Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Όλοι (και ο Huff) τις πληροφοριες/φήμες του Sony Alpha Rumors αναμεταδίδουν.

Απο ότι φαίνεται ο καιρός φτάνει. Κυκλοφορία αρχές του 2014 μάλλον κ προβλέπεται να γίνει χαμός... Sold out πιστεύω.

Φίλοι βοήθεια γιατί δεν έχω χρόνο για πειράματα, καθώς θέλω όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα και δεν μπορώ να επαναλάβω πολλές φορές τις λήψεις.
Sony NEX 5N με τον παλιό κιτ φακό 18-55.

Για να έχω video με τυπικό καδράρισμα, πόσο βάζω το ζουμ; Σε δοκιμή με τον φακό τέρμα στα 18 είναι παρά πολύ ευρυγώνιο το πλάνο με αποτέλεσμα στις κινήσεις pan της μηχανής όλα να φαίνονται κάπως... Εντάξει εξαρτάται από την απόσταση του τριποδιού απο το θέμα, αλλά έστω κάποια βασική ρύθμιση, κυρίως για θέμα δύο συνομιλητών σε ένα τραπέζι σε καφέ.

Φίλοι βοήθεια γιατί δεν έχω χρόνο για πειράματα, καθώς θέλω όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα και δεν μπορώ να επαναλάβω πολλές φορές τις λήψεις.
Sony NEX 5N με τον παλιό κιτ φακό 18-55.

Για να έχω video με τυπικό καδράρισμα, πόσο βάζω το ζουμ; Σε δοκιμή με τον φακό τέρμα στα 18 είναι παρά πολύ ευρυγώνιο το πλάνο με αποτέλεσμα στις κινήσεις pan της μηχανής όλα να φαίνονται κάπως... Εντάξει εξαρτάται από την απόσταση του τριποδιού απο το θέμα, αλλά έστω κάποια βασική ρύθμιση, κυρίως για θέμα δύο συνομιλητών σε ένα τραπέζι σε καφέ.

Καλημέρα. Εάν χρειάζεται να καδράρεις ολόκληρα τα σώματα των συνομιλητών και για γενικά πλάνα ,τότε επιλέγεις 24mm (36 mm FF) ώστε να αποφύγεις τις παραμορφώσεις. Για πιο κοντινά πλάνα προσώπων επιλέγεις 55 mm (82 mm FF) ώστε να έχεις καλύτερο ξεφοντάρισμα.

Καλημέρα. Εάν χρειάζεται να καδράρεις ολόκληρα τα σώματα των συνομιλητών και για γενικά πλάνα ,τότε επιλέγεις 24mm (36 mm FF) ώστε να αποφύγεις τις παραμορφώσεις. Για πιο κοντινά πλάνα προσώπων επιλέγεις 55 mm (82 mm FF) ώστε να έχεις καλύτερο ξεφοντάρισμα.

Για τον 18-55 δηλαδή 24 όπως γράφει στο φακό ή 36; Ποιό νούμερο για γενικό πλάνο; Εννοώ όταν γράφει 24 εννοεί πραγματικά 24;

Δεν διατύπωσα σωστά το ερώτημα γιατί έχω μπερδευτεί. Για πραγματικό εστιακό μήκος 24 σε APS-C αισθητήρα (NEX) το βάζουμε στο 24 ή το 36; Θέλω να ξέρω για να μη στήνω το τρίποδο πολύ κοντά ούτε πολύ μακριά.

αν θες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ εστιακο μηκος 36 θα πρεπει να βαλεις τον φακο σου στο 24...

οτιδηποτε επιλεξεις πανω στον φακο σου στην Sony πολλαπλασιαζεις επι 1.5 για να βρεις την αντιστοιχια με το πραγματικο εστιακο μηκος...

(οπου πραγματικο εστιακο μηκος, αυτο που υπαρχει στο φιλμ... σε full frame, δηλαδη)

Περιμένω αυτή τη βδομάδα τον φακό του link http://www.pentaxforums.com/userreviews/vivitar-55mm-f2-8-1-1-macro.html ο οποίος είναι σε mount Canon FD.

Επειδή δεν έχω ξαναφορέσει Canon FD φακό στη Nex, έχετε να προτείνετε κάποιον αντάπτορα συγκεκριμένο?
Αν κανείς συμφορουμίτης έχει και κανέναν αντάπτορα για πούλημα ας μου στείλει πμ!

Γεια σου ρε Κώστα έτσι μπράβο μην σταματάς να δοκιμάζεις φακούς για να βρούμε " τούς ιδανικούς " και εμείς .

Απάντηση: Re: The Sony NEX Thread.

Περιμένω αυτή τη βδομάδα τον φακό του link http://www.pentaxforums.com/userreviews/vivitar-55mm-f2-8-1-1-macro.html ο οποίος είναι σε mount Canon FD.
Επειδή δεν έχω ξαναφορέσει Canon FD φακό στη Nex, έχετε να προτείνετε κάποιον αντάπτορα συγκεκριμένο?
Αν κανείς συμφορουμίτης έχει και κανέναν αντάπτορα για πούλημα ας μου στείλει πμ!

