sony vw40 VS benq w5000

Εχει αναφερθει πως αρκετοι βλεπουν rainbow στους Dlp (θελω να πιστευω πως ειναι παγκοσμιο το φαινομενο,ε?). Αυτο δηλαδη δεν ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα???????? Βγαζουν οι εταιρειες μηχανηματα και σου λενε π.χ. εαν βλεπεις μην το παρεις καλυτερα??? Με λιγα λογια... Προοριζεται για συγκεκριμενο κοινο? Τελικα μηπως το προβλημα δεν το εχουν αυτοι που βλεπουν rainbow αλλα το εχει η συγκεκριμενη τεχνολογια και απλα το προσπερναμε?

Δεν τους είδα σε αμμεση αντιπαράθεση αλλά ξεχωριστα και σε διαφορετικούς χώρους. Το μόνο που έχω να πώ είναι οτι βλέποντας τον sony ξέχασα κάθε άλλον στην ίδια κατηγορία τιμής.Στα μάτια μου σίγουρα είναι καλλύτερος απο τον 5000. Ακόμη και στην ευκρίνεια είναι μπροστά , εκτός απο το φως.

Εχει αναφερθει πως αρκετοι βλεπουν rainbow στους Dlp (θελω να πιστευω πως ειναι παγκοσμιο το φαινομενο,ε?). Αυτο δηλαδη δεν ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα???????? Βγαζουν οι εταιρειες μηχανηματα και σου λενε π.χ. εαν βλεπεις μην το παρεις καλυτερα??? Με λιγα λογια... Προοριζεται για συγκεκριμενο κοινο? Τελικα μηπως το προβλημα δεν το εχουν αυτοι που βλεπουν rainbow αλλα το εχει η συγκεκριμενη τεχνολογια και απλα το προσπερναμε?

Αν πάρουμε (ενδεικτικά) στοιχεία από τον πίνακα του projectorcentral για το ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προβολείς, θα δούμε ότι υπάρχουν πολλά μοντέλα βασισμένα σε τεχνολογία DLP, οπότε σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι το rainbow αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Μάλιστα, αν δεν το βλέπεις, δεν αποτελεί καθόλου πρόβλημα.

Το rainbow δεν είναι "μπαμπούλας". Όπως εγώ και αρκετοί άλλοι έχουμε ξαναγράψει εδώ, από τα DLP-equipped home cinema μας έχουν περάσει κατά καιρούς πάμπολλα άτομα, και ελάχιστοι παραπονέθηκαν για RBE. Στην περίπτωσή μου, μόλις ένα άτομο.

Επίσης, οι προβολείς τεχνολογίας DLP από τη στιγμή που εμφανίστηκαν και μέχρι σχετικά πρόσφατα ήταν κατά κανόνα μπροστά σε overall ποιότητα εικόνας σε σχέση με τους LCD.

Μόνο και μόνο η προβλέψιμη συμπεριφορά τους σε σχέση με τους LCD - δηλαδή η εγγυημένη σωστή σύγκλιση και χρωματική ομοιομορφία - τους έκαναν (και κάνουν!) πολύ λογικές επιλογές.

Μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι LCD χρειαζόντουσαν να καταφεύγουν σε τεχνολογίες με αυτόματες ίριδες και λοιπά "κόλπα" για να τους ανταγωνίζονται στο contrast. Ακόμα και σήμερα, οι DLP έχουν σαφέστατα ανώτερο ANSI contrast από τους LCD.

Οπότε, η επιλογή προβολέα είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό προσωπική υπόθεση.

Αν πάρουμε (ενδεικτικά) στοιχεία από τον πίνακα του projectorcentral για το ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προβολείς, θα δούμε ότι υπάρχουν πολλά μοντέλα βασισμένα σε τεχνολογία DLP, οπότε σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι το rainbow αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Μάλιστα, αν δεν το βλέπεις, δεν αποτελεί καθόλου πρόβλημα.

Το rainbow δεν είναι "μπαμπούλας". Όπως εγώ και αρκετοί άλλοι έχουμε ξαναγράψει εδώ, από τα DLP-equipped home cinema μας έχουν περάσει κατά καιρούς πάμπολλα άτομα, και ελάχιστοι παραπονέθηκαν για RBE. Στην περίπτωσή μου, μόλις ένα άτομο.

