Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

το speed booster σου δινει περισσοτερα ... γιατι εχεις την επιλογη για πολυ περισσοτερους φακους (που υπαρχουν ηδη) , και 1 στοπ φωτεινοτερο !
Ενας πχ φτηνος Canon 50μμ 1,4 θα ειναι 50mm 1.0 στη nex!!!
Αντε να το βρεις αυτο στην FF nex.... και ποσο θα κοστιζει .

Ενας επισης Canon 24-100 L IS f/4 θα γινει ενας καταπληκτικος all around φακος στη νεχ ενας ωραιοτατος 24-105 IS f/2,8 ... δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο σε κανενα συστημα !

Πολυ καλος ο speed booster τον ειχα δει και sto dpreview που τον τεσταραν καποιοι, αλλα πολυ ακριβος.Παιρνεις αλλη μια ΝΕΧ.Αν πεσει η τιμη του νομιζω θα κανει θραυση.

Γιάννη εμένα δεν με ενδιαφέρει το βίντεο, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που ενδιαφέρει εσένα. Επίσης η υπόθεση αντάπτορας έχει κι ένα όριο.

το θεμα με την nex FF , αν βγει, θα ειναι το κοστος της και το κοστος των φακων.
Επισης, στην αρχη, οπως εγινε και με τη nex θα υπαρχει και θεμα υπαρξης φακων .... τι θα βαλεις πανω στην nex FF ?
Μια λυση θα ειναι, αν μπορεσουν να ενσωματωσουν καποιον ενεργο ανταπτορα για FF alpha mount φακους....

μια μηχανή που να έπαιρνε όλους τους φακούς πάνω θα ήταν ωραία :)

Υπάρχει κ το Contax /Yashica mount που είναι μόνο μηχανικό κ ειναι φθηνότερο. Ανάλογα του τί φακούσ έχεισ είναι προτιμότερη επιλογη.

Βέβαια, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που η αναμονή προβλέπεται να είναι μερικούς μήνες... Εγώ στην λίστα έχω μπεί, αλλά δεν έχω πάρει κάποια ειδοποίηση...

Αλλά δεν αντικαθιστά την full frame. Πολύς κόσμος την περιμένει για να έχει σε full frame τους τηλετρικούς. Μία φτηνή Leica.

Καλησπέρα είμαι κάτοχος μιας Sony Nex-5 με τον 18-55 θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να αγοράσω τον SEL-P1650, απο ότι είδα οι 2 φακοί είναι περίπου το ίδιο απλά ο 1650 είναι πολύ μικρότερος πράγμα που με βολέυει στις μετακίνισεις.

Δεν κατέχω το αντικείμενο και για αυτό ρωτάω.

Ευχαριστώ.

έχει μεγάλη διαφορά στο μέγεθος, αλλά από θέμα ποιότητας δε θα δεις ιδιαίτερη διαφορά κατά τη γνώμη μου.
γιατί δεν κοιτάς και τον καινούριο 20άρη pancake (sony sel 20mm 2.8) που έχει μεγάλη διαφορά μεγέθους, για να δουλεύεις και με τους 2? ο 20άρης δεν έχει stabilizer, αλλά αν δεν τραβάς πολύ βίντεο, δεν πρόκειται να σε απασχολήσει.
εκτός αν θέλεις έναν φακό για όλα, οπότε τότε πας για τον 16-50
εναλλακτικά, αν μπορείς να διαθέσεις κάτι παραπάνω, πας για τον sony sel 35mm/1.8 oss, που κατά τη γνώμη μου είναι ο ιδανικός φακός αυτήν τη στιγμή για το σύστημα

εχω την εντυπωση οτι ο 16-50 δεν ειναι συμβατος με τη νεξ-5, για δεστο πρωτα...

αν μπει σε κανα κίτ θα φτηνήνει κι αυτός, απλά είναι θέμα χρόνου, αρχική τιμή έχουν ίδια

Εάν έχεις μπόλικο ταλέντο , μια μικρή ταπεινή Sony nex 5n και το νέο Speed Booster , μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο :firstprize:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τελικά παρρήγγειλα τον 16-50 , 200 ευρω μου βγηκε στο συνολο ευχαριστω και παλι για τις πληροφοριες.