Sony vs Samsung αδυνατώ να αποφασίσω

Suser

New member
18 December 2014
65
Μετά από τρελό διάβασμα(κυριολεκτικά) στο δίκτυο έχω κατασταλάξει σε δύο μοντέλα και δεν μπορώ να αποφασίσω.

Είμαι ανάμεσα σε:
Sony Kdl-50w805b ---->>799
Samsung UE50H6470 ---->> 699
Samsung UE55H6470 ---->> 769
Οι παραπάνω τιμές είναι από Mediamarkt Γερμανίας

Τα θετικά-αρνητικά της κάθε συσκευής τα γνωρίζω.Η ζυγαριά έγερνε προς Sony διότι από ότι διαβάζω χειρίζεται καλύτερα τα SD σήματα, το χαμηλό input lag και το βασικότερο τα καλύτερης ομοιομορφίας πάνελ.

Αλλά σήμερα Πολύ τις είδα δίπλα δίπλα μου φάνηκαν εφάμιλλες και σκέφτηκα να βάλω και την 55 Samsung στις επιλογές μου διότι με λιγότερα από την w805 παίρνω 55ίντσες.
Αλλά φοβάμαι τα πάνελ της Samsung ως προς το banding,clouding κτλ και δεν θέλω να ταλαιπωρηθώ με επιστροφές μέχρι να βρω σωστό πάνελ.
Δεν ξέρω ποια να πάρω....

Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη..Ευχαριστώ!

Η ομοιομορφία πάνελ είναι θέμα τύχης σε όλες τις τηλεοράσεις LED LCD είτε είναι Samsung είτε Sony είτε οτιδήποτε άλλο και μάλιστα αυτό ισχύει εδώ και χρόνια, όποιος λέει το αντίθετο μάλλον δεν έχει και μεγάλη εμπειρία από τηλεοράσεις.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια οι περιπτώσεις ακραίας ανομοιομορφίας (έντονο clouding , banding κτλ) είναι σχετικά περιορισμένες ειδικά στα πάνελ τεχνολογίας VA. Στα IPS και στις τηλεοράσεις curved είναι σαφώς χειρότερα τα πράγματα.

Η ομοιομορφία πάνελ είναι θέμα τύχης σε όλες τις τηλεοράσεις LED LCD είτε είναι Samsung είτε Sony είτε οτιδήποτε άλλο και μάλιστα αυτό ισχύει εδώ και χρόνια, όποιος λέει το αντίθετο μάλλον δεν έχει και μεγάλη εμπειρία από τηλεοράσεις.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια οι περιπτώσεις ακραίας ανομοιομορφίας (έντονο clouding , banding κτλ) είναι σχετικά περιορισμένες ειδικά στα πάνελ τεχνολογίας VA. Στα IPS και στις τηλεοράσεις curved είναι σαφώς χειρότερα τα πράγματα.

Ναι αλλά φέτος οι Samsung ακούγονται περισσότερο από τις Sony σε θέματα ομοιομορφίας
Ειδικά στο thread της Samsung στο hififorums.de για clouding,dse,banding και updates που χειροτερεύουν την εικόνα διαβάζεις..

Ναι αλλά φέτος οι Samsung ακούγονται περισσότερο από τις Sony σε θέματα ομοιομορφίας
Ειδικά στο thread της Samsung στο hififorums.de για clouding,dse,banding και updates που χειροτερεύουν την εικόνα διαβάζεις..

Στις 48" , 50" και 60" Sony και Samsung έχουν ίδια πάνελ (Samsung , AUO και Sharp αντίστοιχα) , η μόνη διάσταση που υπάρχει διαφοροποίηση είναι οι 55".

Εφόσον όμως η Samsung πουλάει 3-4 φορές περισσότερο από την Sony αναλογικά θα έχει και 3-4 περισσότερες αναφορές για clouding , banding.

Αυτό δεν σημαίνει ότι προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη , ελευθερία έχουμε ότι θέλει ο καθένας αγοράζει. Καλή χρονιά.

Στις 48" , 50" και 60" Sony και Samsung έχουν ίδια πάνελ (Samsung , AUO και Sharp αντίστοιχα) , η μόνη διάσταση που υπάρχει διαφοροποίηση είναι οι 55".

Εφόσον όμως η Samsung πουλάει 3-4 φορές περισσότερο από την Sony αναλογικά θα έχει και 3-4 περισσότερες αναφορές για clouding , banding.

Αυτό δεν σημαίνει ότι προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη , ελευθερία έχουμε ότι θέλει ο καθένας αγοράζει. Καλή χρονιά.

Ωπ!
Αυτό με τα πάνελ των 55 ιντσών δεν το ήξερα..
Ποια η διαφορά τους;

Προς Θεού..Δεν υπέθεσα κάτι τέτοιο..απλώς ανταλλάσσουμε απόψεις και γι'αυτό άλλωστε άνοιξα το thread ώστε να βοηθηθώ από τις απόψεις σας
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου και καλή χρονιά

Τα πανελ ειναι τα ιδια αλλα οι επεξεργαστες εικονας
και η μηχανες βελτιωσης κινησης διαφερουν.
Νομιζω οτι σε εικονα ειναι καλυτερες οι Σονυ.

Φέτος σε αυτήν την κατηγορία είναι η χρονιά της sony.
O λόγος αντίθεσης που είναι σημαντικός για την ποιότητα της εικόνας και του μαύρου είναι για την samsung 3163:1και για την sony 4687:1
Για να κρίνεις μια τηλεόραση θα πρέπει πάντα να έχεις δικό σου υλικό, όταν επισκέπτεσαι τα μαγαζιά.
Εδώ το συγκεκριμένο reviewhttp://tweakers.net/reviews/3808/1/vijf-tvs-rond-de-50-inch-voor-800-euro-inleiding.html

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και καλή χρονιά σας..

Ναι να έχω δικό μου υλικό αλλά πάλι κάθε εταιρεία έχει δικές της εργοστασιακές ρυθμίσεις εικόνας, οπότε πάλι δεν βγαίνει αντικειμενικό αποτέλεσμα.
Απλώς από ότι έχω διαβάσει,οι Sony έχουν Out of the box καλύτερες ρυθμίσεις και δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο εν ενάντια με τις Samsung

Τα πανελ ειναι τα ιδια αλλα οι επεξεργαστες εικονας
και η μηχανες βελτιωσης κινησης διαφερουν.
Νομιζω οτι σε εικονα ειναι καλυτερες οι Σονυ.

Εδώ πάντως που μετράνε το Motion blur είναι οριακά καλύτερη σε καθαρότητα κίνησης η H6400 σε σχέση με την W8xx...http://www.rtings.com/info/motion-blur-tvs