Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Όπως σωστά είπε φίλος gmak όμως αν ασχολείσαι πρώτη φορά καλύτερα να αποφύγεις να πάρεις μόνο τον 16μμ. Είναι ενας ειδικός φακός, με συγκεκριμένη χρήση και σε καμία περίπτωση δεν κάνει για all around για πρωτάρη. Η φορητότητα είναι σίγουρα καλυτερη απο τις DSLR αλλα επίπεδα κόμπακτ δεν φτάνει ούτε με τον 16αρη.

καλησπερα και παλι.

τον 16 mm βασικά τον θέλω για φορητοτητα.. Αλλη μια λυση που σκεφτομαι ειναι αρχικα να παρω την NEX-5N με 18-55 και αργοτερα να αγορασω κανενα μεταχειρισμένο 16 mm

ποιαδηποτε βοηθεια ειναι δεκτη.....

....Αλλη μια λυση που σκεφτομαι ειναι αρχικα να παρω την NEX-5N με 18-55 και αργοτερα να αγορασω κανενα μεταχειρισμένο 16 mm

...

Αυτο να κανεις. Και αργοτερα μαλλον θα ανακαλυψεις περισσοτερες αγορες απο τον 16αρη.

Εκτος αν παρεις την ΝΕΧ-5 μεταχειρισμενη με τον 18-55, ωστε να χρειαστεις λιγοτερα χρηματα.

Τωρα παρατηρησα οτι η NEX-5N δεν ειναι αμεσα διαθεσιμη στο Amazon....

Οπως και οι αλλοι 2 που εχω SLR Magic (35mm - 24mm) , ειναι καλοι για τα λεφτα τους.
Δεν ειναι ομως τοσο καλοι οσο αυτοι που συζηταμε (πως θα μπορουσε αλλωστε) .
Ειναι "special" φακοι, retro αισθηση ....

Γιαννη, οι φακοι αυτοι εχουν ρυθμιση διαφραγματος με το δαχτυλιδι?

Η μηχανη φωτομετραει καλα, μ αυτους?

Αν βαρεθηκες κανεναν, πες.

Nαι με δαχτυλιδι γινεται η αλλαγη διαφραγματος.
Τη μηχανη τη βαζεις σε A mode, και φωτομετραει μια χαρα !
Εσυ ρυθμιζεις το διαφραγμα απο το φακο, και η μηχανη κανει τα υπολοιπα.
Ο 35μμ f1.7 ειναι πολυ καλος, λιγο soft ανοιχτος , αρκετα οξυς αν τον κλεισεις λιγο. Εχω παρει και ειδικο μικρο ανταπτορα για macro focusing , και lens hood για το συγκεκριμενο.
Δειγμα εδω ...δεστα σε HD.

http://www.youtube.com/watch?v=s03FG2Orh5w

http://www.youtube.com/watch?v=VDtSiTwqO_U

http://www.youtube.com/watch?v=Hb2_tdBbrYg&NR=1

Ο 24mm f/1,4 εχει αρκετη βινιετα στα ακρα σε φωτογραφιες, κανει κυριως για βιντεο (που επειδη cropαρει x1,8) , δεν εχει ιδιαιτερη βινιετα και ειναι καλος.

http://www.youtube.com/watch?v=stCq8c9HhhM

Αν μου περισεψει κανενας (θα δωσω τη μηχανη μαλλον το ΣΚ) , θα σου πω.

Last edited:

Εγώ πολύ φοβάμαι ότι οι Ελληνικές τιμές θα είναι στα ύψη ...

1300 δολάρια για την Ελλάδα σημαίνει 1300 Ευρώ άντε 1200 ...

Φοβάμαι ότι οι τιμές σε 5N και 7 θα είναι στον ουρανό (και πιο πάνω)

Οι τιμες θα ειναι υψηλες.
Δυστυχως η sony ανεβασε το πηχυ και τις τιμες στα υψη, ειδικα για τη sony nex 7.
Στην Ελλαδα (αλλα και σε πολλες χωρες της Ευρωπης) , η αναλογια δολλαριου και ευρω θα ειναι περιπου 1:1.

Δηλ. 1100-1200 ευρω για τη Nex7 και 1300-1400 για την Α77... δυστυχως.

