Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

διαβαζω... διαβαζω... ακρη δεν βγαζω...

εμεις την αποθεωνουμε εδω μεσα...

αλλοι την θαβουν... βλεπε dpreview...

Κανεις δε την θαβει...
Αν εννοεις τη 5ν, απλα εχει τo θεμα με το βιντεο και το click.

Aν καποιος εχει προβλημα, απλα περιμενει μεχρι να διορθωθει ή να παρει την 7.

Mακραν, σε συνεφερε το παραπανω bold. Ton 16αρη (ελαφρα μεταχειρισμενο) θα τον εβρισκες σχεδον τζαμπα.

Δεν πειραζει ομως, κοιτα να ευχαριστηθεις την αγορα σου ;-)

Συμφωνω απολυτως με το παραπανω... Εγω την αγορασα και με τους δυο φακους αλλα χρησιμοποιω σχεδον μονιμα τον 18-55

Οπως και να εχει η απλη 5αρα κανει παπαδες
Καλες φωτο και καλα βιντεο...

Απάντηση: Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Mακραν, σε συνεφερε το παραπανω bold. Ton 16αρη (ελαφρα μεταχειρισμενο) θα τον εβρισκες σχεδον τζαμπα.

Δεν πειραζει ομως, κοιτα να ευχαριστηθεις την αγορα σου ;-)

Εχεις υποψην σου που παίζει αυτό; :D

Re: Απάντηση: Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Εχεις υποψην σου που παίζει αυτό; :D

Τακη, μερικες σελιδες πιο πριν ρωτησα εδω αν καποιος δεν τον θελει.

Μου τον εστειλε ο Racer απο Καλαματα με αντικαταβολη για 80 ευρω (ειναι ολα γραμμενα πιο πριν).

Κανε μια ερωτηση, δεν χανεις τιποτε....

Η περιπτωση που αναφερει ο Γιαννης, επισης ειναι καλη (καινουργιος, και χωρις τελωνια)

Last edited:

Μετά από επικοινωνία με την Sony Hellas ενημερώθηκα ότι είναι ενήμεροι για τον θόρυβο στην εγγραφή video , και περιμένουν να διερευνηθεί
από την SONY..
Κάτι μου λέει ότι γι' αυτό καθυστερεί η διάθεση ακόμα.... και όχι για το ελληνικό manual

Last edited:

παιδια γεια σας και γω εχω διαβασει τοσα πολλα για την nex 5 αλλα μαλλον ειμαι απο τους ατυχους που εχασαν την προσφορα με τους 2 φακους στα 550 ε
χτες οπως χαζευα λοιπον ειδα την compact που βγαζει η sony την hx9 και ειδα το βιντεο που τραβαει στο vimeo και επαθα πλακα ειδικα μαθαινοντας και την τιμη της.
Αξιζει την αγορα;

παιδια γεια σας και γω εχω διαβασει τοσα πολλα για την nex 5 αλλα μαλλον ειμαι απο τους ατυχους που εχασαν την προσφορα με τους 2 φακους στα 550 ε
χτες οπως χαζευα λοιπον ειδα την compact που βγαζει η sony την hx9 και ειδα το βιντεο που τραβαει στο vimeo και επαθα πλακα ειδικα μαθαινοντας και την τιμη της.
Αξιζει την αγορα;

Η HX9 δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την nex.
Στην κατηγορία της ,ειδικά στο video , είναι πολύ καλή..

ενοεις καλυτερη απο την nex
την συγκρινουν μετην cannon 550 στο βιντεο και πραγματικα βγαζει ματια!!!

Κι εγω τη κοιταζα προσφατα... ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της.
Εξαρταται τι θελεις παντως.

Για all around μηχανη ειναι αρκετα καλη, με καταπληκτικο βιντεο.
Δεν ειναι πολυ καλη φωτογραφικη (δυστυχως εχει μονο jpg και πολυ συμπιεσμενο ) , ακομη και στα 100 iso δειχνει πολυ ψευτικη.

Για βιντεο, αν δε σ ενδιαφερουν οι manual ρυθμισεις, ειναι μια χαρα και εχει καταπληκτικο stabilizer...

Δεν ειναι μονο οτι δε τραβαει raw, τα jpg ειναι ΠΟΛΥ συμπιεσμενα και δεν μπορεις να ορισεις ουτε συμπιεση, ουτε ν απενεργοποιησεις την αποθορυβοποιηση...

Τα βιντεο ειναι πολυ καλα... αλλα θελουν λιγο τυχη για να βγουν σωστα.
Δεν εχει οπως ειπα manual ρυθμισεις , ετσι πρεπει να εισαι τυχερος και να τραβας με προσοχη.
Δεν μπορεις να επιλεξεις που θα εστιασει, ουτε να κλειδωσεις την εκθεση η την εστιαση....

Επισης , ξερουμε οτι οι dslr δεν ειναι οτι καλυτερο για ευκρινεια , aliasing-moire.
Eκει θα παρεις (πιθανον) καλυτερα αποτελεσματα με τη μικρη sony, αλλα δεν εχεις τη δυνατοτητα για μικρο βαθος πεδιου (ΟΛΑ γι αυτο γινονται) , ουτε να ελεγξεις τις παραμετρους (εκθεση, ταχυτητα, κλπ).

Για δευτερη μηχανη (backup) ειναι μια χαρα, ειδικα στο βιντεο.

Δε σου κρυβω , οτι ημουν ετοιμος να τη παρω (για δευτερη) , αλλα τελικα προτιμησα μια αμιγως βιντεοκαμερα , τη Panasonic sd90.

ok ποια ειναι η γνωμη σου την νεχ 5 απο pixmania με 18-55 με 535 ευρω η την hx9 me 339?