....και αυτή:
![]()
Πέτρο, αφού συμφωνήσω με τα λεγόμενα του Αλέξανδρου, θα πω και κάτι άλλο (προσωπική άποψη).
Για μένα, το 4Κ, 8Κ κ.λ.π. είναι ''βρήκαμε πιπέρι, ας ρίξουμε και στα λάχανα''. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο χαρακτηριστικό για να το περιγράψω. Χωρίς να έχω δει 4Κ και μόνο για τους περιορισμούς που η σωστή απόσταση θέασης θέτει (100 ίντσες από τα 2 μέτρα), θεωρώ ότι η υψηλότερη ανάλυση είναι τελείως άχρηστη. Τα μηχανήματα πάνε να γίνουν φωτογραφικές μηχανές επειδή έχουν ταβανιάσει στους δύσκολους τομείς της εικόνας. Η ανάλυση είναι το ασφαλέστερο και ευκολότερο καταφύγιο για το μάρκετινγκ.
Εχεις δίκιο για το τεστ φίλε, η απόσταση παίζει όντως ρόλο. Οχι ότι είναι άσχημη
λίγο ακόμη ευκρίνεια, αλλά δεν είναι και απαραίτητη... Βλέπω blue ray σε οθόνη 102''
από απόσταση 3,50 μέτρων και είναι μια χαρά η ευκρίνεια.
Γιαννη καλημερα
Με βαση το διαγραμμα η αποσταση που βλεπω ειναι 15 ποδια οπωτε για να ειμαι μεσα περιμενω να βγει το 2,5Κ
Για την κουραση των ματιων εχεις απολυτο δικιο για αυτο εξαλου στο σινεμα οι περισσοτεροι προτιμουν τα μεσαια και πισω καθισματα
Η απόσταση παίζει καθοριστικό ρόλο. Αν είναι να πάω σε 4Κ για να βλέπω τις διαφορές από το 2Κ, αλλά, πρέπει να κάθομαι σε απόσταση όπου το οπτικό μου πεδίο δεν ''χωράει'' όλη την εικόνα ή στην τελική για να δω την ταινία πρέπει να ξεβιδωθούν από την κίνηση οι βολβοί μου, ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω...
View attachment 80679
Το παραπάνω διάγραμμα, απ' όσο γνωρίζω, είναι γενικά αποδεκτό.
....και αυτή:
![]()
Καλημέρα Πέτρο.
Κάνε μία αίτηση για το 2,5Κ στα μάρκετινγκ των εταιρειών. Μπορεί να κριθεί ως κατάλληλο για το next step στην βιντεοπροβολή!! (άσε που θα χωράει και στα υπάρχοντα δισκάκια)...![]()
πρωτον......ασε να δουν διαφορα οσοι βλεπουν
δευτερον....ο περισοτερος κοσμος βλεπει πολλες ιντσες σε κοντινες αποστασεις και θα εχει οφελος.
τριτον....οταν θα μπορεσεις να δεις το ιδιο υλικο σε 2κ και 4κ απο την αποσταση που θες,ελα να σβησεις αυτα που εχεις γραψει τωρα...
Παντως δεν ειναι εντυπωσιακό που καθε φορα που υπαρχει αναβάθμιση στην ποιοτητα της εικονας οι δυο συγκριτικές φωτογραφιες παρουσιαζουν το ιδιο μεγεθος διαφοράς μεταξυ του πριν και του μετα;
Απο το vhs σε dvd και απο το dvd στο bluray η αισθηση που αφηνουν οι δυο συγκριτικές φωτο σου δινουν την εντύπωση πως τωρα επιτέλους φτασαμε στο τελειο ενω το σχόλιο που ακολουθει συνήθως εχει να κανει με την ιδια απορία...
Μα πως βλεπαμε τοσο καιρο ετσι;
Τέταρτον, την επόμενη φορά που θα μου απευθυνθείς με αυτό το ύφος, έχεις 3 μέρες ''άδεια'' από το φόρουμ.
Τεχνική συζήτηση με σένα δεν γίνεται με την καμμία, γι' αυτό γράψε ό,τι θες και άσε με μένα να γράφω τα δικά μου.
Παντως δεν ειναι εντυπωσιακό που καθε φορα που υπαρχει αναβάθμιση στην ποιοτητα της εικονας οι δυο συγκριτικές φωτογραφιες παρουσιαζουν το ιδιο μεγεθος διαφοράς μεταξυ του πριν και του μετα;
Απο το vhs σε dvd και απο το dvd στο bluray η αισθηση που αφηνουν οι δυο συγκριτικές φωτο σου δινουν την εντύπωση πως τωρα επιτέλους φτασαμε στο τελειο ενω το σχόλιο που ακολουθει συνήθως εχει να κανει με την ιδια απορία...
Μα πως βλεπαμε τοσο καιρο ετσι;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.