Sony W805A/7A: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony W805/7: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστω πολυ!

Απορω πως δε την εχει αγορασει κανεις ακομα. Ειμαι ο πρωτος κατοχος δηλαδη; Μολις βρω χρονο θα ανοιξω νεο thread και θα πω εντυπωσεις.

Αρχικά έκανα μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στη tv (μην τυχών και έχω κάνει μαντάρα τις ρυθμίσεις). Όντως η φωτογραφική το κάνει να φαίνεται πιο έντονο απ’ ότι είναι αλλά όσο και να προσπάθησα αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες δε κατάφερα να βγάλω… Θα δοκιμάσω αύριο με μια άλλη φωτογραφική. Όσον αφορά τις φωτογραφίες που έχεις βάλει ο φίλος Ίων Δραγούμης, έχοντας τις ρυθμίσεις «Επιλογή σκηνικού: Αυτόματο» και «Εικόνα: Κανονική» βλέπω περίπου την ίδια εικόνα οπότε τείνω να πειστώ ότι το clouding είναι σε φυσιολογικό επίπεδο για edge led ips panel. Επίσης τη μέρα σε κανονική θέαση (εκτός τις πολύ σκοτεινές σκηνές) δε παρατήρησα κάτι αλλά θα παρατηρήσω πιο προσεκτικά το πρωί. Εκεί που το clouding γίνετε εντονότερο είναι στις ρυθμίσεις, «Επιλογή σκηνικού: Παιχνίδι» και «Εικόνα: Κανονική».
Μια χαρα εισαι!!σε φυσιολογικα επιπεδα κυμαινεται το φαινομενο clouding και στην δικια σου τιβι.:ernaehrung004:

Καλημερα παιδια!

Επειδη δε βλεπω καποιο αντιστοιχο thread για την W905. Εδω γραφουμε τις εντυπωσεις / αποριες;
Μεγειά και καλές θεάσεις. Ξεκίνησε καλύτερα νέο νήμα.

Για να μην την εχουν αλλοι μπακατελα πρεπει να ειναι...:p

Υ/Γ Ανοιξε ανοιξε να μας πεις εντυπωσεις!:worshippy:

Πήρα την συγκεκριμένη TV για τον θείο μου κυρίως λόγο και του δορυφορικού δέκτη. Το πρόβλημα είναι οτι δεν κατάφερα να τον ρυθμίσω τελικά. Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω; Στην panasonic μου (gt30) οι ρυθμίσεις ήταν πολύ πιο απλές. Η sony έχει ένα σωρό παραμέτρους που δε καταλαβαίνω και ενώ με τον αποκωδικοποιητή πιάνω όσα κανάλια πιάνω τέλοσπάντων, στη sony μου βγάζει μήνυμα οτι δεν βρέθηκαν.

nmasters13 ρώτα εδώ...Δορυφορική και επίγεια λήψη/Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός - Υλικά/Ρύθμιση ενσωματωμένου δορυφορικού δέκτη σε τηλεόραση Sony...http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/108471-%CE%A1%CF%8D%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-Sony

καλησπέρα σε όλους. το πρόβλημά μου είναι το εξής: επειδή μένω στο Αίγιο πιάνω τα ψηφιακά κανάλια και από το Ξυλόκαστρο και από τον Υμητό. το θέμα είναι ότι η τηλεόραση έχει στη μνήμη τα κανάλια του Ξυλοκάστρου (π.χ από συχνότητα 37) και όταν παώ να τα κατεβάσω χειροκίνητα και από την Αθήνα (π.χ. συχνότητα 46) τα βρίκει μεν τα τέσσερα της συχνότητας αλλά δεν έχω βρει τον τρόπο να τα αποθηκεύει. έτσι όταν φύγω από το μενού βλέπω ότι δεν τα έχει κατεβάσει. κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται γιατί π.χ. τώρα έχει πέσει λόγω κακοκαιρίας ο πομπός του Ξυλοκάστρου και παπαλα η εικόνα.
λαμβάνει καποιος τα κανάλια από 2 συχνότητες διαφορετικές για να μου πει αν έχει καταφέρει και πως να του τα κατεβάσει η δικιά του; ευχαριστώ πολύ.

