Sony VPL-HW10 setup..

jsmith

New member
21 May 2012
4
Καλησπέρα,

Θα ήθελα λίγη βοήθεια στο στήσιμο του projectora και σε κάποιες γενικές πληροφορίες (τι πρέπει να προσέξω etc).

Το δωμάτιο είναι περίπου 15x3x2.2 (ύψος) και σκέφτομαι να βάλω οθόνη 2.40x1.80. Τι απόσταση θεωρείται καλή για να βάλω τον projectora και τον καναπέ για μια τέτοια οθόνη; Επίσης, θα έχω καθόλου απώλεια στην εικόνα σε αυτό το μέγεθος;

Και κάτι τελευταίο, μάλλον θα χρειαστώ περίπου 4-5 μέτρα HDMI καλώδιο, μου προτείνετε κατι συγκεκριμένο;

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα.

Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.projectorcentral.com/Sony-VPL-HW10-projection-calculator-pro.htm

Επίσης,

η οθόνη 2,4χ1,8 είναι διάστασης πλευρών 4:3. Χρειάζεσαι μία 16:9, δηλαδή 2,4χ1,4.

Για το καλώδιο hdmi στα 5 μέτρα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα όποιο και να διαλέξεις.

Την απόσταση θέασης την ορίζεις μόνος, ό,τι σου αρέσει (εφόσον φυσικά τηρούνται τα στάνταρντ). Προσωπικά για τις 108 ίντσες θα καθόμουν στα 3,5 - 4 μέτρα.

Re: Απάντηση: Sony VPL-HW10 setup..

Καλησπέρα.

Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.projectorcentral.com/Sony-VPL-HW10-projection-calculator-pro.htm

Επίσης,

η οθόνη 2,4χ1,8 είναι διάστασης πλευρών 4:3. Χρειάζεσαι μία 16:9, δηλαδή 2,4χ1,4.

Για το καλώδιο hdmi στα 5 μέτρα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα όποιο και να διαλέξεις.

Την απόσταση θέασης την ορίζεις μόνος, ό,τι σου αρέσει (εφόσον φυσικά τηρούνται τα στάνταρντ). Προσωπικά για τις 108 ίντσες θα καθόμουν στα 3,5 - 4 μέτρα.

Ευχαριστώ πολύ!!

Θα τον βάλεις ταβάνι η σε ράφι?

Στο ταβάνι θα μπει.

Παίδες κάτι τελευταίο, μπορείτε να μου προτείνεται κάποια βάση για ταβάνι για τον projectora;

Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Sony VPL-HW10 setup..

Για τον 15 παράγγειλα αυτή...
σε λίγες μέρες θα ξέρουμε αν ήταν καλή επιλογή

10 κιλά βλέπω να σηκώνει μάξιμουμ και αυτή. Και ο δικός σου Σόνυ είναι πιο βαρύς. Είσαι σίγουρος?:chinscratch:

Γενικά όλα αυτά προιόντα είναι υπερδιαστασιολογημένα για λόγους ασφαλείας, που σημαίνει ότι ένα που λέει για 10 κιλά δε σημαίνει ότι δεν αντέχει 15 κιλά, το πιο πιθανό τα αντέχει και με ασφάλεια μάλιστα. Ούτε περνάνε από πιστοποιήσεις βέβαια αυτά τα προϊόντα και ζήτημα είναι αν έχουν και CE.
Οταν έρθει από κοντά και το πιάσω στα χέρια μου και δω υλικά και διαστάσεις στα κρίσιμα σημεία θα μπορώ να εκτιμήσω και καλύτερα...και λόγω ειδικότητας (μηχανολόγος). Πάντως δεν αναμένω πρόβλημα γιατί έτσι κι αλλιώς στην προδιαγραφή του είμαι.

Μην τα φοβάστε τόσο, είχα πρόσφατα εμπειρία από βάση τηλεόρασης που τελικά κατέληξα να πάρω την πιο φθηνή που είχε το amazon και διαφημιζόταν για ένα ευρύ φάσμα ιντσών τηλεόραση από 32 ως 65 αν θυμάμαι καλά...και πραγματικά την πήρα πιο πολύ από περιέργεια. Ελεγε για 50 Kg στους 5 πόντους απόσταση φορτίο, αν θυμάμαι καλά, και η τηλεόραση που τελικά μπήκε ήταν 25 kg. Ε, μόλις το είδα από κοντά τι να λέμε τώρα και εμένα να κρεμάσεις πάνω του, που είμαι πάνω από 100Kg, μια χαρά θα με κρατήσει, και έβαλα μόνο τα 6 ουπατ-βιδες από τα 8 που έδινε, και αυτά που έβαλα πολλά ήταν. Ψυχολογικό είναι το θέμα παρά τεχνικό.
Και τώρα που ήθελα 2η πήρα την ακόμη πιο φθηνή που είχε και ήρθε και είναι μια χαρά και αυτή.
Αλήθεια γιατί δεν βρίσκεις βάση τηλεόρασης tilt για 40" στην Ελλάδα κάτω από 40-50 ευρώ, ενώ αν ήμουν κάτοικος αγγλίας ή γερμανίας θα την έπαιρνα το πολύ στα 10 (τη σταθερή ακόμη λιγότερο) ενώ τώρα την πλήρωσα 27 ευρώ με τα μεταφορικά της;

Last edited:
Τελικα ηρθε η βαση την εβαλα στην οροφη, τοποθετησα τον προτζεκτορα και επειδη τη βλεπω οριακη και δεν μου εμπνεει εμπιστοσυνη (ειναι και πανω απο τα κεφαλια μας) την εβγαλα παλι. Θα τη βαλω στις αγγελιες καποια στιγμη εν τω μεταξυ αν θελετε να μου προτεινετε καποια πιο στιβαρη για τον 15 ειτε ποσταρετε εδω ειτε στειλτε μου pm γιατι επαθα ζημια με το pc και τα δουλευω ολα απο το κινητο!

Εφτιαξα ένα δικό μου σχέδιο για να αισθάνομαι καλύτερα, αν δεν μας πούλαγε ο λουστραδόρος θα ήταν ήδη στη θέση της με τον προβολέα πάνω.

20130111_180025.jpg