SONY W60, JVC-HD1 ή HD100?

Γιατί δεν βάζεις μέσα στις επιλογές σου τους Benq W5000 & Epson TW2000?

Σιγά σιγά θα τους βάλω και αυτούς γιατί αρχίζω και πείθομαι ότι ίσως είναι καλύτερα να μην πάρω πανάκριβο προβολέα ώστε να μήν λυπάμαι να τον αλλάξω σε δυο χρόνια που θα πρέπει να τον πουλήσω στο 1/3 της τιμής (και αν).

Βασικά σκεφτόμουν να πάρω μια Stewart (ηλεκτρική) και πιο φθηνό προβολέα από τον HD100 φέτος... τι λέτε για αυτή την επιλογή? Μήπως δεν αξίζει να τα σκάσω ούτε στν οθόνη?

στην οθονη ειναι που πρεπει να τα σκασεις και πολυ γιατι θα σου μεινει.
παρε μια καμπυλοτη smx 2.35/1 και μετα benq w5000 που κανει vertical stretch ενα αναμορφικο με 400ε και εισαι super εγω αυτο θα εκανα

Συγνώμη κάνεις δουλειά με αναμορφικό των 400? Εγώ νόμιζα ότι πρέπει να σκάσω 2000 Ευρώ για φακό για να είναι καλός.

Το ιδανικό θα ήταν μια sms curved 2.35 ΑΛΛΑ το πρόβλημα είναι ότι η οθόνη πρέπει να συνυπάρχει με την τηλεόραση και ψάχνω πατέντα. Η θα ανεβο-κατεβάινει η οθόνη (η σταθερή 2.35) ή η τηλεόραση. Κατι θα σκεφτώ σε πατέντα.

Επίσης με την 2.35 που προτιμώ υπάρχει και το πρόβλημα με τους υπότιτλους (εμένα δε με πειράζει βλέπω και χωρίς) για το κοινό μου.

Απάντηση: Re: SONY W60, JVC-HD1 ή HD100?

εισαι ιδια περιπτωση με μενα και εγω ειχα προβλημα με την τηλεοραση και τωρα ειμαι σχεδον στην ολοκληρωση του tv lift που φτιαχνω.με 400ε μπορεις να βρεις στο ebay εναν φακο που κανει 1000 και δεν εχει καμια διαφορα .με τους υποτιτλους δεν παραπονεθηκε ουτε η γιαγια να φανταστεις για να μην πω πως ειναι καλητερα και μετα απο λιγο και ρο η μαμα σονυ ειπε πως σε ολα τα μπλου θα μπορεις να μετακινησεις τους υποτιτους.:idea:
Συγνώμη κάνεις δουλειά με αναμορφικό των 400? Εγώ νόμιζα ότι πρέπει να σκάσω 2000 Ευρώ για φακό για να είναι καλός.

Το ιδανικό θα ήταν μια sms curved 2.35 ΑΛΛΑ το πρόβλημα είναι ότι η οθόνη πρέπει να συνυπάρχει με την τηλεόραση και ψάχνω πατέντα. Η θα ανεβο-κατεβάινει η οθόνη (η σταθερή 2.35) ή η τηλεόραση. Κατι θα σκεφτώ σε πατέντα.

Επίσης με την 2.35 που προτιμώ υπάρχει και το πρόβλημα με τους υπότιτλους (εμένα δε με πειράζει βλέπω και χωρίς) για το κοινό μου.

Πάνω που είχα συμφιλωθεί με την ιδεά του 16:9 μου ανάβεις φωτιές πάλι...

Α) Ρώτησα για TV Lift για 52" και μου είπαν 5500 Ευρώ οπότε και το απέκλεισα. Εσύ το φτιάχνεις μόνος σου? Εγώ σκεφτόμου μήπως φτιάξω κανενα lift για την οθόνη (κυρτή 2:35 ή μαλλον 2:40) μιας και είναι πιο ελαφριά. Δηλαδή να έβαζα δύο βραχίονες που θα σήκώνουν δύο μπάρες πάνω στις οποίες θα είναι βιδωμένη η οθόνη. Το πρόβλημα είναι ότι θα έινια άσχημη η οθόνε 1.80 από το έδαφος όταν βλέπεις τηλεόραση.

Β) Με τους υπότιτλους εμένα δεν με ενδιαφέρει και πολύ εκτός από κάτι ασιάτικα που βλέπω κατά καιρούς. Τι έννοείς δεν σου παραπονέθηκαν όμως βλέπει η γιαγιά σου χωρίς υπότιτλους? Υπάρχει τρόπος αν κλέινεις το zoom να τους βλέπεις ή χαλάει η εικόνα με την curved?

Γ) Οι φακοί που λές τους έχεις δοκιμάσει? Και από πιο ebay λες το αμερικάνικο? (Καλά θα το ψάξω κι εγώ).

Τέλος αν πάω σε οθόνη 2.35:1 flat τι χάνω? Υπάρχει πρόβλημα στο 16:9 υλικό με την curved δεδομένου ότι κάνω pass through το φακό.

TO λιφτ μονος σου θα το φτιαξεις και θα ειναι δυναμικο με αντιβαρα και ειναι καλητερο πιο δυνατο.κοστος ουτε 200ε.η γιαγια εννοειτε οτι βλεπει με υποτιτλους απλα εκει που ειναι δεν την ενοχλησαν.φακο αν ψαξεις prismasonic με 500ε καινοργιο μοντελο 450φ νομιζω .εχουν εξελιχθει τοσο πλεον που οι διαφορες αναμεσα στους ακριβους φτηνους ειναι πολυ μικρες και υπαρχουν μονο σε τεραστιες οθονες.:a0210:
Πάνω που είχα συμφιλωθεί με την ιδεά του 16:9 μου ανάβεις φωτιές πάλι...

