Sony σειρά NEX

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

με τον σιγμα φακό, χωράει η νεξ 5 σε μία λίγο ευρύχωρη τσέπη?

Ξέρει κάποιος να μου τι δεν κάνω σωστά και το HDR δεν λεει να ενεργοποιηθεί με τίποτα ;

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Αποφάσισα και εγώ να αγοράσω την ΝΕΧ 5Ν.Δεν μπορώ να την βρω σε ασημί με τίποτα.Και σε μαύρο σώμα με ασημί φακό δεν λέει.Κολλήματα που έχω...
Μήπως έχει κάποιος υπ'όψιν του κατάστημα που την έχει στο χρώμα που επιθυμώ;

Που θα βρω εκείνο το μαραφετι (αν υπάρχει) για την ΝΕΧ-5 που μπορείς βγάζεις φωτο ... remotely ?

Τελικά την αγόρασα!Στα 550 ευρώ .Προστατευτικό οθόνης δεν είχαν (κατάστημα της SONY ,ντροπή).
Την μαθαίνω σιγά σιγά.Έχει όντως απίθανη ποιότητα εικόνας αν υπάρχει καλός φωτισμός.Περίμενα καλύτερη την θόλωση προσκηνίου.Μόνο σε αντικείμενα σε κοντινή απόσταση την πετυχαίνω.Άραγε μέχρι εκεί είναι οι δυνατότητες της στο συγκεκριμένο τομέα;
Προσπαθώ να κάνω firmware update σε 5 αλλά δεν τα καταφέρνω.Ενώ ο υπολογιστής αναγνωρίζει την σύνδεση (μέσω USB) ο updater λέει "Could not find the connection between the camera and the computer".Έχω ψάξει στο διαδύκτυο αλλά τίποτα δεν με βοήθησε.Έχει καμμία ιδέα γιά το τι μπορεί να φταίει;

δοκιμασε καμια αλλη usb, κυριως τις πισω οχι τις μπροστινες.
Δες επισης αν πληρεις τις απαιτησεις (λειτουργικο κλπ).

Οσον αφορα τις δυνατοτητες της μηχανης , ειναι τεραστιες, αλλα θελει εξασκηση, καλη γνωση των μενου και κυριως καλους φακους.

Με τι φακους παιζεις και με τι ρυθμισεις (εστιακη αποσταση, διαφραγμα κλπ)...?

Το θολωμα εχει σχεση με την εστιακη αποσταση και το διαφραγμα ... βαλε τερμα ζοομ το φακο σου και επελεξε το πιο ανοιχτο διαφραγμα.

Δες τι μπορεις να πετυχεις μ ενα καλο φακο...

6991687187_d14bf8b745_h.jpg

Στο θέμα του firmware update έκανα βλακεία εγώ.Αυτό που κατέβασα ήταν γιά ΝΕΧ 5 και όχι γιά ΝΕΧ-5Ν.Η 5Ν έχει μόνο ένα update το 1.01.Αλήθεια αξίζει τον κόπο;
Ο φακός μου είναι ο 18-55.Κάτσε να μάθω ο άσχετος το βασικά και μετά βλέπουμε.Το διάφραγμα πως ρυθμίζεται;
Η φώτο σου όντως είναι εντυπωσιακή.
Ευχαριστώ γιά την βοήθεια.

Οτι θελεια παιρνουν οι nex.... κυριολεκτικα τα παντα!
Εχω αρκετους manual φακους m mount, a mount, κλπ ....ειναι απολασυη να δουλευεις μ αυτους τους φακους.

Επισης, το εχουμε ξαναπει, υπαρχουν πια αρκετοι φακοι, οχι τοσοι πολλοι οσοι σε m4/3 , αλλα αρκετοι για να κανεις τη δουλεια σου.

οι κιτ 18-55 OS και 55-200 OS , ο sony kai tamron 18-200 OSS, ο σονυ 50mm 1.8 , o zeiss 24mm 1.8 , o macro 30mm /3.5 , o sigma 30mm 2.8 , o sigma 19mm/2.8 , o sony 16mm 2.8 που μαζι με τους φορετους 12mm kai 10mm fisheye κανουν ενα σεβαστο συνολο φακων.

Ελπιζουμε και σε αλλους φυσικα...

Καλημέρα σε όλους. Αν και ακόμα δεν είμαι κάτοχος (ελπίζω να αποκτήσω την Nex5n κάποια στιγμή μετά τον Σεπτέμβρη) ρίχνω κανένα μάτι για νέα και σήμερα είδα αυτό.

