Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Πες μας πρωτα τι θες να κανεις ?
Φωτο ή βιντεο (που δινεις βαρυτητα) ?
Τι θεματα θες να τραβας και αν εχεις σκοπο να διαθεσεις κι αλλα χρηματα , αργοτερα, για φακους κλπ ...

Δεν ειμαι της αποψης, ολες οι μηχανες κανουν για ολους ...

Αν πχ διαλεγα για την αδελφη μου (που δεν ασχολειται καθολου) , θα διαλεγα τη sony hxv9... μια χαρα θα ητανε.

Εξαρταται ποσο θελει να ψαχτει και ν ασχοληθει καποιος.

Η νεχ δεν εχει καλυτερη εικονα (σε μερικους τομεις), ουτε και οι περισσοτερες vdslr ... εχουν διαφορετικη εικονα.
Και θελουν αλλη μεταχειριση.

ok , συμφωνούμε , απλά εάν καταλήξει στην 5 , προτιμότερο να πάει , με αυτήν την διαφορά χρημάτων , στην 5n,
εκτός εαν βρεί μεταχειρισμένη nex 5..

Ρε παιδιά συγνωμη αλλα μιλάτε για την "διαφορά" χρημάτων λές και είναι 20 ευρώ διαφορά.

Δεν το λέω μόνο για τώρα, αλλα γενικά έχει αναφερθεί πολλές φορές.
200+ ευρώ διαφορά δεν είναι λίγα. Δεν έχουν όλοι να τα δώσουν.

Με 200ευρώ κάποιοι βγάζουν τον μισό μήνα τους.
Εγώ πάντως δούλευα ένα 6μηνο χωρις να βγαίνω καθόλου, για να μπορέσω με τα 700/μήνα που έπαιρνα να μαζέψω λεφτά για να πάρω τη nex5.

εμ τω μεταξύ θα πρότεινα και εγώ μεταχειρισμένα προιόντα για να βγαίνουν και πιο οικονομικά, αλλα είδα μια nex απο ένα παιδί και το κλικ είχε εκφυλιστεί ..απτα πολλά κλίκ μάλλον:P

Εγώ θα πρότεινα στον tazmania αν δεν ασχολείται με φωτογραφία και εάν δεν θέλει να ασχοληθεί παραπάνω αργότερα να μην πάρει τη nex5.
Με μια compact θα βολευτείς απτην στιγμή που σε ενδιαφέρει και το βίντεο.

Αν ψαχνεις, ευκαιρειες παντα υπαρχουν.
Επειδη ειδες μια μεταχειρισμενη nex5 σε μετρια κατασταη, δε σημαινει οτι ολες ειναι ετσι.
Εγω πχ την εδωσα 300 ευρω και ηταν σε αριστη κατασταση (κι εδωσα και δωρο 1 φακο 35mm f/1.7 με ανταπτορα).

2ΟΟ ευρώ είναι σεβαστό ποσό , αλλά κατά την γνώμη μου εάν τα ΔΙΑΘΕΤΕΙ αξίζει να τα δώσει.
Εάν όχι , έδωσα την καλύτερη εναλακτική να πάει σε μεταχειρισμένη 5...

Ο ιδιος θα κρίνει εάν θέλει να ασχοληθεί με την φωτογραφια,
εαν όχι καλύτερη επιλογή είναι η ΗΧ9

κοιτα η αληθεια ειναι πως ασχολουμαι πολυ μα το video μιας και ειναι και η δουλεια μου.Απο την αλλη θελω η μηχανη να τραβαει και αξιοπρεπης φωτογραφιες τις οποιες βεβαια ολες πσιλοπειραζεις με το Photoshop
Θελω μια μηχανη να την παιρνω μαζι μου στις διακοπες να μην χρειαζεται να εχω ξεχωριστα και βιντεοκαμερα οποτε σιγουρα ειναι λογω μεγεθους
Γιαυτο νομιζω αλλωστε ασχολουμαστε και τοσο πολυ με την nex (γιατι ειναι τοσο μικρη και με πολλες δυνατοτητες)
απλα αυτο που με προβλιματιζει με τη nex einai οτι θες αλλο ενα διακοσαρι ευρω για τον ανταπτορα για τους φακους alfa και αν το παρεις παλι ερχεσαι στα κυβικα μιας dslr απο θεμα ογκου με τοσους φακους
Ασε που με 700 ευρω που κανει πλεον η nex 5n πας σε αλλη κατηγορια πχ canon 600d που πηρε και βραβειο eisa

Μη μπλεκεις τοσο τα πραγματα.
Η nex δεν ειναι dslr , ουτε την αντικαθιστα.
Η 600d ειναι πολυ καλη, αλλα ειναι dslr (αλλη αισθηση, καλυτερη ταχυτητα εστιασης, πολυ μεγαλυτερη κλπ).
H nex 5 kai 5n ειναι πολυ πιο μικρες , ακομη και με τον 18-55.
Υπαρχουν επισης πολλοι μικροι φακοι (τους εχω βαλει στο παρελθον) που κρατανε τη nex σε πολυ μικρες διαστασεις.

