Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Γιατι να τα μετατρεψεις ?
Θα χασουν σε ποιοτητα, εχεις pc ή mac ?

Αν θες να τα δεις, vlc το καλυτερο προγραμμα.
Αν θες να τα μονταρεις Premiere CS5, τα βλεπει κατευθειαν.

Γιατι να τα μετατρεψεις ?
Θα χασουν σε ποιοτητα, εχεις pc ή mac ?

Αν θες να τα δεις, vlc το καλυτερο προγραμμα.
Αν θες να τα μονταρεις Premiere CS5, τα βλεπει κατευθειαν.

Καθαρά και μόνο για εξοικονόμηση χώρου. Θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε H.263, xvid κτλ??

Mα το αντιθετο θα πετυχεις...
Αν τα κανεις avi , .mov κλπ θα βγουν πιο μεγαλα αρχεια !

Αυτα (mts) ειναι τα μικροτερα δυνατα που μπορεις να εχεις (H.264), μην το κανεις.

Φαντασου οτι οταν τα μετατρεπω σε αρχεια συμβατα me final cut - Avid , γινονται τριπλασια τουλαχιστον....

Την εβγαλα εκτος σπιτιου σημερα,σε κλειστους χωρις παλι βεβαια και αυτο που εχω να πω ειναι οτι το μηχανακι τα σπαει!Ειμαι τουλαχιστον εντυπωσιασμενος!:worshippy:
Οριστε και μια ενδεικτικη φωτο.
dsc00572ce.jpg

Τα αρνητικα που εντοπισα ειναι οτι στον 18αρη το image stabilization δε βλεπω να αποδιδει και τιποτα, στον 16αρη ακομα και για το μη εμπειρο ματι μου η θολουρα σε μεγαλο μερος του πλαισιου ειναι εντονη(γνωστο) και βεβαια η μπαταρια αδειαζει σαν κουβας(επισης γνωστο οποτε και η 2η μπαταρια ειναι μαστ).

Και κάτι τελευταίο Γιάννη (για την ώρα) ...

Μπορείς να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία της NEX με τον αντάπτορα και τον φακό (Sony 50mm) για να το δω στο σύνολο;

Να κάνουμε ένα "συγκριτικό" διαστάσεων. Με τον 18-55mm και τον 50mm.

Ε φανταστικέ Γιάννη;;; :)

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1443353&postcount=619

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Με δελεάζει η αγορά της nex-5, σαν αντικατάσταση της compact, αλλά δεν μου αρέσει ο 16άρης (μόνο με αυτόν μπορώ να το βάζω στην τσέπη)
υπάρχει κάποιος άλλος εναλλακτικός φακός, σε περίπου ίδιες διαστάσεις και ας είναι χειροκίνητος?

ευχαριστώ

Δεν σου αρεσει σαν φακος ή σαν εστιακη αποσταση ;
Εγω παντως δεν τον βρισκω κακο... αν ξερεις να τον χρησιμοποιησεις.

Φακοι τοσο μικροι δυσκολα θα βρεις , μονο κατι Leica kai Voltanger ισως , αλλα πανακριβοι.

Ο καλυτερος ισως μικρος , ειναι αυτος...
http://sonyalphanex.blogspot.com/2010/10/sony-nex-with-voigtlander-35mm-nokton.html

Last edited:

Ίσως το έχω ξαναναφέρει, ψάχνω κάτι να μου αντικαταστήσει την compact Fuji F31. Τι θέλω?
-θέλω φωτογραφίες επιπέδου slr αλλά με τον 16αρη μου φαίνονται πολυ soft. Με τον 18-55 φεύγουμε απο το κομπακτ μέγεθος.
- καλό βίντεο, για να βγάζω τις χιονοδρομικές μου καταβάσεις.
κατεβαίνω την πλαγιά και ακολουθω τον φίλο που τον βιντεογραφώ

Re: Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Ίσως το έχω ξαναναφέρει, ψάχνω κάτι να μου αντικαταστήσει την compact Fuji F31. Τι θέλω?
-θέλω φωτογραφίες επιπέδου slr αλλά με τον 16αρη μου φαίνονται πολυ soft. Με τον 18-55 φεύγουμε απο το κομπακτ μέγεθος.
- καλό βίντεο, για να βγάζω τις χιονοδρομικές μου καταβάσεις.
κατεβαίνω την πλαγιά και ακολουθω τον φίλο που τον βιντεογραφώ

Αντικαταστάτη της F31 βρήκα, την λένε Canon S95. Και είναι δυο κλικ καλύτερη, δες εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=71254

Επιπέδου DSLR Δεν είναι (με τίποτα), αλλά είναι λίγο μικρότερη κι από την παλιά αγαπημένη που μου κατάσχεσε η κόρη μου, ενώ ταυτόχρονα έχει κάποια συν που θα αναλύσουμε εν καιρώ... στο βίντεο έχει ένα θέμα - δεν ζουμάρει.

