- SONY TV Line-up 2010 -

Το παρακάτω αρνατήθηκε στο What Hi-Fi σήμερα...

First Sony 3D TVs available for pre-order from Harrods and Currys
12 MAR 2010

Sony Bravia HX903: available for pre-order

The first Sony 3D TV is available for pre-order from today, either in the Sony Centre in Harrods or at Currys, with delivery expected in June.

Sony's Bravia KDL-HX903 model will be available in sizes from 46in to 60in, but the first one to be offered is the 52in version. It's priced at £2500, but needs active shutter 3D glasses and a 3D transmitter for full 3D functionality, which are being sold separately.

Currys is selling the 3D glasses for £99.99 each, and the 3D transmitter for £74.99. Currys also says that it expects the 46in KDL-HX903 model to sell for £1999 when it becomes available.

The KDL-HX903 TVs are LCD designs with full LED backlighting, Motionflow 200Hz processing, an OptiContrast panel and built-in Freeview HD tuner.

You can see a full breakdown of the 2010 Sony range in our special blog.

Ανακοινωθηκαν και οι τιμες για τις LX , στην Αγγλια

H 40αρα στις £2000 με 2 ζευγαρια γυαλια
Η 60αρα στις £3500 με 2 ζευγαρια γυαλια

Διαθεσιμες απο 21/6

• In a separate development, Marks & Spencer has today confirmed it will sell the Sony Bravia KDL-40LX903 3D TV with two pairs of 3D glasses included for £1999 from June 21st.

Αλλες πληροφοριες και τιμες σε πολλα νεα προιοντα της Sony
http://www.whathifi.com/News/BREAKING-NEWS-Live-from-the-Sony-2010-product-launch/

3D στις 40-46" = πεταμενα λεφτα

Στο cnet ειχαν παει σε παρουσιαση και καθονταν 2.5-3 μετρα απο τηλεοραση 3D 65" και ελεγαν οτι ειναι μικρη για την χρηση αυτη...

Παιδιά Τετάρτη παραλαμβάνω την 55ΕΧ500 ως ανταλλαγή με την ελλατωμματική 55Α2000 των γονιών μου. Εντυπώσεις μόλις παραλάβω...

3D στις 40-46" = πεταμενα λεφτα

Στο cnet ειχαν παει σε παρουσιαση και καθονταν 2.5-3 μετρα απο τηλεοραση 3D 65" και ελεγαν οτι ειναι μικρη για την χρηση αυτη...
:SFGSFGSF:σωστός μην τρελένεστε παιδια με τις 3d και κυριώς μην βιαζεστε. ΤV 3D κάτω 60'' έχει υποτυπωδει απόδοση ως σε αυτή την χρήση. Όποιος έχει αγοράσει tv φέτος ή πέρυσι και τρώει το "τυράκι" της 3D και να αλλάξει την δική του βιάζεται!!! Για μένα νόημα σε 3d έχει πάνω από τις 65'' και όταν θα είναι πραγματικό 3d!!! Mε πατομπουκαλα για γιαλιά σαν μύγες όπως πήγαιναν οι γονείς μας να δουν τα σαγονια του καρχαρια πριν 30 χρόνια , 150 ευρώ το γυαλι εγω δεν τσιμπάω!!!! Και δλδ αν εχεις κόσμο στο σπίτι και βάλεις να δουμε την καινούργια 3d τι θα γίνει? Παρε-δώσε τα γυαλία να δω και εγώ λίγο??? Ελεος!! Μετά από καμιά 15 χρόνια που θα υπάρχει 3d χωρίς γυαλια το συζητάμε!!

:SFGSFGSF:σωστός μην τρελένεστε παιδια με τις 3d και κυριώς μην βιαζεστε. ΤV 3D κάτω 60'' έχει υποτυπωδει απόδοση ως σε αυτή την χρήση.

Από που βγαίνει αυτό ρε παιδιά;Πόσοι έχετε δει 3d και βγάζετε και ίντσες;
Έχω την αίσθηση πως κάποιοι αγόρασαν τηλεόραση τελευταία και θέλουν να κάνουν ψυχολογική απόσβεση αλλά μην φθάνουμε σε υπερβολές

