Sony str da3400es/αναζητηση ενισχυτη για Crystal audio THX T3

panakos

Established Member
22 September 2008
139
Γεια σε ολους, εχω τα crystal audio thx t3 , με εναν pioneer vsx 909rds-g.
Τα ηχεια ειναι πολυ καλα , αλλα ειναι 4Ω και δυσκολευουν τον ενισχυτη.
Για ταινιες ο συνδιασμος ειναι παρα πολυ καλος, το θεμα ειναι η μουσικη , καθως δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος.

Εχω εξετασει πολλες λυσεις μαρκες κατηγοριες , αλλα ειδα σημερα στο πλαισιο τον str da 3400es με μολις 450 ευρω.
πολυ χαμηλη τιμη για την κατηγορια του.

Υπαρχουν γνωμες για αυτο το μοντελο? θα εχω το αποτελεσμα που θελω? απο specs ειναι υπερπληρης.
Το θεμα ειναι αν θα παιξει καλα με τα ηχεια και ειδικα στην μουσικη.

Από τον Pioneer θαρρώ πως ναι θα παίξει καλύτερα. Ανάλογη αναβάθμιση έκανα κι εγώ από τον VSX516 (entry level σε σύγκριση με τον δικό σου) στον 2400ES και άξιζε το κάθε ευρώ. Απλά σε αυτά τα χρήματα πλησιάζεις επικίνδυνα και άλλους ενισχυτές οπότε δεν ξέρω αν είσαι σε θέση να μπεις σε κάποιο τρίλλημα ή δίλλημα.

δεν ειναι πιο μουσικος...
κοιτα προς marantz, harman kardon μερια...

Σε ότι αφορά αυτής της κλίμακας ενισχυτές δεν πιστεύω να δει και τόσες διαφορές. Αν μιλάγαμε για διαφορετικό budget πιστεύω ότι θα άκουγε αλλά και θα υπήρχαν σοβαρές διαφορές. Επίσης είναι και οι ευκολίες/ παροχές που ίσως ενδιαφέρουν κάποιους και δίνουν το +1.

Last edited:
στο οριο των 450 οι επιλογές που έχω είναι

Denon 1910 (450)
Yamaha 663 (380)
Pioneer 919 , ίσως 1019 (390)
Onkyo 607 (380) technikdirekt
harman kardon 255 used forum
Sony 3400es (450)
και παιζει και μια ευκαιρια used αλλα θελει οικονομικη υπερβαση , ενας yamaha 3800 στα 750.

απο specs ολοι με καλυπτουν , το θεμα ειναι η ποιοτητα του ηχου στην μουσικη και το σωστο ταιρασμα με τα Crystal Audio T3

Για ταινιες ο pioneer 909 που εχω με καλυπτει απολυτα.

Last edited:
Επειδή πριν από 2 χρόνια είχα ακούσει αρκετές φορές τα συγκεκριμένα ηχεία και μάλιστα οδηγούμενα από ακριβούς ενισχυτές, ποτέ δεν με ικανοποίησαν σε δικάναλη ακρόαση μουσικής και το έχω γράψει πολλές φορές εδώ. Αυτό με απέτρεψε απ' το να τα αγοράσω. Οπότε μην περιμένεις κάποια θεαματική βελτίωση με ενισχυτές των 400 - 500 ευρώ.

ξερεις κανεις ποιος απο τους παρακατω
Denon 1910
Yamaha 663
Pioneer 919 , 1019
Onkyo 607
harman kardon 255
Sony 3400es

υποστιριζει bi-amp και αν ειναι ενεργο?

Denon 1910
Yamaha 663
Pioneer 919 , 1019
Onkyo 607
harman kardon 255
Sony 3400es

o Onkyo 607, ο yamaha 663 και ο Harman 255 σιγουρα,για τους αλλους δεν ξερω
επισης,και εγω εχω τα Τ3 με yamaha 663,μια χαρα παιζουν αν και 4ohms,σιγουρα παιζουν και πολυυυυυυ καλυτερα με αλλο ενισχυτη,και εγω σε αυτη την αναζητηση ειμαι προς το παρον...

Last edited:
Denon 1910
Yamaha 663
Pioneer 919 , 1019
Onkyo 607
harman kardon 255
Sony 3400es

Ο Sony υποστηρίζει διπλοενίσχυση με τις μπόρνες των back surround και το ενεργοποιείς από το GUI menu. Αν θες κατέβασε και το manual του ενισχυτή που σε ενδιαφέρει.

το εψαξα στα manual και το ειδα, βεβαια δεν λεει αν ειναι active , αλλα μικρο το κακο.

Ψαχνωντας εβαλα στο ματι και τον Pioneer 1018.
Αυτο που με απασχολει με τους Pioneer και Denon ειναι οτι λενε ελαχιστη αντισταση 6ohm.

οι Sony 3400-5300 που στο πλαισιο τους εχουν σε πολυ χαμηλη τιμη , ειναι καλυτεροι απο τον Denon 1910 και τον Pioneer 1018 στα ιδια λεφτα?
Ειναι αλλη κατηγοριας και δεν βρισκω συγκριτικο μεταξυ τους.
Οι αποψεις για τους sony ειναι αντικρουομενες , αλλα απο την αλλη οταν ειναι hi-end μοντελα ειναι δυνατον να ειναι χειροτερα απο τα mid-range?