Sony SR11/12

Καλή σας ημέρα ...
Είμαι κάτοχος της sr11 εδώ και λίγες ημέρες (παραγγελία πάνω από μήνα αλλά αργοπορία λόγω απεργίας φορτηγών). Είναι η πρώτη μου επαφή με κάμερα, οπότε δηλώνω πλήρως άσχετος με το αντικείμενο. Αν και δεν έχω κάποιο blu-ray player, η tv είναι full hd και ο προβολέας hd ready. Κάποιες πρώτες ερωτήσεις και ζητώ προκαταβολικά την κατανόησή σας. Υπάρχουν κάποιες αρχικές ρυθμίσεις (της έχω όλες στο auto) για καλύτερα αποτελέσματα ; ποιό το καλύτερο format (είναι στην προεπιλογή) για hd υλικό σε σχέση πάντα με τον χρόνο εγγραφής χωρίς μεγάλες απώλειες στην ποιότητα της εικόνας ; υπάρχει τρόπος (και ποιός) να καιω το hd υλικό που θα τραβάω σε dvd με sd ανάλυση για να μπορώ να τα βλέπω σε οποιοδήποτε dvd; ... αυτά για αρχή και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.

Συγχαρητήρια για την επιλογή σου. θα ήθελα κι εγώ μια τέτοια κάμερα, ή την PANASONIC HDC SD9 ( http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-HDC-SD9-First-Impressions-Camcorder-Review-34280.htm), ή την CANON HG10, αλλά δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου της επεξεργασίας στον ΗΥ. Επομένως κάθομαι στα αβγά μου.

Για τις ερωτήσεις σου φαντάζομαι ότι γρήγορα θα πάρεις απάντήσεις.

Υπάρχουν κάποιες αρχικές ρυθμίσεις (της έχω όλες στο auto) για καλύτερα αποτελέσματα ;
Προσωπικά την έχω ακόμα στο auto. Θεωρώ πως τα αποτελέσματα είναι πάρα πολυ καλά και γενικά οι auto ρυθμίσεις της εν λόγω κάμερας είναι πολύ προσεγμένες.

ποιό το καλύτερο format (είναι στην προεπιλογή) για hd υλικό σε σχέση πάντα με τον χρόνο εγγραφής χωρίς μεγάλες απώλειες στην ποιότητα της εικόνας ;
Ποια έχεις? Την 12 ή την 11? Στην μέγιστη δυνατή ποιότητα που επιλέγεις από το μενού (HD FH 16 Mbps αν δεν κάνω λάθος), με την SR11 τραβάς 7 ώρες και με την SR12 14 ώρες που αντιστοιχεί σε 7 και 14 κασσέτες Mini dv.... !!!!!! Οπότε γιατί να ρίξεις την ποιότητα? Νομίζω ότι αυτές οι ώρες σε full ποιότητα είναι υπεραρκετές

υπάρχει τρόπος (και ποιός) να καιω το hd υλικό που θα τραβάω σε dvd με sd ανάλυση για να μπορώ να τα βλέπω σε οποιοδήποτε dvd; ... αυτά για αρχή και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.
Έχω απαντήσει σχετικά και αναλυτικά σε συνφορουμίτη, σε αυτό το topic στην προηγούμενη σελίδα.

Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον. Και να αρχίσω άμεσα τις ερωτήσεις μου. Πέρα από τα παραπάνω να προσέξω κάτι ιδιαίτερα στην χρήση της μηχανής ; επίσης στην τελευταία ερώτησή μου που απαντάς, ξαναρωτάω (εκτός αν δεν κατάλαβα καλά, αν και διάβασα αρκετές φορές τα προηγούμενα ποστ) γράφεις προηγούμενα πως καίμε σε απλό dvd αλλά ως blu-ray, εγώ ρωτάω πως να γίνει εγγραφή σε dvd και να παίζει σε όλα τα απλά dvd σε απλή ανάλυση, κάτι δεν κατάλαβα καλά ; Η μια λύση που έχω καταλάβει ότι μπορώ να κάνω είναι να παίζει η κάμερα μέσω του dvd-rw που έχω και να γράφω σε dvd σε πραγματικό χρόνο. Υπάρχει άλλος τρόπος μέσω υπολογιστή ;
... Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν κάτι δεν το καταλαβαίνω καλά και το ξαναρωτάω.

έχεις δίκιο.

Το ίδιο που αναφέρω ισχύει και για απλό dvd. Δηλαδή το συνοδευόμενο sw έχει 2 επιλογές, μία για blu ray/blu ray dvd και άλλη μία για dvd. Η πρώτη περίπτωση δεν απαιτεί re-encode, ενώ στην δεύτερη χρειάζεται και την αναλαμβάνει το πρόγραμμα.

Θα σου πρότεινα πάντως είτε κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα, είτε το επιτραπέζιο dvd recorder σου, καθώς το sw που έχει η κάμερα θεωρείται μέτριο για κωδικοποίηση εικόνας