Επισης μη ξεχνας το λογο που εγω τουλαχιστον αλλαξα στρατοπεδο (απο canon 7d -> νεχ + Alpha)... το autofocus στο βιντεο.
Επισης η 5n ειναι η μονη (προς το παρον) που τραβαει σε 50p 1080 .

Αν μιλας λοιπον για διακοπες κλπ , δε μπορεις να κουβαλας τοσο ογκο και κυριως να εστiαζεις manual σε τετοιες συνθηκες.
Οχι οτι ειναι αδυνατον, αλλα θελει εξοπλισμο και εξασκηση.

Last edited:

γιαυτο ακριβως μιλαω για διακοπες
οχι για δουλεια
για δουλεια ουτε με την nex μπορεις να εμφανιστεις

Για διακοπες κλπ , και η sony hvx9 μια χαρα ειναι.

Αλλα οπως ειπαμε, αν εχεις υπομονη , μια nex5 θα τη βρεις σε καλυτερη τιμη...

Λοιπόν,
μόλις παρέλαβα τη nex 5, ήρθε σήμερα το πακέτο απο dhl.

Είμαι χαρούμενος, περιμένω να φορτίσει η μπαταρία. Στο manual λέει κανα 4ωρο.

Επίσης εσείς με τι επεξεργάζεστε τις φωτο?
Να χρησιμοποιήσω photoshop ή να δώ αυτό της sony?

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Γειά σας, έψαχνα στο forum που να κάνω την παρακάτω ερώτηση για την Sony Sony DSC-HX9V που πρότεινε για αγορά ο κ. Γιαννης Σπυρου σε κάποιο μέλος.
Αυτή η compact έχει την λειτουργία αποεστίασης φόντου (defocus backround). Αυτό το mode ισχύει και για την λήψη video; Είναι realtime αν γίνεται στο video μπορείς να ξεκινήσεις λήψη με αυτό και μετά να αλλάξεις σε μεγάλο βάθος πεδίου;
Αν το έχει δοκιμάσει κάποιος γίνεται μέσω τoυ φακού, ή είναι software επεξεργασία;

Λοιπόν,
μόλις παρέλαβα τη nex 5, ήρθε σήμερα το πακέτο απο dhl.

Είμαι χαρούμενος, περιμένω να φορτίσει η μπαταρία. Στο manual λέει κανα 4ωρο.

Επίσης εσείς με τι επεξεργάζεστε τις φωτο?

Καλυτερα photoshop - lightroom με τελευταιες εκδοσεις camera raw.

Re: Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Γειά σας, έψαχνα στο forum που να κάνω την παρακάτω ερώτηση για την Sony Sony DSC-HX9V που πρότεινε για αγορά ο κ. Γιαννης Σπυρου σε κάποιο μέλος.
Αυτή η compact έχει την λειτουργία αποεστίασης φόντου (defocus backround). Αυτό το mode ισχύει και για την λήψη video; Είναι realtime αν γίνεται στο video μπορείς να ξεκινήσεις λήψη με αυτό και μετά να αλλάξεις σε μεγάλο βάθος πεδίου;
Αν το έχει δοκιμάσει κάποιος γίνεται μέσω τoυ φακού, ή είναι software επεξεργασία;

Me tetoio αισθητηρα ειναι αδυνατον να εχεις μικρο βαθος πεδιου, ειναι software κολπο, τραβα 2 φωτογραφιες , μια με κλειστο και μια με ανοιχτο διαφραγμα (στην ουσια με και χωρις nd filter) και μετα τις συνθετει μεσω software.

Δε γινεται στο βιντεο φυσικα.

Η μονη λυση , ειναι αυτη που καναμε χρονια με ολες τις παλιες βιντεοκαμερες, απλα ζοομαρουμε πολυ στο θεμα μας, αν γινεται, κι ετσι εχουμε μικρο βαθος πεδιου.

Με γεια.
Δοκιμασε το προγραμμα της ΣΟΝΥ. Αν καταφερεις να κανεις το παραμικρο, σου αξιζει βραβειο. Ειναι μαλλον το πιο δυσχρηστο προγραμμα, ολων των ειδων που εχω ανοιξει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Me tetoio αισθητηρα ειναι αδυνατον να εχεις μικρο βαθος πεδιου, ειναι software κολπο, τραβα 2 φωτογραφιες , μια με κλειστο και μια με ανοιχτο διαφραγμα (στην ουσια με και χωρις nd filter) και μετα τις συνθετει μεσω software.

Δε γινεται στο βιντεο φυσικα.

Η μονη λυση , ειναι αυτη που καναμε χρονια με ολες τις παλιες βιντεοκαμερες, απλα ζοομαρουμε πολυ στο θεμα μας, αν γινεται, κι ετσι εχουμε μικρο βαθος πεδιου.

Ευχαριστώ!