Εγώ πήρα ΔΥΟ τέτοιους (για να μην "βγάζω" τον αντάπτορα από τον φακό - έχω δυο φακους FD) και είναι άψογος!

Re: Απάντηση: Re: The Sony NEX Thread.

Καλησπέρα.
Ρωταω εκ μερους φιλου μου που οδευει προς την αγορά της Sony Nex 5R (δεν τον επεισα για m4/3!).
Το ερώτημα ειναι με ποιον κιτ φακο ειναι προτιμότερο να την πάρει. Με τον 18-55 ή τον 16-50;
Δεν έχει πρόβλημα με το εστιακό μήκος σε κανέναν απ 'τους δυο, σιγουρα ο 16-50 ειναι πιο βολικος από άποψη μεγέθους αλλά εγώ ρωτάω για την απόδοσή τους οπτικά και για τυχόν προβλήματα που εμφανίζουν (νομιζω κατι ειχα διαβάσει για εντονη βινιετα στον 16-50, αλλά δεν ειμαι σιγουρος).

Και κατι αλλο (googl-αρα αλλά δεν βρηκα κατι σαφές):
με την NEX 5R μπορείς να χειριστείς ασύρματα εξωτερικό φλας; Δεν μιλαω φυσικά για ασυρματο TTL, αυτοματοποιήσεις κτλ, αλλά αν εχει λειτουργία όπως η E-PM1 που το δικο της φλας γινεται "commander" και ρίχνει μια ριπή πριν το κλείστρο για να ενεργοποιήσει το εξωτερικό φλας.

Νομιζω οτι συντομα θα ανακοινωθει και η 5-T το επομενο μοντελο ας περιμενει λιγακι...

Νομιζω οτι συντομα θα ανακοινωθει και η 5-T το επομενο μοντελο ας περιμενει λιγακι...

Χμμ...πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία, ευχαριστω. Και προφανώς με την έλευση νεου μοντέλου θα εχουμε και πτώση τιμής για το παλαιότερο.

Σχετικά με αυτά που ρώτησα;

θα δουμε συντομα...κατι εχει αναφερθει σε ενα σαιτ αλλα δε τις θυμαμαι να ειμαι ειλικρινης..

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Μπορω στην 5R να κλειδωσω τον φακο να μην παει κατω απο το 24 (36) ???

Εχω τον 16-50 και με ενδιαφερει ειδικα στο θεμα βιντεο.

Καλημέρα σε όλους. Μετά από πολύ κόπο και υπομονή για να μαζέψω τα χρήματα από την Δευτέρα είμαι ευτυχής κάτοχος της NEX 6 με τον 16-50. Κάπου εδώ να σας πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μέσα από την ανάγνωση των όσων έχουν γραφτεί εδώ κατέληξα στην απόφαση να πάρω την NEX 6 και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί μαζί της μέχρι σήμερα.
Κάπου εδώ λοιπόν θα χρειαστώ την βοήθεια σας σε κάτι που ψάχνω. Θέλω να συνδέσω την NEX με το τηλεσκόπιο μου για να ξεκινήσω δειλά δειλά να μπαίνω στον χώρο της αστροφωτογραφίας. Χρειάζομαι λοιπόν έναν adapter E Mount σε A Mount (μετά μπαίνει ένα άλλο ring για να μπει επάνω στο τηλεσκόπιο). Έριξα ένα μάτι χθες ebay και βλέπω ότι έχει αρκετά. Βρήκα π.χ αυτό, μας κάνει η πρέπει να προσέξω κάτι; Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο δοκιμασμένο;
Τέλος χρειάζομαι και δεύτερη μπορεί και τρίτη μπαταρία. Επειδή δεν έχω άνεση για original τουλάχιστον για τώρα έριξα ένα μάτι ebay για ιμιτασιόν. Βρήκα αυτή και ενώ λέει για όλες τις άλλες NEX δεν αναφέρει την 6. Ρωτώντας τον πωλητή μου λέει ότι αν δεν την έχει στην λίστα δεν παίζει. Από την στιγμή που είναι σαν την NP-FW50 αυτόματα δεν σημαίνει ότι είναι ΟΚ; Ήθελα την συγκεκριμένη γιατί είναι μεγαλύτερη από την γνήσια NP-FW50 (1080mAh η γνήσια NP-FW50 και 1500mAh αυτή). Από την άλλη βλέπω και κάτι σας αυτό που είναι πολύ δελεαστικό μιας και η Sony δεν παρέχει φορτιστή. Τι λέτε; Έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο δοκιμασμένο;
Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Εχω παρει 2 μπατατιες που υποτιθεται ηταν original NP-FW50 αλλα τελικα ηταν "μαιμου"...Πηρα μερικως refund...οι μπαταριες μια χαρα λειτουργουν και δε βγαζουν προβληματα στην νεχ-6...εχω δει βεβαια οτι η original και παραπανω διαρκει και δεν εκφορτιζεται τοσο οσο αυτες..αλλα για 2 μπαταριες στη μιση τιμη της μαμισιας ενταξει μπορω να κανω μια μικρη παραχωρηση :p