Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

H πρωτη φωτο (ισως ειναι fake) του νεου φακου pancake της sony 16-50mm me σταθεροποιητη και powerzoom !

Sony 16-50 f/3.5-5.6 OSS (kit lens): available in January 2013 for $350.

εμένα Γιάννη μου έκανε εντύπωση το παραπάνω, δηλ. ότι αναφέρονται δυο φορές οι 16-50 και με ίδια διαφράγματα. Αυτό μου δείχνει ότι μάλλον πάμε για έναν κιτ φακό με Power zoom, σωστά;;; Η μήπως θα έχουμε έναν Power zoom 16-50 κι έναν κιτ 16-50;

Εγώ αυτό ρωτώ.

Για το άλλο θέμα που έθεσες, δηλ. του πόσο κοστίζει ένας φακός μικρός σταθερός ή μη για τις mirrorless σε σχέση με τις dslr έχουμε πληθώρα δηλώσεων επιστημόνων ότι οι φακοί για τις dslr κοστίζουν περισσότερο, τόσο λόγω της σχεδίασης ρετροφόκους (για καθρέφτη, κλπ.), όσο και λόγω της ποσότητας των υλικών, που δεν είναι ευκαταφρόνητη, αφού χρησιμοποιούν στην καλύτερη περίπτωση διπλάσια υλικά, ενώ αυξάνει και το κόστος μεταφοράς, αποθήκευσης, κλπ.

Τώρα γιατί κοστίζουν οι φακοί για Mirrorless περισσότερο, το καταλάβαμε. Και η sony προς τιμήν της όπως και η Olympus δεν τιμολογούν αυθαίρετα. Θυμάμαι την Panasonic GIx με τον Powerzoom στα 1300 τόσα όταν παρουσιάστηκε ή τώρα την efm στα 850 (!!!!!!!) ή τις νέες τιμές των fuji !!!!!!!!

αυριο θα μαθουμε για τα νεα σωματα και φακους Βλαση....

Οσον αφορα το μεγεθος, οτι "μικραινει" ακριβαινει!
Τρανο παραδειγμα η Leica...

Εχοντας φακους με άρμοση Κ (Pentax) τι επιλογές έχω σε περίπτωση που αγόραζα μια Nex? Σκέφτομαι σοβαρά την 6, δεδομένου ότι μάλλον θα έχει ότι θα ήθελα από μια 2η φωτογραφική μηχανή..

ανακοινωθηκαν και οι νεοι φακοι... οπως τα λεγαμε!
http://www.dpreview.com/news/2012/0...-5-6-power-zoom-and-35mm-F1-8-for-NEX-E-mount

Επιτελους ενας pancake zoom με powerzoom, εξαιρετικα χρησιμος για βιντεο (θα ειναι και διαθεσιμος σε κιτ με τις νεες nex).
SELP-1650_angle.jpg

Ενας πολυ καλος 35mm f/1.8 OSS , το ιδανικο συμπληρωμα του 50mm 1.8 και του 24mm 1.8
SEL-35F18_angle.jpg

Kι ενας 10-18mm OSS που λυνει το θεμα "καλου" ευρυγωνιου στις nex ....
SEL-1018_angle.jpg

Κριμα που δεν υπαρχουν λεφτα !!!!:bigcry:

Last edited:

Αυτο το πακετάκι (ΝΕΧ-6 μαζι με τον πιτα 18-55) ειναι το μονο προιόν από τις σημερινές ανακοινωσεις της Sony που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και ισως ήθελα να εχω..

Δείχνει πράγματι πολύ ενδιαφέρον. Έχει καβαλήσει το άλογο η Sony και σπιρουνίζει αλύπητα. Αν προσέξει λίγο τις τιμές της, οι μεγάλοι θα ψάχνουν να βρουν τι τους χτύπησε κατακούτελα...

Αυτη η Νεx-6 με τον 10-50μμ φαινεται πολυ δυνατο πακετο βεβαια σωμα μονο 850 Ευρω οπως λεει το καταστημα της Sony

Ειμαι το μοντελο μεταξυ nex 5r kai nex 7
Το πρωτο εχει γυρω στα 750 ευρω και το δευτερο 1300 (περιπου).
Αρα καπου στη μεση ειναι καλα... εκει βρισκεται η nex 6.
Για μας , ειναι σιγουρα ΠΟΛΛΑ , αλλα φυσικα η sony δεν εχει εμας στο μυαλο της.

Σίγουρα η ΝΕΧ-6 είναι ένα ενδιαφέρον μοντέλο, αλλά προσωπικά χαιρετίζω την απόφαση της εταιρίας να επενδύσει -επιτέλους- σε φακούς. Τα χρήματα σίγουρα είναι πολλά αλλά στον υπόλοιπο πλανήτη υπάρχει κόσμος που δεν τον ενοχλεί αυτό.

Φακούς μπορεί να έβγαλε, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει την ποιότητα τους. Το m4/3 έχει εξαιρετικούς φακούς. Για NEX μόνο ο 24 και ο 50 αξίζουν. (λέω μόνο για native φακούς της Sony.)

μαλλον εχεις μεινει πισω... ο 35mm macro ειναι καταπληκτικος φακος και εξισου καλος ειναι o Sigma emount 19mm και ειδικα o 30mm.
Και πολυ οικονομικοι... δεν ξεπερνανε τα 200-250 $!
http://sonyalphalab.com/product-rev...m-and-19mm-f2-8-ex-dn-lenses-hands-on-review/

Last edited:
Ο 30αρης απ' όσο έχω δει είναι μετριοτατος. Τους Sigma δεν τους έβαλα γιατί είπα μόνο για φακούς της Sony.

Καθολου μετριοτατος o 30αρης, μια χαρα ειναι .
Καi δε μιλαμε για sony μονο, αλλα για το συστημα της nex.
Τι σημασια εχει αν ειναι sigma ή tamron ?

Επισης, επειδη ειχα τη καλυτερη μεχρι τοτε m4/3 Panasonic GH2 και επαιξα με αρκετους φακους , μονο αριστοι δεν ειναι οι φακοι τους.

Οι περισσοτεροι ειχαν θεμα με vignetting και chromatic abberation , καθως και μεγαλες παραμορφωσεις στα ακρα.
Απλα οι περισσοτερες μηχανες κανουν αυτοματη διορθωση αυτων των "ανωμαλιων" ακομη και στο RAW.

Aν εβγαζες αυτες τις "διορθωσεις" , οι φακοι ηταν απλα καλοι.

Το ιδιο κανει και η περιφημη Leica με τους φακους της, που σε πολλες περιπτωσεις εχουν απαραδεκτη εικονα και φτιαχνονται μονο απο το software Της μηχανης.

Γιάννη δεν έχω δουλέψει με σύστημα ΝΕΧ αλλά δεν ισχύει το ίδιο με το αντίστοιχο m4/3. Από καθαρή περιέργεια, θα ήθελα να μας πεις ποιοι είναι αυτοί οι φακοί που δεν σε ικανοποίησαν και σε ποιον τομέα ο καθένας εξ αυτών.

δεν ειπα "δεν με ικανοποιησαν" , αλλα οτι ειναι υπερεκτιμημενοι.
Πχ ο 12mm Olympus εχει μεγαλες παραμορφωσεις στα ακρα, αρκετο vignetting και για 700-800 ευρω ειναι για μενα πολυ ακριβος
δες εδω , πως ειναι χωρις να διορθωθει απο το software...

http://www.photozone.de/olympus--four-thirds-lens-tests/673-oly12f2?start=1

Γιατι λοιπον μετα λεμε οτι ειναι ακριβος ο Zeiss 24mm 1.8 emount που εχει την ιδια τιμη ?