SONY VPL VW60 και 3D

Fred Madison

New member
27 November 2013
17
Καλησπέρα, νέος στην κοινότητά σας και μπαίνω με την καλημέρα στην ερώτησή μου.
Υπάρχει τρόπος ο SONY VPL VW60 να δείξει 3D ή ρωτάω χαζομάρες;
Δεν είμαι δα και κανένας τρομερά έμπειρος χρήστης.

Ευχαριστώ,
φιλικά,
Βασίλης.

Είναι μονο 2d...

OK ευχαριστώ για την απάντηση ...

μπορώ να βρω κάπου τις βέλτιστες ρυθμίσεις που μπορώ να κάνω ώστε να εχω την καλύτερη δυνατή εικόνα;
Χρησιμοποίω τον προβολέα στο 80% για να παίζω παιχνίδια και σε λιγες μέρες θα αλλάξω λάμπα μιας και ήδη έχει παίξει αρκετές ώρες.

Last edited:
Re: Απάντηση: SONY VPL VW60 και 3D

Ισως ειναι η λυση που ζητας.!

http://www.3d-vip.com/#!3d-displayer/chjm

Βρε λες...; Υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει τέτοιου είδους λύση;
Ειναι εφάμιλλη με έναν προβολέα που παίζει 3D απο την κατασκευή του;

Ευχαριστώ warewolf73

Δυστυχως δεν γνωριζω περισσοτερα για αυτη τη 3d συσκευη.!

Ρυθμισεις του προβολεα σου οσον αφορα τα χρωματα cms δεν μπορεις να βαλεις καποιες ετοιμες τιμες.
Θα πρεπει να καλιμπραριστει.!

Μπορεις να ρυθμισεις με σχετικα patterns ομως, την φωτεινοτητα και αντιθεση με τα αντιστοιχα black/white level clipping ή με καποια αλλα σχετικα patterns

Απάντηση: Re: Απάντηση: SONY VPL VW60 και 3D

Βρε λες...; Υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει τέτοιου είδους λύση;
Ειναι εφάμιλλη με έναν προβολέα που παίζει 3D απο την κατασκευή του;

Ευχαριστώ warewolf73

Το προβλημα αυτης της συσκευης ειναι το flicker
Τωρα το ποσο θα σε ενοχλησει αυτο, εσυ το ξερεις
Καποιοι λενε οτι το συνηθιζουν, αλλοι δεν το αντεχουν

Η συχνοτητα βλεπεις θα πεσει στα 30Hz. Οποτε λογικο ειναι, στα φωτεινα ιδιως σημεια της εικονας να υπαρχει flicker.
Αν μειωσεις την φωτεινοτητα, θα μειωσεις και το flicker.
Το θεμα ειναι ομως οτι η φωτεινοτητα ηδη θα εχει μειωθει με τα γυαλια.
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.

Παντως ειναι η μοναδικη λυση.

Δυστυχως δεν γνωριζω περισσοτερα για αυτη τη 3d συσκευη.!

Ρυθμισεις του προβολεα σου οσον αφορα τα χρωματα cms δεν μπορεις να βαλεις καποιες ετοιμες τιμες.
Θα πρεπει να καλιμπραριστει.!

Μπορεις να ρυθμισεις με σχετικα patterns ομως, την φωτεινοτητα και αντιθεση με τα αντιστοιχα black/white level clipping ή με καποια αλλα σχετικα patterns

Να καλιμπραριστεί... Μάλιστα... Και που μπορώ να απευθυνθώ για κάτι τέτοιο; Το κόστος αυτού; Ευχαριστώ και πάλι warewolf73.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SONY VPL VW60 και 3D

Το προβλημα αυτης της συσκευης ειναι το flicker
Τωρα το ποσο θα σε ενοχλησει αυτο, εσυ το ξερεις
Καποιοι λενε οτι το συνηθιζουν, αλλοι δεν το αντεχουν

Η συχνοτητα βλεπεις θα πεσει στα 30Hz. Οποτε λογικο ειναι, στα φωτεινα ιδιως σημεια της εικονας να υπαρχει flicker.
Αν μειωσεις την φωτεινοτητα, θα μειωσεις και το flicker.
Το θεμα ειναι ομως οτι η φωτεινοτητα ηδη θα εχει μειωθει με τα γυαλια.
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.

Παντως ειναι η μοναδικη λυση.

Μάλιστα... Ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντησή σου.
Θα μείνω όπως είμαι λοιπόν γιατί ούτε και το ενδεχόμενο θέμα του φλίκερινγκ με ενθουσιάζει,
ούτε θέλω να μειώσω την φωτεινότητα = ποιότητα εικόνας.
Ας μείνω στις δυο διαστάσεις γιατί πέραν αυτού και με τις λίγες γνώσεις που εχω νομίζω πως ο προβολέας μου ειναι αξιοπρεπέστατος.

Θα ηταν προτιμοτερο αν θελησεις να καλιμπραρεις τον προβολεα σου να αλλαξεις πρωτα τη λαμπα και να περιμενεις να παιξει η νεα περιπου 100-150 ωρες και υστερα να καλιμπραρεις.

Θα ξεθυμανει τις πρωτες ωρες και θα αλλαξει η χρωματικη της συμπεριφορα.!
Υστερα καλεις εναν calibrator. Τιμες δεν γνωριζω, μπορεις να μαθεις ρωτωντας φανταζομαι.

Τελος οσον αφορα το 3d, να σου πω οτι για τα δικα μου γουστα πιο πολυ το θες οταν δεν το εχεις, παρα οταν το αποκτησεις. Αν εξαιρεσουμε 3-4 καλα ντοκυμαντερ σε 3d και 5-6 περιπου ταινιες, ελαχιστες ηταν οι υπολοιπες που αν δεν με ζαλισαν, τουλαχιστον με ευχαριστησαν.!

Μην νομιζεις λοιπον οτι χανεις κατι το πολυ σπουδαιο.!
Καλη σχετικα εμπειρια, αλλα κουραστικη και αρκετες φορες μη καλα υλοποιησιμη (τουλαχιστον σε post processing) με αποτελεσμα τις πιο πολλες φορες να προτιμαται η θεαση σε 2d.!

Γνωμη μου: Αν ακουσεις για μια ταινια με παρα πολυ καλη υλοποιηση 3d, καλυτερα να πας να τη δεις σε ενα σινεμα.!
Μην αναβαθμισεις προβολεα ΜΟΝΟ για την υποστηριξη 3d.
Aν καποτε αλλαξεις προβολεα για αλλους λογους, καλως να εχει 3d. (αν υπαρχει ακομα οπως τωρα, γιατι ηδη ετοιμαζουν 3d χωρις γυαλια, ή μπορει τελικα να ηταν μια φουσκα που να ξεφουσκωσει γενικα το 3d)

ΟΚ νομίζω πως έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις. Πολλές φορές όλα ειναι στο μυαλό.
Θα κοιτάξω και το θέμα του καλιμπραρίσματος. Ειναι πολύ βασικό και δε το είχα κάνει ούτε και στη λάμπα
που θα απέλθει αύριο μεθαύριο...

Σε ευχαριστώ πολύ!

καλησπέρα, έχουμε τον ίδιο προβολέα.
κανονικά το καλιμπράρισμα γίνεται για το συγκεκριμένο χώρο και επαναλαμβάνεται όση η λάμπα γράφει ώρες και αλλάζει η φωτεινότητά της.
αλλά αν googlάρεις ή πας στο avsforum μπορείς να βρεις διάφορες τιμές για τον 60άρη. δεν θα είναι ιδανικές για το σύστημά σου αλλά θα είναι σαφώς ανώτερες από την εικόνα out of the box.

tip: επειδή η λάμπα του συγκεκριμένου πέφτει πολύ γρήγορα, καλό είναι να την αλλάζεις κάθε 500-600 ώρες. η διαφορά είναι θεαματική. επίσης διάλεξε ΜΟΝΟ original λάμπα κι ας είναι και στα διπλάσια λεφτά από κάτι τυχαίες, έχει πολύ μεγάλη διαφορά το τελικό αποτέλεσμα.

