SONY VPL-VW500ES

Απάντηση: Re: SONY VPL-VW500ES

Ωραιο συγκριτικο.
Σαφεστατη υπεροχη του sony , αλλα ειναι λογικο αφου παιζουν native 4k υλικό.

Τι είδους σύγκριση είναι αυτή όμως; Το ένα μηχάνημα έχει διπλάσια τιμή απ´το άλλο.
Πιο τίμια σύγκριση θα ήταν ο Sony VPL-VW500ES με τον JVC Χ900 που οι τιμές τους είναι κοντά.

Re: Απάντηση: Re: SONY VPL-VW500ES

Τι είδους σύγκριση είναι αυτή όμως; Το ένα μηχάνημα έχει διπλάσια τιμή απ´το άλλο.
Πιο τίμια σύγκριση θα ήταν ο Sony VPL-VW500ES με τον JVC Χ900 που οι τιμές τους είναι κοντά.

Δίκιο έχεις, αλλά μάλλον το συγκριτικό εγινε με στοχο την ευκρίνεια σε 4κ υλικό.
Πολυ αμφιβάλλω οτι σε αυτόν τον τομέα ο χ900 εχει διαφορές απο τον χ500

Δεν το ξέρω, μπορεί και όχι αλλά η άποψή μου είναι οτι θα έει διαφορά. Όχι απ´το panel αυτό καθεαυτό αλλά απ´το σύνολο του πακέτου.
Τά χρώματα η φωτεινότητα το contrast... όλα επειρεάζουν την ευκρίνεια.

Τα περι ευκρινειας ειναι προφανη και προφανως δεν αλλαζουν με τον X900 πχ.

Το ενδιαφερον ειναι η αποδοση του μαυρου / constrast του Sony.

Στα sc φαινεται πολυ καλή.

Φυσικα συγκρινει με τον 500 και οχι με τον 700 / 900 αλλα η αισθηση μου ειναι ότι ειναι εφαμιλλη με των τελευταίων.

Αλλα βεβαια, ως γνωστον, από τα sc δυσκολα βγαινουν ασφαλη συμπερασματα....

Τα περι ευκρινειας ειναι προφανη και προφανως δεν αλλαζουν με τον X900 πχ.

Δηλαδή;
Θα σε πείραζε να μου εξηγήσεις λίγο τα προφανή; :tongue:

Ε, τί να εξηγήσω δλδ;

Οταν ο ενας εχει 4K panel και ο αλλος παλευει με μαζτούνια τυπου eshift, τι χρήσει ανάλυσης;

Αν και τα 4K ειναι αναπόφευκτα στα επομενα 1-2 χρονια, για εγκυκλοπαιδικούς και μονο λόγους, θα ηθελα να δω τη διαφορα μεταξυ του Sony και ενώς 700/900 + Lumagen.

Το λουματζεν τι το θες?

Η μεγαλη αλλαγη στην εικονα θα ερθει - αν ερθει ποτε - απο το υλικο, οχι απο το πανελ. Το ειδαμε και παλαιοτερα οταν το υλικο εγινε 1080 και το βλεπαμε σε 1080 και 720 πανελ.
Πολλοι παλιοι θα θυμουνται κατι συγκριτικα .....

Παντως στις φωτο ο ενας με τον αλλο εχουν αρκετη διαφορα, και χανει αυτος με τη θολη εικονα. Δεν ξερω αν το θολη ερχεται μονο απο το πανελ, εμενα μου φαινεται απο αλλου....

Παντως στις φωτο ο ενας με τον αλλο εχουν αρκετη διαφορα, και χανει αυτος με τη θολη εικονα. Δεν ξερω αν το θολη ερχεται μονο απο το πανελ, εμενα μου φαινεται απο αλλου....

Κι εγώ αυτή την αίσθηση έχω αλλά αν δεν έχεις τα μηχανήματα μπροστά σου ότι και να πείς είναι παρακινδυνευμένο.

Ε, τί να εξηγήσω δλδ;

Οταν ο ενας εχει 4K panel και ο αλλος παλευει με μαζτούνια τυπου eshift, τι χρήσει ανάλυσης;

Αν και τα 4K ειναι αναπόφευκτα στα επομενα 1-2 χρονια, για εγκυκλοπαιδικούς και μονο λόγους, θα ηθελα να δω τη διαφορα μεταξυ του Sony και ενώς 700/900 + Lumagen.

Κοίτα, ας συμφωνήσουμε (?) σε κάποια πράγματα για να μην λέμε τα ίδια αλλά με διαφορετικά λόγια.
1. Σαφώς τα native 4Κ είναι καλύτερα απ´τα e-shift και τα πάσης φύσεως interpolation.
2. Η ευκρίνεια ή "ευκρίνεια", αν προτιμάς, επειρεάζεται από πολλά πράγματα πέρα απ´το φακό και το τσιπάκι. Ειδικά η "ευκρίνεια" που θα δεί το μάτι στο πανί ή σε κάποια screenshot, κυρίως σε εικόνα και λιγότερο σε ειδικά πάτερνς.

Re: Απάντηση: Re: SONY VPL-VW500ES

Κι εγώ αυτή την αίσθηση έχω αλλά αν δεν έχεις τα μηχανήματα μπροστά σου ότι και να πείς είναι παρακινδυνευμένο.

Κοίτα, ας συμφωνήσουμε (?) σε κάποια πράγματα για να μην λέμε τα ίδια αλλά με διαφορετικά λόγια.
1. Σαφώς τα native 4Κ είναι καλύτερα απ´τα e-shift και τα πάσης φύσεως interpolation.
2. Η ευκρίνεια ή "ευκρίνεια", αν προτιμάς, επειρεάζεται από πολλά πράγματα πέρα απ´το φακό και το τσιπάκι. Ειδικά η "ευκρίνεια" που θα δεί το μάτι στο πανί ή σε κάποια screenshot, κυρίως σε εικόνα και λιγότερο σε ειδικά πάτερνς.

1.Δικιο εχεις τα ιδια λέμε (εγω και ο "αλλος" :p)
2.Αν εχει ο προβολέας σου καλά πχ οπτικά , δεν περιμένεις να του βάλεις 4κ υλικό για να το διαπιστώσεις.Για αυτον τον λόγο (και φυσικά με δεδομένη την εξαιρετική εικόνα γενικότερα των jvc, ακομα και των μικρών x3/30/35) εγραψα αυτα του προηγουμενου ποστ μου.

Παίδες, ήμουν παρω στο περιφημο συγκριτικό 720-1080 και αυτο που μου εχει μεινει ειναι ότι τότε ηταν δυσκολο να καταλάβεις ποιος ήταν ποιος (λόγω διαφορερικού gamma / χρωματων κλπ ηταν ευκολο να μπερδευτεις)

Εδω ομως η διαφορα δεν ειναι x2 (οπως τα 720->1080) αλλά x4 (1080->4K)

Οποτε η διαφορα στην ευκρινεια των SC ειναι απολυτως αναμενομενη (παντα με 4Κ υλικο προφανως - το οποιο φυσικα ειναι αυτο που θα κανει τη διαφορα, δεν ειπα κατι αλλο).

Τον Lumagen θα τον ηθελα, για εντελως εγκυκλοπαιδικους λόγους - για να δω ποσο θα μπορουσε να πλησιασει τα 4K - ετσι για το φραμπαλα ρε παιδι μου - ασχετη κουβεντα αυτή / μη μπλεκόμαστε.

Εμενα αυτο που θα με ενδιεφερε ειναι η αποδοση του μαυρου στο Sony η οποια (συγκριτικα παντα) φαινεται πραγματικα πολυ καλη.

Αυτό που κάνει ο Lumagen το κάνεις και με τον προβολέα σου... Απλά ο Lumagen έχει λίγο μικρότερα βηματάκια για fine tuning.
Κι εδώ οι δύο προβολείς έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις παρ´όλα αυτά έχεις δίκιο, άλλο 2Χ κι άλλο 4Χ.
Στο υπογράφω όμως με κίνδυνο να εκτεθώ ανεπανόρθωτα... :silly: Όταν πέσουν στα χέρια μας δύο καλοί προβολείς, ένας 2Κ κι ένας 4Κ και παίξουμε υλικό 4Κ η διαφορά θα είναι σαφώς, σαφέστατα, μικρότερη. Τέτοιο θόλωμα, με σωστή ρύθμιση, δεν υπάρχει (στο δικό σου JVC πχ) ούτε σε 720p mkv.

Το μονο που κανει ο λουματζεν και δεν το κανουν τα cms στους προβολεις ειναι η ρυθμιση στο τριγωνο σε παρα πολλα σημεια.
Για μενα αυτο δινει ευκρινεια.
Ισως κανει και στο gamma πολλα σημεια, δεν θυμαμαι καλα, αλλα αυτο το κανεις και με το pc πλεον.

Τωρα οσον αφορα τη διαφορα απο 2κ σε 4κ, κι αν σκαλισω καποια παλια που ψαχναμε και τοτε, ελεγαν οτι πρεπει να λαβουμε υποψιν και τι πιανει το ματι πλεον σε αυτες
τις αποστασεις κι αυτες τις διαστασεις.

@Μπαμπης

εχει δεν εχει, που να τη δει τη θολουρα στο δικο του ρε συ με τοσο sharpness που θελει να βλεπει ? :p
Ασε που δε ξερουμε αν πρεπει να φοραει και κανα γυαλακι το πιπινι :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SONY VPL-VW500ES

1.Δικιο εχεις τα ιδια λέμε (εγω και ο "αλλος" :p)
2.Αν εχει ο προβολέας σου καλά πχ οπτικά , δεν περιμένεις να του βάλεις 4κ υλικό για να το διαπιστώσεις.Για αυτον τον λόγο (και φυσικά με δεδομένη την εξαιρετική εικόνα γενικότερα των jvc, ακομα και των μικρών x3/30/35) εγραψα αυτα του προηγουμενου ποστ μου.

Γενικα συνφωνουμε, αλλα διαφωνω καθετα στα bold.
Εξαιρετικη εικονα απο μηχανακια χωρις cms ειναι απο πολυ δυσκολο εως αδυνατο.-

Το sharpening του Lumagen δεν το εχω δει αλλού παντως (δεν μιλαω για PC)

Και λίγο που παίξαμε με του 700, δεν ηταν το ιδιο.

Βεβαια, το ειδαμε χοντρικα - εκκρεμει να το ξανακοιταξω.

Κατα τα αλλα, αγαπητε Χρηστο, ελπίζω ο Epson σου να παιζει καλα και να σου εχει φυγει η ορεξη να δεις τον 700....(γιατι το πιπινι θα ειναι απασχολημενο με αγορα νεων γυαλιων μυωπιας) :p