Sony TA-AN1000 αξιζει η καποια απο τις ηχομπαρες της sony.

Συμφωνω .Είναι όντως ενας εξαιρετικος ενισχυτής, τουλάχιστον στα δικιά μου αυτια και στα ακουσματα μου.
Μακαρι η SONY να εφερνε στην Ευρωπη και καποιο απο τα μεγαλυτερα μοντελα της
Τωρα προσπαθω να φτιαξω ενα atmos συστημα οσο καλυτερα μπορω στον χωρο μου.Ξεροντας οτι οι θεσεις των ηχειων δεν ειναι και στις καλυτερες θεσεις.
Αλλα πιστευω οτι εχω πολυ καλυτερη ποιοτητα απο μια ηχομπαρα.

Καλησπερα και παλι.
Επειδή υπήρχε στο πρόγραμμα αλλαγή φωτιστικού ,(μαζι με τον βασιλικο ποτίζεται κι γλάστρα)αποφασίστηκε να μπει γυψοσανίδα.
Οπότε παω σε ηχεία οροφής.
Εχω δει τα εξής και θα ήθελα την γνώμη σας.
Επίσης διάβασα στην περιγραφή τους οτι έχουν την Δυνατότητα σύνδεσης 2 ηχείων στην ίδια έξοδο ενισχυτή.
Μπορώ δηλαδή να βάλω 4 ηχεία (2+2).Υποθέτω βεβαια ότι θα εχω την ιδια πληροφορία ,αλλά νομιζω οτι θα είναι καλύτερα.
Τι γνώμη έχετε για τα ηχεία και υπάρχει περίπτωση να βλάψω τον ενισχυτή αν συνδέσω 2 στην ιδια έξοδο?

Focal 100 ICW5 Ηχείο Οροφής 5” 2 Δρόμων​

Focal 100 ICW6 Ηχείο Οροφής 6,5” 2 Δρόμων​

Επίσης διάβασα στην περιγραφή τους οτι έχουν την Δυνατότητα σύνδεσης 2 ηχείων στην ίδια έξοδο ενισχυτή.
Μπορώ δηλαδή να βάλω 4 ηχεία (2+2).Υποθέτω βεβαια ότι θα εχω την ιδια πληροφορία ,αλλά νομιζω οτι θα είναι καλύτερα.

Θα είναι πολύ χειρότερα.

Δεν το ηξερα,αρα παω από ένα σε κάθε έξοδο.
Για τα ηχεία ποια η άποψη σου , αν όχι αυτά είχες κατι άλλο να προτείνεις?

Πέρα από το ότι η παράλληλη σύνδεση υποδιπλασιαζει την αντίσταση, η χρήση διπλών ηχείων ανά κανάλι σε Dolby Atmos, καταστρέφει τον objectt based ήχο. Ειδικά εδώ που τα ηχεία στην ίδια έξοδο θα απέχουν μεταξύ τους, δεν θα υπάρχει καμία κατευθυντικότητα στα εφέ της μίξης του Atmos.

Τα ηχεία αυτά μια χαρά φαίνονται. Μια διάσταση πάνω σε διάμετρο βοηθά γενικώς, αλλά έχει υπ όψη ότι θα πρέπει να μεριμνήσεις για την ηχομόνωση του ηχείου στη γυψοσανίδα, έτσι ώστε να μειώνεται η διάχυση του ήχου σε αυτήν. Δεν έχουν back box.

Τα ηχεία αυτά μια χαρά φαίνονται. Μια διάσταση πάνω σε διάμετρο βοηθά γενικώς, αλλά έχει υπ όψη ότι θα πρέπει να μεριμνήσεις για την ηχομόνωση του ηχείου στη γυψοσανίδα, έτσι ώστε να μειώνεται η διάχυση του ήχου σε αυτήν. Δεν έχουν back box.

Αυτό με την ηχομόνωση ,πως το πετυχαίνω?Την γεμίζω με φελιζολ η με κατι άλλο?
Υπαρχουν ηχεια με Back box οπως λες?

Συνήθως οι εταιρίες που κατασκευάζουν αρχιτεκτονικά ηχεία έχουν backboxes για τα ηχεία τους.

Πετροβάμβακας χρησιμοποιείται για την μόνωση.

Από την εμπειρία σου κρίνεις ότι είναι καλύτερα να μπουν σε κουτι και να γεμίσω ολη την γυψοσανίδα με πετροβαμβακα?

Backbox. Στην πράξη είναι σαν μια καμπίνα, η οποία έχει και μονωτικό υλικό μέσα. Αλλά δεν βγάζουν όλοι backbox.

Καλύτερα να απευθυνθείς σε έναν εγκαταστάτη για να κάνεις σωστή δουλειά.

Θα το δω,αν και εδώ στην Ροδο λιγο δύσκολο το βλέπω.
Σ ευχαριστώ πάντως