Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Εχω βιντεο των Puressence απο συναυλια, μια χαρα.

ΙSO 1600, f/5.6 @55mm.

Μολις εβγαλα την καρτα απο τη μηχανη, θα το δωσω σε φιλο να το περιποιηθει και εντος των ημερων θα ανεβει.

Μην τραβάς σε ΜΡ4, είναι χειρότερο. Μου είχε πει ο Γιάννης ένα πρόγραμμα αλλά δεν το θυμάμαι τώρα, όταν στήσω αύριο το αναβαθμισμένο hackintosh θα στο πω.

Ωραια, οποτε τραβαω με AVCHD, και περιμενω τι και πως ;-)

Κάτι άλλο που ξέχασα να αναφέρω, όταν ήμουν στο χωριό παρατήρησα IR στην οθόνη. Φαίνεται δεν πρόσεχα στο στρώσιμο.. :flipout:

Image Retention, οι τηλεορασάκηδες (και δη οι Plasmάκηδες :p) θα ξέρουν τι εννοώ :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_burn-in

Το παρατηρησες αυτο στην οθονη της μηχανης??? Σε τι συνθηκες???
Για μπες σε περισσοτερες λεπτομερειες......

καλημέρα και από μένα
αγόρασα και εγώ την ΝΕΧ 3 απο τα public (πακέτο: μηχανή, φακό 18-55, φλας, θηκη και 2η μπαταρια) + 4αρα καρτα για 462 ευρω! εδω και 2 μήνες
πρώτη μου με εναλλαξιμους φακούς.
ειμαι πολυ ευχαριστημένος αν ακόμα την μαθαίνω!
μερικές ερωτησουλες και απο μενα:
1. στο HDR δεν γραφει παντα οτι βγηκε HDR!
γιατι? δεν το καταλαβαίνω!!
2. οταν βλεπουμε τις ιδιοτητες απο τις φωτο στον υπολογιστη νομιζω οτι δεν εχουν όλα τα στοιχεια, οπως τις βλεπουμε στην οθονη της μηχανης. υπαρχει κάποιο ειδικό πρόγραμμα γι αυτο? (δεν τις σβηνω απο την μηχανη για να μπορω να δω τις διαφορές με τους τροπους που τραβηξα τις φωτο!! και φυσικα η μνημη δεν επαρκεί!!)
3.στο πανοραμα οταν παίρνω θάλασσα συνήθως δημιουργώ ...βουνά!!!!

ps
διάβασα όλο το θέμα!!!
έβλεπα για τους φακους που βάζετε και μου έφυγε η απογοήτευση για τους 3 ΜΟΝΟ φακους της σονυ, αλλα μου ανοίξατε την όρεξη !!!
θα την μαθω λίγο και θα αρχίσω και εγω τις προσθαφαιρέσεις!!!

δεν είπα οτι είμαι αρχάριος!!:flipout:

αν μπορείτε δώστε μου τα φώτα σας!!!
ευχαριστώ!!!:smile:

Last edited:

Γιατί θεωρώ τραγικά τα προγράμματα της Sony.. Πώς γίνεται να αλλάξω WB σε πολλές φωτογραφίες από το Image Data Converter; Στο ViewNX2 πραγματικά είναι 2 κλικ..

Καλημέρα φίλε μου και καλώς ήρθες. Τί εννοεις οταν την είδες οτι εντυπωσιάστηκες? Την μηχανή η την φωτογραφία? Δεν είναι δικιά σου η συγκεκριμένη?

Καλημέρα φίλε μου και καλώς ήρθες. Τί εννοεις οταν την είδες οτι εντυπωσιάστηκες? Την μηχανή η την φωτογραφία? Δεν είναι δικιά σου η συγκεκριμένη?

Καλημέρα καλώς σας βρήκα!!
δικιά μου ειναι!!!
δεν περίμενα οτι θα είναι τόσο καλή!!
είχα συνηθίσει από compact (olympus 3.2mp, tough 6000 και ..κινητό!!)
μέρα εχω βγάλει καλές φωτο, αλλά βράδυ τα πράγματα αλλάζουν!!!
οπότε μόλις την είδα σκέφτηκα οτι έγινα κατευθείαν καλλιτέχνης!:flipout:
Την μηχανη την πήρα γιατί την ειχε μια φιλη και ειχα εντυπωσιαστεί απο τις φωτο που έβγαζε.
ζαχαρωνα την panasonic tz7 tz10, ...
αλλά οταν είδα φωτος απο τα ..μικρα θηρία, καταλαβα οτι μια τέτοια θελω
και ναμαι!!

photo: Μύρινα Λήμνος

1. στο HDR δεν γραφει παντα οτι βγηκε HDR!
γιατι? δεν το καταλαβαίνω!!
2. οταν βλεπουμε τις ιδιοτητες απο τις φωτο στον υπολογιστη νομιζω οτι δεν εχουν όλα τα στοιχεια, οπως τις βλεπουμε στην οθονη της μηχανης. υπαρχει κάποιο ειδικό πρόγραμμα γι αυτο?

καμια βοήθεια παιδια?!!
όποτε έχετε χρόνο!!!

Attachments

• DSC00654.jpg
    DSC00654.jpg
    57.2 KB · Views: 55
Last edited:

Θα πρέπει να τις δείς με ένα πρόγραμμα που αναγνωρίζει τα exif. Το πρόγραμμα που δίνεται μαζί με την μηχανή πχ το κάνει.
Δεν έχω καταλάβει τι εννοείς τι λές εκεί με το HDR. Περιέγραψε λίγο αναλυτικά τι θες να κάνεις και τι βλέπεις μήπως και μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Η μηχανούλα πάντως είναι πολύ καλή και σίγουρα αν είχες συνιθίσει τόσο καιρό με κομπακτ θα σε εντυπωσιάσει στην αρχή. Ειδικά στα βραδυνά. Τώρα θέλει υπομονή και "διάβασμα" που λένε για να μάθεις να την χρησιμοποιείς. Γιαυτό είμαστε όμως και εμείς εδώ!

2. οταν βλεπουμε τις ιδιοτητες απο τις φωτο στον υπολογιστη νομιζω οτι δεν εχουν όλα τα στοιχεια, οπως τις βλεπουμε στην οθονη της μηχανης. υπαρχει κάποιο ειδικό πρόγραμμα γι αυτο? (δεν τις σβηνω απο την μηχανη για να μπορω να δω τις διαφορές με τους τροπους που τραβηξα τις φωτο!! και φυσικα η μνημη δεν επαρκεί!!)
3.στο πανοραμα οταν παίρνω θάλασσα συνήθως δημιουργώ ...βουνά!!!!

καταρχας καλοριζικη και παλι,
εαν φορτωσεις το Image Data Lightbox που ερχεται μαζι με την μηχανη τοτε μπορεις να δεις ολες τις πληροφοριες μιας φωτο...

Τι εννοεις οτι στο πανοραμα δημιουργεις βουνα?? Δεν μπορεις να κρατησεις την μηχανη σε μια ευθεια ωστε η θαλασσα να βγαινει παντα στο ιδιο υψος?? Αν ειναι αυτο τοτε δοκιμασε να ενεργοποιησεις το grid line απο το set up. Οι γραμμες που θα σου εμφανισει στην οθονη θα σε βοηθησουν να εχεις την μηχανη σε μια ευθεια...

Καλημέρα καλώς σας βρήκα!!
δικιά μου ειναι!!!
δεν περίμενα οτι θα είναι τόσο καλή!!

Τις καλημέρες μου και από μένα φίλε ssark ... welcome στον κόσμο της NEX ;) ...

Καλές λήψεις σου εύχομαι ;)