κανονικά το καλιμπράρισμα γίνεται για το συγκεκριμένο χώρο και επαναλαμβάνεται όση η λάμπα γράφει ώρες και αλλάζει η φωτεινότητά της.
αλλά αν googlάρεις ή πας στο avsforum μπορείς να βρεις διάφορες τιμές για τον 60άρη. δεν θα είναι ιδανικές για το σύστημά σου αλλά θα είναι σαφώς ανώτερες από την εικόνα out of the box.

tip: επειδή η λάμπα του συγκεκριμένου πέφτει πολύ γρήγορα, καλό είναι να την αλλάζεις κάθε 500-600 ώρες. η διαφορά είναι θεαματική. επίσης διάλεξε ΜΟΝΟ original λάμπα κι ας είναι και στα διπλάσια λεφτά από κάτι τυχαίες, έχει πολύ μεγάλη διαφορά το τελικό αποτέλεσμα.

Κάθε 500 με 600 ώρες δε νομίζω πως με παίρνει οικονομικά να αλλάζω λάμπα αλλά ευελπιστώ πως θα δω μεγάλη διαφορά μιας και η λάμπα μου μετρά 1800 και βάλε ώρες ... :)
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες

+ πολλά!!

+πολλά; τι εννοείς; πως έχει μεγάλη διαφορά τιμή της ορίτζιναλ με τις άλλες ή πως η διαφορά στην ποιότητα μεταξύ της ορίτζιναλ λάμπας με τις υπόλοιπες είναι τεράστια;;

Ναι, απλά, υπερθεματίζω αυτό που έγραψε ο Θοδωρής. Στο θέμα των προβολέων, η λάμπα είναι σαν τη μηχανή του αυτοκινήτου, δεν είναι φρόνιμο να το ρισκάρεις. Σίγουρα υπάρχει πιθανότητα και μια μη ορίτζιναλ λάμπα να σου δώσει καλά αποτελέσματα, όμως, κάτι τέτοιο το δέχεσαι όχι με αυξημένες πιθανότητες.

+ πολλά!!

Ναι, απλά, υπερθεματίζω αυτό που έγραψε ο Θοδωρής. Στο θέμα των προβολέων, η λάμπα είναι σαν τη μηχανή του αυτοκινήτου, δεν είναι φρόνιμο να το ρισκάρεις. Σίγουρα υπάρχει πιθανότητα και μια μη ορίτζιναλ λάμπα να σου δώσει καλά αποτελέσματα, όμως, κάτι τέτοιο το δέχεσαι όχι με αυξημένες πιθανότητες.

Στην δική μου περίπτωση προτίμησα να αγοράσω μια λάμπα που είναι ορίτζιναλ με την αρχική που είχε ο προβολέας με τη διαφορά πως το casing είναι από άλλο κατασκευαστή και όχι το ορίτζιναλ κουτί που δίνει η SONY.
Θεωρώ πως το αποτέλεσμα θα είναι εφάμιλο μιας και το ουσιαστικό κομμάτι το οποίο καλείτε να αποδώσει είναι αυτό που πρέπει της PHILIPS.
Αποτέλεσμα θα έχω πολύ σύντομα.

Σήμερα άλλαξα επιτέλους τη λάμπα του προβολέα μου.
Ω λα λα... σαν να πήρα καινούργιο μηχάνημα αισθάνθηκα.
Με το πέρασμα του χρόνου δεν είχα αντιληφθεί πόσο είχε πέσει η απόδοσή του.
Υπάρχει κάποια πάνω κάτω κατά προσέγγιση καλής λειτουργίας της λάμπας ανά ώρες;

η ορίτζιναλ λάμπα φάνηκε να πέφτει σημαντικά μετά τις 250 ωρες.
στις 600 ώρες πάνω-κάτω είναι για αντικατάσταση.
αν έχεις στη διάθεσή σου φωτόμετρο μπορείς να παρακολουθείς την πτώση της φωτεινότητας ώστε να αποφασίσεις με ακρίβεια.