SONY W60, JVC-HD1 ή HD100?

Απάντηση: Re: SONY W60, JVC-HD1 ή HD100?

Φίλε Jargon , ο HD-1 έχει ήδη αντικατασταθεί από το νέο HD-1x ο οποίος έχει HDMI 1.3 Η τιμή είναι σχεδόν ίδια. Η κύρια διαφορά του HD-1x από τον HD-100 είναι στο contrast και μερικώς στα οπτικά μέρη.
Τους είδα και τους 2 δίπλα -δίπλα στο εξωτερικό και αγόρασα τον HD-100 γιατί ήταν πολύ κοντά σε μαύρο στον G90 crt που είχα. Οι Sony έχουν το κακό της γρήγορης αλλαγής λάμπας, ιδίως ο 200 όπου κάθε 450 ώρες θα θέλεις 1000$.

Αυτο δεν ειναι ακριβες. Φορανε τον ιδιο ακριβως φακό.
Και εδώ τους ειχαμε δει διπλα-διπλα (φυσικα με τον παλιο HD-1 ο οποιος απλα δεν εχει HDMI 1.3 και gamma correction software)
Οι εντυπώσεις μας εδω.

Last edited:
Γιατι κανεις σε αυτα τα χρηματα δεν υπολογιζει τον sharp 21000 που ειναι φανταστικο προβολι?:fahne90:

E τώρα μπερδεύτηκα για τα καλά αυτοί όλοι είναι στα ίδια λεφτα? 4-5,000?

Το θέμα είναι ότι δεν έχω δει κανέναν από τους άλλους εκτός του HD100 και ότι μου πρότειναν τον ΗD1 ή τον 100 ως μονόδρομους στο μαγαζί που ήμουν.

Μια άλλη ερώτηση από πού θα τον αγοράζατα από Ελλάδα ή εξωτερικό και πια θα ήταν μια καλή τιμή για τον HD1 και τον Infocus?

Γιατι κανεις σε αυτα τα χρηματα δεν υπολογιζει τον sharp 21000 που ειναι φανταστικο προβολι?:fahne90:

Δεν έχεις άδικο αλλά εαν το βρίσκεις πουθενα, δεν βλέπεις διαφήμιση, δεν , δεν , τι θες να γίνει.:2thumb22sup:

Μόλις παρατήρησα μια διαφορά του HD1 με τον HD100>

Ο HD100 γράφει η JVC τα εξής:

Full 2.35:1 wide cinematic movie enjoyment via built in vertical stretch capability.

Κάτι που δεν αναφέρεται στα specifications του HD1.

Συνεπώς δεν χρειάζεται scaler?

μην το ψαχνεις μπορει να χανεις την ψηφιακη διορθωση συγκλισης αλλα ο hd100 ειναι καλητερος αυτον να παρεις.και θα χρειστεις σiγουρα αυτη τη λειτουργια που "τεντωνει" το 2.35/1 στο πανελ του προβολεα που ειναι 16/9 και χρειαζεσαι μονο φακο και οχι καποιο πανακριβο scaler.

Μόλις παρατήρησα μια διαφορά του HD1 με τον HD100>

Ο HD100 γράφει η JVC τα εξής:

Full 2.35:1 wide cinematic movie enjoyment via built in vertical stretch capability.

Κάτι που δεν αναφέρεται στα specifications του HD1.

Συνεπώς δεν χρειάζεται scaler?

Ειναι μια πολυ απλη λειτουργια streching η οποια βλακωδως απουσιαζε απο τον HD-1. Εδω την ειχε ο παλιος μου 8720.
Παντως αν δεν εχεις αναμορφικο, δεν εχει καμία σημασια...
Επισης και με τον HD-1 αν η πηγη σου ειναι HTPC, παλι δεν εχεις προβλημα, υπαρχει ειδικο software..

ΥΓ Τον Video processor θα τον χρειαστεις και στους δυο για αλλα σημαντικοτερα πραγματα..

Σχετικά με τον προβολέα στα 5600 πάω για τον HD100 (έχει και HDMI 1.3 Deep Color etc) εκτός και αν υπάρχει καλύτερος σε αυτά τα λεφτά.

Σκέφτομαι να πάρω σταθερή κυρτή οθόνη 2.35:1 και στο <μέλλον> αναμορφικό φακό. Τουλαχιστον η οθόνη θα μου κρατήσει καιρό. Αυτό θα συμβεί βέβαια εαν βρω τρόπο να συνυπάρχει η σταθερή οθόνη με την 52" τηλεόραση μου. Το ψάχνω.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα με τις 2.35 οθόνες είναι τι γίνεται με τους υπότιτλους που είναι έκτός εικόνας στα Blu Ray (στα DVD HTPC).

Οταν θα παραγγειλεις την κοιλη οθονη, τι καμπυλοτητα θα ζητησεις?
Αυτο ειναι μια διαδικασια custom που υπολογιζεται σε συνδυασμο με τον προτζεκτορ-φακο-throw στο δωματιο.

Φίλε Τάκη, τη διαφορά στο φακό την ανέφερε η ίδια η JVC στην παρουσίαση στη Cedia. Αν θυμάμαι καλά, έχει τοποθετήσει 2 επιπλέον elements με χρωματική επίστρωση.

Φίλε Τάκη, τη διαφορά στο φακό την ανέφερε η ίδια η JVC στην παρουσίαση στη Cedia. Αν θυμάμαι καλά, έχει τοποθετήσει 2 επιπλέον elements με χρωματική επίστρωση.

Γεια σου Κωστα!
Αν δεν κανω λαθος, οι Γερμανοι του cine4home που εκαναν τον 100ρη φύλλο και φτερο, αναφεραν οτι εχει τον ιδιο φακο. Το ιδιο εχω διαβασει απο εδω και απο εκει στο Internet.
Kαι εμεις οταν τον ειδαμε, διαπιστωσαμε οτι εχει ακριβως ιδια συμπεριφορα με τον φακο του HD-1.
Παντως σε καθε περιπτωση δεν θα εβαζα το χερι μου στην φωτια για ενα τετοι ζητημα..:SFGSFGS5:

Σωκράτη τον έχεις? (Τον IN83) Αν ναι πόσο κοστίζει και που τον αγόρασες? (Δεν είμαστε και πολύ offtopic μιας και το thread τρο έκανα για να ζητήσω βοήθεια ωστε να αγοράσω projector)

Last edited:
Ο 83 δεν πρεπει να ηρθε ακομη Ελλαδα... τώρα κυκλοφορει.

Ωστόσο αν ειναι έστω και λιγο καλυτερος απο τον 82 που εχει μονο θετικα σχολια (εκτος του rainbow) και αν βοηθαει και η τιμη θα αποτελει αριστη επιλογη (και ακομη πιο αριστη ο 82 αν πεσει η τιμη του).

Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν έχει αυτόματο zoom και lens shift εκτός κι αν κάνω λάθος.