Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Some rumor spreading first: For Photokina Sony will deliver a new software update for the NEX-cameras which will allow more creative filming with bigger and better control over your “creative filmmaking”. We tested one of these cameras with this new firmware and can confirm that it will be easier than ever to be creative with your camera

http://www.sonyalpharumors.com/sr4-swedish-website-tested-the-new-nex-firmware/

Mια πολυ ωραια hdr που βρηκα απο την nex5...

attachment.php

Δυστυχως η ποιοτητα πεφτει πολυ λογω συμπιεσης, γι αυτο δειτε καλυτερα εδω...
http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1042&message=36323236&changemode=1

Attachments

• EE1512AFE73D413792FA5CFBF3DE39AE.jpg
    EE1512AFE73D413792FA5CFBF3DE39AE.jpg
    58.7 KB · Views: 286

Εμένα πάντως με έχει ψήσει πολύ η μηχανή. Βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες, μπορεί να γίνει και τσέπης έστω με τον 16mm, φακοί θα βγουν μπόλικοι, έχει βγει και ο 18-200mm. Αν βελτιώσουν και το video στο επόμενο firmware μια χαρά.

Για το bulb παίζει με το Sony RMT-DSLR1 Remote Commander.

Ίσως θέλει και καμιά δεύτερη μπαταρία.

Re: Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Τάσο, δεν είναι μία αλλά 6 φωτογραφίες. Δεν αμφιβάλω οτι θα είναι πολύ καλή μηχανή και ειδικά αν έχει και τέτοια κολπάκια που είναι θέμα software.
Είδες τι κάνει το ταπεινό iPhone με σωστό software (HDR) έτσι;

Ακριβώς.
Και την τεχνική αυτή την κάνουμε χρόνια τώρα.Είναι πλέον πολύ εύκολη*.
Το τρομερό είναι που καταφέρνει και την ενσωματώνει σε μια consumer -wanna be- compact και δουλεύει πολύ καλά (απο ότι είδα στα δείγματα).
Το ίδιο καλά δουλεύει και το hdr της (γλιτώνουμε απο τα εκτρώματα των ενθουσιασμένων με το photomatix).
Αλλά η SONY ήταν πάντα καλή στο s/w. Εκεί που είχε θέμα ήταν στην "ψηφιακίλα" του θορύβου της. Κι αυτό δεν έχει αλλάξει πολύ.

* http://www.cambridgeincolour.com/techniques/image-averaging-noise.htm

Διαφωνω καθετα !

Εχω δουλεψει αρκετες σονυ στο παραλθον , μαλιστα ειχα μια πριν λιγους μηνες παλι, και δεν εχουν καμια σχεση.
Αυτη εδω ειναι πραγματκια καλη, χωρις ιχνος ψηφιακιλας.
Ο θορυβος της ειναι μηδαμινος και καθολου ψευτικος, μην ξεχνατε οτι τη συγκρινω με τη καλυτερη μηχανη στη κατηγορια της.

Το hardware υπαρχει πια για να κανουνε θαυματα οι μηχανες, το software ειναι που εχει μεινει πολυ πισω.
Οπως σωστα ειπατε, το "ταπεινο" iphone με το εκπληκτικο του software , εχει καταφερει θαυματα, ενω οι φωτογραφικες τωρα αρχιζουν - κι εχουν πολυ δρομο ακομη.

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Συγνώμη αλλά στα δείγματα του Γιάννη, ακόμα και στα 1600 ISO δεν μ´ενοχλεί κανένας θόρυβος. Εκτός αν συζητάμε ότι θέλετε να κάνετε αφίσες 1 Χ 1.5 μέτρο.
Ακόμα να χωνέψω ότι δεν έχει ενσωματωμένο φλασάκι που υποτίθεται ότι είναι compact μηχανή. Ενα τυπικό. Ετσι κι αλλιώς κι αυτό που έχει σαν έξτρα, τυπικό είναι. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένα ISO το φλας.
Και δεν μιλάω από οικονομικής άποψης (βλ. άρμεγμα με αξεσουάρ). Μιλάω ότι μπαίνουμε πάλι στην λογική των συμπράγκαλων...

Δεν χωραει Τασο, ουτε για πλακα .

Αμα δεις ποσο μικρο ειναι το σωμα, θα παθεις πλακα.
Εγω απορω που χωρεσανε τετοιο αισθητηρα , και μια ανακλινομενη οθονη ....
Ολος ο ογκος ερχεται απο τους φακους.