Α) Ρώτησα για TV Lift για 52" και μου είπαν 5500 Ευρώ οπότε και το απέκλεισα. Εσύ το φτιάχνεις μόνος σου? Εγώ σκεφτόμου μήπως φτιάξω κανενα lift για την οθόνη (κυρτή 2:35 ή μαλλον 2:40) μιας και είναι πιο ελαφριά. Δηλαδή να έβαζα δύο βραχίονες που θα σήκώνουν δύο μπάρες πάνω στις οποίες θα είναι βιδωμένη η οθόνη. Το πρόβλημα είναι ότι θα έινια άσχημη η οθόνε 1.80 από το έδαφος όταν βλέπεις τηλεόραση.

Β) Με τους υπότιτλους εμένα δεν με ενδιαφέρει και πολύ εκτός από κάτι ασιάτικα που βλέπω κατά καιρούς. Τι έννοείς δεν σου παραπονέθηκαν όμως βλέπει η γιαγιά σου χωρίς υπότιτλους? Υπάρχει τρόπος αν κλέινεις το zoom να τους βλέπεις ή χαλάει η εικόνα με την curved?

Γ) Οι φακοί που λές τους έχεις δοκιμάσει? Και από πιο ebay λες το αμερικάνικο? (Καλά θα το ψάξω κι εγώ).

Τέλος αν πάω σε οθόνη 2.35:1 flat τι χάνω? Υπάρχει πρόβλημα στο 16:9 υλικό με την curved δεδομένου ότι κάνω pass through το φακό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SONY W60, JVC-HD1 ή HD100?

Μπάμπη με έσωσες, εσύ το αγόρασες απ'ευθείας απο αυτούς?

Όχι, αυτοί σε στέλνουν σε κάποιο dealer τους. Εγώ πήγα σε κάποιον απέναντι από τη Renault στην Εθνική που πουλάει είδη κουζίνας και επιπλώσεων. Μουρδουκούτας Ηλίας λέγεται.

Πήγα σήμερα εκεί και έκανα παραγγελία για το μεγάλο μαζί με το remote control. Σηκώνει 80 κιλά και μπορώ να πω ότι είναι καλή η τιμή του (1180 μαζί με το τηλεκοντρολ).

Οπότε το πρώτο βήμα έγινε τώρα μένει να καταλήξω σε οθόνη 2.35(2.40):1 σταθερή να την παραγγείλω και αυτή και μετά να μαζέψω κανα φραγκο για projector (και καλώδια!!)

Jonhny να υποθέσω πως είσαι πολύ ευχαριστημένος με την SMX Kαι δεν θα την άλλαζες με τίποτα έτσι?

Οταν θα παραγγειλεις την κοιλη οθονη, τι καμπυλοτητα θα ζητησεις?
Αυτο ειναι μια διαδικασια custom που υπολογιζεται σε συνδυασμο με τον προτζεκτορ-φακο-throw στο δωματιο.

Μηπως μπορεις να μας διαφωτισεις λιγο παραπανω στον υπολογισμο της καμπυλοτητας Δημητρη?

Re: Απάντηση: SONY W60, JVC-HD1 ή HD100?

ναι θα την αλλαξω μονο αν χαλασει και θα παρω παλι ιδια.

Λοιπόν διάβασα την απάντηση στο thread σου με την smx και μιας και λυθηκε το θέμα με τους υπότιτλους (MKV 1080p βλέπω κι εγώ κατά βάση οπότε όντως μετακινούνται) η επόμενη αγορά είναι η οθόνη της SMX.

Μετά αρχίζει η κόλαση του να περιμένω γιατί δεν μπορώ να τα αγοράσω όλα τώρα (έχω και τη μετακόμιση γαμ....). Θα εκμεταλευτώ την αναμονή για να σκεφτώ τη διακόσμηση γύρω γύρω από την οθόνη, την καλωδίωση, και φυσικά την μετατροπή του επίπλου που θα μπεί το lift της τηλεόρασης. Ε θα ψάχνω και τι projector να πάρω, τι αναμορφικό (στο τέλος γιατί στην αρχή θα βολευτώ με zoom).

Είμαι όμως μαζόχας!! Εδώ δεν έχω projector η 2.35:1 οθόνες και τα lift της τηλεόρασης με μαράναν!!! Αλλά όταν ολοκληρωθεί ελπιζω να εντυπωσιαστώ!

Πρόοδος μέχρι στιγμής:

Λύθηκαν τα εξής

- Πρόβλημα με την τηλεόραση μπροστά από σταθερή οθόνη (Hafele Lift)

- Tι οθόνη να πάρω? --- SMX 2.35:1 125"

Σε εξέλιξη
- Τι projector να πάρω (πρέπει να τους 'δω γιατί έχω δει μόνο τον HD100)

- Που θα μπει ο προτζεκτορας γιατί έχω 5 μέτρα ταβάνι (μάλλον σε έπιπλο πίσω από τις θέσεις που θα κάθομαι οπότε πρέπει να μην κάνει θόρυβο)

- Καλώδια HDMI, Ήχου

- Αργότερα αναμορφικό φακό

- Να βρω λεφτά να τα πάρω και να το σερβίρω και στη γυναίκα μου

- Τοποθέτηση και μετατροπή επίπλου που έχω για να μπει το lift και η τηλεόραση