Sony releases DT 55-300mm F4.5-5.6 SAL Telephoto Zoom for Alpha

SAL55300_A.jpg

Sony DT 55-300mm F4.5-5.6 SAM Specifications:

Focal Length 55-300mm
35mm-equivalent Focal Length 82.5-450mm
Aperture (Maximum) F4.5-5.6
Aperture (Minimum) F22-29
Lens Groups/ Elements 12 elements / 9 groups
Filter Diameter 62 mm
Minimum Focus Distance 1.4 m / 4.5 ft
Aperture Blades 7 blades (circular aperture)
Magnification x0.27
Dimensions 77 x 116.5 mm (3.0" x 4.6")
Weight 460g (16.2 oz)
Supplied Accessories Front and rear caps, ALC-SH112 solid circular bayonet-type lens hood

Περισσότερα εδώ.

Μερικες μερες πριν παρελαβα το JJC MSA-10 Hot Shoe Adapter για μηχανες Nex3,5. Τον δοκιμασα με την Nex5 που εχω και με ενα δανεικο φλας Nikon SB-600 και...δουλευει! Η τιμη του ηταν $19.99 απο ebay. Η κατασκευη δεν ειναι κατι σπουδαιο, αλλα φαινεται οτι αντεχει μετριου βαρους φλας. Απο οτι ειδα μεχρι και 1/250~1/320 η μηχανη τραβαει καλα, απο εκει και πανω εμφανιζεται μαυρη γραμμη, δε ξερω γιατι συμβαινει αυτο, και με το μαμισιο φλας κλειδωνει στο 1/160. Δεν αναγνωριζεται το φλας απο τη μηχανη (no flash attached) αλλα τοσο σε Α, P και M modes με το κλικ το φλας δουλευει. Νομιζω μια καλη λυση για οποιον θελει κατι πιο "μεγαλο" και πιο σοβαρο ειτε απο το flash το bundled ειτε απο το F20S (που επισης εχω). Μια καλη ιδεα ειναι το ασυρματο trigger για φωτα η εξωτερικα flash, δεν ειμαι φωτογραφος για περισσοτερες λεπτομερειες.

Δύστυχος επεστρεψα το Nikon SB-600 flash αλλα προτιθεμε να αγορασω ενα "φτηνο" flash, μεχρι 50-60 ευρω (μαλλον το Nikon SB24). Παραθετω μερικες φωτο με F8 και τις αντίστοιχες ταχύτητες.

1/200
250.jpg

1/250
200.jpg

1/320
320.jpg

1/400
400.jpg

1/500
500.jpg

1/4000
4000.jpg

Last edited:

Καλημέρα σε όλους. Αν και ακόμα δεν είμαι κάτοχος (ελπίζω να αποκτήσω την Nex5n κάποια στιγμή μετά τον Σεπτέμβρη) ρίχνω κανένα μάτι για νέα και σήμερα είδα αυτό.

Sony releases DT 55-300mm F4.5-5.6 SAL Telephoto Zoom for Alpha

SAL55300_A.jpg

Sony DT 55-300mm F4.5-5.6 SAM Specifications:

Focal Length 55-300mm
35mm-equivalent Focal Length 82.5-450mm
Aperture (Maximum) F4.5-5.6
Aperture (Minimum) F22-29
Lens Groups/ Elements 12 elements / 9 groups
Filter Diameter 62 mm
Minimum Focus Distance 1.4 m / 4.5 ft
Aperture Blades 7 blades (circular aperture)
Magnification x0.27
Dimensions 77 x 116.5 mm (3.0" x 4.6")
Weight 460g (16.2 oz)
Supplied Accessories Front and rear caps, ALC-SH112 solid circular bayonet-type lens hood

Περισσότερα εδώ.

Καλος, αλλα ποσο θα κανει?????

Last edited:

Μετά απο 1 χρόνο περίπου συμβίωσης με την Panasonic TZ10 , πήγα στην NEX-5N δεν γνωρίζω πολλά πράγματα απο ρυθμίσεις γενικά αλλά απο τις λίγες φωτογραφίες που τράβηξα είμαι υπέρ-ευχαριστημένος σε σχέση με την TZ10 , στον τομέα του βίντεο η μηχανή δεν παίζεται.

Την πήρα απο media στα 509 απο 599 την είχε προσφορά.