Sony W810 προβλήματα... λύσεις?

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Αχ, μόνο όποιος έχει κόρες θα με καταλάβει. Πέρυσι το Πάσχα η μεγάλη κόρη αποφάσισε να πάρει το συγκεκριμένο κινητό. Εμένα με έζωσαν τα μαύρα φίδια, αφού ίσως διεκδικώ το απόλυτο ρεκόρ ελαττωματικών συσκευών SONY στην Ελλάδα και είμαι στα μαύρα κατάστοιχα της εταιρείας.

Λοιπόν το τηλέφωνο δούλεψε 3 μήνες. Μετά πρόβλημα μητρική. Πάμε στο service όπου ανακαλύπτω ότι η δεσποινίς κόρη μου είχε αγοράσει από το Mediamarkt το τηλέφωνο χωρίς εγγύηση (την εγγύηση την παίρνεις χωριστά από την είσοδο). Τέλος πάντων μετά από 3 μήνες κατορθώσαμε και βρήκαμε πλακέτα δωρεάν. Έγινε η αλλαγή και το τηλέφωνο δούλεψε. Μετά από 1 εβδομάδα (ΜΙΑ) "μπαμπά το τηλέφωνο πάλι δεν δουλεύει". Δεν ανοίγει. Το παίρνει φίλος μου για service, αλλά αντί για service το κυκλοφορεί με μια κάρτα vodafone επί μια εβδομάδα χωρίς πρόβλημα. Το φέρνει χθές στο σπίτι όλο χαρά, το παίρνει στα χέρια το 15χρονο "μπαμπά πάλι δεν δουλεύει". Βάζουμε την κάρτα της vodafone δουλεύει. "Άσε θα σου πάρω άλλο για να μας αφήσεις ήσυχους". Σήμερα το πρωί βάζω την κάρτα του δικού μου κινητού cosmote και δουλεέυει κανονικά. Έλα όμως που είχε μέσα καταλόγους, επαφές, κλπ. Οπότε της το δίνω για να τα πάρει. Έ, έκτοτε το τηλέφωνο δεν δουλεύει με καμιά κάρτα. Πάει να ανοίξει και ή δείχνει οθόνη άσπρη, ή δείχνει το σήμα της sony ericsson και εκεί κολλά.

Τί είδους πρόβλημα είναι αυτό;
Τί μπορώ να κάνω;
Υπάρχει λύση ή απλώς να πετάξω ένα τηλέφωνο που το πλήρωσα 270 ευρώ και δούλεψε ελάχιστα;
Και το πιο ωραίο; Τελικά παραγγείλαμε πάλι SONY, το W610 αυτή τη φορά. δύνατον να την πείσω να πάρει ΝΟΚΙΑ ή MOTOROLA.

Help!!!

Re: sony w810 προβλήματα... λύσεις?

Δε δοκιμάζεις να του κάνεις καμιά αναβάθμιση στο firmware μήπως και στρώσει?

Απάντηση: sony w810 προβλήματα... λύσεις?

Περίεργο όλο αυτό που περιγράφεις με τις κάρτες SIM. Ίσως μια αναβάθμιση λογισμικού να το φτιάξει, αλλά μάλλον θέλει να ξαναμπεί για service. Εγγύηση δεν βρέθηκε την πρώτη φορά όταν αντικαταστάθηκε η μητρική?

Απάντηση: sony w810 προβλήματα... λύσεις?

Με το pda/κινητό χρειάστηκε να αλλάξω την SIM μου σε USIM (3G) γιατί δεν την έβλεπε την παλιά. Αλλά η κάρτα μου ήταν πραγματικά πολύ παλιά (πρέπει να ήταν του 2000). Αν οι κάρτες είναι τόσο παλιές τότε όντως χρειάζονται άλλαγμα, αλλιώς δεν νομίζω να φταίει αυτό.