Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Εγώ στην τσέπη του παλτού την έχω συνήθως με τον 16αρη και στην άλλη τσέπη τον 50αρη τον πένταξ έτοιμο αν θελήσω να τον αλλάξω. Αν κοιτάω μήπως βρώ (η σχεδιάσω αν δεν βρώ) κάποια λεπτή δερμάτινη σαν τις παλιές ever-ready στυλ.

γεια σας παιδιά,η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει όλο το thread,ερώτηση από overheating πως πάει η nex στο βίντεο? επίσης έχει 1080p? η μόνο interlaced? thx

H nex δεν εχει προβλημα υπεθερμανσης....

1080 25p γραφει, απλα τα κανει wrap σε 1080 50i για λογους συμβατοτητας με Bluray player κλπ.

Οταν ομως το υλικο το βαλεις σε προγραμμα επεξεργασιας PC- MAC το αναγνωριζει αμεσως σαν 1080 25p.

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Παίδες sos.........έφτασε και μάλιστα γρήγορα ο antapter για τον φακό nikon f50/1.2 που περίμενα..........Κατόπιν υπόδειξις ( #938)
Όλα καλά μέχρι την στιγμή που αποφάσισα να τραβήξω Φώτο & Βίντεο και μου ήρθε σαν σφαλιάρα το μήνυμα που μου βγάζει συνέχεια.........
<<Cannot recognize lens
Atttach it properly>>
Πείτε μου ότι κάνω κάτι λαθος και δεν παρήγγειλα λάθος antapter...............

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Εύρηκα............ υπάρχει μια ρύθμιση για την προσαρμογή αυτή.

[Menu] to [Setup] to [Release w/oLens] δηλαδή (enable) χαραααααααααά
ευχαριστώ παιδια για το ενδιαφέρον..πιστεύω να φάνηκα λίγο χρήσιμος και εγώ......

Και 2 φωτογραφίες σωστά τραβηγμένες με τον jupiter-8 ;)

Οκ φαινονται, λιγο το white balance διορθωσε (βαλτο manual και παιξε με τις ρυθμισεις).
Δοκιμασε και βιντεο να δεις...

Μην εχεις ψηλα το contrast -saturation , ειναι προτιμοτερο να τραβας Flat μ αυτες τις μηχανες και μετα (αν θες) να το διορθωνεις στον υπολογιστη.

Οκ φαινονται, λιγο το white balance διορθωσε (βαλτο manual και παιξε με τις ρυθμισεις).
Δοκιμασε και βιντεο να δεις...

Μην εχεις ψηλα το contrast -saturation , ειναι προτιμοτερο να τραβας Flat μ αυτες τις μηχανες και μετα (αν θες) να το διορθωνεις στον υπολογιστη.

Οκ Γιάννη. Κρατάω σημειώσεις χεχε :)

Με το βίντεο έπαιξα λίγο. Μπορείς να κάνεις πολύ ωραία κατάσταση με focus unfocused ... Θα το παιδέψω λίγο και θα ανεβάσω κάποια στιγμή ένα δείγμα ;)

Ενημερωτικά και μόνο, η Nex3 καταργείται - βέβαια γνωρίζετε τις απόψεις μου περί αυτού... ορμάμε λίγο πριν τελειώσουν τα στοκ!

Oταν ελεγα, οτι αν βαλεις εναν καλο φακο στη νεχ, απλα "Δεν υπαρχει" !!!
Αυτο ακριβως εννουσα....

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Sony NEX DSLR με Leica Visoflex απο το 1956 !!!
Bellows I και Leitz 280mm/f4.8 ver.2 Lens

http://www.youtube.com/watch?v=VKeSL7HwK3U&feature=player_embedded

Last edited:

Αντικαταστατης της NEX5 δεν παίζει ακόμη;