Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Υπερθερμασνη εχουν ολες οι vdslr με APCS αισθητηρα... χωρις εξαιρεση.
Στις nex3 , 3c δεν υπαρχει προβλημα γιατι τραβανε μονο 720p, οι nex 5 - 5n, τραβανε και 1080 50p κι εκει φυσικα δε γινεται να μην εχεις υπερθερμασνη , ειδικα σε τοσο μικρο σωμα.

Στη nex5 που ειχα, δεν ειχα αντιμετωπισει παντως προβλημα, μονο με τη τελευταια αναβαθμιση (με το focus peaking) ζεσταινοταν αρκετα (λογω μεγαλης χρησησ του επεξεργαστη προφανως) , αλλα δεν ειχε κανει ποτε shutdown.
Μολις παρω τη 5n, θα δω τι γινεται...

Αλλα με τοσο μικρο σωμα, λογικο ειναι... αυτο θα ειναι (ισως) κι ενα πλεονεκτημα της nex 7 , εχει μεγαλυτερο σωμα, και ισως καλυτερη απαγωγη θερμοτητας.

Το ιδιο (μαλλον) θα ισχυει και για την Α65 - Α77.
Στο manual των 2 μηχανων, για την Α65, δινει οριο 9 λεπτα στο βιντεο με υψηλες εξωτερικες θερμοκρασιες), ενω δεν ειδα τετοια αναφορα στην Α77.... θα δουμε.

Παντα για το βιντεο μιλαμε φυσικα...

Εδω ενα βιντεο που δειχνει την υπερθερμανση στη nex 5n, αλλα ειναι με ακραιες συνθηκες (ληψη 1080 60p, 30 βαθμοι κελσιου, χωρις καλο airflow, ), και παλι κραταει 23 λεπτα... υπερακετα για οτιδηποτε.
Αλλωστε , δε κανουμε ποτες τοσο μεγαλες ληψεις... εγω με τη 5 σπανια ξεπερνουσα τα 10 λεπτα.

αν σκεφτουμε οτι ολες οι canon -nikon εχουν οριο τα 9-12 λεπτα (canon) και 20 (νικον), μια χαρα τη βρισκω.

http://www.youtube.com/watch?v=fgqhc2ChIFg&feature=player_embedded

Last edited:

Mη ξεχνας επισης , οτι τη GH2 την εχουν κυριως επαγγελματιες, που ξερουν τι κανουν, και τραβανε μικρα βιντεο και οχι home καταστασεις .
Kοινως , δεν την εχουν για βιντεοκαμερα...
Oυτε κι εγω ειχα ποτε προβλημα υπερθερμανσης , click , κλπ με τη nex 5.

Last edited:

στο video πως τα παει?

αξιζει να χρησιμοποιω αυτην σε σχεση με τις Panasonic SD90/800 που εχω βαλει στο ματι και να μου μεινει και η φωτογραφικη για δωρο???

εννοειται οτι θελω 1080p...

Από ποιότητα ειναι σίγουρα καλύτερη, αλλα δεν εχει τις ευκολίες της κάμερες.
Δεν εχει πχ powerzoom , κανείς δηλ ζοομ με το χέρι και όχι τόσο ομαλά.
Δεν μπορείς με γράψεις συννεχομενα πάνω Απο 20 λεπτά περίπου κλπ

καλυτερη απο την SD800 που εχει 3MOS και φακο Leica?

Γιάννη δεν έχει σχέση με την χρήση (επαγγελματική-μικρά κλιπ), αφου όποτε την τεστάρανε (ακομη και χακεμένη) σε μακρές λήψεις δεν αντιμετάπισαν πρόβλημα.

Δεν έχουν 1080p50/60 Εχουν 720p50/60 ... δεν αλλάζει κατι που αφορά τον αισθητήρα, αφου πάλι δειγματίζουν τα ίδια πίξελ και απλά κανουν μεγαλύτερο binning-dowsampling , γιαυτό άλλωστε το 720p της GH2 υστερεί πολύ λιγο σε πραγματική ανάλυση σε σχεση με το 1080p.
* (Και θα ήθελα να δω ΝΕΧ5Ν 1080p50 vs Gh2 720p50 rescaled to 1080p50 ....)

Σίγουρα Και το continuous CDAF και το FocusPeaking ζορίζουν επιπλέον τα πράγματα.

To πιο πιθανό είναι η αντοχή σε μακρές λήψεις να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε πιο αποτελεσματική σχεδίαση του σενσορα για βιντεο λειτουργία (που ισως αποβαίνει και σε βάρος του θορύβου).

Δε νομίζω, εγω πιστεύω κυρίως στο μέγεθος του αισθητήρα και της μηχανής...
Δεν ειναι τυχαίο οτι καμία μηχανη με APCS σενσορα δεν μπορει να γράψει μεγάλη διάρκεια...

paИ-baL;1056209730 said:
καλυτερη απο την SD800 που εχει 3MOS και φακο Leica?

Ειναι διαφορετιες μηχανές, με διαφορετική εικόνα.
Δεν ειναι καλύτερη ή χειρότερη, απλά διαφορετική.
Οι απλές κάμερες εχουν πολλες ευκολίες αλλα δε δίνουν "κινηματογραφική" εικόνα.
Εχουν δηλ τεράστιο βάθος πεδίου , που ειναι και η πιο σημαντική διάφορα τους.

Αν δε ξερεις τι ακριβώς ζητάς, καλύτερα μη μπλεξεις....

Δε νομίζω, εγω πιστεύω κυρίως στο μέγεθος του αισθητήρα και της μηχανής...
Δεν ειναι τυχαίο οτι καμία μηχανη με APCS σενσορα δεν μπορει να γράψει μεγάλη διάρκεια...

Οι Canon 60D & 600D γραφουν.

Και η διαφορά τους σε σχέση με την 7D είναι

Σπαστή οθόνη (αρα μικρότερη επιβάρυνση απο την θερμότητα της)

Διαφορετικός αισθητήρας παρόλλο που έχει περάσει στον κοσμο οτι είναι ίδιος.
Δες πως μετρουν διαφορετικά στο http://www.sensorgen.info/

H 2 canon που ειπες, ειναι καλυτερες απο τη canon 7d ακριβως γιατι εχουν σπαστη οθονη.
Γραφουν μονο 12 λεπτα συνεχομενα ομως (λογω fat32) και αρα διακοπτεις την εγγραφη μετα απο καθε ληψη.

Αλλα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ μπροστα στην nex και με ιδιο μεγεθος αισθητηρα!!!

Επισης δεν εχουν auto focus, 1080 50p, focus peaking κλπ

Αρα δεν υπαρχει συγκριση... μονο με την A77 μπορουμε να τις συγκρινουμε, που απ οτι φαινεται δεν εχει προβλημα υπερθερμανσης.

Ειπαμε, δε γινεται να τα εχεις ολα... μικρο μεγεθος - μεγαλο αισθητηρα , τετοιες ευκολιες και ταυτοχρονα τετοιες διαρκειες.

Last edited:

Οταν φτασαμε να συγκρινουμε τη 5n με τη κορυφαια Canon 5D Mrk II στο βιντεο, καταλαβαινετε που εχουμε φτασει... και μαλιστα να τη κοντραρει ανετα !

http://www.vimeo.com/29072029

Κι εδω επισης, ο ιδιος αναφερει οτι δεν ειχε προβλημα να τραβηξει βιντεο για 2ωρες χωρις προβλημα...

http://www.vimeo.com/28917812

Last edited:

Δυστυχως, απ οτι φαινεται το click gate συνεχιζεται... ολες οι nex 5n εχουν αυτο το θεμα (η nex 5 δεν το ειχε).
Προσωπικα δε μ ενοχλει και τοσο, γιατι δε κουναω τη καμερα ποτε μ αυτο το τροπο, αλλα σιγουρα ειναι ενοχλητικο.

http://www.engadget.com/2011/09/16/sony-alpha-nex-5n-makes-clicking-sound-when-moved-renders-captu/

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Κάτσε, τί συγκρίσεις με την 5D... το θέμα με το κλικ αν ισχύει όπως αναφέρεται και δεν είναι λάθος σε συγκεκριμένες παρτίδες που θα διορθωθεί, είναι deal breaker.
Καθιστά άχρειστο το βίντεο όσο καλό και αν είναι. Μεγάλο αυτογκόλ.
Και σε μηχανές τέτοιου επιπέδου δεν χωράει δεν με πειράζει θα την κρατάω ακίνητη. Είναι σαν να παίρνεις αμάξι με χαλασμένο κλιματισμό λέγοντας, δεν πειράζει θα έχω ανοιχτό το παράθυρο...

Η Sony φαίνεται οτι κοπιάρει την Apple και σε άλλους τομείς εκτός της τιμολόγησης! χεχε
Περιμένω την επίσημη απάντηση της στο θέμα!

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Και φυσικά μπαίνει το ερώτημα, πώς δώθηκε το οκ να κυκλοφορήσει με τόσο σοβαρό πρόβλημα η μηχανή? Η είναι δυνατόν να μην το πήραν χαμπάρι στις δοκιμές?

Τι εννοεις τι συγκρινω με τη 5D?
Συγκρινω ποιοτητα εικονας, θορυβο στα υψηλα iso, sharpness , moire - aliasing klp.
Σχεδον σε ολα η nex 5n ειναι μπροστα, ειδικα στο color gradation, moire-aliasing και σχεδον ισοδυναμη σε θορυβο... τι αλλο θελεις ?
Οσον αφορα το βαθος πεδιου, κανονικα τη nex 5n θα επρεπε να την εχει με f/1.4 για να εχουν περιπου το ιδιο βαθος πεδιου.

Οσον αφορα το click, εγω θα τη παρω τη 5n, δεν τη χρησιμοποιω μ αυτο το τροπο (γρηγορα pannings Klp).
Εδω καλα -καλα, δε χρησιμοποιω τον ηχο της καμερας (που ετσι κι αλλιως σε καθε VDSLR ειναι χαλια).
Παντα τραβαω με εξωτερικο μικροφωνο ή σε εξωτερικο εγγραφεα.

Δεν ειναι καθολου deal breaker ΓΙΑ ΜΕΝΑ .

ΥΓ... εχω και το iphone 4... ποτε δεν ειχα προβλημα με τη κεραια, εχω βαλει απο την αρχη θηκη.:flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Και φυσικά μπαίνει το ερώτημα, πώς δώθηκε το οκ να κυκλοφορήσει με τόσο σοβαρό πρόβλημα η μηχανή? Η είναι δυνατόν να μην το πήραν χαμπάρι στις δοκιμές?

Οπως εδωσε το ΟΚ και η Apple για το iphone 4 !!!:flipout:

Last edited: