Sony σειρά NEX

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Γιάννη δεν συζητάμε εδώ αν μπορεί κάποιος να βολευτεί και να παρακάμψει το πρόβλημα με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων τραβώντας στατικά, η αποκλείωντας τον ήχο, αλλά οτι η μηχανή έχει ένα σοβαρό σφάλμα. Η μηχανή είναι εκ τούτου ελαττωματική. Μέχρι να διορθωθεί, ώς τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Προσωπικά το θεωρώ σημάδι μεγάλης προχειρότητας (στην καλύτερη περίπτωση) να δίατίθεται προς πώληση μια μηχανή το μάρκετινγκ της οποίας βασίζεται εν πολλοίς στο δυνατό βίντεο της, όταν αυτό παρουσιάζει το παραπάνω πρόβλημα.
Θα πρότεινα όσοι ενδιαφέρονται να αναβάλλουν την αγορά της μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Tα ιδια λεγαμε και για το iphone 4... και πουλαει ακομη τρελά.

Επαναλαμβανω, ΓΙΑ ΜΕΝΑ αυτο δεν ειναι deal breaker, για αλλους μπορει, και καλα θα κανουν ν αναβαλουν την αγορα.

Πιθανον αυτο να μην ειναι καν σφαλμα, αλλα καποια "ιδιαιτεροτητα" λογω σχεδιασμου πχ στον orientation sencor.
Εξ αλλου η Sony αναφερει καθαρα στο manual οτι κατα τη διαρκεια εγγραφης βιντεο, ειναι πιθανον να υπαρχουν καποιοι θορυβοι...

Λυση μεσω firmware δεν νομιζω να βρεθει... οπως δε βρεθηκε και για το Iphone 4.

Για μένα που τραβάω κυρίως τα πιτσιρίκια το θέμα με το click είναι deal breaker.
Είναι πολύ ενοχλητικό γιατί σε μερικά video ακούγεται πολύ έντονα και εμφανίζεται ακόμα και σε ομαλές κινήσεις..
Γιατί ρε Sony????

Aπ οτι λενε, πολλες καμερες και μαλιστα επαγγελματικες, εχουν το συγκεκριμενο θεμα...

Many prosumer video cameras do the same thing, I first noticed it with Panasonic's DVX100.

It's the OIS (optical image stabilizer) gyro inside the camera. With the DVX100, it also happened whether the camera was on or off, but you mostly noticed it when sharply tilting the camera front-to-back. Since DSLRs are so small it's probably just much more noticeable.

Επισης , ολες οι Sony A33-55 κλπ εκαναν ΤΡΟΜΕΡΟ θορυβο οταν εστιαζαν αυτοματα και φυσικα ο ηχος ηταν εντελως αχρηστος.
Ακομη και με τους φακους SSM-HSM που ειχα (που θεωρουνταν αθορυβοι) , εκαναν αρκετο θορυβο και η μονη λυση ηταν να εχεις εξωτερικο μικροφωνο (εγω εχω το rode video mic).

Δες το βιντεο που ειχα βαλει πριν λιγο καιρο με την Α55
http://www.youtube.com/watch?v=wp3UKnLww8I

Γι αυτο λεω και ξαναλεω, αυτες οι μηχανες δεν κανουν για βιντεοκαμερες...

Αλλο ενα δειγμα...
http://www.youtube.com/watch?v=lX9nUmVJ_uo&NR=1

Last edited:

Άλλο πράγμα ο ήχος του μοτέρ όταν εστιάζει και άλλο αυτό βρε Γιάννη. Η ΝΕΧ 5 γιατί δεν έχει αν είναι τόσο φυσιολογικό να συμβαίνει?
Το οτι πουλάει κάτι (ειδικά στην περίπτωση Apple μπαίνουν και άλλοι fanboy παράγοντες που δεν είναι του παρόντος) δεν σημαίνει απαραίτητα οτι είναι και καλό.
Δεν μπορείς να διαφημίζεις την ποιότητα του βίντεο σου (και παράλληλα του ήχου μιλώντας για στέρεο εγγραφή) και να έχεις ένα κλικ κλικ κάθε φορά που κουνιέται η μηχανή. Ειδικά όταν σχεδιάστηκε με την φορητότητα στο μυαλό. Δεν είναι η μηχανή που θα είναι κολλημένη στο τρίποδο και θα τραβάει ο εικονολήπτης. Είναι η μηχανή που θα έχεις πάντα μαζί και θα τραβάς στο χέρι ότι σου κάνει κέφι.

Μα κι εμενα με χαλαει... και μαλιστα περισσοτερο απ οτι φανταζεσαι!

Γιατι την εχω παραγγειλει ηδη, και δεδομενου οτι σε λιγο θα παρω την Nex 7 και θα δωσω τη 5n, θα υπαρχουν πολλοι που δεν θα τη θελουν μονο γι αυτο το λογο... (αληθεια Gmak χαλαει η συμφωνια ?):flipout:

Μονο και μονο γι αυτο , ισως ακυρωσω τη παραγγελια... (ή μηπως οχι ) ? :chinscratch:

Μα κι εμενα με χαλαει... και μαλιστα περισσοτερο απ οτι φανταζεσαι!

Γιατι την εχω παραγγειλει ηδη, και δεδομενου οτι σε λιγο θα παρω την Nex 7 και θα δωσω τη 5n, θα υπαρχουν πολλοι που δεν θα τη θελουν μονο γι αυτο το λογο... (αληθεια Gmak χαλαει η συμφωνια ?):flipout:

Μονο και μονο γι αυτο , ισως ακυρωσω τη παραγγελια... (ή μηπως οχι ) ? :chinscratch:

Να την τεστάρεις πρώτα , να δούμε και πόσο ενοχλητικό θα είναι..
Λογικά θα εξαρτάται και από τον τρόπο που τραβάει ο καθένας.
Το θέμα είναι ότι βιαστήκαμε να τις διώξουμε και τι θα κάνουμε τώρα χωρίς nex:furious3:

Εγώ περιμένω να βγεί η 7, να δούμε μερικά πραγματικά review, να την δώ και απο κοντά και τότε να αποφασίσω αν θα την χτυπήσω η θα μείνω με την 5.

Χρόνο να βρώ να παίξω και όλα τα άλλα βολεύονται! Έχω και ένα βιντεοπρότζεκτ στο μυαλό για τους επόμενους μήνες...

Mολις δοκιμασα τη canon hv30 , την hdv καμερα μου και μαντεψτε... κανει τον ιδιο περιπου θορυβο οταν κανω tilt up-down !.

Τι συμβαινει λοιπον ?

Προφανως ειναι ο γυροσκοπικος μηχανικος αισθητηρας που εχουν οι περισσοτερες μηχανες.
Ειναι ενοχλητικος , μονο ομως οταν κανεις σχετικα γρηγορες κινησεις και ο περιβαλον θορυβος ειναι χαμηλος. Επειδη οι μηχανες αυτες οπως η nex 5n, εχουν AGC (auto gain control) στον ηχο, οταν ο περιβαλλον θορυβος ειναι χαμηλα, ενισχυουν πολυ τον ηχο κι ετσι το προβλημα φαινεται πολυ πιο εντονο ...

Δεν ειναι λοιπον μονο προβλημα της 5n , αλλα και πολλων αλλων μηχανων... κακως βεβαια μιας και θα πρεπε να φροντισουν να εφοδιασουν με ηλεκτρονικους αισθητηρες και οχι μηχανικους.

Αλλα οπως και να χει, δεν ειναι κατι που θα με απασχολησει ιδιαιτερα, μιας και ποτε δεν τραβαω τετοιου ειδους βιντεο (εδω δεν το ειχα προσεξει στη canon 3 χρονια τωρα )!!!

Θ ακολουθησει δειγμα σε λιγο...

Last edited:

Προφανως ειναι ο γυροσκοπικος μηχανικος αισθητηρας που εχουν οι περισσοτερες μηχανες.
Ειναι ενοχλητικος , μονο ομως οταν κανεις σχετικα γρηγορες κινησεις και ο περιβαλον θορυβος ειναι χαμηλος. Επειδη οι μηχανες αυτες οπως η nex 5n, εχουν AGC (auto gain control) στον ηχο, οταν ο περιβαλλον θορυβος ειναι χαμηλα, ενισχυουν πολυ τον ηχο κι ετσι το προβλημα φαινεται πολυ πιο εντονο
!!!
Εαν είναι πρόβλημα του auto gain control , τότε λογικά με ένα firmware update , θα διορθωθεί.
Το γεγονός είναι ότι δημιούργησαν πρόβλημα ενώ στην nex 5 δεν υπήρχε(τουλάχιστον τόσο έντονο).
Κάτι μου λέει ότι το πρόβλημα μπορεί να ενισχύθηκε και από την αλλαγή θέσης του μικροφώνου..
Περιμένουμε την επίσημη απάντηση της Sony γιατί ήδη έχει γίνει "θέμα" στο διαδύκτιο.

Δε νομιζω οτι μπορει να λυθει με firmware update.
Ειναι οπως ειπες λογω θεσης του μικροφωνου ... μονο αν δωσουν manual ρυθμιση του εγγραφομενου ηχου , που μαλλον το θεωρω απιθανο.

Οριστε και το βιντεο της hv30!

http://www.youtube.com/watch?v=CtZA0s6-HEc&feature=youtube_gdata_player

Ο ηχος ειναι αισθητος στην canon hv30 ακομη και στα pannings , αλλα λιγοτερο εντονος.
Αν δε το λεγανε παντως, δε θα το προσεχα.

Re: Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Χρόνο να βρώ να παίξω και όλα τα άλλα βολεύονται! Έχω και ένα βιντεοπρότζεκτ στο μυαλό για τους επόμενους μήνες...

Aν εχεις ακομη τη nex 5 , κανε κι εσυ το τεστ , κλειστη καμερα και κουνα τη πανω κατω - δεξια αριστερα.
Μαλλον θα το κανει αλλα λιγοτερο εντονα.