Sony σειρά NEX

Η (ευτυχως δευτερη) μπαταρία έκανε μπάνιο στον Αι Γιωργη στην Αντιπαρο και δυστυχώς δεν κατάφερε να την βγάλει "καθαρή"....
Την ξέπλυνα με ελάχιστο πόσιμο νερό, την άφησα και 3 λεπτά στον ήλιο, αλλα δεν κατάφερα να την επαναφερω...

Προχτές το βράδυ μετα το ατύχημα την έβαλα για να την φορτισω (ήταν πλήρως φορτισμένη πριν την βουτιά, αλλα μετα δεν λειτουργούσε), και μετα απο 2-3 λεπτά το λαμπάκι του φορτιστή αναβοσβηνε.
Σήμερα που της ξαναεδωσα μια ευκαιρία, το λαμπάκι του φορτιστη παρέμεινε διαρκώς αναμμένο.
Θα δω τι έγινε τελικα αργότερα σήμερα.

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

καταρχας καλοριζικη και παλι,
εαν φορτωσεις το Image Data Lightbox που ερχεται μαζι με την μηχανη τοτε μπορεις να δεις ολες τις πληροφοριες μιας φωτο...

Τι εννοεις οτι στο πανοραμα δημιουργεις βουνα?? Δεν μπορεις να κρατησεις την μηχανη σε μια ευθεια ωστε η θαλασσα να βγαινει παντα στο ιδιο υψος?? Αν ειναι αυτο τοτε δοκιμασε να ενεργοποιησεις το grid line απο το set up. Οι γραμμες που θα σου εμφανισει στην οθονη θα σε βοηθησουν να εχεις την μηχανη σε μια ευθεια...

_ακριβώς αυτο το πρόβλημα είχα, αλλα βελτιώνομαι, τώρα ειμαι στα ...λοφακια!!

_το HDR! που εβγαζε σημαινει οτι δεν επετυχε να βγει HDR η φωτο (αν δεν κανω λάθος οταν βαζουμε το HDR βγαινουν 2 φωτο μια απλη και η επομενη HDR)

_το exif εχω την εντυπωση πως δεν δείχνει το προγραμμα που ειναι τραβηγμενη η φωτο (πχ ηλιοβασίλεμα, αυτόματο μακρο, anti blur....)
ειναι δυνατόν να δουμε τις πληροφορίες (εξιφ) οπως φαινονται στην ΝΕΧ?
με ιστογραμμα και τα εικονιδια?

Attachments

• DSC02578.jpg
    DSC02578.jpg
    23.4 KB · Views: 53
  • DSC02661.jpg
    DSC02661.jpg
    66.2 KB · Views: 55
Αν καταλαβαίνω το ερώτημα, βλέποντας την φωτό που εβγαλες πατάς δυο φορές την πάνω πλευρά του κυκλικου επιλογεα.

Τάσο, μπορείς να ανεβασεις μια φωτο της Nex με τον 50αρη τον σιγμα να δω λίγο τον όγκο ;

Μετά τις 8 που θα γυρίσω. Παραείναι μεγάλος πάντως :p

Με την επιστροφή μου από τις διακοπές , με περίμενε υπομονετικά στο ταχυδρομείο ο zuiko OM 100mm f/2.8 που είχα παραγγείλει από e-bay.
Πρώτες εντυπώσεις πολύ ενθαρρυντικές(εάν και ακόμα είμαι ολίγον τι άσχετος να κρίνω έναν φακό).
Καταρχίν μέγεθος:
Σε σχέση με τον κιτ φακό
attachment.php

μαζί με τον αντάπτορα:
attachment.php

Πάνω στην Νεχ
attachment.php

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι με το ελαστικό grip της εστίασης που είναι ολίγον τι χαλαρό το οποίο το είχε ξεκαθαρίσει ο πωλητής & ήταν εν γνώση μου, άλλωστε τον πήρα για 80 ευρώ!
Πώς μπορώ να το κολλήσω; Με μια κόλλα logo;

Και μερικά πρόχειρα δείγματα απευθείας από την nex χωρίς επεξεργασία:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC06472.jpg
    DSC06472.jpg
    148.9 KB · Views: 139
  • DSC06471.jpg
    DSC06471.jpg
    149.7 KB · Views: 139
  • P8220001.jpg
    P8220001.jpg
    185.6 KB · Views: 137
  • DSC06462.jpg
    DSC06462.jpg
    169.9 KB · Views: 137
  • DSC06469.jpg
    DSC06469.jpg
    144.6 KB · Views: 135
  • DSC06468.jpg
    DSC06468.jpg
    174.7 KB · Views: 136
  • DSC06464.jpg
    DSC06464.jpg
    181.4 KB · Views: 135

Κελεπουρι .... Πολυ καλος φακος!
Η nex με 2-3 prime ειναι οτι πρεπει, εγω την εχω στις διακοπες και την ευχαριστιεμαι αφανταστα.

Αν εχεις καποιο crop 100% με ανοιχτο διαφραγμα, θα το εκτιμουσα....

Last edited:

Ξυρίζει ο ζούικος βλέπω!
Μεγειά και καλές λήψεις!
Ευχαριστώ :2thumb22sup:

Κελεπουρι .... Πολυ καλος φακος!
Η nex με 2-3 prime ειναι οτι πρεπει, εγω την εχω στις διακοπες και την ευχαριστιεμαι αφανταστα.

Αν εχεις καποιο crop 100% με ανοιχτο διαφραγμα, θα το εκτιμουσα....

Τελικά η nex είναι ένα πολυ "ευέλικτο" εργαλείο.:a0210:
Είχα ένα θέμα όταν προσπάθησα να εστιάσω με το 7X magnification,λόγω μεγάλου εστιακού μήκους του φακού κούναγε αρκετά,αλλά εδώ ήρθε το peaking και πραγματικά κάνει θαύματα!
Δεν χρειάζεται καν να μεγενθύνεις , παίρνεις την χρωματική επιβεβαίωση εστίασης και κλίκ!Τόσο απλά!
Στο video πάντως με prime φακό είναι δράμα, πολύ κούνημα!

Γιάννη δυστυχώς δεν θυμάμαι σε τι διάφραγμα τις είχα τραβήξει , θα ανεβάσω όμως μόλις βρω χρόνο..

Οντως το peaking ειναι πολυ χρησιμο.

Οσον αφορα το βιντεο, ο μονος φακος που επιτρεπει μεγαλα εστιακα μηκη , ειναι ο sony 18-200 OSS, αλλα ειναι πολυ ακριβος.
Τον ειχα για αρκετο καιρο, πολυ καλος φακος και καταπληκτικο stabilizer.
Ισως ο καλυτερος superzoom που εχω δοκιμασει....

Και σε τρύπιο καπάκι παίζει που λέει ο λόγος. Αλλά έχω παρατηρήσει οτι δεν είναι εξίσουν ακριβές με όλους τους φακούς. Πχ. με τον Νοκτον για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί καλά. Δεν βοηθάει ιδιέτερα. Με τον Πενταξ τον 50αρη τέλεια...

Η απουσία ρυθμίσεων ή έστω Exposure Lock στο βίντεο όπως έχω ξαναπεί θεωρώ οτι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της, και κοντά απο πίσω η απουσία δυνατότητας λήψης σε .DNG και η απουσία hotshoe / PC connector για φλας.

Exposure lock έχει με πατημένο το shutter.

(Χρωστάω και φωτό με τον 50άρη αλλά τώρα γύρισα :D)