sony vpl-vw40

Re: Απάντηση: sony vpl-vw40

ξερω οτι επιασαν επαυτοφορο τη σονη να σχεδιαζει προβολι καλητερο του 40αρη με περιπου 1000ε θα ερθει το σεπτεμβρη.το χαμηλο κοστος το δικαιολογη η προελευση του china σε σχεση με ολα τα αλλα που ειναι japan.επισης ολες οι εταιριες θα εχουν digital pixel correction.υπομονη.κανε τα μπανια σου ενισχυσε τις οικονομιες σου και μετα θα παρεις κατι που θα το χαρεις πολυ περισοτερο.-bye-.
Σωστή αποψη αυτή!

Αφηστε να περασει το καλοκαιρακι και να κανουμε και τις διακοπές μας, και απο Φθινόπωρο βλέπουμε τι θα επακολουθησει...:grandpa:

Αυτο που με χαλαει παντως στη SONY ειναι το ότι ΔΕΝ φτιαχνει προβολια με καλη φωτεινοτητα (lumens)... Aν το διορθωσει και αυτό σε επόμενες υλοποιήσεις, θα εναι μια απο τις καλυτερες εταιριες και σε αυτο το ειδος....:antlers:

α και επειδη κατι ειπατε για ακριβες λαμπες.
ποιος σας ειπε οτι οταν αλλαζετε λαμπα να αλλαζετε αυτοματα και τον κλοβο και να πληρωνετε τα διπλασια.
ειμαι σιγουρος οτι ολα τα μελη του φορουμ ακομα και αυτα που δεν εχουν προβολεα μπορουν να αντικαταστησουν μονο λαμπα κρατοντας τον ιδιο κλοβο ο οποιος δεν φθηρετε.
σε εναν 11ht σονυ προσφατα η λαμπα εφτασε 1000 ωρες και επρεπε να την αλλαξω.ρωτησα και μου ειπαν 850ε για λαμπα και λεω οτι πολλα ειναι σε σχεση με τον επσονα που εχω που η λαμπα κοστιζει 270 μαζι με κλοβο.
τελικα αφου εψαξα πηρα μονο τη λαμπα 350ε και την εβαλα μονος στον κλοβο πραγματικα πανευκολα.ολοι μπορουν να το κανουν.
:2thumb22sup:

επί ευκαιρία να ρωτήσω κάτι;γίνεται να βάλουμε μεγαλύτερη λάμπα σε watt;
για να ενισχύσουμε ας πούμε την φωτεινότητα.

ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙς ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ.
ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ 2 XENON ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΘΑ ΣΑς ΠΩ

Θα κάνεις πατέντα φαντάζομαι!!!!!!! σου εύχομαι να πετύχει.Θα μάς πεις λεπτομέρειες johnako??-bye--bye-

Πραγματικά χαίρομαι που υπάρχει αυτή η διάθεση για πειραματισμό, αλλά για να πω και την αλήθεια είμαι λίγο απαισιόδοξος για το συγκεκριμένο πείραμα.

Ακόμα και αν παραβλέψουμε τα (πολλά και διάφορα) θέματα με τις διαφορές μεταξύ UHP και Xenon λαμπών και όλα τα σχετικά θέματα με φιλτραρίσματα κτλ, έχεις υπόψη ότι τα watt των λαμπών αυτοκινήτου είναι ένα μικρό κλάσμα από αυτά της λάμπας π.χ. του Ruby?

ναι πετυχει δεν πετυχει θα σας πω αμεσως οταν το κανω
Θα κάνεις πατέντα φαντάζομαι!!!!!!! σου εύχομαι να πετύχει.Θα μάς πεις λεπτομέρειες johnako??-bye--bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: sony vpl-vw40

ναι το γνωριζω οχι ολες ομως.επισης σκεφτομαι και αλλων ειδων λαμπες και πιο ισχυρες.θα δουμε...-bye-
Πραγματικά χαίρομαι που υπάρχει αυτή η διάθεση για πειραματισμό, αλλά για να πω και την αλήθεια είμαι λίγο απαισιόδοξος για το συγκεκριμένο πείραμα.

Ακόμα και αν παραβλέψουμε τα (πολλά και διάφορα) θέματα με τις διαφορές μεταξύ UHP και Xenon λαμπών και όλα τα σχετικά θέματα με φιλτραρίσματα κτλ, έχεις υπόψη ότι τα watt των λαμπών αυτοκινήτου είναι ένα μικρό κλάσμα από αυτά της λάμπας π.χ. του Ruby?

Παιδιά, ΔΕΝ θελω να σας απογοητευσω, αλλα ΔΕΝ ειναι ετσι ευκολα τα πραγματα με τα watt...

Ο καθε προβολεας εχει κατασκευαστει για να εχει μεσα του συγκεκριμενη λαμπα με συγκεκριμενα watt, ΑΝΑΛΟΓΩΣ το φακο που εχει, τα τσιπακια του, τα πανελ του, τον χωρο που υπαρχει μεσα στο κουτι για τον εξαερισμο της λάμπας, τα ανεμιστηράκια κλπ....

AN καποιος βαλει λαμπα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σε watt απο αυτήν που προβλέπει ο κατασκευαστής, υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ κινδυνος να αλλοιωθουν τα πανελ του προβολεα και ο φακός του απο την αυξημενη θερμοτητα, καθως και ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ κινδυνος για καταστροφη ολου του μηχανηματος.... :grandpa:

σε εναν 11ht σονυ προσφατα η λαμπα εφτασε 1000 ωρες και επρεπε να την αλλαξω.ρωτησα και μου ειπαν 850ε για λαμπα και λεω οτι πολλα ειναι σε σχεση με τον επσονα που εχω που η λαμπα κοστιζει 270 μαζι με κλοβο.
τελικα αφου εψαξα πηρα μονο τη λαμπα 350ε και την εβαλα μονος στον κλοβο πραγματικα πανευκολα. Ολοι μπορουν να το κανουν.
:2thumb22sup:

Johny, αυτο με την αλλαγη λαμπας μεσα στον ΙΔΙΟ κλοβο γινεται σε ΟΛΟΥΣ τους προβολεις?? Και ΠΟΙΑ ειναι η διαδικασια ακριβως για να αλλαχτει η λαμπα απο τον ιδιο το χρηστη ???

Αν εχεις χρονο καποια στιγμή, φτιαξε στο αναλογο θεμα με τις ρυθμισεις ενα thread που να περιγραφεις ΠΩΣ ακριβως γινεται αυτο... ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ πολλα παλια και καινουργια μελη του club.... :ernaehrung004:

o τροπος ειναι πανευκολος.
θα σας πω και το πιο κουφο που εκανε ενας φιλος μου και οταν το εκανε εγω γελαγα νομιζοντας οτι θα χαλασει το προβολεα του.
καταφερε και εκανε σχεδον τελεια συγκλιση στα πανελ χρησιμοποιοντας μαγνητες,ναι μαγνητες.κουφο ε?
εννειτε οτι θα κανω και θα βγαζω και φοτος καθως το κανω να το δειτε ολοι.
αυτο που λες με τα watt δεν ισχυει γιατι μπορω να κανω μετασχηματιστη και εξωτερικη τροφοδοσια.οσον αφορα τη θερμοτητα εχεις καποιο δικιο αλλα δεν ειναι ικανη να ΛΙΩΣΕΙ τα πανελ.εξαλου καθε μηχανιμα οταν υπερβει καποια θερμοκρασια κλεινει για να μην καει.θα δουμε....

Πάντως εγώ έκανα δοκιμή και έβγαλα την δική του λάμπα έβαλα μια λάμπα led (με εξωτερική τροφοδοσία) με 60 λεντάκια που πήρα από το ebay που έχει περίπου θερμοκρασία λευκού 6000Kelvin. http://cgi.ebay.co.uk/60-LED-GU10-2...yZ109067QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Η εικόνα ψιλομπλέδισε και κυρίως σκοτείνιασε.

Πρέπει να παίζει σαφώς ρόλο και τι δέσμη έχει η λάμπα. Στους προβολείς χρησιμοποιούν κατευθυντικές λάμπες με πολύ μικρό άνοιγμα μοιρών.
Ως γνωστόν το μικρο άνοιγμα συγκεντρώνει πολύ περισσότερο φως κάτι που χρειάζεται σε προβολέα. Δεν έχει νοήμα να σκορπίζει το φως σε άνοιγνα π.χ. 40 μοιρών....

Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα αυτο ειναι αδυνατον να εχει καλα αποτελεσματα. Ολες οι λαμπες που χρησιμοποιουμε στους προβολεις Home Theater εχουν φιλτραριστει απο το εργοστασιο ετσι ωστε να εχουν σωστη φασματικη απόδοση σε RGB.

γνωριζω ,απλα θα κανω μια προσπαθια και βλεπουμε.
παντως εχουν κερδος 1000% τοσο που τις πουλανε

Το επόμενο πείραμά μου θα είναι με λάμπα που περιμένω να μου έρθει , πολύ δυνατή led 500 lumens!!
http://www.lowco2lighting.com/browse/product_details.php?id=24

Αν η εικόνα βελτιωθεί , τότε η τεχνολογία led είναι πολύ κοντά απλά δεν μας την δίνουν από τώρα.

θα την βαλεις στον JVC?????μπαινει αυτη η λαμπα????????