ευχαριστώ, αλλα θέλω μεγάλο αισθητήρα.... συνεπως είμαι ένα κλικ πριν την νεξ

Eνταξει, ο 16mm δεν ειναι και ο καλυτερος ερυγωνιος , αλλα για τις δικες μου αναγκες ειναι μια χαρα.
Δες αυτο το δειγμα....

5264372880_62064f0b9b_b.jpg

100% crop...

5263771271_35cfb2e48a_b.jpg

Δεν το λες κακο !
Το αντιθετο μαλιστα, αν φυσικα τραβας σε f/2.8 , τοτε μη περιμενεις θαυματα...

Last edited:

ευχαριστούμε Γιάννη για τα δείγματα. Οι τελευταίες δύο με ποιόν φακό είναι και σε τι iso?

ευχαριστώ

Γιαννη αυτο που ειπες για τον 16αρη στα 2.8 τι εννοουσες?Πως δλδ δεν αποδιδει εκει ή αποδιδει αλλου αντιστοιχα?Οχι τιποτ´αλλο, ν' αρχιζω να αξιοποιω τους φακους μου.
Και επειδη με εβαλες στο τριπακι να ψαχνω κανα φακο σαν αυτους που εδωσες στα λινκ,κανα φωτεινο νορμαλ ειδικα, να σε ρωτησω κατι πρακτικο.Φακοι με ανταπτορες τι περιορισμους εχουν στο σωμα της Νεξ περαν του autofocus βεβαια ?Προσφερουν παντα ρυθμισεις διαφραγματος πχ?

Oλοι οι φακοι, αποδιδουν καλυτερα αν τους κλεισεις 1-3 στοπ.
O 16αρης αποδιδει καλυτερα στα f5/6 -f/11

επειδη ειναι και πολυ ευρυγωνιος, πρεπει να προσεχεις τι βλεπεις..
Δηλ. αν το θεμα που νεταρεις εχει μεγαλες αποκλισεις σε αποσταση, αν δηλ. νεταρεις σ ενα θεμα στο κεντρο στα 10μ και τα ακρα περιεχουν αντικειμενα που ειναι μακρια απο το κεντρικο θεμα, τοτε σιγουρα τα ακρα (με f/2.8) θα ειναι ""θολα".
Αυτο γιατι το βαθος πεδιου ειναι σχετικα μικρο και μπορει να ειναι τα ακρα εκτος πεδιου εστιασης.

ΚΑλο ειναι λοιπον, οταν μπορεις, να κλεινεις το διαφραγμα αρκετα (f/8 -f/11) για να εχεις καθαρα ακρα... οπως η παραπανω φωτο που εβαλα.

Για τους φακους που ρωτησες, οι περισσοτεροι manual φακοι εχουν δαχτυλιδι διαφραγματος.
Αν προτιμησεις αυτοματους Sony Alpha mount (που δεν εχουν δαχτυλιδι διαφργματος, οπως ολοι σχεδον οι αυτοματοι), μπορεις να παρεις ανταπτορα με ρυθμιση διαφραγματος.

Πες μου τι σ ενδιαφερει να σου πω τι να παρεις...

Τελεια!Σ'ευχαριστω πολυ.Δεν το χα σκεφτει οτι το βαθος πεδιου δυσκολευει τοσο τον ευρυγωνιο στα ακρα.
Τωρα για αλλους φακους, ε πιο πολυ για προσωπα και μακρο με ενδιαφερει οποτε,μιας και δεν θελω μεγαλου κοστους, εχω στα υποψη τον πενταξ που ειχες προτεινει πιο πανω.Ισως και καποιον πιο τηλεφακο.Ειμαι ανοιχτος.
Λιγο με τις αναλογιες σε mm μονο τα μπερδευω αφου δε μπορω να καταλαβω ποιοι το δινουν κατευθειαν στα 35mm και ποιοι τα μετατρεπουν.

Μη μπερδευεσαι... οι φακοι δινουν το εστιακο μηκος που αναλογει παντα σε fuul frame 35mm σενσορα.
Για τη nex οτι βλεπεις θα πολ/ζεις χ 1.5 (εκτος αν αναφερεται ρητα αλλιως).
Ο παραπανω pentax 50mm γινετα στη nex ενας ωραιοτατος φακος πορτραιτου 75 mm.

Ιδανικα , θα χρειαστεις εναν πιο ευρυγωνιο , γυρω στα 24-35mm (δηλ. 35-50 στη nex) και εναν 85mm (130mm sth νεχ) φωτεινους (f/1.8 - 1.4).
Me 3 σταθερους εχεις ξεμπερδεψει... σχεδον!