Sony STRDH800 Black αξιζει τα 250 ?

xartinos

New member
12 October 2010
3
Καλησπερα στην παρεα του AV Club!
Eιμαι νεο μελος και δεν εχω και μεγαλη ιδεα απο τεχνικα χαρακτηριστικα!
Θα σας ημουν ευγνωμων εαν μου βοηθουσατε εστω και λιγο!

Σκεφτομαι την αγορα ενος ενισχυτη low bugdet!
Ο ενισχυτης που βρηκα ειναι ο Sony STRDH800 Black(249 ).
και απο οσο ειδα εχει αρκετα χαρακτηριστικα.

Αξιζει τα χρηματα αυτα ή εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε ?
Απο οσο εψαξα στο forum ειδα πολλους να προτεινουν τον Denon AVR-1910 (βεβαια εχει 465 ).
Αλλα εαν οι διαφορες τους ειναι μερα με την νυχτα τοτε θα το σκεφτω......

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!
Βαγγελης..

Kαλησπέρα και καλώς ήρθες!

Με 249 ευρώ δεν παίρνεις και τίποτα καλύτερο. Συνεπώς για τα χρήματα που κοστίζει είναι μία καλή λύση. Τι ηχεία θα συνδέσεις πάνω του;

Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου!
Ειχα πριν λιγες μερες ενα home cinema (το εν λογω)..
http://www.sony.gr/product/hcs-surround-kit---dvd-player/htd-780sf

αλλα μου διερρηξαν το σπιτι και μου εχουν αφησει μονο τα ηχεια+subwoofer!

Οποτε ειμαι σε διαδικασια αγορας αλλα δεν εχω ιδεα τι να παρω!
Εδωσα για το ολο συνολο 500 και τωρα καλουμαι να δωσω αλλα τοσα μονο για ενισχυτη!(καλυτερα ας επερνα το ιδιο παλι!!).
Ομως δεν σκοπευω να χαλασω το δωρο χριστουγεννων εκει και σκεφτηκα μια πιο οικονομικη λυση,εαν υπαρχει.

Σε ευχαριστω και παλι....
Βαγγελης..

Φίλε μου στα 249 που τον βρήκες τον πέρνεις με κλειστά μάτια.

Τον έχω εδώ και 1,5 μήνα περίπου και είναι μια χαρά.

Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι η έλλειψη upscale αλλά είναι καιρός να γίνουν όλα HD οπότε δεν χρησιμοποιώ καθόλου αναλογικά σήματα.

φιλε εγω τον παρηγγειλα ηδη. ασε που διαβασα πολυ καλα reviews στο ιντερνετ

Τα ηχεία του Home Cinema είναι?

Για ρίξε μια ματιά αν μπορούν να συνδεθούν,γιατί μερικά έχουν περίεργα βύσματα και το κακό είναι ότι και να το βγάλεις έχουν περίεργο καλώδιο.

Επίσης το Subwoofer αν δεν είναι ενεργό δύσκολο το βλέπω να το οδηγήσεις.

Όσο για τους διαρρήκτες,τίποτα άσχετοι θα ήταν.:flipout:

Πήραν το DVD Player/Ενισχυτή το οποίο είναι παντελώς άχρηστο σκέτο,και σου άφησαν τα ηχεία,με λίγα λόγια πιο μεγάλη ζημιά σου κάναν απ'την ηλιθιότητα τους που πρέπει να τρέχεις τώρα και δύσκολα ταιριάζεις άλλον ενισχυτή σε αυτά,παρά σε οικονομικό θέμα.

Φιλε μου king 2009 σε ευχαριστω πολυ! Ναι οντως ειναι πολυ καλη η τιμη του!Οσο γιο το upscaling ρωτησα και μου ειπαν πως δεν το χρειαζομαι αφου ολες οι ταινιες που κατεβαζω ειναι hd!

Οσο για τα ηχεια μου παραμενουν αυτα του home cinema και εδω εχω εναν προβληματισμο!
Τα ηχεια μου ολα εχουν (+/-) καθως και το subwoofer!
Αυτος ο ενισχυτης(Sony STRDH800) εχει για εισοδο ηχειων (+/-) αλλα για το subwoofer RCA.
To subwoofer μου δεν εχει τροφοδοσια ρευματος γιατι επαιζε απο τον ενισχυτη που τωρα θα ειναι καπου στην ομονοια!!!

Μπορω να κανω κατι για αυτο ή να τον ξεχασω και να κοιταξω για καποια αλλη λυση?

Ευχαριστω πολυ King 2009,Vang 2009 και Johnson!!!

Βαγγελης...

Αν το Subwoofer δεν είναι ενεργό με δικό του ενισχυτή θεωρητικά δεν μπορείς να το οδηγήσεις με τον Sony και κανέναν AVR μιας και όλοι έχουν μόνο Sub Preout (RCA) και όχι εξόδους ενίσχυσης.

Πρακτικά μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα,πχ να το συνδέσεις στο αριστερό ηχείο ή κάτι τέτοιο,αλλά θέλει Crossover προφανώς,και θα ρίξει πολύ την αντίσταση του ενός καναλιού.

Θα μπορούσες να πάρεις κάποιον μεταχειρισμένο PlateAmp για Subwoofer αλλά δεν αξίζει.

Με λίγα λόγια,αν είσαι Plug 'n Play τύπος και όχι DIYer,το Subwoofer είναι άχρηστο και δυστυχώς τα ηχεία αυτά έχουν 7αράκια μεγάφωνα στην καλύτερη που δεν βγάζουν χαμηλό με τίποτα. :BXVZCBXZ6:

Φιλε μου king 2009 σε ευχαριστω πολυ! Ναι οντως ειναι πολυ καλη η τιμη του!Οσο γιο το upscaling ρωτησα και μου ειπαν πως δεν το χρειαζομαι αφου ολες οι ταινιες που κατεβαζω ειναι hd!

Οσο για τα ηχεια μου παραμενουν αυτα του home cinema και εδω εχω εναν προβληματισμο!
Τα ηχεια μου ολα εχουν (+/-) καθως και το subwoofer!
Αυτος ο ενισχυτης(Sony STRDH800) εχει για εισοδο ηχειων (+/-) αλλα για το subwoofer RCA.
To subwoofer μου δεν εχει τροφοδοσια ρευματος γιατι επαιζε απο τον ενισχυτη που τωρα θα ειναι καπου στην ομονοια!!!

Μπορω να κανω κατι για αυτο ή να τον ξεχασω και να κοιταξω για καποια αλλη λυση?

Ευχαριστω πολυ King 2009,Vang 2009 και Johnson!!!

Βαγγελης...

Όπως τα είπε ο φίλος Johnson.Sub που δεν είναι ενεργό με τέτοιους ενισχυτές δεν κολλάνε.Μπορείς να χτυπήσεις ένα 8" με λίγα χρήματα που θα είναι πολύ καλύτερο απο αυτό.Τα ηχεία φυσικά μπορείς να τα συνδέσεις κανονικά με τα σύρματα.Για χαμηλό όμως δύσκολο να βγάλουν(έχω τα emphasis χωρίς woofer και έχω απίστευτο μπάσο).

Όσο για το upscale ειναι για αυτούς που ακόμα έχουν πχ. dvd η παιχνιδομηχανές χωρίς hdmi(πχ.wii).

Εγώ τον χρησιμοποιώ εδώ και κάνα μήνα και κάτι(299 τόν είχα πάρει) και είναι μια χαρά.
Εχει 4 hdmi+3 optical που βοηθάνε πάρα πολύ στις συνδέσεις.

Last edited:
καλησπερα

και γω τον ειχα παρει οταν ειχε προσφορα στα 299, ειναι μια χαρα!

το ερωτημα μου ειναι το εξης: στις προδιαγραφες λεει οτι
υποστηριζει Dolby® TrueHD ηχο και 7.1 dolby
αλλα εχω δοκιμασει να ακουσω τετοια αρχεια μεσω wd tv media player
και δεν τα κανει decode (ουτε 7.1 αλλα ουτε true hd)
τον ηχο τον στελνω με Optical... μηπως θελει μονο μεσω hdmi?

ευχαριστω!

καλησπερα

και γω τον ειχα παρει οταν ειχε προσφορα στα 299, ειναι μια χαρα!

το ερωτημα μου ειναι το εξης: στις προδιαγραφες λεει οτι
υποστηριζει Dolby® TrueHD ηχο και 7.1 dolby
αλλα εχω δοκιμασει να ακουσω τετοια αρχεια μεσω wd tv media player
και δεν τα κανει decode (ουτε 7.1 αλλα ουτε true hd)
τον ηχο τον στελνω με Optical... μηπως θελει μονο μεσω hdmi?

ευχαριστω!

Φίλε μου μέσω optical περνάει dts/dd.Εγώ έχω το wd με hdmi στον ενισχυτή και απο εκεί στην τηλεόραση και περνάει κανονικά true-hd.Dts-ma δεν γίνεται με το wd.