Sony W4500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony W4500 series 100Hz

Μερικες "τηλεοπτικες" φωτο απο το (αχρηστο φωτογραφικως) κινητο μου...

Υπ'οψιν οτι τα καμμενα λευκα και τα jpeg artifacts οφειλονται αποκλειστικα στο Nokia.

Κλασσικο προγραμμα 4:3 στατικων παραθυρων
sony_lcd_1.jpg

Προγραμμα 16:9 απο ET1 (PAL Plus) σε πλανο με κινηση
sony_lcd_4.jpg

Μετα απο εναμισυ μηνα συμβιωσης, θα ελεγα οτι για τα χρηματα της ειναι μια πολυ καλη αγορα. Με την καταλληλη πηγη DVD ή HD ζωγραφιζει κυριολεκτικα, ενω ακομα και σε τηλεοπτικο σημα αποδιδει εντυπωσιακα, συμφωνα και με "αντικειμενικους κριτες" που εχουν βρεθει μπροστα της.

Το μεγαλο της πλεονεκτημα ειδικα στα UHF ειναι η απιστευτη "καθαροτητα" στα περιγραμματα, που ομως δεν σημαινει υπερβολικο sharpness σε προσωπα ή φυσικα αντικειμενα

Παρατηρηστε τους υποτιτλους (16:9 απο ΕΤ1)
sony_lcd_3.jpg

Superακια μεγεθυμενα στο photoshop απο την πρωτη φωτο
sony_lcd_2.jpg

Απο κινηση, τα 100Hz βοηθουν και δεν δημιουργουν "παρασιτα", αν και χρειαζεται αλλαγη αναμεσα σε Standard και High, αναλογα με το υλικο.

Ειδικα σε DVD, το Motionflow σε συνδιασμο με την επιλογη Film Mode (Auto 1 ή Auto 2) δινει μεγαλες διαφορες στην κινηση. Σε καποιους αρεσει η κινηματογραφικη (σπαστή) κινηση, σε αλλους η πιο smooth αλλα και οι δυο επιτυγχανονται κατ'επιλογην και με λιγο ψαξιμο κατα περιπτωση.

Αν δεν ειχε και το backlight bleeding, η 40W4500 θα ηταν αψεγαδιαστη. Αλλα και αυτο το συνηθισα πλεον - ή μαλλον το πηρα αποφαση οτι δεν εξαφανιζεται.

Last edited:
Απάντηση: Sony W4500 series 100Hz

προλαβα και ειδα αυτα που ηθελα! απλα επειδη ειχανε κρυψει τα τηλεκοντρολ (τα αλλαζα απο το μενου πανω στη τηλεοραση) παιδευονταν αυτοι μετα να τα επαναφερουν! :)) παρεπιπτοντως...η led 786 με τις σωστε ρυθμισεις δεν χανει το μαυρο απο τα πλαγια οπως πολλοι εχουμε παρατηρησει στα μαγαζια..βεβαια μετα την επαναφορα απο τους φωστηρες γκριζαριζε πολυ!

Τα τηλεκοντρολ τα κρυβουν για ευνοητους λογους-και καλα κανουν.

Αλλα με τις ρυθμισεις τι προβλημα εχουν να τις αλλαξεις?Επισης θα πρεπει να σε αφησουν να δυναμωσεις τον ηχο(σε λογικα πλαισια παντα:music-smiley-006:)και να αξιολογησεις το τηλεοπτικο σημα(οι περισσοτεροι ισχυριζονται οτι και καλα δεν εχουν κεραια,μεχρι να τους ζορισεις).Για να μην πω και το ανηκουστο για τα ελληνικα δεδομενα,δλδ να εχεις μια πηγη μαζι σου π.χ εναν φορητο με εξοδο HDMI για να δοκιμασεις υλικο το οποιο γνωριζεις.Αν ειναι δυνατον!

Κατ'αναλογια φανταστειτε να κανετε test drive αυτοκινητου και να μη σας επιτρπει ο υπαλληλος να βαλετε πανω απο 4η,να στριβετε αριστερα,να δυναμωνετε το ηχοσυστημα κτλ.

οι ανθρωποι ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ(το λεω με βαση την εμπειρια μου σε εκθεσεις και καταστηματα λιανικης )

Αν δεν ειχε και το backlight bleeding, η 40W4500 θα ηταν αψεγαδιαστη. Αλλα και αυτο το συνηθισα πλεον - ή μαλλον το πηρα αποφαση οτι δεν εξαφανιζεται.

