Οχι, δεν εχει τσιπακι νομιζω για να σου δειξει οτι εστιασε...
Αλλα με τοσο μεγαλη μεγεθυνση που μπορεις να κανεις , δε νομιζω οτι χρειαζεται επιβεβαιωση...
Δε μιλαμε φυσικα για κινουμενα θεματα, παντα για στατικα.
Ο 40αρης οντως αντιστοιχει σε 60αρη (σε 35mm αντιστοιχια).
Bλαση, πολυ σωστες οι παρατηρησεις σου... οι φακοι ειναι το μονο ζητημα αυτης της μηχανης.
Ομως μη ξεχναμε οτι το E mount ειναι 2-3 μηνων , ενω το m4/3 πολυ περισσοτερο.
Προφανως τα μενου ηταν με το παλιο firmware,με το νεοτερο 3 , ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα, αφου μπορεις ναβαλεις τις λειτουργιες που θελεις εσυ στα προγραμματιζομενα κουμπια.
Αν βγαλουν 1-2 prime φωτεινους , νομιζω θα ειναι η απολυτη μικρη μηχανη.
H sony εχει ανακοινωσει για του χρονου 3 φακους, 1 prime - 1 macro κι ενα zoom .
Aν τους βγαλει γρηγορα και ειναι οπως πρεπει, ο ανταγωνισμος θα πρεπει να τρεξει πολυ...
Παιδιά πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά από την μέχρι τώρα εμπειρία μου με την EP-1, η ιστορία με τους χειροκίνητους φακούς είναι λίγο πονεμένη - τουλάχιστον σε ότι με αφορά.
Βεβαίως η οθόνη των NEX είναι καλύτερη από της Pen, βεβαίως κάνει μεγαλύτερη μεγέθυνση, αλλά και πάλι θα πρέπει να έχεις όλο τον χρόνο δικό σου για να το παλέψεις. Κακά τα ψέματα, χωρίς σκόπευτρο που προσφέρει και διόρθωση διοπτρίας, μόνο το "μάτι του αετού" και ο Μεγάλος Μανιτού θα τα καταφέρνουν χωρίς να κάνουν τα νεύρα τους τσατάλια... Δοκιμάστε πριν επενδύσετε σε τέτοιες λύσεις. Προσωπικά αγόρασα, και εν συνεχεία πούλησα (με κέρδος είναι η αλήθεια) έναν Pentax-Cosmicar 12.5/f1.4, έναν Sony (Tamron) 25/f1.8 και άλλον έναν που ξεχνάω μαζί με σχετικό adapter.
Τώρα έχω επικεντρωθεί σε λιγότερο εξωτικές λύσεις - με autofocus - και το χειροκίνητο παίζει μόνο στο macro, επί τρίποδου φυσικά. Σας τα λέω για να μη μου πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα, αλλά άμα έχετε όρεξη... :chinscratch:
Βλαση, την αφησες πισω τη μηχανη, δεν την πηρες μαζι ε?
Εχθες ημουν σε παρτι σε κλειστο μερος. Πηρα μονο την 40D και τον 28/1.8. Ανεβασα ISO μεχρι 1000. Mε τη ΝΕΧ θα πηγαινα παραπανω, αλλα το 4-4.5 με το 1.8-2.5 εχουν μεγαλη διαφορα. Με εναν αντιστοιχο φακο η ΝΕΧ θα τα εκανε ολα μερα. Θα ηταν το απολυτο εργαλειο σε περιβαλλον χωρις φως.
Ενδιαφερον αυτο.
Πως εξηγειται? Και γιατι μονο στο +1/3 και οχι στα +2/3?
Γιατι δηλαδη το 1250 ειναι καλυτερο απο το 1000?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.