Sony VPL-VW40 ή Epson EMP-TW2000 ή BenQ W5000???

Αν δεν μπορεις να αλαξεις θεση σε πανι η τηλεοραση τοτε θα σου προτεινα να λειτουργησεις το ηχητικο συστημα για τον προβολεα και την τηλεοραση με τα δικα της (ενσωματομενα) ηχεια.
Μια λυση που εξυπερητει και τα δυο μεσα προβολης εικονας ειναι να εχεις σε ενα τοιχο την τηλεοραση (ειναι επιπεδη?), το πανι προβολης οταν πεφτει να σκεπαζει την τηλεοραση. Βεβαια θα σου δημιουργησει μια ανακατοσουρα μεχρι να το φτειαξεις αλλα μετα δεν θα ξαναασχοληθεις και θα χαιρεσαι τον ηχο σωστα και απο τα δυο μεσα.

Φίλε vastsar αν δεις την πρώτη σελίδα αναφέρω ότι ακριβώς έχει μπει...
Δυστυχώς η εγκατάσταση έχει τελειώσει και είναι πλήρως λειτουργική με το πανί κρυμμένο στην γυψοσανίδα και τα καλώδια του προτζέκτορα περασμένα σε συγκεκριμένο σημείο.....:chinscratch:

ΑΡΑ ΤΖΙΦΟΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.......:bigcry:

Θα ανεβάσω φώτο το μεσημέρι για να δείτε τι ακριβώς εννοώ...

Μάλλον θα επιλέξω αυτό που είπες φίλε vastsar με μόνιμο προσανατολισμό ηχείων στο πανί και θα κάνω την πάπια όταν βλέπω tv...

Αλλά είναι σπάσιμο γιατί ας πούμε την Κυριακή βλέπαμε στο σπίτι μου Φόρμουλα απο ORF HD σε full HD τηλεόραση με 5.1 ήχο μετάδοσης και δεν μπορούσα να δουλέψω πανί (και σε επέκταση αυτού τα ηχεία) επειδή ήταν μεσημέρι με πίτσες, μπύρες κλπ και μπόλικους τρελούς.....

Εν πάσι περιπτώσει, έχουν παίξει τα νεύρα μου...:furious3:

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ PLEASE.......:help:

Ευχαριστώ ρε αδέρφια πάντως για το ενδιαφέρον...:grinning-smiley-043

Μια ακομη ερωτηση, η τηλεοραση στηριζεται στην δικια της βαση σε καποιο επιπλο η ειναι "καρφωμενη" στον τοιχο?

Η ερωτηση εχει το εξης νοημα. Αν δεν εκανες "δουλεις" στον τοιχο πισω απο την τηλεοραση μπορεις καποια στιγμη να μεταφερεις την τηλεοραση εκει που εχεις το πανι (με επιτοιχια βαση). Στην ουσια οταν θα κατεβαινει το πανι θα σκεπαζει την τηλεοραση, αρκει να εχει αποσταση το πανι απο τον τοιχο περιπου 10-15 ποντους αερα για να μην βισκει το πανι στην τηλεοραση.
Αν εκανες δουλειες στον τοιχο για να βαλεις π.χ. επιτοιχια βαση για την τηλεοραση τοτε τα πραγματα δυσκολευουν. Οποιαδηποτε κινηση κανεις θα εχεις μερεμετια και ανακατοσουρες. Αυτο ομως μπορεις να το κανεις οταν αποφασισεις καποτε να βαψεις τους τοιχους. Μεχρι τοτε δεν εχω κατι καλυτερο να σε προτεινω απο αυτο που σου εχω γραψει πιο πανω.
Απο τον προβολεα εισαι ευχαριστημενος? Εχω διαβασει μονο καλα λογια.

Λοιπόν...
Έχουν γίνει πολλές δουλειές στο σπίτι που δεν επιδέχονται επεμβάσεις..
Ο προτζέκτορας είναι πάρα πολύ καλός και επειδή έχω τσεκάρει και άλλους σε σπίτια φίλων θεωρώ ότι αξίζει τα λεφτά του....
Θα ανεβάσω και φώτο με εικόνα από προτζέκτορα...

Το σαλόνι με κλειστό πανί:
AV1.jpg

Το σαλόνι με ανοιχτο πανί:
AV2.jpg

Το σύστημα με την TV στον τοίχο.....
AV3.jpg

Ο προτζέκτορας:
AV4.jpg

Το πανί:
AV5.jpg

moz-screenshot.jpg
moz-screenshot-1.jpg

Attachments

• AV1.jpg
    AV1.jpg
    75.4 KB · Views: 93
  • AV2.jpg
    AV2.jpg
    66.3 KB · Views: 95
  • AV3.jpg
    AV3.jpg
    123.7 KB · Views: 75
  • AV4.jpg
    AV4.jpg
    63.7 KB · Views: 71
  • AV5.jpg
    AV5.jpg
    49.8 KB · Views: 73
Απ οτι βλεπω το πανι σκεπαζει παραθυρο, αρα η λυση του να παει η τηλ. προς πανι αποκλειεται. Το πανι προς τηλεοραση πολυ μακροπροθεσμο και αν..

Μια ακομη λυση με βαση τα προβληματα ειναι να παρεις αλλα 2 ηχεια φθηνα και μικρα για την τηλεοραση, και τα υπαρχοντα τα στελνεις στον προβολεα. Σαμπγουφερ δεν βλεπω να εχεις και αν ειναι ετσι χανεις σημαντικα πραγματα.
Σε πηρα ομως μονοτερμα, ασ γραψει και κανεις αλλος τη γνωμη του, γιατι εγω δε νομιζω να μπορω να σε βοηθησω αλλο.
Και κατι τελευταιο μην βιαστεις για καποια λυση να κρυψεις τον προβολεα με κουτι γιατι σε βλεπω να το μετανιωνεις μετα απο καποιο διαστημα. Αστο για λιγους μηνες ετσι να ωριμασει και στο μυαλο σου οποιαδηποτα τροποποιηση πας να κανεις. Αν η οροφη ειναι γυψοσανιδα εχει και ηλεκτρικα λιφτ αλλα ειναι ακριβα.
Το σαλονι σου ειναι πολυ ομορφο, ολες οι κινησεις σου εγιναν με μερακι, καλες θεασεις με την συζηγο σου.

Καλημέρα!!
Χθες το βράδυ είδαμε στο πανί μια άθλια ταινία...:violent-smiley-008: αλλά με καλό ήχο και εφάρμοσα μόνιμο προσανατολισμό των ηχείων στο πανί δεξιά και αριστερά του.

Το αποτέλεσμα ήταν φοβερό, ήταν ένα θρίλερ της κακιάς συμφοράς αλλά με πολλά μπασίματα απότομου ήχου..

Γούφερ έχω το 12´της crystal audio που ταρακουνάει το σπίτι.

Και για του υπόλοιπους Θα γράψω από τα υλικά που εγώ έβαλα στο σαλόνι μου μια κριτική...

Και έχουμε:

1.SAT: Humax Icord HD 320GB + 2,4 Aris Κινητό + 0,8 για Hot

Ο δέκτης είναι απίστευτος και το upscaling που κάνει είναι όντως πολύ δυνατό, σε συνδυασμό με τον σκληρό και την εγγραφή σε HD που ήθελα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο οικονομικός και για την θύρα ethernet που κουβαλάει ας δώσουνε κάτι!!! Το 2,4 το ARIS ειδικά για Κρήτη θα έλεγα ότι επιβάλετε...:firstprize:

2.Game: PS3

Τα λόγια είναι περιττά (που θα έλεγε και η Μαρινέλα...) σταθερή αξία!!:music-smiley-005:

3.PC: Quad Core (Handmade)

Πανάκριβος ,γενικός, για την ώρα και νομίζω ότι για το σαλόνι υπερέβαλα, θα μπορούσα να βάλω κάτι αρκετά πιο οικονομικό σχετικά με τις απαιτήσεις ενός PC σαλονιού και αφού έχω και άλλον ένα όμοιο στο ένα δωμάτιο...:BDBDG54:

4.AMP: Sony 7.1 STR-DG910

Για την ώρα ούτε κρύο, ούτε ζέστη ότι του ζητάω το κάνει και δεν με έχει κρεμάσει αλλά θα μπορούσα να είχα πάρει κάτι αρκετά καλύτερο. Το μέλλον θα δείξει...:drummer:

5.Πικάπ: Technics MK2

Δεν αναφέρομαι καν είναι ιεροσυλία...:grinning-smiley-043

6.DVD-RW: LG RH-398H

Δεν το έχω δουλέψει ακόμα σαν DVD-RW παρά μόνο σαν tuner για τον προτζέκτορα και σαν DVD-Player που θα έλεγα ότι εξεπλάγην με την ποιότητα της εικόνας που έβγαζε...:popcorn:

7.SOUND: Crystal Audio THX 3D12

Αξίζουν μέχρι και το τελευταίο cent που έδωσα, πολύ ευχαριστημένος. Ειδικά το γούφερ!!!!!:music-smiley-004:

8.TV: 42 LG6000

Πολύ καλή τηλεόραση και με αυτήν πάρα πολύ ευχαριστημένος ειδικά στα HD αλλά και στα άθλια αναλογικά δίνει ρέστα....:worshippy:

9.Projector: SONY VPL-VW40

Μέχρι τώρα ενθουσιασμένος σε όλα του, πολύ καλή απόδοση, εκπληκτικά χρώματα.....:award:

Αυτά............

Οπως γραφεις οντως επεμβασεις πολυ δυσκολα πλεον γινονται.Αυτο που δε μπορεσα να διακρινω απο τις φωτος ειναι που ακριβως εχεις τα ηχεια και ποσα ηχεια εχεις(ενα καταφερα να δω!).Φανταζομαι κεντρικο δεν υπαρχει.Αν εχεις περιφερειακα ηχεια τοτε φανταζομαι και αυτα "στοχευουν" σωστα μονο οταν βλεπεις τηλεοραση.
Εχεις μια χαρα μηχανηματα και ειναι σιγουρα κριμα να υπαρχει τοσο περιεργη διαρυθμιση.Ισως καποια στιγμη να εχεις το κεφι να τα οργανωσεις απο την αρχη.Η μονη λυση που μπορω να διακρινω ειναι να κατεβει η τηλεοραση λιγο ποιο χαμηλα και απο πισω να μπει το πανι αλλα και παλι θα πρεπει να μετακινηθει ο προτζεκτορας(φανταζομαι ειναι ποιο απλη λυση χωρις πολυ κοπο).

Καλες διακοπες να εχουμε οσοι φευγουμε αυτες τις μερες! -bye-

Φίλε vastsar αν δεις την πρώτη σελίδα αναφέρω ότι ακριβώς έχει μπει...
Δυστυχώς η εγκατάσταση έχει τελειώσει και είναι πλήρως λειτουργική με το πανί κρυμμένο στην γυψοσανίδα και τα καλώδια του προτζέκτορα περασμένα σε συγκεκριμένο σημείο.....:chinscratch:

ΑΡΑ ΤΖΙΦΟΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.......:bigcry:

Θα ανεβάσω φώτο το μεσημέρι για να δείτε τι ακριβώς εννοώ...

Μάλλον θα επιλέξω αυτό που είπες φίλε vastsar με μόνιμο προσανατολισμό ηχείων στο πανί και θα κάνω την πάπια όταν βλέπω tv...

Αλλά είναι σπάσιμο γιατί ας πούμε την Κυριακή βλέπαμε στο σπίτι μου Φόρμουλα απο ORF HD σε full HD τηλεόραση με 5.1 ήχο μετάδοσης και δεν μπορούσα να δουλέψω πανί (και σε επέκταση αυτού τα ηχεία) επειδή ήταν μεσημέρι με πίτσες, μπύρες κλπ και μπόλικους τρελούς.....

Εν πάσι περιπτώσει, έχουν παίξει τα νεύρα μου...:furious3:

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ PLEASE.......:help:

Ευχαριστώ ρε αδέρφια πάντως για το ενδιαφέρον...:grinning-smiley-043

Καλημέρα φίλε mclaud.

Ο χώρος σου είναι πολύ όμορφος αλλά δυστυχώς καθόλου εργονομικός όσον αφορά τα 2 συστήματα που θέλεις να έχεις σε λειτουργία.

Ίσως η μοναδική λύση για την περίπτωσή σου είναι ο συνδυασμός αυτού του ηχείου της Yamaha YSP-1100:

attachment.php

μαζί με το sub του συστήματος που ήδη έχεις.

Έτσι θα μπορούσες να έχεις ανεξάρτητα ήχο όταν επιθυμείς να βλέπεις TV χωρίς να παρέμβεις αισθητικά στον όμορφο χώρο σου.

Είναι λίγο ακριβό μεν, αλλά κάνει πολύ καλά τη δουλειά του δε.
;)

Attachments

• Yamaha YSP-1100.gif
    Yamaha YSP-1100.gif
    27.9 KB · Views: 90
Re: Απάντηση: Sony VPL-VW40 ή Epson EMP-TW2000 ή BenQ W5000???

Γιατί; Δεν γίνεται να μπει το πανί μπροστά από την τηλεόραση και το τζάκι;

Μα όπως θα είδες και στις φωτογραφίες χωρίς μερεμέτια και μετατροπές είναι δύσκολη η όποια μετακίνηση.

Και από την αρχή έχει αναφερθεί ότι δεν μπορεί να γίνει κάποια μετατροπή.

Για μένα η μόνη λύση είναι αυτή.
Τοποθέτηση της οθόνης πάνω από το τζάκι και την τηλεόραση ώστε να πέφτει ακριβώς μπροστά της.
Ένα κανάλι για το καλώδιο πάνω στο ταβάνι και νέα εγκατάσταση του προβολέα.
Δεν νομίζω να απαιτείται και κανένα σπουδαίο ποσό για να γίνει αυτό.

καλωδιάκι.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977513&product=973254

Τσάμπα πράμα.

και μια προσθήκη γυψοσανίδας για την οθόνη και καθάρισες.

Εγώ αυτό θα έκανα.

Άντε καλά μαστορέματα!

Re: Απάντηση: Sony VPL-VW40 ή Epson EMP-TW2000 ή BenQ W5000???

...
Μια ακομη λυση με βαση τα προβληματα ειναι να παρεις αλλα 2 ηχεια φθηνα και μικρα για την τηλεοραση, και τα υπαρχοντα τα στελνεις στον προβολεα...

Ο φίλος vastsar με βρίσκει σύμφωνο με το εξής σκεπτικό (στο οποίο βασίστηκα κι εγώ στο στήσιμο του συστήματός μου):

Συνήθως χρησιμοποιούμε την τηλεόραση για υλικό το οποίο αν απλά ακούγεται στερεοφωνικά και με καλές χαμηλές (12inch sub!) είναι υπερικανοποιητικό.

Το surround αξιοποιείται κατά κύριο λόγο σε ταινίες ή σε παιχνίδια τα οποία κατά την άποψή μου είναι κρίμα να τα βλέπεις σε λιγότερες από 90 ίντσες με δεδομένο ότι έχεις ήδη έναν πολύ καλό προβολέα.

Προσωπικά αυτός ο μικρός "συμβιβασμός" με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο τα τελευταία 3 χρόνια που έχω το σύστημά μου.

Υ.Γ. με αυτόν τον τρόπο κατάφερνα να παίζω τέννις στο wii (χωρίς ήχο) την ώρα που η γυναίκα μου έβλεπε τηλεόραση...

Αδέρφια,

Αναδιαμόρφωσα λίγο το χώρο με τα ηχεία δηλαδή τα έφερα σε περισσότερη επαφή με το πανί παρά με την τηλεόραση και χρησιμοποιώντας την handmade πατέντα με τα βύσματα (θέλω COPYRIGHT!!!!!!!!!!!!!)
για την οποία θα σηκώσω φώτο, την παλεύω την κατάσταση...:BDGBDGB53:
Και στο φινάλε με λίγη καλή θέληση όλα τα βλέπεις καλύτερα......:a0210:

Μέτα από τόσο ζόρικο στήσιμο για μια 3ετία τουλάχιστον δεν ξανά-ακουμπάω...
Τώρα ήρθε η ώρα της απόλαυσης.....-bye-
:popcorn:

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβάλω στο σπίτι ξανά γυψωσανιδά, μπογιατζή, ενδεχομένως ηλεκτρολόγο για περισσότερα σπασίματα......:bang:

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:heeeelllllooooo:

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!!!!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:SFGSFGSF::firstprize: