρειαστεις στειλε πμ. , αλλιως θα τον επιστρεψω πισω.

Δεν μπορει να αντικαταστησει η μια την αλλη βρε gmt.... (40D - ΝΕΧ)

Καλη χρυση η 40D, αλλα που να την κουβαλας οταν κανεις snowboard... Πως θα τραβας την γυναικα σου βιντεο....

Καλη χρυση (με αυτα που διαβαζω) η NEX, νιωθω οτι θα απεχει αρκετα απο την 40D με εναν 24-105...

Δηλαδη, αν καταλαβα καλα, θα δωσεις ενα χιλιαρικο για να τραβας βιντεο και να βγαζεις φωτογραφιες οταν θα κανεις snowboard? Δηλαδη, ποσα βιντεο θα τραβας το χρονο? Και ποσο πιο βολικη νομιζεις οτι θα ειναι μια ΝΕΧ με εναν 18-200 (οχι σε σχεση με τη 40ρα αλλα απο μονη της)? Και ποσο εστιασμενο θα ειναι το βιντεο αυτο (αν υποθεσουμε οτι κι εσυ εισαι πανω σε σανιδα και τραβας)?

Στο snowboard φανταζομαι θα βαλει τον 16mm, που με ενα διαφραγμα 8 εχεις hyperfocal εστιαση στα 1,6 μετρα, αρα ολα θα ειναι νετ, δε χρειαζεσαι αυτοματη εστιαση και εκθεση.
Για τα υπολοιπα....-bye-

Last edited:

Δηλαδη, αν καταλαβα καλα, θα δωσεις ενα χιλιαρικο για να τραβας βιντεο και να βγαζεις φωτογραφιες οταν θα κανεις snowboard? Δηλαδη, ποσα βιντεο θα τραβας το χρονο? Και ποσο πιο βολικη νομιζεις οτι θα ειναι μια ΝΕΧ με εναν 18-200 (οχι σε σχεση με τη 40ρα αλλα απο μονη της)? Και ποσο εστιασμενο θα ειναι το βιντεο αυτο (αν υποθεσουμε οτι κι εσυ εισαι πανω σε σανιδα και τραβας)?

Ενταξει βρε Ηλια, δεν λεω να παρω την ΝΕΧ μονο και μονο για τη χιονοσανιδα....
Ουτε θα την κουβαλαω με 18-200 εκει πανω...

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

φίλοι καλημέρα...

το θέμα τραβήγματος βίντεο σε action sports, downhill σε χιόνι, με ποδήλατο με έχει προβληματίσει κανά χρόνο....
Οι pov κάμερες σαν την gopro ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ, έχουν απίστευτο rollingshutter (ζελοποίηση) και λόγω ανύπαρκτου σταθεροποιητή, το αποτέλεσμα είναι να κάνεις εμετό απο την ζαλάδα που σου προκσλεί η θέασή του βίντεο. Συν η μεγάλη συμπίεση που κάνουν.... σαν να βλέπεις εικόνα απο webcam

Θέλουμε 60 καρέ και σταθεροποίηση.... συνεπως πάμε στην βιντεοκάμερα πανασόνικ panasonic sd600 ή αν θέλουμε φωτογραφική, η νέα πανα GF2 δίνει 60 καρέ στα 720p (δεν ξέρω με ποιον φακό έχει stabilizer).

Hρθε στα χερια μο, ο Sony 16mm 2.8 e mount...
Ενα πρωτο δειγμα για να δουμε ποσο soft ειναι sta f/2.8 vs f/4.0

Στο κέντρο... δεξια f4 , αριστερα f2.8
5148480259_b4b9df1483_b.jpg

Ακρα ...
5148493679_815b58c02e_b.jpg

Last edited:

Μερικα νεα δειγματα της nex-5 και 18-200 OSS.
Aπο προσφατο ταξιδι μου στο Ριο - Πατρα, για ενα γαμο.

Ο φακος εχει εξαιρετικο stabiliser, ειναι πολυ οξυς, κι ευχρηστος.

Mου εκανε εντυπωση οτι δεν ειδα ιδιαιτερες χρωματικες εκτροπες, ουτε flares ...
Οι παραμορφωσεις στα ακρα ειναι μικρες και ευκολα διορθωνονται.

5158035582_bed02996e3_b.jpg

5158040286_a2f10216e7_b.jpg

5157428719_672e07f2c8_b.jpg

5157429411_1135a0ec78_b.jpg

5158038148_6352c5b9ec_b.jpg

Last edited: