Sony STR-DG510 ,Sony STR-DG300 ..αξιζουν ?

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Καλησπερα.Θα ηθελα μερικες γνωμες για τους παρακατω ενισχυτες

Sony STR-DG510

Sony STR-DG300

Sony TA-FE370

Εχει κανεις καποιος απο αυτους ? Αξιζουν οσο αφορα μουσικο προγραμμα ? Οχι dvd klp....

Τελικα εναν ενισχυτη yamaha που ειχα και για τον οποιο σας ειχα απασχολησει και σε αλλο thread τον εδωσα αφου δεν ταιριαξε με τα ηχεια και τωρα εχω μεινει χωρις ενισχυτη....

Εβαλα ετσι για δοκιμη ενα μικρο ενισχυτη απο home cinema τον σονυ tave100 και σαν ηχος μου αρεσε...οποτε λεω να δοκιμασω την τυχη μου σε σονυ παλι...αλλα αυστηρα μεχρι 250 ε
Οποτε αν καποιος ξερει κατι για τους παραπανω ας ποσταρει please..καμμια γενικη γνωμη αφου δεν εχω ευκαιρια να τους ακουσω με τα ηχεια μου...παλι στα τυφλα παμε...

Ξερει κανεις αν ο 2 και ο 3 εχουν θεση για ενα ζευγαρι ηχεια η δυο ?

Ευχαριστω....

Ε...από yamaha σε sony για δικάναλο είναι κάπως ...downgrade! κατι οικονομικό ? NAD?

Οι δύο πρώτοι ειναι AV Receivers. Eχω ακούσει τον πρώτο και δεν μου έκανε καμία εντύπωση, όπως άλλωστε περίμενα. Μάλιστα έπαιζε πάνω σε κάποια Klipsch δαπέδου.

Κατ' αρχάς θέλεις δικάναλο ή πολυκάναλο; Αν ψάχνεις για το πρώτο ξέχνα τους φθηνούς πολυκάναλους της Sony ακόμα και της Yamaha...

Οι δύο πρώτοι ειναι AV Receivers. Eχω ακούσει τον πρώτο και δεν μου έκανε καμία εντύπωση, όπως άλλωστε περίμενα. Μάλιστα έπαιζε πάνω σε κάποια Klipsch δαπέδου.

Κατ' αρχάς θέλεις δικάναλο ή πολυκάναλο; Αν ψάχνεις για το πρώτο ξέχνα τους φθηνούς πολυκάναλους της Sony ακόμα και της Yamaha...

Δικαναλος μου αρκει.....βασικα θελω εναν ενισχυτη μεχρι 250-300 max ο οποιος να παιξει γλυκα με τα ηχεια μου (δυστυχως ειναι ιδιοκατασκευη οποτε ξερω ειναι αδυνατο να μου πει καποιος καποια προταση δοκιμασμενη...ενδεικτικα ειναι 120 w νομιζω, celestion tweeter νομιζω, επαιζαν ωραια με ενα μοντελο pionner που ειχα ,μουντα και αδιαφορα εως ασχημα με ενα yamaha , ..για οποιον νομιζει οτι αυτο βοηθαει καπως )

Επειδη λοιπον δεν μπορω να δοκιμασω καποιον ενισχυτη πριν τον αγορασω...ζηταει καμια γενικη γνωμη ...δηλαδη αμα μου πει ο αλλος οτι αυτον τον ενισχυτη τον ειχα δοκιμασει με 1,2,3 διαφορετικα ηχεια και επαιζε χαλια εε μαλλον δεν θα τον βαλω στα υποψη

Τωρα με τους σονυ δεν εχω κανα κολλημα απλως ειχα δοκιμασει μια μερα ενα μικρο ενισχυτη απο home cinema τον tave 100 νομιζω ..o opoios φυσικα δεν ειχε δυναμη αλλα εδινε ετσι μια γλυκυτητα στον ηχο και σκεφτηκα μηπως τα ηχεια αυτα ταιριαζουν με σονυ..βεβαια απο μοντελο σε μοντελο τεραστιες διαφορες...
Τωρα αν καποιος πολυκαναλος τα προσφερει αυτα τοτε στα υποψη και αυτος..γιαυτο και εβαλα και τον πολυκαναλο της σονυ (απο τους πιο φτηνους βεβαια)...

Για τον ΤΑ-FE εχω ακουσει παντως καλα λογια και εδω μεσα (για την τιμη παντα)εσυ τι λες ?εχεις γνωμη γιαατον ?...ξερεις αν ειναι για ενα ζευγαρι ηχεια η δυο ?

Παιζει παντως να ψαξω και κανα μεταχειρισμενο....ηδη ενας φιλος μου εχει πει για ενα παλιο μοντελο denon....κοιταω μηπως βρω και κανα φτηνο μοντελο nad μεταχειρισμενο ...θα δουμε..

Να γράψω κι εδώ την πρόταση μου για κάποιο εισαγωγικό ενισχυτή της NAD. Μονόδρομος σε αυτά τα χρήματα αν θέλεις κάτι "audiophile" και όχι κάτι που απλά θα κουνάει τα μεγάφωνα.

Ο 315 είναι εντός budget καινούργιος. Αν ανέβεις σε budget ή ψάξεις σε μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις και μεγαλύτερα μοντέλα - με ανάλογη βελτίωση στην απόδοση και στις δυνατότητες οδήγησης.

καποια στιγμη εκανα "συγκριτικο" το 370 με το παλιο καλο nad 3020ι
καμια σχεση παιδια!
ο nad ειναι πολυ καλυερος σε μουσικοτητα. μα παρα πολυ καλυτερος!
και μιλαμε για nad που ειναι 17-18 χρονων ε?

αν μπορεις να πας σε καποιο nad με αυτα τα λεφτα, μην το σκεπτεσαι

Να γράψω κι εδώ την πρόταση μου για κάποιο εισαγωγικό ενισχυτή της NAD. Μονόδρομος σε αυτά τα χρήματα αν θέλεις κάτι "audiophile" και όχι κάτι που απλά θα κουνάει τα μεγάφωνα.

Ο 315 είναι εντός budget καινούργιος. Αν ανέβεις σε budget ή ψάξεις σε μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις και μεγαλύτερα μοντέλα - με ανάλογη βελτίωση στην απόδοση και στις δυνατότητες οδήγησης.

Κωστα δεν μπορω να βρω μεσω ιντερνετ μαγαζι που να εχει τον 315...εχεις υποψη σου κατι ?
Ειδα επισης οτι ο 315 αλλα και ο 325 ειναι για ενα ζευγαρι ηχεια αν δεν κανω λαθος...εγω ομως θα ηθελα πανω στον ενισχυτη να βαλω και ενα sub που εχω (δεν κανω συχνη χρηση του sub στη μουσικη αλλα καλο θα ηταν να υπαρχει και αυτη η δυνατοτητα )....το sub ειναι το yamaha yst sw225...υπαρχει αλλος τροπος συνδεσης ? Εχω πχ ενα speaker control στο οποιο ειχα συνδεσει 2 ζευγαρια ηχεια και επελεγα το ενα το αλλο η και τα δυο οποτε ηθελα...και το οποιο το συνεδεα με τον ενισχυτη πιανοντας μονο την Α θεση ηχειων..ενω στη Β εβαζα το sub....μπορω με τον ιδιο τροπο να συνδεσω το ενα ζυγαρι ηχειων και το sub στο controler (καταργωντας το αλλο ζευγαρι ηχειων που ετσι και αλλιως δεν τα χρησιμοποιουσα και ποτε) και να τα συνδεσω ετσι στον ενισχυτη ? Η θα εχω προβλημα ? Με ρευματα με συνδεσμολογιες κλπ..δεν ξερω..
Επισης θα σηκωσει ο ενισχυτης και τα ηχεια και το sub ? Mου ειχαν πει οτι αν το sub ειναι ενεργο δεν επιβαρυνει τον ενισχυτη..ισχυει αυτο ? Στον παλιο ενισχυτη που το ειχα κανει ηταν 2*100 ..ενω οι nad einai 2*40/2*50.θα σηκωσουν αν χρειαστει δυο ηχεια και sub ?

Περιμενω απαντησεις παιδια...αμα ειναι να κοιταξω για τον 315 καινουργιο η για τον 325 μεταχειρισμενο...
Επισης εχω δει καπου σε μια αγγελια τον 320..αυτος τι λεει ? Εχει ουσιαστικη διαφορα απο τον 325 ?Ειναι καλυτερος ,χειροτερος απο τον 315 ?

Ευχαριστω.

Ειδα επισης οτι ο 315 αλλα και ο 325 ειναι για ενα ζευγαρι ηχεια αν δεν κανω λαθος...εγω ομως θα ηθελα πανω στον ενισχυτη να βαλω και ενα sub που εχω (δεν κανω συχνη χρηση του sub στη μουσικη αλλα καλο θα ηταν να υπαρχει και αυτη η δυνατοτητα )....
Επισης εχω δει καπου σε μια αγγελια τον 320..αυτος τι λεει ? Εχει ουσιαστικη διαφορα απο τον 325 ?Ειναι καλυτερος ,χειροτερος απο τον 315 ?

Ευχαριστω.

Παρε τον 315. Εχω τον 320 και ειναι πολυ καλος.
Παντως πρεπει να ξεμπερδευτεις λιγο και να αποφασισεις τι ακριβως θελεις. Το Sub νομιζω μπορεις αν ειναι ενεργο να το συνδεσεις με RCA στο REC out που θα εχει ο Nad λογικα.

Παρε τον 315. Εχω τον 320 και ειναι πολυ καλος.
Παντως πρεπει να ξεμπερδευτεις λιγο και να αποφασισεις τι ακριβως θελεις. Το Sub νομιζω μπορεις αν ειναι ενεργο να το συνδεσεις με RCA στο REC out που θα εχει ο Nad λογικα.

Δεν ειμαι μπερδεμενος...θελω να συνδεσω ενα ζευγαρι ηχεια και αν γινεται -ΑΝ- να συνδεσω και το sub...απο οτι καταλαβα με τον ενα η αλλο τροπο καπως θα συνδεθει και το sub...το θεμα ειναι να βρουμε τον ενισχυτη τωρα....

Τελικά σαν μικρό Surround συστημα με HDMI επιλογέα, ο STR-DG510 αξιζει τιποτα? 220 ευρω τον βρίσκω και δεν πεθαινω τόσο για μεγάλες εντάσεις όσο για όποιες ευκολιες. Ηχεία εχουμε 5.1 αλλά τα ορηγουμε με τον ενσωματωμένο decoder του DVD και με ενα ψευτικο (5-10W) πεντακάναλο ενισχυτή για PC της Trust.

Εχω και τον δορυφορικό με οπτική έξοδο, εχω και το PC με SPDIF και