Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

ψαχουλευοντας σημερα τα exif των jpg παρατηρησα οτι βγαζει πληροφορια κ για θερμοκρασια περιβαλλοντος. Δεν ηξερα οτι εχουν θερμομετρο οι μηχανες;;αυτο το κανουν για προστασια;;δηλ αν ειναι σε συνθηκες εκτος των οριων δεν δουλευει το μηχανακι;;

Ξερει κανεις αν το crop factor ισχυει κ για την περιπτωση των extention tubes??Δηλ στο εστιακο μηκος λαμβανουμε υποψην το κανονικο ή το x1.5;;

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Μιά ερώτηση:
σε shutter priority μπορεί το time value να γίνει mapped σε άλλο επιλογέα, όπως τη πίσω ροδέλα;
Γιατί εκεί πάνω που είναι, πολύ εύκολα αλλάζει ρύθμιση απο τυχαίο ακούμπημα του δείκτη...

Συγγνώμη εκ των προτέρων για το "off-topic"... :rolleyes:

Σκέφτομαι να πουλήσω την SONY ΝΕΧ-5R (σώμα - Άριστη κατάσταση, με περίπου 4500 clicks).

Τι τιμή μπορεί να θεωρηθεί πραγματική;

δυο που εχει στο dp και στην χ.ε ,η μια με 30000 κλικ 240 ευρω και η αλλη με 4500 κλικ 300 ευρω
εσυ αποφασιζεις

Θελω να αγορασω ενα φιλτρο cpl για τον 1650. Η διαμετρος του ειναι 40.5mm. Χρειαζεται να κοιταξω κατι αλλο ή οτιδηποτε φιλτρο στα 40.5mm κανει;

Θελω να αγορασω ενα φιλτρο cpl για τον 1650. Η διαμετρος του ειναι 40.5mm. Χρειαζεται να κοιταξω κατι αλλο ή οτιδηποτε φιλτρο στα 40.5mm κανει;

να βρεις και κάτι που να ακουμπά σταθερά πάνω στο φακό, διότι δεν έχει κανονικό σπείρωμα για φίλτρα από όσο θυμάμαι.

Εχω την 5R με τον 35/1.8 και θελω να παρω εναν φακο zoom για να βγαζω φωτογραφιες τα παιδια μου στην παραλια ποιον να παρω;

Δεν θελω manual φακο.

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Εχω την 5R με τον 35/1.8 και θελω να παρω εναν φακο zoom για να βγαζω φωτογραφιες τα παιδια μου στην παραλια ποιον να παρω;

Δεν θελω manual φακο.

Λευτέρη πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις;

Οσο το δυνατον λιγοτερα γιατι την μηχανη την τρωει το ντουλαπι αντε σε καμια γιορτη να βγαλω καμια 30αρια φωτογραφιες.

ο καλύτερος και οικονομικότερος , είναι ο 18-105mm f/4 OSS , μεγάλο εύρος, αριστη σταθεροποίηση, με power zoom, και γρηγορη εστίαση.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο στα λεφτά του.

Ο zeiss 16-70mm f/4 einai επίσης καλος για all around και πιο μικρός σε όγκο, αλλα ξεφεύγει στα λεφτά... μονο μεταχ/νο αν τον βρεις αξίζει.

Aν μπορείς να κουβαλάς 2 φακούς, τότε ο 35αρης που έχεις + sony sel 55-210mm είναι μια εναλλακτική. Μικρός φακός, οικονομικός και αρκετά οξύς. Ιδανικός για φωτό εξ αποστάσεως ...

Επειδη κατα 99% θα παω σε κατι μεταχειρισμενο οι τιμες που περιπου παιζουν; Τον 16-70 τον απορριπτω και γιατι μου πεφτει ακριβος για 15 μερες που θα ειμαι στην θαλασσα και λιγος σε zoom

Ηθελα να κουβαλαω και τον 35αρη αλλα φοβαμαι την αλλαγη φακου στην παραλια.

Ετσι και αλλιως μονο για την μερα τον θελω για παραλια στις υπολοιπες μου αρκει ο 35αρης.
Πιστευω ομως πως ο 18-105 θα ηταν ακομα καλυτερος αλλα δεν τον βρηκα ουτε σε μαγαζι.

ο 18-105 είναι ιδανικος, λίγο μεγάλος αλλα όχι βαρύς. Εστιάζει γρήγορα κι έχει τρομερή σταθεροποίηση , ειδικά για βίντεο ότι πρέπει.

Ειδα οτι η τιμη του σαν καινουριος ειναι 550 ευρω και ακομα εχω τον κομπο στον λαιμο μου.

πολύ καλη τιμή γι αυτά που προσφέρει.
Ο zeiss εχει 900 ευρω.

Νομίζω ότι και στο εξωτερικό ο 18-105 έχει παραπλήσια τιμή, τον zeiss μπορείς να τοn βρεις φτηνότερα.

κι εδώ από Ευρωπαικο ebay... http://www.ebay.ie/itm/Sony-E-PZ-4-...49?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4d2fba0a95
http://www.ebay.ie/itm/SONY-16-70mm...64?pt=LH_DefaultDomain_71&hash=item19fde5de8c