Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Thanks για τα links ;)

Και εγώ αυτή την εντύπωση έχω Γιάννη

όπως λέει και εδώ είναι M mount αλλά και στις εικόνες που βλέπω στο νετ φαίνεται να μην είναι βιδωτός.

http://www.mainlinephoto.com.au/prod153.htm

Kαλοριζοικος!!!!
Φανταστικος φακος, ελπιζω να τον εχεις συντομα και να βαλεις φωτο (και της μηχανης με το φακο πανω!)...

Thanks :) ... Είπα να κάνω ένα "μικρό" δώρο για την γιορτή μου :D

Χαλαρά με το που έρθει θα ανεβάσω υλικό ;)

Με γειές!!!

Άντε ανέβασε δείγματα να παίρνουμε σειρά και οι υπόλοιποι...

Thanks Alex ...

Υπολογίζω σε κανα 10ήμερο να είναι πάνω στη Νεξ ... Οπότε stay tuned :music-smiley-005:

http://jtec-online.com/
Μερικα πολυ ωραια αξεσουαρ για τη νεχ, ειδικα τα οπτικα viewfinder!

http://www.youtube.com/watch?v=DsW9f2_40Qk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=B-TfSkg6V1c&feature=player_embedded

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• home-hdr-fin1a-1.jpeg
    home-hdr-fin1a-1.jpeg
    80.3 KB · Views: 269
  • home-hdr-fin1a.jpeg
    home-hdr-fin1a.jpeg
    80.3 KB · Views: 271
  • home-hdr-fin1b.jpeg
    home-hdr-fin1b.jpeg
    81.2 KB · Views: 268
Last edited:

εγώ βλέπω ότι τα 60 δολάρια είναι μόνο για το cold shoe πάνω στο οποίο θα κουμπώσει το κάθε ένα (διαφορετικό) viewfinder των φακών της cosina/voigtlander. Κάνω λάθος;

και 60 δολάρια είναι πολλά χρήματα για ένα μεταλλάκι.

Προσθεστε και εμενα σαν ενα ευτυχή κατοχο ΝΕΧ-5Κ (18-55).
Διαβασα σχοδον όλα post μεχρι τωρα (και ειναι παρα πολλά) και θα ηθελα να ξεκινησω μια κουβεντα για best practice απο τους φιλους που ηδη εχουν την μηχανη και απο ότι ειδα την εχουν ξεζουμισει. Με αλλα λογια ο καθενας με βαση τα προσωπικα γουστα και τροπο χρήσης εχει καταλήξει σε καποια συμπερασματα και συνδιασμο ρυθμίσεων- επιλογών που τον ικανοποιούν. Πιστευω θα ηταν χρησιμο για μας το νεοτερους κατοχους να υπαρχει κατι τετοιο.
πχ. επιλογή 1 τραβαω σε jpg: οπως λεει ο Γιαννης προτιμα σε εξωτερικες λήψεις -1/3 για να μην καιει λευκα.. καπου αλλού διαβασα κατεβασμα contrast ..
επιλογή 2 τραβαω σε RAW χρησιμοποιώντας LR προφιλ για διορθωση φακού και προφιλ για επεξεργασια εικόνας (υπαρχει?)

Έξω τραβαω Απο -1/3 εώς -2/3 και κοντραστ -1.
Δοκίμασε και την επιλογή landscape - τοπίο.

Ο 18-55 δεν έχει ιδιαίτερα θέματα για διόρθωση στο lightroom (όσον αφορά τις παραμορφωσεις...)

Να ρωτήσω, με τις ΝΕΧ από USA τι παίζει; Τραβάνε σε NTSC; Αν ναι, γυρνάει σε ΡΑL ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα εδώ με προγράμματα κλπ;

Και τι θα κερδισεις αν ψωνισεις απο Αμερικη?

Ηδη εδω οι τιμες εχουν πεσει αρκετα. Ποσο φθηνοτερα μπορει να τη βρεις?

Μόλις είδα αυτό. Άρα για βίντεο από USA είναι άχρηστη;

Vasada, στα 340 μια used με τον 16άρη δεν είναι άσχημη περίπτωση νομίζω.

Θα τραβαει 60i ή 30p.
Δεν θα εχεις προβλημα, εκτος αν θελεις να μονταρεις το υλικο με αλλο που ειναι Pal.
Οι συγχρονες tv μπορουν να δειξουν 50 και 60 χωρις προβλημα.

Θα τραβαει 60i ή 30p.
Δεν θα εχεις προβλημα, εκτος αν θελεις να μονταρεις το υλικο με αλλο που ειναι Pal.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με βίντεο και δεν ξέρω. Πχ ένας φίλος έχει μια GoPro HD, αυτή τραβάει σε 30 και 60 FPS. Νομίζω έχει και επιλογή για PAL ή NTSC αλλά ας υποθέσουμε ότι έχει μόνο PAL για τώρα. Αν έχω τραβήξει με αυτή σε PAL και 30p και με τη NEX σε NTSC και 30p, τα βιντεάκια τι πρόβλημα θα έχουν για να τα βάλω σε ένα βίντεο; Δε δέχονται διαφορετικούς τύπους τα προγράμματα;

Πάντως έτσι κι' αλλιώς τώρα δεν τραβάω καθόλου βίντεο, έχω μια καλή κάμερα της Sony αλλά δεν τη χρησιμοποιώ γιατί είναι MiniDV. Άρα δεν νομίζω να υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα με το μοντάρισμα (έτσι και αλλιώς δεν έχω μοντάρει ποτέ :D). Την ανηψιά μου θέλω κυρίως να τραβάω γιατί δεν έχω ούτε ένα βίντεο στο σκληρό μου.