Επειδή έχω την 40W4500 & την 46X3500, μπορώ να πώ κάποιες προσωπικές εκτιμήσεις. Το backlight bleeding το παρουσιάζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και η X αλλά σε λίγο μικρότερο βαθμό. Και οι 2 τηλεόράσεις δίπλα δίπλα έχουν εφάμιλλη εικόνα σε όλες τις περιπτώσεις με την W να υπερέχει ελαφρά στο μαύρο. Αυτό με οδηγεί στη σκέψη ότι η W είναι μια X3500 με λίγο φθηνότερο εξωτερικό πλαίσιο, διαφορετικά menu και κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις ανενεργές. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως η W είναι παραπάνω από τίμια για αυτά που προσφέρει. Όσον αφορά στο backlight bleeding και στο βαθμό (ρύθμιση 2) που παρουσιάζετε σε εμένα είναι πρόβλημα άνευ ουσίας.

. Να μην συζητήσω για τους άσχετους που ψωνίζουν ακριβά για να το "δείχνουν" και όχι για να το απολαμβάνουν οι ίδιοι.

Εδω αναφερεσε στο τι εστι νεο-ελληνας ή νεοπλουτισμος... ποσο κανει η συσκευη 3000 ευρω η αλλη 5000 θα παρω το δευετρο που ειναι και ποιο ακριβο αρα και ποιο καλο.:flipout::flipout:

Λοιπόν παιδιά χθες με επισκεύτηκε ο τεχνικός της Sony για να εξακριβώσει το ζήτημα με το backlight bleeding. Για την ακρίβεια, ήλθε, είδε, αγόρευσε και απήλθε. Συγκεκριμένα ανέλυσε το ότι είναι λογικό βάση της αρχής λειτουργίας των lcd να υπάρχει το φαινόμενο αυτό που είναι πιθανότερο να υπάρχει στις πολλές ίντσες, ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι βλάβη και φυσικά ότι δεν υφίσταται εγγύηση για κάτι τέτοιο. Οπότε ας μάθουμε να ζούμε με αυτό! :p

Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί το εμφανίζουν μόνο οι σόνυ, και όχι και οι σαμσουνγκ, που έχουν τα ίδια πάνελ. Ή μήπως το εμφανίζουν και οι σάμσουνγκ;
Μάλλον κάτι δεν κάνει καλά η σόνυ...

Πιστευω οτι δεν ειναι τυχαιο πως η εμφανιση backlight bleeding προβληματων για W4500 ξεκινησε λιγο πριν ή λιγο μετα απο την πτωση της τιμης της κατα 35% περιπου μεσα σε μια νυχτα, τοσο εδω οσο και εξω.

Πρωτα απ'ολα ενα γεια σε ολους!
Εχω διαβασει ολο το θεμα και εχω πιστει για την αξια του συγκεκριμενου μοντελου, μαλιστα εχω καταληξει και στις ιντσες.(46, αν μου το ελεγαν λιγο καιρο πριν θα γελουσα)
Το διλλημα μου ειναι το εξης
Παρακολουθοντας τις τιμες τις 46 W4500 ειδα οτι η KURO KRL 46 V ειναι στις 2.000 παρα κατι και επειδη η μονες τηλ/σεις που αναφερθηκαν εδω μεσα οτι αναγνωριζονται ως ανωτερες ειναι οι KURO ρωταω τους σοφους του φορουμ λοιπον αν η χρηματικη διαφορα που υπαρχει αντιπροσωπευει και μια διαφορα ποιοτητας αλλιως να δηλωσω συμμετοχη σε πιθανη μαζικη αγορα τις W4500 που ετοιμαζεται απο το φορουμ.
Ευχαριστω!

Πιστευω οτι δεν ειναι τυχαιο πως η εμφανιση backlight bleeding προβληματων για W4500 ξεκινησε λιγο πριν ή λιγο μετα απο την πτωση της τιμης της κατα 35% περιπου μεσα σε μια νυχτα, τοσο εδω οσο και εξω.

Έχω την εντύπωση ότι τα προβλήματα αυτά ταλαιπωρούν διάφορα μοντέλα της σόνυ, τα τελευταία 2-3 χρόνια. Δεν είναι ένα θέμα που εμφανίστηκε στην W4500 μόνο. Βέβαια, δεν θυμάμαι αν ταλαιπωρούσε και την Χ3500... Ίσως απλά να εμφανίζεται στα φθηνότερα μοντέλα, αλλά νομίζω είναι "σταθερή αξία"...

Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί το εμφανίζουν μόνο οι σόνυ, και όχι και οι σαμσουνγκ, που έχουν τα ίδια πάνελ. Ή μήπως το εμφανίζουν και οι σάμσουνγκ;
Μάλλον κάτι δεν κάνει καλά η σόνυ...