Επίσης, οι προβολείς τεχνολογίας DLP από τη στιγμή που εμφανίστηκαν και μέχρι σχετικά πρόσφατα ήταν κατά κανόνα μπροστά σε overall ποιότητα εικόνας σε σχέση με τους LCD.

Μόνο και μόνο η προβλέψιμη συμπεριφορά τους σε σχέση με τους LCD - δηλαδή η εγγυημένη σωστή σύγκλιση και χρωματική ομοιομορφία - τους έκαναν (και κάνουν!) πολύ λογικές επιλογές.

Μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι LCD χρειαζόντουσαν να καταφεύγουν σε τεχνολογίες με αυτόματες ίριδες και λοιπά "κόλπα" για να τους ανταγωνίζονται στο contrast. Ακόμα και σήμερα, οι DLP έχουν σαφέστατα ανώτερο ANSI contrast από τους LCD.

Οπότε, η επιλογή προβολέα είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό προσωπική υπόθεση.
Φιλε Δημητρη,
Το θεμα μου δεν ειναι εαν οι dlp ειναι καλυτεροι η οχι απο τους lcd. Το ερωτημα μου ειναι: υπαρχει προβλημα ή οχι στην τεχνολογια dlp απο την στιγμη που υπαρχουν αρκετοι (οπως ανεφερες εσυ βρηκες μονο εναν..αλλα δεν σημαινει οτι ειναι ελαχιστοι) που αντιμετωπιζουν προβλημα θεασης; Σιγουρα εαν δεν βλεπεις δεν υπαρχει και προβλημα για σενα και για οποιονδηποτε. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι ολα οκ.

Δεν υπάρχει τεχνολογία απεικόνισης η οποία να μην "ξεγελάει" τα μάτια και τον εγκέφαλο, με τον α ή τον β τρόπο, ώστε να πιστέψει ότι βλέπει μια στατική εικόνα.

Οι οθόνες CRT είχαν την σάρωση. Τα LCD panels έχουν το refresh. Η τεχνολογία DLP έχει τον χρωματικό τροχό, σε συνδυασμό με το DMD.

Θεωρητικά, ένα αρκούντως ευαίσθητο μάτι θα ενοχλούταν από οποιαδήποτε τεχνολογία απεικόνισης έχει κυκλοφορήσει.

Έτσι, κάποιοι ενοχλούνται από τους DLP. Αυτό δεν σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι "για πέταμα", ειδικά τη στιγμή που έχει και κάποια εγγενή πλεονεκτήματα σε σχέση με τις ανταγωνιστικές τεχνολογίες.

ο 5000 εχει πρακτικα ασημαντο προβλημα rainbow.Εγω ειμαι παρα πολυ ευαισθητος και εβλεπα σχετικα ανετα στον 5000.
Ο ΣΟΝΥ 40 αρης ειναι εκπληκτικος για τα λεφτα του,αρκει να υπαρχει σχετικα σκοτεινο δωματιο.

Θεωρητικά, ένα αρκούντως ευαίσθητο μάτι θα ενοχλούταν από οποιαδήποτε τεχνολογία απεικόνισης έχει κυκλοφορήσει.
Έτσι, κάποιοι ενοχλούνται από τους DLP.

Μηπως θελεις να πεις ΜΟΝΟ απο την Dlp ??????

Αυτό δεν σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι "για πέταμα", ειδικά τη στιγμή που έχει και κάποια εγγενή πλεονεκτήματα σε σχέση με τις ανταγωνιστικές τεχνολογίες.

Αυτο καλυτερα να μας το πουν ΚΑΙ αυτοι που βλεπουν rainbow.....

ο 5000 εχει πρακτικα ασημαντο προβλημα rainbow.Εγω ειμαι παρα πολυ ευαισθητος και εβλεπα σχετικα ανετα στον 5000.
Ο ΣΟΝΥ 40 αρης ειναι εκπληκτικος για τα λεφτα του,αρκει να υπαρχει σχετικα σκοτεινο δωματιο.

Εαν επιτρεπεται τι τεχνολογιας projector διαθετεις?

Μηπως θελεις να πεις ΜΟΝΟ απο την Dlp ??????