ελπιζω σε καποιο "θαυμα" λογω κρισης... αλλα δε το βλεπω !

Δυστυχως η sony ανεβασε το πηχυ και τις τιμες στα υψη, ειδικα για τη sony nex 7.
Στην Ελλαδα (αλλα και σε πολλες χωρες της Ευρωπης) , η αναλογια δολλαριου και ευρω θα ειναι περιπου 1:1.

Θα συμφωνησω μαζι σου. Κατα την διαρκεια της παρουσιασης την περασμενη εβδομαδα ανθρωπος της Sony μου ειπε οτι στην αρχη η τιμη της 7 θα ειναι στο Θεο!!! Και η τιμη της 5Ν επισης.
Νομιζω οτι οσοι ψηνονται θα πρεπει να περιμενουν λιγο...

καλησπερα και παλι.

τον 16 mm βασικά τον θέλω για φορητοτητα.. Αλλη μια λυση που σκεφτομαι ειναι αρχικα να παρω την NEX-5N με 18-55 και αργοτερα να αγορασω κανενα μεταχειρισμένο 16 mm

ποιαδηποτε βοηθεια ειναι δεκτη.....

Νομιζω οτι αν εισαι αρχαριος στο ολο θεμα (οπως εγω) τοτε δεν χρειαζεται να ξοδευτεις για την 5Ν. Η απλη 5αρα κανει παπαδες. Αν κανεις μια ερευνα αγορας στο κεντρο Αθηνας ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις την 5 με τους δυο φακους μπορει και κατω απο 500ρικο. Εγω πηρα την δικια μου απο τον Φωτοδεσμο τελη Ιουνιου 560 ευρω και με τους 2 φακους.
Με το που ξεκινησει η πωληση της 5Ν η απλη 5αρα θα σταματησει οποτε η τιμη της μαλλον θα πεσει κιαλλο. Εαν η 5Ν βγει αρχες Σεπτεμβριου μηπως θα επρεπε να περιμενεις μεχρι το τελος του μηνα να δεις ποσο θα πεσει η απλη???

Εγώ δεν το κρύβω η 7 φαίνεται να είναι οτι πιο κοντά στην ιδανική κάμερα που έχω στο μυαλό μου που (θα) κυκλοφορεί. Αλλά στα 1000+ την βρίσκω τσουχτερή. Αν πέσει κάτω απο 1000 το συζητάμε...

Έχω βέβαια απορία οι υπόλοιποι πώς θα αντιδράσουν. Έχουν περάσει 2+ χρόνια απο την πρώτη mirrorless και ακόμα καμία αντίδραση. Ώς και η Πενταξ παρουσίασε την δική της play εκδοχή και απο τους άλλους δεν έχουμε δεί ούτε ενα πρωτότυπο...

Δε νομιζω να πεσει κατω απο τα 1000, οχι πριν βγει η nex 8-9 κλπ.
Αυτη τη στιγμη , ειναι η μηχανη με τις περισοοτερες προπωλησεις στο Amazon.
Θα πουλησει σα τρελλη εξω... εδω δε νομιζω οτι τους νοιαζει και πολλυ, μικρη αγορα βλεπεις.

Η νικον λενε οτι ετοιμαζεται να βγαλει τη δικια της στα τελη Σεπτεβρη, αλλα μαλλον με μικροτερο αισθητηρα.
Η canon... αγνωστο.

Η Nikon θα έχει μικρότερο και από 4/3.. fml δηλαδή. Θεωρητικά βέβαια θα μπορεί να έχει μικρότερους φακούς..

Το μόνο θαυμα στο οποίο μπορείς να ελπίζεις ειναι να ξυπνήσουν και να απαντήσουν σύντομα με σοβαρά ανάλογα προιόντα οι 2 μεγάλοι μπας και ζωηρέψει ο ανταγωνισμος . Αλλιώς η Sony θα σας πιεί το αίμα με το (χοντρό) καλαμάκι εκμεταλλευόμενη το κενό στην συγκεκριμένη κατηγορία

Η υφεση δεν βοηθάει τις τιμές να πέσουν , μην έχουμε αυταπάτες

Last edited:

Η Α65 όμως μπορεί να παίξει στο χιλιάρικο και αυτή πράγματι θα είναι μια καλή επιλογή.