@Xavito σε ευχαριστώ πολύ.Μάλλον σε αυτη θα καταλήξω τελικά.

Απάντηση: Sony W805/7: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Kαλημέρα σε όλους.
Έχει κάποιος να προτείνει ρυθμίσεις για την tv? (π.χ για κίνηση, χρώματα, αντίθεση κλπ)
Ευχαριστώ.

Γεια σου Antony,

HOME/Ρυθμίσεις/Ρυθμίσεις Συστήματος/Eco/Αισθ. Φωτός/Όχι

OPTIONS /Επιλογή σκηνικού/ Γενικό

OPTIONS /Εικόνα/Λειτουργία Εικόνας/Χρήστης

[Ευκρίνεια] :5,(σχ:ρυθμίζει την ένταση του οπίσθιου φωτισμού)
[Αντίθεση] :90
[Φωτεινότητα] :50
[Χρώμα] :52
[Απόχρωση] :0
[Θερμοκρ Χρώματος] :Θερμό 2
[Καθαρότητα] :60
[Μείωση Θορύβου] :Όχι
[Μείωση θορύβ MPEG] :Αυτομ
[Μείωση θορύβου κουκκίδων] :Αυτομ
[Δημιουργία ρεαλισμού] :Μη αυτόματη
[Εντοπισμός περιοχής βίντεο] :Ναι
[Ανάλυση] :65
[Φιλτ/σμα θορύβ.] :25
[Ομαλή διαβάθμιση] :Μικρή
[Motionflow] :Διαυγής
[Λειτουργία Ταινίας] :Αυτόμ

[Προηγμ Ρυθμίσεις]

[Διόρθωση Μαύρου]: οχι
[Προηγμ βελτ αντίθεσης]: όχι/μικρή
[Προσαρμογή Γαμμα]: 0
[Αυτόματος περιοριστής φωτός]: οχι
[Καθαρό Λευκό]: οχι
[Ζωντανό Χρώμα]:οχι
[Ισορροπία λευκού]:-
[Βελτίωση λεπτομερειών]:μικρή
[Βελτίωση περιγραμμάτων]:μεσαία
[Φυσικότητα χρώματος του δέρμ.]:ναι
[Προτίμηση ταχύτητας εμφάνισης]:-

Διάβασε και τα τεστ από hdtvtest.co.uk,avforums.com,hdfever.fr,fullhd.gr,cnet.com θα τα βρεις σε προηγούμενα ποστ του νήματος

Οι ρυθμίσεις "παίζουν" ανάλογα με την πηγή,τις συνθήκες φωτισμού περιβάλλοντος χώρου και φυσικά ακριβείς ρυθμίσεις γίνονται με test patterns και από ειδικό επαγγελματία.

Last edited:

Καλησπέρα, ξέρει κανεις αν μπορω να συνδεσω ασυρματο πληκτρολογιο στην tv; Εχω κατεβάσει και την εφαρμογή στο iphone, αλλα δε με αφηνει να γραψω παντου, πχ στο youtube... Μιας και το εφερε η κουβεντα στο youtube (την εφαρμογη) γιατι δεν εχει ελληνικους χαρακτηρες;

Γεια σας και απο μενα. Κατοχος πλεον μιας 47 ρας απο σημερα. Την εστησα ολα οκ με ιντερνετ, ταινιες και δορυφορικο μεσω οτε αλλα σε θεαση ποδοσφαιρου και ps3 pro μου εμφανιζει μια μαυρη γραμμη προς την ακρη και μικρες αχνες οταν αλλαζει γρηγορα η καμερα. Σε σταθερη φαση πχ κορνερ τπτ αλλα σε κινηση τις βλεπω. Ειναι το λεγομενο banding?μπορω να κανω τεστ με εικονα γι αυτο; Λιγο clounding εχει αλλα ειναι οκ. Αυτο με το γηπεδο με ξενερωσε ομως. Σε ταινια τπτ η σε ιντερνετ δηλαδη μονο σε κινουμενη φαση. Επαιξα με ρυθμισεις αλλα υπαρχει το φαινομενο

Βλέπω τα ερωτήματα οσον αφορά τους υποτιτλους παραμενουν αναπαντητα...επειδη εχω κι εγω το ιδιο προβλημα...με αγορα καποιου media player θα βρω λυση?? Κι αν ναι ποιο ειναι το καλυτερο (να παιζει δλδ τους περισσοτερους τυπους αρχειων βιντεο)?

καλησπέρα. για τους υπότιτλους ισχύουν τα εξής:
αν βάλεις μια ταινία με ξεχωριστούς υπότιτλους σε ένα στικάκι και οι υπότιτλοι είναι σε κωδικοποίηση UTF8 ο media player της τηλεόρασης θα τους αναγνωρίσει και τους παίζει κανονικά. δεν μπορείς όμως να τους ρυθμίσεις σε μέγεθος κλπ.
αν προσπαθήσεις να δεις την ταινία μέσω DLNA από τον υπολογιστή σου δεν αναγνωρίζει κανένα υπότιτλο. η μόνη λύση είναι να γράψεις με κάποιο πρόγραμμα (π.χ TEncoder Video Converter ή mkvmerge GUI) τους υπότιτλους μαζί με την ταινία οπότε τους βλέπεις και στην τηλεόραση.

καλησπέρα. για τους υπότιτλους ισχύουν τα εξής:
αν βάλεις μια ταινία με ξεχωριστούς υπότιτλους σε ένα στικάκι και οι υπότιτλοι είναι σε κωδικοποίηση UTF8 ο media player της τηλεόρασης θα τους αναγνωρίσει και τους παίζει κανονικά. δεν μπορείς όμως να τους ρυθμίσεις σε μέγεθος κλπ.
αν προσπαθήσεις να δεις την ταινία μέσω DLNA από τον υπολογιστή σου δεν αναγνωρίζει κανένα υπότιτλο. η μόνη λύση είναι να γράψεις με κάποιο πρόγραμμα (π.χ TEncoder Video Converter ή mkvmerge GUI) τους υπότιτλους μαζί με την ταινία οπότε τους βλέπεις και στην τηλεόραση.

Καλησπερα φιλε μου..σ'ευχαριστω για την απαντηση αλλα για μενα αυτο που λες για την κωδικοποιηση δεν πιανει. Και UTF8 που εβαλα και ΑNSI..τιποτα..ιδιο ονομα η ταινια και οι υποτιτλοι αλλα δεν τους αναγνωριζει οσο κι αν προσπαθω.

Γεια σας και απο μενα. Κατοχος πλεον μιας 47 ρας απο σημερα. Την εστησα ολα οκ με ιντερνετ, ταινιες και δορυφορικο μεσω οτε αλλα σε θεαση ποδοσφαιρου και ps3 pro μου εμφανιζει μια μαυρη γραμμη προς την ακρη και μικρες αχνες οταν αλλαζει γρηγορα η καμερα. Σε σταθερη φαση πχ κορνερ τπτ αλλα σε κινηση τις βλεπω. Ειναι το λεγομενο banding?μπορω να κανω τεστ με εικονα γι αυτο; Λιγο clounding εχει αλλα ειναι οκ. Αυτο με το γηπεδο με ξενερωσε ομως. Σε ταινια τπτ η σε ιντερνετ δηλαδη μονο σε κινουμενη φαση. Επαιξα με ρυθμισεις αλλα υπαρχει το φαινομενο

Ναι banding πρέπει να είναι , είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε τηλεοράσεις LED LCD. Μπορείς να δοκιμάσεις να την αλλάξεις με άλλο κομμάτι αλλά μπορεί να πέσεις και σε χειρότερη περίπτωση.

3d με υποτιτλους απο σκληρο δισκο πχ εχετε παιξει;

Απάντηση: Sony W805/7: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα, σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ, αν υπάρχει επιλογή στη γλώσσα-ήχο για τις μεταγλωτισμένες παιδικές ταινίες, από τον media player της tv.
Eυχαριστώ.