Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Καλημερα και απο μενα.

Χτες με περιμενε σπιτι ο ανταπτορας που ειχα παραγγειλει απο e-bay για τον αρχαιο Jupiter που εχω. Αν και δυσκολευτηκα λιγο στην αρχη τελικα ολα εφαρμοσαν μαι χαρα.
Το peaking βοηθαει εξαιρετικα οταν βαζεις αλλο φακο.

Θα προσπαθησω να τραβηξω και καποιες βραδυνες και αω προλαβω θα ανεβασω το βραδυ καποιες φωτο..

Το μονο "μειονεκτημα" ειναι οτι ο φακος μαζι με τον ανταπτορα ειναι λιγο γκουμουτσα πανω στην μηχανη αλλα δεν πειραζει...

Μερικά πολύ πρόχειρα (στο χέρι) 1:1 crop από τον zuiko 100mm f2.8

attachment.php

Κέντρο f8
attachment.php

Κέντρο f2.8

attachment.php

Γωνία f8
attachment.php

Γωνία f2.8

Attachments

• Zuiko center F8.jpg
    Zuiko center F8.jpg
    77.1 KB · Views: 151
  • Zuiko center f2.8.jpg
    Zuiko center f2.8.jpg
    77.8 KB · Views: 149
  • Zuiko f8 corner.jpg
    Zuiko f8 corner.jpg
    62.7 KB · Views: 149
  • Zuiko f2.8 corner.jpg
    Zuiko f2.8 corner.jpg
    56.5 KB · Views: 148

Γι αυτο κι εγω πριτιμησα φακους σε leica m mount , που ειναι πολε μικρος ο ανταπτορας.
Οι jupiter πχ που πηρα ταιριαζουν γαντι στη nex.

Εγώ βλέπω ότι η απόδοση αυτού του φακού από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν είναι τόσο καλή στο άπειρο, όσο στις μεσαίες αποστάσεις και σίγουρα αδικεί τον αισθητήρα.

Μήπως δεν ήταν καλή η εστίαση; Μήπως έχει εστιάσει μετά το άπειρο;

NEX-5 + Sigma 50mm f1.4 EX DG HSM

DSC_2306.jpg

DSC_2307.jpg

DSC_2309.jpg

Εδώ ο ίδιος φακός πάνω στη D3s

PER_6021_01.jpg

PER_6016_01.jpg

Last edited:
NEX-5 + Sigma 50mm f1.4 EX DG HSM

DSC_2306.jpg

DSC_2307.jpg

DSC_2309.jpg

Θενκς...

Γουρούνι. Γουστάρω....
Πρεπει να κάνω μια βόλτα Καλαματα να τον δοκιμάσω θαρρω...
Πως τον βλέπεις εσυ Τασο ;

(η δικιά μου ειναι μαύρη, θα "δένει" καλύτερα :D )

Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος.. Δεν ξέρω αν έχω μετανιώσει που δεν πήρα έναν "απλό" f1.8, καθώς και λεφτά θα γλίτωνα και πιο μικρός θα ήταν, αλλά τότε δεν είχε βγει ο AF-S της Nikon και με τη D40 ήταν no-go (Α, και το HSM του "σκοτώνει", είναι πολύ πιο γρήγορος από τον f1.4 AF-S που έχω δοκιμάσει). Πάντως γενικά τον χρησιμοποιώ στα ανοικτά διαφράγματα, σπάνια πέφτω κάτω από το f2.8

Αυτή είναι με f1.4

DSC04087b.jpg

Άμα θες πες μου να στον στείλω για δοκιμή.

Ρε παιδιά, σόρι κιόλας γιατί έχει αναφερθεί πολλάκις, αλλά είναι πρακτικό τώρα αυτό το πράγμα; Καλός ο πειραματισμός και η δυνατότητα συνδυασμών "των πάντων με τα πάντα", αλλά σας εξυπηρετεί πραγματικά; Και μιλάμε απλά για έναν 50άρη (έστω και f/1.4)...

edit: Εγραφα ταυτόχρονα με τη διευκρίνιση του racer

Εγώ βλέπω ότι η απόδοση αυτού του φακού από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν είναι τόσο καλή στο άπειρο, όσο στις μεσαίες αποστάσεις και σίγουρα αδικεί τον αισθητήρα.

Μήπως δεν ήταν καλή η εστίαση; Μήπως έχει εστιάσει μετά το άπειρο;
Η αλήθεια είναι ότι εστίασα λίγο γρήγορα και μάλλον δεν το πέτυχα.
Από ότι θυμάμαι ήταν στο σηματάκι του άπειρου η εστίαση.
Πώς εστιάζω μετά το άπειρο;

Ρε παιδιά, σόρι κιόλας γιατί έχει αναφερθεί πολλάκις, αλλά είναι πρακτικό τώρα αυτό το πράγμα; Καλός ο πειραματισμός και η δυνατότητα συνδυασμών "των πάντων με τα πάντα", αλλά σας εξυπηρετεί πραγματικά; Και μιλάμε απλά για έναν 50άρη (έστω και f/1.4)...

edit: Εγραφα ταυτόχρονα με τη διευκρίνιση του racer

Ο 18-200 της σονυ που ειναι επίσης γκουρμουτσα, προσωπικά με βολεύει. Χώρια που μου δίνει και καλύτερο κρατημα...

Η αλήθεια είναι ότι εστίασα λίγο γρήγορα και μάλλον δεν το πέτυχα.
Από ότι θυμάμαι ήταν στο σηματάκι του άπειρου η εστίαση.
Πώς εστιάζω μετά το άπειρο;
-Μάλλον μακρύ ήταν το άπειρο στις συγκεκριμένες φώτο. Η χειροκίνητη εστίαση με μεγάλης εστιακής απόστασης φακούς σε μακρυνές αποστάσεις θέλει αρκετή προσοχή και εμπειρία!

Η νεχ πετυχε γιατι εχεις τη ιδυνατοτητα να βαζεις οτι φακους διαθετεις.
Εχει και τη δυνατοτητα για ευκολη εστιαση με manual φακους, θα ανακοινωθουν μαλλον αυριο και οι υπολοιποι φακοι ... 50mm f1,8 , 24mm kai 50-200mm , 35mm macro και θα εχουμε περισσοτερες επιλογες.

Τι τα θέλεις βρε τα DNG !! Aφου γράφει σε ARW.

Γιατί η εκδοση του ACR που έχω δεν το υποστηρίζει και επειδή το Photoshop το έχω σε standalone εκδοχή (δεν έγινε εγκατάσταση, τρέχει απο το exe) δεν μπορώ να βάλω την καινούργια...
Και μου την σπάει που δεν μπορώ να διαλέξω! χεχε

Πρέπει μου φαίνεται να βάλω το rawtherapee τελικα...

Βάλτο να γίνουμε πολλοί ... απο εδώ ...
http://www.visualbakery.com/RawTherapee/Downloads.aspx
Τώρα το ξαναδοκιμάζω και βλέπω πρόοδο σε πολλά σημεία .. και μερικά κορυφαία μοναδικά χαρακτηριστικά. Αλλά παραμένει αργόοοο.

Ανανέωση Photoshop δεν παίζει ?? ... αξίζει. Αλλιώς θα παιδευτείς λιγάκι με το dngconverter

Η νεχ πετυχε γιατι εχεις τη ιδυνατοτητα να βαζεις οτι φακους διαθετεις.
Εχει και τη δυνατοτητα για ευκολη εστιαση με manual φακους, θα ανακοινωθουν μαλλον αυριο και οι υπολοιποι φακοι ... 50mm f1,8 , 24mm kai 50-200mm , 35mm macro και θα εχουμε περισσοτερες επιλογες.

Θα πας στην παρουσιαση αυριο???

_το HDR! που εβγαζε σημαινει οτι δεν επετυχε να βγει HDR η φωτο (αν δεν κανω λάθος οταν βαζουμε το HDR βγαινουν 2 φωτο μια απλη και η επομενη HDR)

(The good news is that the Sony NEX-3 also saves a copy of the middle exposure before building the HDR image, giving it the next number in the series. While I've often been pleased with the HDR image onscreen, I was occasionally glad I had the regular exposure as well, since HDR can too often just look surreal. Not just from the NEX, by the way, but all HDR images.
http://www.imaging-resource.com/PRODS/NEX3/NEX3A.HTM
Αρα κραταει και τις 2 φωτογραφίες δείχνει πρώτα την κανονική και μετά την HDR!

_το exif εχω την εντυπωση πως δεν δείχνει το προγραμμα που ειναι τραβηγμενη η φωτο (πχ ηλιοβασίλεμα, αυτόματο μακρο, anti blur....)
ειναι δυνατόν να δουμε τις πληροφορίες (εξιφ) οπως φαινονται στην ΝΕΧ?
με ιστογραμμα και τα εικονιδια?[/QUOTE]

καμιά ιδεα για το πως μπορεί να γίνει αυτό?
νομίζω πως αν είχα ολα τα στοιχεία στο pc θα έβλεπα τι βγάζω με το κάθε πρόγραμμα και θα βελτιωνόμουνα!!

ps
sorry παιδιά φαίνεται οτι είμαι σε διαφορά φάσης με εσάς,
αλλά είμαι νέος και έχω απορίες!!!:BDBDG54:

Πού έχει παρουσίαση;

Αυριο η Sony κανει πανευρωπαικη παρουσιαση σε δημοσιογραφους (μονο) τις καινουργιες μηχανες και φακους που θα κυκλοφορησουν. Η παρουσιαση γινεται στην Αθηνα...

Αύριο ανεβαίνω Αθήνα, θα μπορούσα να πάω. Αλλά μόνο σε δημοσιογράφους; FU..