Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Mirrorless με σώμα μικρής SLR στα 20Mpixel και e-Mount.. Κλασσικά η sony δοκιμάζει την αγορά..

απο προσφατες ερευνες, βγηκε το συμπερασμα οτι ο κοσμος ειναι διστακτικος οσον αφορα τις Mirrorless ... θεωρει πιο επαγγελματικες τις dslr, κυριως λογω ογκου !
Οι συνηθειες δυσκολα αλλαζουν.... κι ετσι σωστα σκεφτηκε να βαλει μια mirrorless σε σωμα dslr (like).
Φυσικα η τιμη θα βοηθησει επισης , μιας και προκειται για εισαγωγικο μοντελο με μειωμενες απαιτησεις.
Στο μελλον, αν το πειραμα πετυχει, ισως δουμε πιο καλες υλοποιησεις ....

το πιο ενδιαφερον ειναι οι 2 φακοι , που επιτελους δινουν μια ποιοτικη προταση σε ζοομ φακους στις nex και μαλιστα με σταθερο διαφραγμα f/4 kai OSS.

Last edited:

Εντύπωση μου κάνει ο νέος 18-105 G . Πολύ καλή τιμή και χαρακτηριστικά.
Μάλιστα άν δεν κάνω λάθος , το μήκος παραμένει σταθερό κατά την διάρκεια του ζουμ!
Αυτός ο φακός , συνδυασμένος με ένα νέο σώμα ( π.χ α4000?) που θα έχει και phaseDetection, θα είναι λουκούμι!

ειναι πολυ καλος και για βιντεο ... kai me power zoom + OSS , οτι πρεπει.

αν δε κανω λαθος, δε πρεπει να υπαρχει αλλος τετοιος φακος σε canon-nikon με f/4 + OSS ....

Το καλό είναι οτί γεμίζει σιγά σιγά ο κατάλογος με τους native φακούς για το E mount σύστημα. Επίσης η εισαγωγή νέων μοντέλων θα ρίξει τις τιμές στα προηγούμενα που συνεχίζουν να είναι εξίσου καλά με προχθές.

Βγηκαν και νεα firmware updates για διαφορες μηχανες (A99, nex7, nex6, nex5R), εγω περασα στη νεξ-6 το 1.02, δεν ειδα καμια διαφορα στο μενου...ειχαν "υποσχεθει" αλλαγη στον αλγοριθμο του JPEG αλλα δε νομιζω να εκανε τιποτα η Sony, κλασσικα στα νεα μοντελα :-)

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Οπως διαβασα κατι στο autofocus του βιντεο εχουν φτιαξει και αυτο οχι με ολους τους φακους.

Τον δικο μου 16-50 δεν τον εχει και οπως ειδα υπαρχει και 16-70 f4

Περιμενω να βγαλουν αναβαθμιση για τον 16-50 γιατι δεν μπορει να ενεργοποιηθει στην μηχανη αυτο που διορθωνει την παραμορφωση με αποτελεσμα να αποφευγω να τραβαω κατω απο 24(36) γιατι δεν ειναι φωτογραφιες αλλα αυγα αυτα που βγαζω.

Παραδειγμα.

1lx9.jpg

Δεν καταλαβα πως δουλευει αυτο με το photoshop cs δεν μπορω να κανω δουλεια;

Οχι jpeg τραβαω για να μπορω να βλεπω τις φωτογραφιες στην τηλεοραση.

Μαλλον θα πρεπει να τραβαω raw και μετα να τις κανω jpeg

Το Photoshop cs6 στο image correction οταν ζητησα να μου κανει update τα profile μου βρηκε ναι μεν τον 16-50 αλλα οτι εχω nex-6

Last edited:

Αυτο που δεν καταλλαβα ειναι πως κανω update τα lens profile?

Στο Photoshop στην αυτοματη διορθωση δεν εκανε τιποτα σε φωτογραφια jpeg. Εχει και χειροκινητη αλλα δεν τα καταφερα.

Θα προσπαθησω να βγαλω σημερα μερικες σε raw για να το δω.