μα και οι samsung το εμφανίζει αυτο ειναι το θέμα,και ουτε θεμα πανελ ειναι γιατι και S-IPS πανελ που φορανε οι LG/Philips και τα IPS alpha εχουν αναφερθει περιστατικα με backlight bleed

Λογικα ειναι ζητημα εφαρμογης των καλυμματων πανω στο πανελ και οι ευθυνες θα πρεπει να αναζητηθουν στην αλυσιδα συναρμολογησης,εναν τομεα οπου πολλοι κατασκευαστες κανουν εκπτωσεις τωρα τελευταια

Λογικα ειναι ζητημα εφαρμογης των καλυμματων πανω στο πανελ και οι ευθυνες θα πρεπει να αναζητηθουν στην αλυσιδα συναρμολογησης,εναν τομεα οπου πολλοι κατασκευαστες κανουν εκπτωσεις τωρα τελευταια

Ανέφερα στον τεχνικό αυτό που ακούστηκε για σύσφιξη των βιδών του panel και μου είπε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει τέτοια οδηγία από τη sony δεν μπορεί να προχωρήσει σε παρέμβαση. Δεν γνώριζε τίποτα γι' αυτό αλλά ούτε έδειξε και διάθεση να το ψάξει...

μα και οι samsung το εμφανίζει αυτο ειναι το θέμα,και ουτε θεμα πανελ ειναι γιατι και S-IPS πανελ που φορανε οι LG/Philips και τα IPS alpha εχουν αναφερθει περιστατικα με backlight bleed

Το ζήτημα με το backlight bleeding μονοπωλεί το ενδιαφέρον σ' αυτό το νήμα και όχι σε αντίστοιχα άλλων μοντέλων άλλων εταιριών. Αυτό μήπως σημαίνει ότι στις άλλες είναι μεμονωμένα περιστατικά ενώ στη sony τείνει να γίνει κανόνας?

Last edited:

Μηπως ξερει κανεις τι σημαινουν αυτα που βγαζει στο Service Menu στο Working Time γιατι βλεπω διαφορα
πχ Α6:40 , @7:10 , G8:45, >0:15 κλπ? Προς στιγμη σκεφτηκα μηπως τα Α , G κλπ ηταν στο 16αδικο αλλα δεν κολαει

Απάντηση: Sony W4500 series 100Hz

Για όσους δεν το ανακάλυψαν ακόμη, υπάρχει δυνατότητα για συγχρονισμό με άλλες συσκευές, τουλάχιστον για DVD players όπως διαπίστωσα χτες.
Δηλ. υπάρχει πχ. η δυνατότητα να ανάβεις το DVD player και αυτόματα να ανάβει και η τηλεόραση ή το αντίστροφο να κλείνεις την TV και να κλείνει αυτόματα το DVD.
Πώς γίνεται αυτή η ρύθμιση:
HOME – ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ HDMI – ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ HDMI ΝΑΙ – ΑΥΤΟΜ. ΑΠΕΝ. ΣΥΣΚΕΥΏΝ + ΑΥΤΟΜ. ΕΝΕΡΓ. ΤΗΛΕΟΡ.
Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα διαχείρισης του MENU του DVD μέσω του τηλεχειριστηρίου της TV.
Να πω επίσης ότι το DVD player είναι συνδεδεμένο με την TV μέσω HDMI και είναι ένα SAMSUNG 1080p.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το PS3 που είναι και της ίδιας εταιρίας δεν κάνει τα ίδια «κόλπα».

Ανέφερα στον τεχνικό αυτό που ακούστηκε για σύσφιξη των βιδών του panel και μου είπε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει τέτοια οδηγία από τη sony δεν μπορεί να προχωρήσει σε παρέμβαση. Δεν γνώριζε τίποτα γι' αυτό αλλά ούτε έδειξε και διάθεση να το ψάξει...

Το ζήτημα με το backlight bleeding μονοπωλεί το ενδιαφέρον σ' αυτό το νήμα και όχι σε αντίστοιχα άλλων μοντέλων άλλων εταιριών. Αυτό μήπως σημαίνει ότι στις άλλες είναι μεμονωμένα περιστατικά ενώ στη sony τείνει να γίνει κανόνας?

ο λογος που μονοπωλει το ενδιαφερον ειναι γιατι ώρες ώρες ψαχνουμε να βρούμε προβλήματα χωρίς λόγο(αυτο βεβαια δεν ισχύει για τα πραγματικά σοβαρα περιστατικά).και μην ξεχνάς τον πολυ μεγαλο αριθμό κατόχων πανευρωπαικα,σε συγκριση με αλλα μοντέλα.αν δεν υπαρχουν πωλησεις και κατοχοι πως θα εμφανιστουν προβληματα?

Φιλε μου σημετα ειδα τη 40ρα σε 3 μαγαζια και το αν το clouding ειναι προβλημα χωρις λογο θα το αποφασισουν τα ματια και η τσεπη μου.Και τα 2 εμενα μου λενε πως οτιδηποτε υποβαθμιζει την οπτικη εμπειρια ειναι προβλημα.Τωρα αν καποιοι βαυκαλιζονται πως δεν τρεχει τπτ με τις τηλεορασεις τους ή θελουν να χρυσωσουν σε αλλους τοτε μπραβο κερδιζουν το βραβειο συνειδητοποιοημενου καταναλωτη.

Εμενα περισσοτερο με ενοχλει η σταση της Sony που δεν παραδεχεται το προβλημα.Διοτι αν θεωρει πως το συννεφιασμα δεν ειναι προβλημα τοτε να το συμπεριλαβει στη λιστα με τα τεχνικα χαρακτηριστικα.

SONY KDL 40W4500
....

-με Μotionflow 100Hz

-με clouding,για ανεπαναληπτο κινηματογραφικο συννεφιασμα

-με BBE ViVA HD3D, Virtual Dolby Digital

....

αλλα προφανως της sony της αρκει τα προιοντα της να ειναι απλως καλα και οικονομικα και οχι αψεγαδιαστα(οχι πως υπαρχει τετοιο πραγμα αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα)

Οσο για τις υψηλες πωλησεις->ενας λογος παραπανω για να ευαισθητοποιηθει παραπανω και να λυσει το προβλημα.Τοσο feedback θα εχει απο τους τεχνικους της.Διοτι αν εχεις 10 δυσαρεστημενους πελατες ειναι λογικο πως θα λειτουργησει δυσφημιστικα πανω σε αλλους 10 υποψηφιους

Last edited:

Φιλε μου σημετα ειδα τη 40ρα σε 3 μαγαζια και το αν το clouding ειναι προβλημα χωρις λογο θα το αποφασισουν τα ματια και η τσεπη μου.Και τα 2 εμενα μου λενε πως οτιδηποτε υποβαθμιζει την οπτικη εμπειρια ειναι προβλημα.Τωρα αν καποιοι βαυκαλιζονται πως δεν τρεχει τπτ με τις τηλεορασεις τους ή θελουν να χρυσωσουν σε αλλους τοτε μπραβο κερδιζουν το βραβειο συνειδητοποιοημενου καταναλωτη.

Εμενα περισσοτερο με ενοχλει η σταση της Sony που δεν παραδεχεται το προβλημα.Διοτι αν θεωρει πως το συννεφιασμα δεν ειναι προβλημα τοτε να το συμπεριλαβει στη λιστα με τα τεχνικα χαρακτηριστικα.

SONY KDL 40W4500
....

-με Μotionflow 100Hz

-με clouding,για ανεπαναληπτο κινηματογραφικο συννεφιασμα

-με BBE ViVA HD3D, Virtual Dolby Digital

....

αλλα προφανως της sony της αρκει τα προιοντα της να ειναι απλως καλα και οικονομικα και οχι αψεγαδιαστα(οχι πως υπαρχει τετοιο πραγμα αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα)

Οσο για τις υψηλες πωλησεις->ενας λογος παραπανω για να ευαισθητοποιηθει παραπανω και να λυσει το προβλημα.Τοσο feedback θα εχει απο τους τεχνικους της.Διοτι αν εχεις 10 δυσαρεστημενους πελατες ειναι λογικο πως θα λειτουργησει δυσφημιστικα πανω σε αλλους 10 υποψηφιους

συμφωνώ απόλυτα με αυτα που λες για την πολιτικη της sony να μην αντικαθιστά,αλλα αν θελουμε να κραταμε σωστή σταση,πρέπει να παραπονιούμαστε και για τις άλλες εταιρίες που επίσης δεν αντικαθιστούν

Βεβαιως,εχεις δικιο.
Εξαλλου αυτο το ρολο οφειλουν επιτελουν τα διαφορα fora οπως το παρον,δλδ να ενημερωνουν υπευθυνα τους υποψηφιους καταναλωτες για τα θετικα και τα αρνητικα καθε συκευης απο πρωτο χερι.

Αν δεν υπηρχε το avclub και το avforum εγω π.χ θα ειχα αγορασει μια philips 9603 που εχει αποδειχθει "ζημιαρικο" μοντελο και θα ημουν σε δυσκολη θεση.

περισσοτερα θα ποσταρω στο topic της περι αξιοπιστιας για να μην κουραζω\

παντως αν εξαιρεσουμε το clouding μου φανηκε ιδιαιτερα ανταγωνιστικη η 40ρα που ειδα σημερα ,ειδικα για τα 1050 ευρω που μου τη δινουν.Ακριβης αποδοση χρωματων,(λογικα την ειχαν καλιμπραρει σωστα) αντιθεση που δεν με αφησε παραπονεμενο,ομαλη κινηση χωρις σπασιματα αντιστοιχη της philips,και ευκρινεια πανω απο το μεσο ορο.Αν προσθεσει κανεις και το χαμηλο input lag που εχει μετρηθει,ειναι ενα απο τα καλυτερα all-around πακετα της αγορας στις 40"