Sony VPL-VW500ES Νεο firmware
Πριν καλά-καλά κυκλοφορήσει το νέο της μοντέλο VPL-VW500ES η Sony έβγαλε νέο firmware (1.005)......
http://www.perfectimage.gr/2013/12/11/sony-vpl-vw500es-νεο-firmware/
Ωραιο συγκριτικο.
Σαφεστατη υπεροχη του sony , αλλα ειναι λογικο αφου παιζουν native 4k υλικό.
Τι είδους σύγκριση είναι αυτή όμως; Το ένα μηχάνημα έχει διπλάσια τιμή απ´το άλλο.
Πιο τίμια σύγκριση θα ήταν ο Sony VPL-VW500ES με τον JVC Χ900 που οι τιμές τους είναι κοντά.
Τα περι ευκρινειας ειναι προφανη και προφανως δεν αλλαζουν με τον X900 πχ.
Παντως στις φωτο ο ενας με τον αλλο εχουν αρκετη διαφορα, και χανει αυτος με τη θολη εικονα. Δεν ξερω αν το θολη ερχεται μονο απο το πανελ, εμενα μου φαινεται απο αλλου....
Ε, τί να εξηγήσω δλδ;
Οταν ο ενας εχει 4K panel και ο αλλος παλευει με μαζτούνια τυπου eshift, τι χρήσει ανάλυσης;
Αν και τα 4K ειναι αναπόφευκτα στα επομενα 1-2 χρονια, για εγκυκλοπαιδικούς και μονο λόγους, θα ηθελα να δω τη διαφορα μεταξυ του Sony και ενώς 700/900 + Lumagen.
Κι εγώ αυτή την αίσθηση έχω αλλά αν δεν έχεις τα μηχανήματα μπροστά σου ότι και να πείς είναι παρακινδυνευμένο.
Κοίτα, ας συμφωνήσουμε (?) σε κάποια πράγματα για να μην λέμε τα ίδια αλλά με διαφορετικά λόγια.
1. Σαφώς τα native 4Κ είναι καλύτερα απ´τα e-shift και τα πάσης φύσεως interpolation.
2. Η ευκρίνεια ή "ευκρίνεια", αν προτιμάς, επειρεάζεται από πολλά πράγματα πέρα απ´το φακό και το τσιπάκι. Ειδικά η "ευκρίνεια" που θα δεί το μάτι στο πανί ή σε κάποια screenshot, κυρίως σε εικόνα και λιγότερο σε ειδικά πάτερνς.
1.Δικιο εχεις τα ιδια λέμε (εγω και ο "αλλος")
2.Αν εχει ο προβολέας σου καλά πχ οπτικά , δεν περιμένεις να του βάλεις 4κ υλικό για να το διαπιστώσεις.Για αυτον τον λόγο (και φυσικά με δεδομένη την εξαιρετική εικόνα γενικότερα των jvc, ακομα και των μικρών x3/30/35) εγραψα αυτα του προηγουμενου ποστ μου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.