Last edited:
Εγω παλι παιδια εχω μπερδευτει λιγο.....
ειχα μια SONY 46W4500,ειμουν σχετικα ευχαριστημενος με την εικονα της αλλα ειχε λιγο clouding και με χαλουσε και καταφερα και την πουλησα πριν 2 μηνες.Τωρα ομως αρχιζουν τα δυσκολα....
Καταρχην να ξεκαθαρισω δεν το σκεφτομαι για plasma γιατι κανω ''σκληρη'' χρηση την TV με πολυωρο gaming, ως PC monitor κτλ.Στην αρχη ελεγα να παρω την SOny Χ4500.Μετα λεω ας κανω υπομονη να ωριμασει και να παρω την επομενη γενια LED στα καινουργια μοντελα. και το μονο που βλεπω ειναι μια γενικη υποβαθμιση.....EDGE LED με το κιλο και οτι υπαρχει σε FULL LED να εχει υποτυποδες Local Dimming με ζωνες να μετριουνται στα δαχτυλα και με λευκα LED αντι RGB της περσινης X4500!!!!
Και επειδη θα παρω 52'' πλεον,αμα διαλεξω CCFL θα εχω κατα 90% clouding παλι(δεν ξερω μονο με τα ''καλα'' πανελ της Sharp UV2A τι γινεται,που φοραν τα ακριβοτερα μοντελα sony),ενω αμα παρω LED τα προβληματα ανομοιομορφιας θα ειναι κατι παραπανω απο βεβαιο(παλι δεν ξερω βεβαια αν στρωνουν τα πραγματα με τα UV2A).Οποτε μπρος γκρεμος και πισω ρεμα....
Οποτε ουτε η sony HX700 με καλυπτει με βαση τα παραπανω,αλλα ουτε η HX900.

Εγω εχω την απορια πως ολοι θεωρουν "καλα" πανελ τα UV2A χωρις καν να τα εχουμε δει πουθενα...

Μεχρι σημερα τα πανελ της Sharp ηταν μετρια οποτε οποιαδηποτε δραστικη βελτιωση προς το καλυτερο θα πρεπει να θεωρειται εκπληξη...

Καταρχην να ξεκαθαρισω δεν το σκεφτομαι για plasma γιατι κανω ''σκληρη'' χρηση την TV με πολυωρο gaming, ως PC monitor κτλ.Στην αρχη ελεγα να παρω την SOny Χ4500.Μετα λεω ας κανω υπομονη να ωριμασει και να παρω την επομενη γενια LED στα καινουργια μοντελα. και το μονο που βλεπω ειναι μια γενικη υποβαθμιση.....EDGE LED με το κιλο και οτι υπαρχει σε FULL LED να εχει υποτυποδες Local Dimming με ζωνες να μετριουνται στα δαχτυλα και με λευκα LED αντι RGB της περσινης X4500!!!!

Με 1600-1800 ευρω παιρνεις και 50αρα πλασμα με κορυφαια εικονα για BR , DVD , τηλεοπτικο και μια φτηνη LCD 40-42" για να την καψεις στο gaming...

Με τα ιδια λεφτα παιρνεις μονο μια μετρια LCD 52"...

και ομως αποτι φαινεται μιλαμε για δραστικη βελτιωση μεχρι τα οσα ξεραμε μεχρι τωρα!

Οσον αφορα την ΗΧ900 ειναι FULL LED και πληρους local dimming

Τα χαρακτηριστικα για το UV2A δηλωνουν οτι θα ειναι καλυτερα απο αυτα που χρησιμοποιουσαν samsung-sony μεχρι τωρα.Αλλωστε δεν ειναι χαζη η sony που επενδυσε τοσα εκατομμυρια για να αποροφαει ενα ποσοστο της παραγωγης των UV2A πανελ απο το εργοστασιο της sharp για δικια της χρηση ενω εχει ηδη ετοιμα πανελ απο τα εργοστασια που εχει μαζι με samsung.
Και το γεγονος οτι επελεξε να χρησιμοποιει τα πανελ UV2A για τα ακριβα της μοντελα μονο ειναι μια ακομα αποδειξη....
Ασε βρε Yperion να εχουμε και εμεις μια ελπιδα για καλυτερα πραγματα στην εικονα :-).....ασε να μηπως δουμε φως στο τουνελ......(αν και απο φως εχουν οι LCD,για μαυρο δεν ξερω!:flipout:)

και ομως αποτι φαινεται μιλαμε για δραστικη βελτιωση μεχρι τα οσα ξεραμε μεχρι τωρα!

Οσον αφορα την ΗΧ900 ειναι FULL LED και πληρους local dimming

Ειναι FULL LED και με LOCAL DIMMING αλλα με ασπρα LED και με πολυ περιορισμενο αριθμο ζωνων ομως......
οποτ ποια ειναι η δραστικη βελτιωση?

Ειναι FULL LED και με LOCAL DIMMING αλλα με ασπρα LED και με πολυ περιορισμενο αριθμο ζωνων ομως......
οποτ ποια ειναι η δραστικη βελτιωση?

οσον αφορα την ΗΧ900 ο αριθμος των ζωνων ειναι υπερ αρκετος.Η ΗΧ800 θα εχει λιγες ζωνες γιατι ειναι edge led+local dimming!

Πρακτικα αυτο που λες δεν ισχυει , αν τερματισεις το ρυθμιστικο της φωτεινοτητας δινουν πανω απο 180 cd/m2 και η εικονα ειναι πολυ φωτεινη σε σημειο που να μην μπορεις να δεις...

Το μονο αρνητικο ειναι οι ανακλασεις αλλα πλεον τετοιες εχουν και οι περισσοτερες LCD...

Και παλι Γιαννη βγαινεις εκτος θεματος,σε παρακαλώ να σταματησετε εδω την αντιπαραθεση.δεν χρωσταμε σε τιποτα να παρακολουθούμε μια αντιπαραθεση lcd vs plasma

οσον αφορα την ΗΧ900 ο αριθμος των ζωνων ειναι υπερ αρκετος.Η ΗΧ800 θα εχει λιγες ζωνες γιατι ειναι edge led+local dimming!

Και παλι Γιαννη βγαινεις εκτος θεματος,σε παρακαλώ να σταματησετε εδω την αντιπαραθεση.δεν χρωσταμε σε τιποτα να παρακολουθούμε μια αντιπαραθεση lcd vs plasma

Εγώ δεν θα συμφωνήσω με την παρατήρηση. Δεν πρέπει να κάνουμε αγιογραφίες μοντέλων και κατασκευαστών, αλλά να επισημαίνουμε τα θετικά και τα αρνητικά. Είμαστε εκτός θέματος αν πούμε βούρ για τα νέα μοντέλα, αγοράστε τα πρώτα, και μετά κλαίτε με την ησυχία σας.

Τι θα πει ότι οι ζώνες στην ΗΧ900 είναι υπέρ-αρκετές; Πόσες είναι;
Αν είναι 250 θα είναι ικανοποιητικές (σε σχέση με τον περυσινό ανταγωνισμό), ανεπαρκής σε σχέση με τον αναμενόμενο ανταγωνισμό (αν βγει η τοσίμπα με 521 ζώνες). Όμως "υπερ" εγώ δεν θα έβαζα.
Η HX800 γιατί δικαιολογείται που θα έχει απαράδεκτα λίγες ζώνες; Επειδή είναι edge-led; Και τι έγινε; Αν είχε αυτοκόλλητο που έλεγε "παίζω μέτρια αλλά είμαι λεπτή", πάσο. Αν όμως προσπαθεί να καπηλευθεί την απόδοση των direct led + local dimming 250-500 ζωνών (όποια και αν είναι αυτή) με 8/16 ζώνες, τότε παραπλανεί και πρέπει να διαχωρίσουμε την ήρα από το στάρι...

Εγώ αν κάποιος με κοροϊδεύει (όπως κάνουν όλοι που έχουν edge led και θα βάλουν με τεράστιους τίτλους "Local dimming" 8 ή 16 περιοχών) θέλω να το ξέρω. Ότι θα έχω ανακλάσεις ανάλογες (και νομίζω χειρότερες) από πλάσμα, πάλι θέλω να το ξέρω.

Όπως καταλάβατε, εγώ είμαι υπέρ του να τονίζουμε τα αρνητικά, και να συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό όσο περισσότερο γίνεται... :a0210:

4.jpg

Γιωργο την αντιθεση 600:1 την ειδες?

Στο μεταξυ υποτειθεται οτι η σταθμη μαυρου ειναι στα συν , αλλο αν προερχεται η τιμη λογω ολικου dimming και δεν θα φαινεται τιποτα στην οθονη...:grinning-smiley-043

Γιωργο την αντιθεση 600:1 την ειδες?

Την είδα, αλλά είπα να μην ασχοληθώ με τα μέτρια (και αν) μοντέλα της φετινής σειράς. Περιμένω να δω τα κορυφαία της...
(Ξέρεις, εγώ δεν είμαι του value for money... :flipout:)

Αλλά είδα μερικές από την νέα "προσιτή" σειρά... Θέλει προσοχή η αγορά τους (να ξέρεις τι αγοράζεις... )

Ειναι αυτο που ελεγε η διαφημιση ... "ποια τηλεοραση εχει μαυρο καλυτερο απο Kuro?"...το οτι επρεπε να ειναι σβηστη για να δειξει τετοιο μαυρο ηταν απλως μια μικρη λεπτομερεια...:BDGBGDB55:

Αντιπαραθεση υφισταται σε κατι που ειναι αμφιλεγομενο , εδω εχουμε ξεκαθαρο νικητη που μαλιστα αυξανει και συνεχεια την αποσταση απο τον δευτερο και καταιδρωμενο...

ΥΓ. Τελος το off topic...
σταματαω εδω γιατι αν συνεχισω πιθανοτατα θα διαφωνησουμε ασχημα...