Τελος, δεν ειναι compact, oyte h sony την προωθει σαν τετοια.
Ερχεται, οπως ολες οι mirrorless , να γεφυρωσει καπως το χασμα μεταχυ compact - dslr.
Και κατα τη γνωμη μου , το καταφερνει αψογα.
Εχει φυσικα θεματα, αλλα και ποια δεν εχει ?

Το flash φαίνεται τόσο μικρό μπορείς να το έχεις στην τσέπη. Αν έχουν σκοπό να την βελτιώσουν και ειδικά το video όπως λέγεται ( τον Οκτώβριο ) μπορεί να γίνει καλύτερη.

Το άλλο είναι να βγάλουν κι άλλους φακούς. Αυτό που θα ήταν χρήσιμο να βάζαν το iso στο κάτω κουμπάκι.

Δίνει όντως την αίσθηση ότι είναι γερή κατασκευή ; Αν μπορείς έστω με pm να μου πρότεινες κατάστημα να πάω να την τσεκάρω :D

Απάντηση: Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Το flash φαίνεται τόσο μικρό μπορείς να το έχεις στην τσέπη.

Μα ακριβώς αυτό είναι το θέμα: να μην αρχίσουμε με αξεσουάρ στις τσέπες. Διότι βάσει του νόμου του μέρφι όταν θα το χρειαστείς ΔΕΝ θα το έχεις στην τσέπη.....

Re: Απάντηση: Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Γενικά δεν χρησιμοποιώ flash. Επειδή έχω πάντα μια μπανάνα στη μέση μπορώ να το έχω ξεχασμένο εκεί μέσα. Δεν είναι τόσο τραγικά μεγάλο το flash.

Αυτό που είπες και πριν τραβάει σε υψηλά iso πολύ καλές φώτο.

Διαφωνω καθετα !

Εχω δουλεψει αρκετες σονυ στο παραλθον , μαλιστα ειχα μια πριν λιγους μηνες παλι, και δεν εχουν καμια σχεση.
Αυτη εδω ειναι πραγματκια καλη, χωρις ιχνος ψηφιακιλας.

Δυστυχώς δεν έχω μια να δοκιμάσω. Ότι λέω είναι απο αυτά που βλέπω στα δείγματα.
Σίγουρα έχει γίνει τεράστιο βήμα και όντως ο αισθητήρας είναι πολύ καλός.
Αλλά σε σύγκριση με την d90 δεν με ικανοποιεί. Θα προτιμούσα η sony να μην βάζει τόσο NR στα RAW της. Θα μου πεις μιλάμε για prosumer και έχεις δίκιο. Αλλά το κάνει και στις slr/slt της. Είναι κρίμα όμως γιατί το concept είναι εξαιρετικό.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/NEX5/FULLRES/NEX5hSLI03200_NRW.HTM
http://www.imaging-resource.com/PRODS/D90/FULLRES/D90hSLI3200_NROFF.HTM
Είναι εμφανές, σε όποιο σημείο και να δείτε, το NR. Κάνει εξαιρετική δουλειά για prosumer. Αλλά θα ήθελα να είχε ακόμη λιγότερο NR. Στα 6400 η φωτό της d90 έχει περισσότερη λεπτομέρεια αν και χάνει σε saturation (6400 δεν το χρησιμοποιώ για αυτόν τον λόγο).
Η φωτό της d90 γίνεται ίδια με αυτήν της nex5, το ανάποδο όμως όχι. Αυτό πάντα το θεωρούσα αρνητικό στις sony.

Με γειά πάντως σε όσους την πήραν. Με τον (τους) pancake(s) είναι απολαυστικό σύνολο.
Και μόνη η σύγκριση με το αποτέλεσμα της d90 είναι τεράστιο + . Πόσο μάλλον να την πλησιάζει/ισοφαρίζει.
Η γνώμη μου αλλάζει βέβαια 180 μοίρες αν της προσθέσεις τα εξογκώματα μπροστά. Αυτές οι μηχανές στην ανακοίνωσή τους θα έπρεπε να συνοδεύονται απο 3-4 pancakes και όχι zoom μισού μέτρου (το παράκανα).

Για την ώρα μόνο ο Γιάννης την έχει αν δεν κάνω λάθος.

Έχει κάποιες επιλογές Long Exposure NR, High ISO NR που μπορείς στην πρώτη να το βάλεις off και στην δεύτερη από Auto->Weak.

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Συγνώμη αλλά στα δικά μου μάτια και τα δύο επάνω παραδείγματα είναι τίγκα στον θόρυβο. Για να μην πω ότι μου φαίνεται περισσότερο ο θόρυβος στην Nikon εκεί κάτω στην καρτέλα με τα χρώματα κάτω από τα μπουκάλια τα κρασιά.

Στην παραπάνω σύγκριση η d90 μου φαίνεται περισσότερο sharp η φώτο πιο σωστά χρώματα σε σχέση με τη sony που είναι κάπως θολά.

Δυστυχώς δεν έχω μια να δοκιμάσω. Ότι λέω είναι απο αυτά που βλέπω στα δείγματα.
Σίγουρα έχει γίνει τεράστιο βήμα και όντως ο αισθητήρας είναι πολύ καλός.
Αλλά σε σύγκριση με την d90 δεν με ικανοποιεί. Θα προτιμούσα η sony να μην βάζει τόσο NR στα RAW της. Θα μου πεις μιλάμε για prosumer και έχεις δίκιο. Αλλά το κάνει και στις slr/slt της. Είναι κρίμα όμως γιατί το concept είναι εξαιρετικό.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/NEX5/FULLRES/NEX5hSLI03200_NRW.HTM
http://www.imaging-resource.com/PRODS/D90/FULLRES/D90hSLI3200_NROFF.HTM
Είναι εμφανές, σε όποιο σημείο και να δείτε, το NR. Κάνει εξαιρετική δουλειά για prosumer. Αλλά θα ήθελα να είχε ακόμη λιγότερο NR. Στα 6400 η φωτό της d90 έχει περισσότερη λεπτομέρεια αν και χάνει σε saturation (6400 δεν το χρησιμοποιώ για αυτόν τον λόγο).
Η φωτό της d90 γίνεται ίδια με αυτήν της nex5, το ανάποδο όμως όχι. Αυτό πάντα το θεωρούσα αρνητικό στις sony.

Με γειά πάντως σε όσους την πήραν. Με τον (τους) pancake(s) είναι απολαυστικό σύνολο.
Και μόνη η σύγκριση με το αποτέλεσμα της d90 είναι τεράστιο + . Πόσο μάλλον να την πλησιάζει/ισοφαρίζει.
Η γνώμη μου αλλάζει βέβαια 180 μοίρες αν της προσθέσεις τα εξογκώματα μπροστά. Αυτές οι μηχανές στην ανακοίνωσή τους θα έπρεπε να συνοδεύονται απο 3-4 pancakes και όχι zoom μισού μέτρου (το παράκανα).

Και οι 2 φωτο που εχεις βαλει παραπανω, ειναι τραβηγμενες σε jpg format.

ΠΟΤΕ δεν κανουμε συγκριτικο ΕΠΙΣΗΜΟ με τετοια δειγματα οσον αφορα χρωμα και θορυβο.
Η καθε εταιρεια εχει τη δικια της αποψη περι τελικου αποτελεσματος και τι ειναι ευχαριστο στο ματι. Χρησιμοποιει δικους της αλγοριθμους και αποφασιζει αν θα θυσιασει λεπτομερεια εναντι του θορυβου.

Αυτα τα δειγματα ειναι εντελως ακαταλληλα για να αξιολογησεις τον σενσορα και τη μηχανη γενικοτερα.
Πρεπει να βαλεις δειγματα απο RAW και μονο τοτε βλεπεις τι ψαρια πιανει η καθε μια καμερα (οπως εβαλα παραπανω σε σχεση με την 7D).
Αρα αυτο που βλεπεις εσυ στις παραπανω φωτο ειναι απλα η επιδραση του δικου της αλγοριθμου .Φυσικα παιρνεις μια ιδεα, αλλα αν θες να δεις τις πραγματικες δυνατοτητες τραβας μονο σε RAW.

Eπισης , μη ξεχνας την ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ επιδραση του φακου , σε χρωμα και κυριως σε οξυτητα.
Η nex5 ερχεται με εναν καλο φακο γενικα, αλλα αμα θες να δεις πραγματικη οξυτητα , βαλε εναν καλο φακο πανω και θα δεις.

Οταν μου ερθει ο ανταπτορας για τους δικους μου , θα βαλω δειγματα.

Last edited:
Last edited: