Sony σειρά NEX

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

μήπως ενδιαφέρεται κανείς για την nex F3, λευκή στο κουτί της... θα έχω βγάλει λιγότερες απο 80 φωτογραφίες...

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

δεν με χάλασε τίποτα, απλά είμαι οπαδός του foven αισθητήρα. Έπαιξα λίγο μαζί της, απίστευτη για τα χρήματά της.

Re: The Sony NEX Thread.

Αυτο κι αν ειναι ειδηση!!!!
Η blackmagic θα βγαλει μια pocketsize mini camera …

-Ultra portable Super 16 digital cinema camera
-13 stops dynamic range
-1080 HD sensor
-ProRes and lossless CinemaDNG RAW recording
-micro HDMi monitoring with overlays

oBQhpza.jpg

Αυτο κι αν ειναι ειδηση!!!!
Η blackmagic θα βγαλει μια pocketsize mini camera …

-Ultra portable Super 16 digital cinema camera
-13 stops dynamic range
-1080 HD sensor
-ProRes and lossless CinemaDNG RAW recording
-micro HDMi monitoring with overlays

oBQhpza.jpg

Ξέχασες το καλύτερο! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλους τους φακούς m4/3! Γιατί αυτή η πόκετ είναι m4/3!
Στη φωτο με τον Panasonic 14/2.5 δείχνει μικρότερη κι από premium compact! Αλλά τα 995 δολάρια δεν τους τα δίνω :)

Μου φαίνεται σαν μια nex-5 με τον καινούργιο 20mm φακό αλλά 10mm μικρότερη σε μήκος και μεγαλύτερη 5mm σε ύψος (αν ο φακός είναι 56mm διάμετρος!)!!!

Αυτό θέλει νέο νήμα! Όποιος έχει περισσότερη πληροφόρηση να το ανοίξει παρακαλώ!

έχει πάρει κανείς τον 20άρη pancake της σόνυ να μας πει εντυπώσεις?

έχει πάρει κανείς τον 20άρη pancake της σόνυ να μας πει εντυπώσεις?

μα δε πουλιεται ακομα..τουλαχιστον στην Ελλαδα..επαιξα μαζι του ελαχιστα στο περιπτερο της Σονυ στην εκθεση, ηταν καρφωμενος σε μια νεξ-6...ταχυς φανηκε στο φοκους, τωρα απο ποιοτητα, τραβηξα μερικες φωτο θα ανεβασω καποια στιγμη, τιμη κανα 300αρι μου ειπαν απο Σονυ, βεβαια με αγνωστο οριζοντα για τα μαγαζια (χαθηκε τα ατομα που ηταν εκει να ηταν πιο ενημερωμενα???)

ναι το ξέρω, απλά ρωτάω αν τον έχει πάρει κανείς από εξωτερικό ή ebay που έχει βγει απ´οτι είδα. μου φαίνεται λίγο ακριβός, θα πρέπει να είναι πολύ καλός για να δικαιολογήσει τα 300+ Ευρώ του. Ελπίζω να είναι στα επίπεδα panasonic 20mm/1.7 (m4/3), αλλιώς θα σκεφτώ σοβαρά να φύγω από το σύστημα..
@ emperorgr : ποια είναι η άποψη σου για το φακό, έτσι όπως τον είδες? αξίζει τα $ του ή είναι ένας "μεταμφιεσμένος 16άρης"?

πολυ δυσκολο να ειναι στα επιπεδα του πανυ 17μμ… οι φακοι στο συστημα m4/3 εχουν φτιαχτει κυριως για μεγιστη φορητοτητα και οξυτητα, με τιμημα ομως τις μεγαλες παραμορφωσεις , αρκετο βινιεταρισμα και μπολικο CA (που διορθωνονται μερικως μεσω software).
Σε συστημα APSC , ειναι πολυ δυσκολο να φτιαχτουν πολυ καλοi pancake με auto focus , σε τετοιες τιμες.

Ελλαδα δυσκολο να τον εχει αγορασει καποιος, απο οτι ξεκινησαν μερικα threads στο dpreview

Σκέφτομαι να πάρω έναν Sony SEL1855 E-mount (18-55mm F3.5-5.6) για να έχω backup όταν τον θέλω για quick & dirty general use (AF, σταθεροποίηση κλπ). Άλλωστε δεν είναι ακριβός... Για τα υπόλοιπα χρησιμοποιώ τους FD.

Τον προτείνετε γενικά? Αν ναι, ως ειδικοί αν έχετε χρόνο παραθέστε και κάποιο link αγοράς οικονομικής ;) διότι στο ebay χάθηκα...

Last edited:

πολυ δυσκολο να ειναι στα επιπεδα του πανυ 17μμ… οι φακοι στο συστημα m4/3 εχουν φτιαχτει κυριως για μεγιστη φορητοτητα και οξυτητα, με τιμημα ομως τις μεγαλες παραμορφωσεις , αρκετο βινιεταρισμα και μπολικο CA (που διορθωνονται μερικως μεσω software).
Σε συστημα APSC , ειναι πολυ δυσκολο να φτιαχτουν πολυ καλοi pancake με auto focus , σε τετοιες τιμες.

κι όμως υπάρχει ο 30άρης samsung f2 για το σύστημα NX που τα σπάει απ'ότι λένε! και τις προάλλες τον είχα δει στο ebay στα 145 ευρώ, δεν παίζει όμως πια αυτή η τιμή.

σχετικά με τη nex, για allround zoom φακό υπάρχει και η επιλογή του sony 16-50oss. όχι ότι είναι και πολύ καλύτερος από τον 18-55, αλλά σχεδόν ο μισός σε μήκος και με μεγαλύτερο εύρος. όσο για την τιμή εύκολα τον βρίσκεις κοντά στα 200 Ευρώ bulk (από κιτ)