Θέλεις να πεις ότι η τεχνολογία CRT ήταν "αγία" και δεν δημιουργούσε προβλήματα σε κόσμο; Έπρεπε να μην είχε εξαπλωθεί καθόλου η τηλεόραση γιατί βασιζόταν σε τεχνολογίες οι οποίες ενοχλούσαν κάποιους;

Αυτο καλυτερα να μας το πουν ΚΑΙ αυτοι που βλεπουν rainbow.....

Αυτοί που βλέπουν rainbow θα το λάβουν υπόψη τους όταν ψάξουν για προβολέα. Αλλά θεωρώ αφελές κάποιος να απορρίπτει μια τεχνολογία επειδή κάποιοι έχουν πρόβλημα με αυτή.

Είναι σαν να λέμε ότι πρέπει να εξαφανίσουμε όλα τα δένδρα και τα φυτά γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν αλλεργία σε αυτά.

Θέλεις να πεις ότι η τεχνολογία CRT ήταν "αγία" και δεν δημιουργούσε προβλήματα σε κόσμο; Έπρεπε να μην είχε εξαπλωθεί καθόλου η τηλεόραση γιατί βασιζόταν σε τεχνολογίες οι οποίες ενοχλούσαν κάποιους;

Αυτοί που βλέπουν rainbow θα το λάβουν υπόψη τους όταν ψάξουν για προβολέα. Αλλά θεωρώ αφελές κάποιος να απορρίπτει μια τεχνολογία επειδή κάποιοι έχουν πρόβλημα με αυτή.

Είναι σαν να λέμε ότι πρέπει να εξαφανίσουμε όλα τα δένδρα και τα φυτά γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν αλλεργία σε αυτά.

+1000

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Re: Απάντηση: sony vw40 VS benq w5000

ενα ακομα + του 40 ειναι οτι ειναι σχεδον απιθανο να σου τυχει κομματι με μη τελεια συγκλιση.
Αυτό πώς το ξέρεις δηλαδή ;Δουλεύεις στον ποιοτικό έλεγχο της γραμμής παραγωγής του VW-40 ή έχεις στατιστικά στοιχεία απο τις επιστροφές των ελαττωματικών ;
Ό ΗΧΟΣ λέει οτι δεν έχει ρύθμιση σύγκλισης (όπως ο 60)-αυτό δεν είναι μειονέκτημα ;
Επίσης λέει οτι η τεχνολογία του είναι LCoS ή SXRD αν προτιμάτε. Κάνει λάθος ή η τεχνολογία ειναι η ίδια με την LCD; Γιατι εδώ η κουβένατα έχει γυρίσει σε LCD VS DLP - μήπως πήρε λάθος δρόμο ;
Τέλος ένας προβολέας που βγαίνει σήμερα απο γνωστή εταιρεία και σε αυτή την κατηγορία, δεν θα έπρεπε να να έχει standard το x.v.color´;

Εννοεις μια τεχνολογια που δεν ειχε αντιπαλο?

Δεν την απορριπτω... Την θεωρω ελατωματικη. Και το παραδειγμα που εθεσες ειναι εντελως ατοπο μιας και δεν θα υπηρχαν αυτοι οι ανθρωποι με αλλεργια αν δεν υπηρχαν τα δεντρα στον πλανητη...

Που είναι το άτοπο; Θα υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν rainbow αν δεν υπήρχαν οι προβολείς τεχνολογίας DLP?

Τεσπα, πολυσυζητημένο το θέμα, το τραβήξαμε και εμείς.. είμαστε και τελείως :offtopic:

Που είναι το άτοπο; Θα υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν rainbow αν δεν υπήρχαν οι προβολείς τεχνολογίας DLP?

Τεσπα, πολυσυζητημένο το θέμα, το τραβήξαμε και εμείς.. είμαστε και τελείως :offtopic:
Οντως......
τους εχετε δει παντως αυτους τους 2 projector ή οχι???

Εγώ προσωπικά βλέπω τον 5000 κάθε μέρα, μιας και τον έχω κρεμασμένο στο ταβάνι μου. Έχω γράψει τις εντυπώσεις μου σε σχετικό thread.

Τον 40άρη δεν τον έχω δει, γιαυτό και δεν έχω εκφέρει άποψη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: sony vw40 VS benq w5000

καλα κρασια .αμα περιμενεις τις μπουρδες των περιοδικων που τα παιρουν χοντρα χοντρα για λογους διαφημισης εισαι παραπληροφορημενος.τους ειδα και τους 2.γραμμενη την εχω και τη σονυ και την μπεν.του ειδα και τους 2 και εκφραζω αποψη.ναι ειναι αληθεια ενας νεος τροπος παραγωγης του 40 εξασφαλιζει την σωστη συγκλιση σε πολυ μεγαλο ποσοστο τεμαχειων ,μεγαλητερο απο πριν.δεν υποστηριζω κανεναν λεω τι ειδα και να ξερεις οτι ο καλητερος κριτης ειναι το ματι σου και οχι τα reviews απο περιοδικα κτλπ.
Αυτό πώς το ξέρεις δηλαδή ;Δουλεύεις στον ποιοτικό έλεγχο της γραμμής παραγωγής του VW-40 ή έχεις στατιστικά στοιχεία απο τις επιστροφές των ελαττωματικών ;
Ό ΗΧΟΣ λέει οτι δεν έχει ρύθμιση σύγκλισης (όπως ο 60)-αυτό δεν είναι μειονέκτημα ;
Επίσης λέει οτι η τεχνολογία του είναι LCoS ή SXRD αν προτιμάτε. Κάνει λάθος ή η τεχνολογία ειναι η ίδια με την LCD; Γιατι εδώ η κουβένατα έχει γυρίσει σε LCD VS DLP - μήπως πήρε λάθος δρόμο ;
Τέλος ένας προβολέας που βγαίνει σήμερα απο γνωστή εταιρεία και σε αυτή την κατηγορία, δεν θα έπρεπε να να έχει standard το x.v.color´;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: sony vw40 VS benq w5000

καλα κρασια .αμα περιμενεις τις μπουρδες των περιοδικων που τα παιρουν χοντρα χοντρα για λογους διαφημισης εισαι παραπληροφορημενος.τους ειδα και τους 2.γραμμενη την εχω και τη σονυ και την μπεν.του ειδα και τους 2 και εκφραζω αποψη.ναι ειναι αληθεια ενας νεος τροπος παραγωγης του 40 εξασφαλιζει την σωστη συγκλιση σε πολυ μεγαλο ποσοστο τεμαχειων ,μεγαλητερο απο πριν.δεν υποστηριζω κανεναν λεω τι ειδα και να ξερεις οτι ο καλητερος κριτης ειναι το ματι σου και οχι τα reviews απο περιοδικα κτλπ.

Απλά μια συμβουλή...

Για να μπορείς να εκφέρεις αντικειμενική άποψη συγκρίνοντας 2 προβολείς, θα πρέπει να τους έχεις δει ταυτόχρονα με ίδιες πηγές, ίδιες συνθήκες και σωστά ρυθμισμένους.

Οι ρυθμίσεις που πέρασες από το AVS μπορεί εύκολα να 'χαντάκωναν' έναν από τους 2 προβολείς.

Δεν τους έχω δει δίπλα δίπλα και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Και καλό θα ήταν πριν εκφραστείς απαξιωτικά για όλα τα περιοδικά του χώρου να διαβάζεις και λιγάκι.

Ο Μανώλης Καστρουνής κάνει τις μετρήσεις σε όλους τους προβολείς που παρουσιάζονται στο περιοδικό Ήχος & Εικόνα και συνήθως ο ίδιος και εγώ αρθρογραφούμε για αυτούς.

Αν όντως έχει πέσει στην αντίληψή σου κάποια παρουσίαση προβολικού που ήταν 'μπούρδες' όπως αναφέρεις, θα ήθελα να μας την υποδείξεις σε ένα νέο thread που θα ανοίξεις.

Ο Κώστας έχει απόλυτο δίκιο.

Με την πληθώρα ρυθμίσεων που διαθέτουν οι σύγχρονοι προβολείς, είναι πολύ εύκολο με μια και μόνο ρύθμιση να γίνει όλη η διαφορά.

Και φυσικά αν δεν είναι στημένα τα μηχανήματα δίπλα-δίπλα, με την ίδια πηγή, εννοείτε ότι χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα..